Şimdi Ara

Toshiba 42XV500 - Ana Konu (SD yayın görüntüleri eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
673
Cevap
1
Favori
67.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akşam; iki yeğenimle birlikte Antalya Vatan Bilgisayar'a (1.999 YTL'ye) Samsung 40A616 almak için gittim. Samsung'un yanında Toshiba 42XV500 duruyordu.
    Samsung kağıt üzerinde çok iyi özelliklere ve 100HZ ve 30.000:1 kontrastlı olmasına karşın, Toshiba'nın renkleri çok daha canlı idi. Samsung'un renkleri ise soluk gibiydi ve çok parlak duruyordu.
    İki TV'nin de ayarlarını kontrol ettim. Hatta görevli, Samsung'un rengini biraz daha artırdı ama nafile.... Kesinlikle Toshiba'nın renkleri çok daha güzeldi.
    Bir de mağazadaki ışıkları Samsung içinde göstermesine, parlama yapmasına karşın Toshiba'da böyle bir durum kesinlikle yoktu.
    İncelemelerimiz sonunda 100HZ inadımdan vazgeçip, Toshiba 42XV500'ü (Maksimium karta 6 taksit) 1.799 YTL'ye aldık.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

42XV500 SD yayından örnekler:
    Resimleri akşam (oda ışığında) Canon A550 ile çektim. TV'nin tam karşısından flaşlı çekim yapınca, ekranda flaş yansıması oluyor. Bundan dolayı genelde flaşsız çekim yapmaya çalıştım. Resimleri küçülterek 1024*768 boyutuna getirdim. Aslında görüntüler, resimde görülenlerden çok daha iyi, fotoğraf makinesi ile ancak bu kadar netlik olabiliyor.
    TV'nin ayarları, daha önce burada verdiğim ayarlar şeklinde.
    Resimleri toplu olarak indirmek isteyenlere: http://r apidshare.com/files/160994634/42xv500_SD.rar.html

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok iyi bir karar vermişsin tebrik ederim ZF serisi alsaydın bide tadından yenmezdi,Ama malum fiyatlar Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın saygılar...
  • Kağıt üzerindeki özelliklere bakıldığında bir çok model ve serinin altında kalmasına rağmen Toshiba'nın LCD TV'leri pratikte bir çok LCD'den çok daha iyi sonuçlar verebiliyor.Garip ama gerçek bir durum..Ben buradan ister istemez şu sonuca varıyorum LCD TV teknolojisinde Toshiba sessiz ama sağlam adımlarla ilerliyor gibi geliyor bana...

LCD TV alırken kağıt üzerinde yazılı olanlara çok takılmamak lazım.. Görerek almak en doğrusu..
  • Bu arada ne göz varmış be kardeşim sende Samsung'ki renkte çok caf cafl'ıdır bunun için yanılıpta alan çok...Tebrikler.
  • Akıllı adammışsın demekki

Ama yukarıdaki verdiğin örnekte,tam tersi durum olması lazımdı!
    Belliki yine oynamışlar bazı yerleriyle,çünkü Vatan Tosh u satmak ister daima!
    Ama bu defa doğru yapıyorlar,en azından Samy ile mukayese edince+

Ancak o ayarlar konusunda doğru şeyler görmemişsin sen,çünkü genelde tam tersidir,ama buda artık
    önemli değildir+çünkü Samy deki Default ayarlar ile Tosh takiler çok farklıdır!
    --------------

Tosh XVserisi 2008 modeldir,TR ye ise ZF den daha sonra girmiştir(Avrupada da böyledir/USA da ise tam tersi olmuştur)
    Tosh un 2008 modelleri şöyledir(bilgin olsun diya yazıyorum)

Giriş-seviye>>>CV
    Orta-seviye>>>XV
    Üst-seviye>>>>ZF

bunlar 2008 modeller için geçerlidir+

XV aslında "Gamer" lar için çıkarılmış bir seridir!!!! sende Gamer isen OK dir+
    Bana göre her ne kadar Tosh bu seriyi>>Orta-seviye olarak açıklasada bu TV orta-üst seviyededir!
    Processor çok iyidir(100Hz) olmamasına rağmen Motionhandling Samy ve hatta çoğu Sony modellerinden bile daha iyidir
    Orta-seviye dünyadaki en iyi paneldir+

ONKYO Speaker ların farkını ise panele özellikle HD-DVDPlayer/BD bağlarsan anlarsın!!
    Hatta normal DVD lerde bile sesi göreceksin!

