Saðlýklý güvenlik için önerim þöyle olur.Eðer ücretli istersen; Avira Antivir Premium + Outpost Firewall Pro 2009 + SpySweeper
@BrooklynZU tavsiye iyi güzelde bir sorun.. bu üçünde de antispyware uygulamasý mevcut.. en sondaki spysweeper'ý kaldýrabiliriz diye düþünüyorum.. Birde bu programýn gerçekten o kadar iyi olduðunu düþünmüyorum.. daha öncede dediðim gibi bütün antispyware programlarýn yaptýðýný yapabilir ama kesinlikle çok üstün bir tarafý yok.. counterspy programýný tavsiye etmiþtin bir ara bence onu tavsiye etmen daha mantýklý bir seçim olurdu gibi geliyor bana ama tabi bu diðer iki programýn yanýna deðil.. çünkü zaten onlarýn her ikisinde de antispyware var.. Avira antivir premium yerine professional sürümü extra bir antispyware ile tavsiye edilebilir.. Tabi nacizane kendi görüþlerim...
@BrooklynZU benim sorum outpost firewall'un içerisinde ki antispyware ne kadar yeterlidir þeklinde olacak?? ben þöyle düþünüyorum ama seninde yorumunu almak istedim. trojan gibi zararlýlar direkt olarak sistemin firewall'unu aþýp içeriye sýzmak zorundadýrlar.. yani kendilerini direkt olarak ilgilendiren program firewall . eðer bir firewall zaten bir trojaný fark edemez içeri sýzdýrýrsa o çok kötü bir firewall demektir.. O halde firewall ne kadar güvenli ve baþarýlý ise antispyware uygulamasý da o denli baþarýlý olacaktýr .. çünkü bunlar birbirinden baðýmsýz düþünülemezler birbirine paralel olarak çalýþmak zorundadýrlar diye düþünüyorum.. zaten içerisinde antispyware uygulamasýnýn olmasýnýda baþka türlü açýklayamayýz.. ben outposttaki antispyware'in firewall uygulamasýnda ki baþarýsý kadar etkili olacaðýný düþünüyorum.. Bu konuda senin yorumun ne olur???
1.Spysweeper ý pasi olarak önerdim ama aktif olarak çok sayýda antispy ýn bir zararý olmaz.AV veya firewall gibi çakýþma yaþanmaz genel anlamda 2.Spysweeper köklü bir yazýlýmdýr ve testlerde de gayet baþarýlýdýr.Saðda solda tavsiye edilen etkisiz yazýlýmlar yerine çok fazla kullanýcýsý olan ve iþini yeterince iyi yapan bir program önerdim ama herkesin görüþü kendine beðenmeyen kullanmasýn ben sadece önerimi yaparým 3.Counterspy ýn ne kampanyasý var ne de illegal yollardan ulaþýlmasý kolay.Ayrýca bilgisayarý oldukça yoruyor.O yüzden tavsiye etme gereði görmedim.Bulabilen taabiki kullansýn o da kullanýcýya kalmýþtýr."Avira yerine" yi yanlýþ yazdýðýný varsayýyorum çünkü aktif iken içindeki spyware korumasý bilinçli kullanýcýya son derece yeterlidir. 4.Outpost un içindeki antispyware daha önceki sayfalarda ve baþlýklarda belirttiðim gibi Ad-Aware ýn ta kendisidir.Ben o programý eskisi kadar baþarýlý bulmasam da yine iþini bilen kullanýcý için yeterli seviyededir.
hangisini onerirsin bitdefender sanki kasiyor gibi,spyware doctor with antivirus'u kullanmak istiyorum o daha cokmu kasiyor ? hangisi daha iyi ikisi icinden
Teþekkürler. Program ekle/kaldýr dan Avira yý seçip deðiþtir e bastýktan sonra ileri ye bas ve gelen ekranda webguard ýn yanýndaki iþareti kaldýr ve ileriye bas tekrar.Kapanacaktýr.
Avira AntiVir’in CeBIT için hazýrladýðý 3 aylýk full sürüm bireysel ürünler için kayýt sayfalarý da Kasým ayý sonuna kadar açýk olacak, isteyen kullanýcýlar aþaðýdaki linklerden yararlanabilirler:
Bir soru sorayým; bu 1 yýllýk kampanyalar bizim keyi girdiðimiz tarihten baþlayýp mý 1 sene sürüyor yoksa kampanýn olduðu senenin sonuna kadar mý? Mesela bugün 1 yýllýk herhangi bir kampanyadan yararlanmak istesem 26 Ekim 2009'a kadar mý geçerli olacak yoksa 31 Aralýk 2008'e kadar mý?
