Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: ##Tüm Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: tyll
1 kayıtlı üye, 1 misafir
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Güvenlik >> Cevap: ##Tüm Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları## Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Pozitronik

26 Şubat 2009, 17:41:56  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

1 yıl kadar oldu Avira Antivir Premium kullanıyorum.

Karsperky 2009 nasıl bi perforrmasn veriyo,başarılı mı?

Evet, ben kullanıyorum, 7 aylık bu sürede hiç virüs bulaşmadı.

BrooklynZU

Sisteme Gözat

26 Şubat 2009, 21:30:37  

Ben beğendim.7 sürümüne göre çok hafif geldi.ram ve işlemci kullanımı benim pc de gayet iyi idi.Hiçbir sıkıntı çekmedim.Koruması da gayet iyi.Zaten son testlerde çok iyi notlar aldı.

Avira Antivir Premium +Online Armor Premium + A-Squared Antimalware
sofokles2000

27 Şubat 2009, 1:20:05  

quote:

Eskiden olsa ederdim ama şu an için etmem.Testlerde düşük sonuçlar alıyor.Eski kullanıcı kitlesini de kaybetti zaten.

Sayın BrooklynZU,

Vaio ve Toshiba'larla birlikte bu antivirüs programı çıkıyor. 60 günlük deneme sürümünü kullanıyorum.
Spyware doctor bir sürü düşük kademede tehdit içeren spy ve adware buldu ama McAfee hiçbir uyarı vermedi.
Spyware Doctor herşeye uyarı mı veriyor acaba?
Cihazımda 5 tane freeware program bu arada. Ama bu programları senelerdir kullanırım.
45 gün sonra McAfee bitiyor.
Hangisini tavsiye edersiniz? McAfee'ye devam edeyim mi? Kaspersky 2009 mu yoksa Avira Anitivir Premium (bu sürüm ücretli değil mi) mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 27 Şubat 2009; 1:19:08 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

27 Şubat 2009, 8:04:06  

Spyware Doctor bazı şeylere gereksiz yere tehlikeli diyebiliyor.Şu an aklıma gelmiyor çünkü bilgisayarıma taş çatlasa 1-2 kez kurmuşumdur.Kendisini sevmem.Yanlış alarm olma ihtimali var elbette bulduğu şeylerin.Mesela birçok program oyun cracklerini yüksek riskli trojan olarak görebiliyor.Aynı şeyi Spyware doctor da yapmış olabilir.Bulduğu zararlıların isimlerini verirseniz veya screenshot atarsanız bu daha rahat anlaşılır hatta bulduğu zararlıları VIRUSTOTAL e gönderin.Orada bütün programların zararlıya koyduğu isimler mevcut.Bu şekilde daha emin olabilirsiniz.
McAfee ye devam etmenizi önermiyorum.Dediğim gibi eskisi kadar başarılı değil.Süre bitiminde isterseniz avira isterseniz kaspersky kullanın sizin tercihiniz.Benden tavsiye isteseniz ikinin yanında Norton ve Avast ta önerecektim.Ama iki yazılım arasında tercih sizin.Ama kişisel önerim Avira Premium.Kampanyalar yardımı ile uzun vadeli kullanabilirsiniz.Satın almak zorunda değilsiniz.

zone

27 Şubat 2009, 13:24:34  

kaspersky lisansım 2 gün sonra bitecek. acaba lisansını mı uzatayım yoksa norton hazır indirime girmişken bir yenilik mi yapayım :)

sofokles2000

27 Şubat 2009, 17:01:28  

quote:

Spyware Doctor bazı şeylere gereksiz yere tehlikeli diyebiliyor.Şu an aklıma gelmiyor çünkü bilgisayarıma taş çatlasa 1-2 kez kurmuşumdur.Kendisini sevmem.Yanlış alarm olma ihtimali var elbette bulduğu şeylerin.Mesela birçok program oyun cracklerini yüksek riskli trojan olarak görebiliyor.Aynı şeyi Spyware doctor da yapmış olabilir.Bulduğu zararlıların isimlerini verirseniz veya screenshot atarsanız bu daha rahat anlaşılır hatta bulduğu zararlıları VIRUSTOTAL e gönderin.Orada bütün programların zararlıya koyduğu isimler mevcut.Bu şekilde daha emin olabilirsiniz.
McAfee ye devam etmenizi önermiyorum.Dediğim gibi eskisi kadar başarılı değil.Süre bitiminde isterseniz avira isterseniz kaspersky kullanın sizin tercihiniz.Benden tavsiye isteseniz ikinin yanında Norton ve Avast ta önerecektim.Ama iki yazılım arasında tercih sizin.Ama kişisel önerim Avira Premium.Kampanyalar yardımı ile uzun vadeli kullanabilirsiniz.Satın almak zorunda değilsiniz.