Ben Ant.Vatan a çok yakın oturmaktayım,satıcılar orada hikaye,ama ben orada,hiç bir şeyden anlamayan müşteri gibi
    bulunurum arada ve panel ayarlarını incelerim genelde!!heriflere kimliğimi açıklamıyorum
    Neticede onlarda emir-kulu ve ne satacaklarını önceden belirlendiği için,buna göre taktikler uyguluyorlar!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

Bu arada ne göz varmış be kardeşim sende Samsung'ki renkte çok caf cafl'ıdır bunun için yanılıpta alan çok...Tebrikler.

Samsung'un yanında 42XV olmasaydı belki ben de aldanabilirdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Kağıt üzerindeki özelliklere bakıldığında bir çok model ve serinin altında kalmasına rağmen Toshiba'nın LCD TV'leri pratikte bir çok LCD'den çok daha iyi sonuçlar verebiliyor.Garip ama gerçek bir durum..Ben buradan ister istemez şu sonuca varıyorum LCD TV teknolojisinde Toshiba sessiz ama sağlam adımlarla ilerliyor gibi geliyor bana...

LCD TV alırken kağıt üzerinde yazılı olanlara çok takılmamak lazım.. Görerek almak en doğrusu..

bu söylediğine aynen katılıyorum toshibanın 32" lik bir modeli var full hd olmayan 32av500p diye yaklaşık 1000 ytl civarında fiyatı var. bu lcd tv den daha net bir görüntüye sahip 32" bir lcd tv görmedim (sony ve samsung tv lerde) sony ve samsungun 32" lik modelleri 1300-1400 civarında gezinirken toshibanın bu modeli 1000-1050 civarında ve görüntü kalitesi olarakta diğer iki markaya göre mmükemmell.. ben sony 40s4000k kullanıcısıyım bunu almasaydım kesinlikle 40" toshiba alırdım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili albani peki XF serisi hangi sınıfa giriyor .çok şık bir cihaz XV serisi falan hikaye :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yk2548

quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Kağıt üzerindeki özelliklere bakıldığında bir çok model ve serinin altında kalmasına rağmen Toshiba'nın LCD TV'leri pratikte bir çok LCD'den çok daha iyi sonuçlar verebiliyor.Garip ama gerçek bir durum..Ben buradan ister istemez şu sonuca varıyorum LCD TV teknolojisinde Toshiba sessiz ama sağlam adımlarla ilerliyor gibi geliyor bana...

bu söylediğine aynen katılıyorum toshibanın 32" lik bir modeli var full hd olmayan 32av500p diye yaklaşık 1000 ytl civarında fiyatı var. bu lcd tv den daha net bir görüntüye sahip 32" bir lcd tv görmedim (sony ve samsung tv lerde) sony ve samsungun 32" lik modelleri 1300-1400 civarında gezinirken toshibanın bu modeli 1000-1050 civarında ve görüntü kalitesi olarakta diğer iki markaya göre mmükemmell.. ben sony 40s4000k kullanıcısıyım bunu almasaydım kesinlikle 40" toshiba alırdım...

Bende 32AV500 kullanıyordum zaten, gerçekten SD yayında bile süper görüntü veriyor. 42XV500'ü almamdaki en büyük etki daha önce kullandığım 32AV500 tecrübesi.
    Biraz önce 42XV500'ün kurulumunu yaptım. D-Smart ile verdiği görüntü gayet iyi. Renkler çok canlı. Fotoğraf makinem şu anda yok. Bir arkadaştan makine alıp birkaç gün sonra fotoları yayınlayabilirim.
    Kılavuzda yazan elektrik tüketimi:
    Bekleme Modu: 0,7 W
    Çalışırken: 207 W

• Birde sevgili albani bende fullhd bir lcd almak istiyorum .kullanım alnım %40 pc %40 ps3 %20 TV-DVD .yani yogun olarak pc de kullanacagım için pc sinyal algılaması 1920x1080 olsun istiyorum 1:1 pixel maping yapabilsin.en önemli kriterlerden biri benim için bu.samsung LE40A616 mı? TOSHİBA 40XF350 mi?tosh 100ytl daha pahalı.ne dersin veya bu seviyede baska önerin ne olabilir.ben hemen alıcam.tesekkurler şimdiden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MysTicK

Sevgili albani peki XF serisi hangi sınıfa giriyor .çok şık bir cihaz XV serisi falan hikaye :)

İyi günler

-XF>>orta-seviye
    -XV>>orta-seviye
    -CV>>giriş-seviye
    -Z/ZF>>üst-seviye

XV nin en büyük esprisi ve çıkış amacı "Gamer" özelliğidir,ancak Chipseti(Pixel-PRO/IV) çok iyi
    XF ise normal bir seri,ancak buda elbette çok başarılı+chipset yine aynı,son derece başarılı

Tosh alacaklar özellikle "Kampanyaları" takip etsinler!
    Bugün sanırım Bimeks lerde başladı !