Þirketlerin insiyatifine kalmýþ.Deðiþkenlik gösterebilir.Birçoðu kampanya gününde keyleri aktif eder.3 aylýk bir keyi 1 ay sonra girerseniz 2 ay kullanma hakký olur mesela.
Arkadaþým senden bir ricam olacak.. Outpost Firewall Pro 2009 programýný yükledim kullanýyorum. Senin tavsiyelerin üzerine katmanlý güvenlik sistemine geçtim. Ama bu outpost mousun uygulama kapatma tuþuna bile karýþýyor. Hadi bir pencereyi okeylesek bir tane daha çýkarýyo.. sorduðu sorular insanýn canýna tak ediyor.. Bu programý kullanan deneyimli biri olarak hangi ayarlarda kullanmamýz lazým bunu bir yol gösterirsen seviniriz.. Kasper sadece bir bilgi mesajý çýkarýyordu sonra mesaj kendi kendine kapanýp gidiyodu.. Bu programýn her ayarý otomatik yapmasý gibi bir seçeneiði yok mu?? Program ile ilgili bilgilendirici bir topik açabilir misin? Bu topiðin konusu deðil biliyorum ama sana ulaþmanýn en kolay yolu bu topik :) Bu programý en iyi hangi ayarlarla kullanabiliriz??
@Batuist 1 hafta kadar auto learn mode da kullanabilirsin.Rules Wizard da çok fazla soru sorar.Çünkü hiçbir kural atamamýþsýndýr ve sürekli kural oluþturman için sana uyarý ve ayar penceresi gösterir.Görev yöneticisinde iken sað tuþ ile rules wizard deðil de Block Most uygulamalýsýn.Ancak bunu yaparsan da nete çýkamayabilir ve p2p programlarýný kullanamayabilirsin.Yani bunu seçtikten sonra kural ataman gerekecek.Block Most ta iken sana sadece program kurulumlarýnda soru sorar.Bunun dýþýnda önemli bir durum olmadýkça hiçbir soru sormayacaktýr.Konu anlatýmý yapmayý çok isterdim zira sanýrým þu an güvenlik sitelerinin hiçbirinde 2008-2009 sürümleri için resimli anlatýmý bulunmuyor.Boþ vaktim olsa inanýn oturur bütün screenshot larý býkmadan çeker foruma eklerdim ancak iþten çok yorgun þekilde geliyorum ve vaktim olmuyor açýkçasý.Ancak sorularýnýzý yöneltebilirsiniz program hakkkýnda.Ayarlar konusunda yardýmcý olmaya çalýþýrým.Ayrýca 2. sayfada da örnek kurallar verdim.Oraya bakabilirsiniz.
ilgine teþekkür ederim.. zaten hemen hemen bütün firewall'larda böyle can sýkýcý sorular mevcut.. kasperinde daha eski sürümlerinde sürekli sorular sorardý.. ama artýk yeni yeni versiyonlarda bu sorularý oldukça azaltmayý baþardý.. dolayýsýyla bizide tembelleþtirdi.. artýk en ufak soruda canýmýz sýkýlýr hale geldik.. outpostta dikkatimi çeken bir þey zaman zaman yani tahmini 1'er saatlik aralýklarla (hemen hemen) sürekli peþpeþe gelen ataklarý engelleme uyarýsý vermesi oldu.. iþte bilmem kaç nolu hosttan gelen bir atak engellendi hemen ardýndan peþpeþe birkaçtane bu þekilde gelen ataklarý engellediði uyarýlarý oldukça dikkatimi çekti.. kasper kullanýrken çok çok nadir böyle uyarýlar alýrdým.. hemen aklýma acaba kasper bu ataklarý farketmiyorda misafirleri içeri mi davet ediyordu sorusu geldi?? Yada aman engelledik iþte hiç rahatsýz etmiyim boþver uyarmayý filan mý diyordu..!! ilginç geldi doðrusu.. neyse tekrardan teþekkürler ilgin için.. bu arada sana hak veriyorum bu outpostu anlatmak gerçekten insaný oldukça yorardý.. görünce hak verdim yani...
Kaspersky de engelliyordur veya es geçiyordur.Outpost,portlarýna gelen en ufak scan i bile fark ediyor.Çok hassas bir yapýsý var.Ben uyarýlarý kapadým.Önemli durum olmadýkça uyarý almýyorum.
Zaten ekstra olarak sadece AV eklendi.Yani bunun üzerinden gidersek; Ayarlarý çok kýsýtlý,yani kiþiselleþtirilebilirlik zayýf kalmýþ.Çok fazla seçenek vermemiþler Heuristic özelliði þu an yok(2009 da ekleneceði söyleniyor) ki bu çok büyük bir eksik.Proaktif korumayý zayýf kýlacaktýr. Virüs veritabaný çok zayýf,yani kullanýlabilecek seviyede deðil bence Kýsacasý tavsiye etmiyorum.Daha etkili antivirüs yazýlýmlarý varken Comodo nun içindeki AV yi kullanmak mantýklý olmaz.Comodo + Saðlam bir AV daha etkili olur.
4- Yükleme tamamlandýktan sonra ad,soyad,e-posta adresi gibi istenen bilgileri verdikten sonra 3 yýllýk üyeliðinizi baþlatabilirsiniz. (29 Eylül 2011'e kadar)
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi xiseyn -- 4 Kasým 2008; 10:42:57 >
Programý kurarken key dosyasýnýný yerini istiyor, orada yerini göstermen yeterli. Kurulu olan programa uygulayacaksan da key güncelleme gibi bir seçenek vardý ayarlarýnda oradan yapýlacak. Açmana gerek yok
kaspresky 7,0 kaldýrýp trend micro pc.cillin IS. kurdum makinayý kasmýyor kaspresky biraz olsun kasýyordu. hemde yukarda bahsedildiði gibi 3 yýllýk lisanslý olarak kurdum. ama ne yazýkki türkçe deðil bana bunun türkçeye nasýl çevirebileceðim konusunda yradým edebilirmisiniz türkçe yamasýný nerden bulabilirim acaba
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi muzo86 -- 5 Kasým 2008; 17:50:07 >
Açýkçasý hiç bilmiyorum kullanmadýðým için.Doctus.org daki kampanyalar kýsmýnda key hakkýnda mesajlaþmalar var.Oradan daha iyi anlaþýlýr sanýrým. Hatta þimdi göz gezdirdim de birçok kiþi key ine kavuþamamýþ günlerdir.Eðer sonuç çýkmazsa ilk sayfadan kaldýracaðým duyuruyu.
1.sayfadaki kaspersky kampanyalarýnýn ne yazýkki hiçbiri iþe yaramýyor.
ibranice sitedeki 10 günlük lisans verdi. ingiliz dergisi oldukça ciddi dergiden bilmem kaçýncý sayfadan ............ ile baþlýyan kelimeyi soruyor. hintli sitede sanýrým hintlilere veriyor sadece.
Hintli olan hariç diðerlerinde sorun yok.Çünkü bu kampanyalarý saðlam yerden buluyorum.Hatta çoðu Doctus tan toplama diyebilirim.Ýbranice sitedeki 10 gün vermiþtir çünkü o kampanya herkese açýktý ve key in verildiði tarihten itibaren baþladý süresi demek ki bayaðý olmuþ.Kampanya süresi dolana kadar kampanyalarý burada tutuyorum çünkü sonradan neden bu kampanya yok denmesin ve kaçýranlar görsün.
100 günlük olan için þu linki veriyim http://doctus.org/100-gunluk-kis-2009-kampanyasi-t32183.html Ben sadece kampanya duyurularýný ekliyorum.Kaspersky kullanmadýðým için kurup kullanma þansým yok.O yüzden verilen anahtarlarý deneyemiyorum.Çalýþmadýklarýna emin olduklarýmý eklemiyorum veya sonradan öðrenirsem iþe yaramadýðýný duyuru kýsmýndan siliyorum.
O kelime de "also" imiþ arkadaþým.üstte verdiðim linkte öyle yazýyor.
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi BrooklynZU -- 5 Kasým 2008; 21:53:26 >
kaspresky 7,0 kaldýrýp trend micro pc.cillin IS. kurdum makinayý kasmýyor kaspresky biraz olsun kasýyordu. hemde yukarda bahsedildiði gibi 3 yýllýk lisanslý olarak kurdum. ama ne yazýkki türkçe deðil bana bunun türkçeye nasýl çevirebileceðim konusunda yradým edebilirmisiniz türkçe yamasýný nerden bulabilirim acaba
Kasmama yönünden ben de çok beðendim trend micro'yu. yalnýz türkçesi yok bildiðim kadarýyla.
arkadaþlar yýllardýr avast kullanýyorum çokta memnunum ama 3d eyes diye bir kamera programý var virüs olmadýðýný bildiðim halde yanlýþ alarm veriyor ne yapmalýyým sizce programdan bir ayarla onu tarmasýný engelleyebilir miyim??