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MysTicK

Birde sevgili albani bende fullhd bir lcd almak istiyorum .kullanım alnım %40 pc %40 ps3 %20 TV-DVD .yani yogun olarak pc de kullanacagım için pc sinyal algılaması 1920x1080 olsun istiyorum 1:1 pixel maping yapabilsin.en önemli kriterlerden biri benim için bu.samsung LE40A616 mı? TOSHİBA 40XF350 mi?tosh 100ytl daha pahalı.ne dersin veya bu seviyede baska önerin ne olabilir.ben hemen alıcam.tesekkurler şimdiden...

Önce sen XF başlığını bir güzel oku lütfen>>>orada çok fazla kullanan vardır bu modeli+
    Ben o bölümü fazla okumuyorum ama,fazla sayıda kullanıcı vede bilgiler-resim detay v.s vardır,sonra kararını
    yeniden gözden geçirirsin,acele etmene gerek yok,nasılsa özellikle Tosh ta Kampanyalar çok sıkı oluyor!

• Albani usta,
    Sizin ZF için verdiğiniz komutlarla servis menusune girdim, menude kısaltmalar var. Sadece TV'nin kaç saat kullanıldığını merak ediyorum. Hangi değere bakmam lazım?
    Kesinlikle servis menusu ayarlarında oynama yapmadım-yapmam.
  • Sn.Dedektif

SM den sakın bir şeylere bakmayada kalkma lütfen!!

Kullanım saatine bakmaya gerek yoktur!ne için bakacaksın ona???bu ürünlerin hepsi sıfırdır!
    Teşhir bile olsa problem yoktur,kaldıki alanların hepsi sıfır alıyorlar,merak etme,güle güle kullan++

Selamlar
  • Bu XVlerde görüş açısının ve siyahların çok iyi olmadığı söyleniyor doğrumudur???
  • Sn.Stalin

Sen geç bunları kim diyor ve hangi kriter var bunların elinde,ayrıca hangi değerle neyi ölçmüşler v.s v.s
    AUO/CMOs modüllerin bazılarında böyle sıkıntılar olmaktadır,ama üreticilerde giriş-orta-üst diye değerler
    veriyor bunlara,orta seviye bir panelde olacak olan değerlerde bunlardır

A-MVA aslında eski bir teknolojidir ama AUO bunu son yıllarda çok ciddi ilerletmiştir!
    Öyle olmasa bütün büyük ana üreticiler bunları AUO dan almazlardı!!!!

Angle-view,genelde bütün panellerde Color-washout yapar,ama üreticilere bakarsan 178/180 derece verirler
    ancak hepside berbat hale gelir o açıdan!!!

Siyahlar ise zaten TFT-LCD lerin klasik sıkıntısıdır ve bazı panellerde en üst seviyede elbette değildir,Inky-Black
    arayanlar Pio alacaklardır o zaman!

Ancak yeni nesil bütün LCD lerde artık Siyahlar hemen-hemen kabul edilebilir seviyeye gelmiştir!

Yinede P-MVA modül olursa,özellikle hareketli sahnelerde süper olmaktadır(kullanan çok az bu modülü,çok pahalı)
    AUO/CMOs üretir bunları>>Sharp satıyorlar genelde+

XV lerde bir kere son derece başarılı chipset vardır,siyahlar """LCD ler için kabul edilebilir seviyededir"""(teknik olarak böyle
    yorumlanıyor)

Angle-view ise,bana göre her panelde kötüdür ve LCD alan geniş açıdan izlemeyecektir,bu kesin bir yorumdur,açılı izleme
    hala sorundur TFT-LCD lerde!!

Selamlar

• Black seviyesini hdtv test sitesinde gördüm.

http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-37XV505D/Calibration/

Viewing Angle şikayetini ise AV de bi kaç kullanıcı dile getirmişti.

Aslında haklısınız bu 2 kriterde TFT-LCD lerde her zaman bi problem olmuştur ama dediğiniz gibi son model LCD lerde özellikle siyah seviyesi sorun olmaktan çıkmış durumda bu yüzden XV nin incelenen diğer modellerin aksine siyah seviyesinden Average alması beni düşündürdü...

Aslında XV ye gamer panel demelerinin sebebi de bu olsa gerek,çünkü onlar sabit açıyla ekrana baktıkları için renklerin canlılığında ve siyah seviyesinde problem yaşamıyorlar.

Her ne kadar 6 serisi abartı renkleri ve FWleri ile boğuşsada bu 2 konuda XV lerden daha başarılı bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 27 Eylül 2008; 16:30:45 >

• Hocam 1800'e iyi almışsın.Bimeks 2.300'e satıyor yanında 600'lük 15' lcd de veriyoruz diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Black seviyesini hdtv test sitesinde gördüm.

http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-37XV505D/Calibration/

Viewing Angle şikayetini ise AV de bi kaç kullanıcı dile getirmişti.

Aslında haklısınız bu 2 kriterde TFT-LCD lerde her zaman bi problem olmuştur ama dediğiniz gibi son model LCD lerde özellikle siyah seviyesi sorun olmaktan çıkmış durumda bu yüzden XV nin incelenen diğer modellerin aksine siyah seviyesinden Average alması beni düşündürdü...

Aslında XV ye gamer panel demelerinin sebebi de bu olsa gerek,çünkü onlar sabit açıyla ekrana baktıkları için renklerin canlılığında ve siyah seviyesinde problem yaşamıyorlar.

Her ne kadar 6 serisi abartı renkleri ve FWleri ile boğuşsada bu 2 konuda XV lerden daha başarılı bana göre

Tosh bu serisi için "mid-level" açıklıyor!

Durum böyle olunca,malda bu kadar olacaktır!kaldıki Gamer için bu seviyede en iyi panel,heriflerde(Tosh)
    bir sürü seri vardır zaten,her seviyede,dolayısıyla artık tüketicide bilinçli olacaktır ve XV Gamer için Tosh un
    bir modeldir,AUO panelli ve bu panelle bu kadar olur(kullanılan modül seviyesine göre)Black ise idare eder,
    sıkıntı veren durum yoktur+
    Açılı izleme için yorum yapanların çoğu bu işi bilmiyorki!!modülü tanımıyor,ne yapacağının farkında değil,o modüller
    nasıl sıkıntılar olduğunu teknik olarakta bilmediği için 160 derecen bakınca "kötü" diyor!!

Kısaca o seviyede bir panel için HDTest notları çok iyidir,yani bu kadar olacaktır +
    Kaldıki ben o alttaki notlara bakmam>>Post-Calibration da neler yapabileceğine bakarım!!
    O total notlarda,normal kullanıcı için net ve anlaşılır bilgiler yoktur!

D65/ColorCalib.v.s>Post Calib den sonra çok iyi
    Kaldıki her panel bu değerlere ulaşamıyor Post tan sonra bile!

Toparlarsak,ürün orta-seviyedir,alacak olanda bunun bilincinde olacaktır,bu panel işinde bir çok kriter vardır
    zaten bunların bir kısmı ürün fiyatınada yansımaktadır!!!
    Tüketici için seçenek çok fazladır,örneğin Tosh alacaksa,önce parasına bakacak sonra serilere bakacak v.s,yani
    malı aldı diye süper performans almalıdır,kaidesi burada işlemez++

Selamlar

• Dün bende Vatan daydım. Arkadaşı beklerken uzun süre farklı durumlarda inceledim Tv leri. Toshibaları tasarım olarak 1 numara görmeme rağmen. Aşı sature renkleri ile philips tarzı aşırı smooth olması özellikle bir türlü önceliğime alamıyorum. Özellikle anımasyonlardaki sahnleri suluboya gibi yapıyor. Bunu çok kişiye zorda olsa farkettirdim. Detayları geçişlere interpolasyonla yok etmeleri bunu sağlıyor. .(Ekran kartlarındaki AA gibi) Bu phipste hat safhada(phips,renkleri en az sature olanı insan yüzleri daha gerçek ama gerisi yok). Philiphs te anımasyonlar suluboya filmi oluyor. Toshibada renklerde aşırı doygun. Özellikle kırmızılarda kendini gösteriyor. Insan yüzlerin de bu bariz fark ediliyor. Insanlar yüzleri ten rengi değil kanlıcanlı.Ama kırmızı turuncu ayrımı yapılamıyor. Ama orda renk konusnda LG(5000 yada 6000 bakmadım) çok dikkat çekiciydi. hem kırmızı doygunluğu hemde diğer renkleri doygunluğu güzeldi. İnsan yüzlerinden farkediliyor. Anlrattığım şey fotograf kamerarından aynı şey geçerli. Kırmızılar turuncuya kayması. Samsung tasarım olarak sevemesemde keskinlik ve renk olarak güzel. Neyse fiyatlar hala çok yüksek beklemeye devam.

http://www.dcresource.com/reviews/casio/exilim_z3-review/mickey-macro.jpg
    http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a70-review/mickey-macro.jpg

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.