Programý warez sitelerinden yükleyip kurduysan böyle birþey olma ihtimali yüksek. Program orijinalse eðe, dýþarýdan bilgisayarýna statik ip ile baðlantý kurup izlemek istemeni senin bilgin dýþýnda gerçekleþen bir hacker eylemi olarak algýlýyor olabilir. Avira da seçenekler kýsmýnda gözardý edilecek dosya veya klasörler diye bir yer var (ingilizcesini hatýrlamýyorum) oradan programý gösterirsen onu virüs olarak algýlamaktan vaz geçecektir
Öncelikle bu konuda emeði geçen arkadaþlara çok teþekkür ederim. Kullanmakta olduðum masaüstü pc deki Nod32 nin lisans süresi doldu. Tam da bu sýrada Trend Micro kampanyasýný görmem büyük ve sevindirici bir tesadüf oldu.
Sormak istediðim konu Trend Micro Is ile daha önce kullandýðým Comodo FW+Nod32 Av ikilisini kýyasladýðýmýzda hangisi daha iyi sonuç vermektedir?
Ayrýca Nb da da Kaspersky 2009 AV+Pc tools FW ikilisini kullanýyorum. (Nb da güvenlik çok daha önemli benim için tüm bankacýlýk vs iþlerini bundan yapýyorum) Mümkünse bu konuda da önerileriniz olursa çok sevinirim.
Saygýlar ve tekrar teþekkürler.
Edit : AVG IS ile de yukarýdaki programlarý karþýlaþtýrmanýz mümkün müdür acaba?
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi Nanosoft -- 8 Kasým 2008; 13:04:41 >
Trend Micro benim görüþüme göre Nod32 den daha iyidir.Ancak firewall kýsmý eskisi kadar iyi deðil bence.Nod32 kullanma þansýnýz yoksa baþta Avira + Comodo daha sonrasýnda ise Avast + Comodo tavsiye ederim.Avast ýn free olmasý,testlerdeki baþarýsý ve son 1 yýldýr yakaladýðý yükseliþ bence tatmin edici.Onu da deðerlendirmenizi öneririm.Avira kýsmýnda ise Premium kampanyalarýný takip ederseniz daha iyi olur.
@Nanosoft Trend Micro IS'yi gerçekten beðendiðimi söyleyebilirim. en azýndan deneme amaçlý kurduðum McAfee2008'den sonra ilaç gibi geldi. Bahsettiðin kýyaslama meselesine gelince zaten BrooklynZU çok güzel yanýtlamýþ.
Teþekkür ederim. Avast ýn yerli yersiz her þeye virs demesinden nefret ediyorum açýkçasý. Her þeye uyarý veriyor. Avast ýn eskiden kalma imajý bende hiç iyi deðil, o yüzden kurmamak daha iyi.
Mcafee nin süresi dolmuþ gördüðüm kadarýyla. Trend micro yu indiriyorum þimdi, anladýðým kadarýyla key sabit herkes için.3 yýl olmasý da süper açýkçasý, satmayý bile düþünüyorum
Trend Micro normalde o kampanyayý belli bir zümreye yapmýþtý ancak herkes kullanýnca(ki linkleri gizlememeleri kendi hatalarý) para kaybettiklerini görüp lisans alýmýný durdurmuþ olabilirler.Linki ilk sayfadan kaldýrdým.
Linkler(kampanyalar) alýntý olduðundan ve bütün kampanyalarý deneme fýrsatým olmadýðýndan hangisinin çalýþýp çalýþmadýðýný bilemiyorum ve aksaklýklardan dolayý özür diliyorum.Umarým anlayýþla karþýlarsýnýz.
NOT:Zone Alarm,Panda ve F-Secure kampanyalarý ilk sayfaya eklenmiþtir
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi BrooklynZU -- 18 Kasým 2008; 23:43:24 >
@brooklynzu; özür dilemeni gerektirecek bir þey yok. Fazlasýyla ilgilniyosun, bunu görüyorum. Yaptýklarýn için çok teþekkür ederim, baþlýðý açýp, býrakýp gitmemiþsin, bu bile çoðu kiþinin yapmadýðý bir þey.
Bazen geç yazýyorum.Çünkü akþamlarý ancak ilgilenebiliyorum.Gündüz de vakit bulursam iþ yerinden girip takip ediyorum.Yani geç yazarsam da affola.Onu da not olarak eklemek isterim. Ýlginiz ,alakanýz ve anlayýþýnýz için teþekkür ederim.