Cevap için teşekkürler. McAfee'ye veda edeceğiz anlaşılan. Testlerde kötü sonuçlar aldığını bile bile kullanmaya devam etmek çok doğru bir hareket olmayacak sanırım.
Spyware Doctor'u 1 gün kullandım. Sonra sildim. Google Pack'in içinde geliyordu zaten. Bu arada Kaspersky'e karar verdim gibi. Ama KASPERSKY ANTI VİRÜS 2009'mu (50 TL) almak lazım? Yoksa KASPERSKY INTERNET SECURITY 2009 (70 TL)'mu?

Bu arada NOD 32 nasıl testlerde? Kaspersky ile karşılaştırırsak?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

27 Şubat 2009, 19:38:00  

O tercih size kalmış.Ayrı bir firewall kullanmak istemezseniz kaspersky internet security alabilirsiniz.Ama firewall u ayrı kullanacaksanız sadece antivirüs alın.Kaspersky nin firewall u diğer programlarınkine oranla oldukça iyi seviyededir.Yarı yolda bırakacak bir yapıya sahip değil.
Nod32 ye gelince.Eğer 4 sürümüne geçtiğinde şu anki halinde kalırsa prestiji oldukça sarsılacaktır.Çünkü testlerde,eskiden gülü geçilip yerlere vurulan avast ın gerisinde kalıyor.Hemde 1-2 test değil.Hem kişisel hem profesyonel testlerde.Nod32 tavsiye etmiyorum şahsi olarak.

@zone
Norton denemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 28 Şubat 2009; 1:23:56 >

BabyIcey

27 Şubat 2009, 22:05:30  

Teşekkürler

HP PAVILION DV6650et Notebook | samsung'un en ince incisi D900 samsung cLuBfAn
sofokles2000

28 Şubat 2009, 3:22:33  

quote:

O tercih size kalmış.Ayrı bir firewall kullanmak istemezseniz kaspersky internet security alabilirsiniz.Ama firewall u ayrı kullanacaksanız sadece antivirüs alın.Kaspersky nin firewall u diğer programlarınkine oranla oldukça iyi seviyededir.Yarı yolda bırakacak bir yapıya sahip değil.
Nod32 ye gelince.Eğer 4 sürümüne geçtiğinde şu anki halinde kalırsa prestiji oldukça sarsılacaktır.Çünkü testlerde,eskiden gülü geçilip yerlere vurulan avast ın gerisinde kalıyor.Hemde 1-2 test değil.Hem kişisel hem profesyonel testlerde.Nod32 tavsiye etmiyorum şahsi olarak.

@zone
Norton denemeni tavsiye ederim.

Bilgiler için teşekkür ederim. Kaspersky internet security aşağıdaki makinede kastırır mı?:
http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/tr/product/Portege-A600-133/1058984/toshibaShop/false/
BrooklynZU

Sisteme Gözat

28 Şubat 2009, 8:02:33  

Ben yeni versiyonu o konuda beğendim.Hala 2gb ram varsa kullanın diyenler var ama şu anda kullanmış olduğum Avira Premium + Outpost Firewall Pro dan daha az ram harcıyor.Yeni versiyonun düşük özellikli makinelerde bile kasmadığına şahit oldum.Ama kasıyor diyenler de mevcut.Zaten programlar her bilgisayarda farklı tepki veriyor.Ama o özellikteki bir makinede kasmaması gerek.

sofokles2000

28 Şubat 2009, 23:16:33  

quote:

Ben yeni versiyonu o konuda beğendim.Hala 2gb ram varsa kullanın diyenler var ama şu anda kullanmış olduğum Avira Premium + Outpost Firewall Pro dan daha az ram harcıyor.Yeni versiyonun düşük özellikli makinelerde bile kasmadığına şahit oldum.Ama kasıyor diyenler de mevcut.Zaten programlar her bilgisayarda farklı tepki veriyor.Ama o özellikteki bir makinede kasmaması gerek.

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Önerileriniz üzerine McAfee bitince devam etmeyeceğim ve Kaspersky internet security satın alacağım.
BrooklynZU

Sisteme Gözat

1 Mart 2009, 14:03:32  

Rica ederim

BrooklynZU

Sisteme Gözat

1 Mart 2009, 17:10:10  

Henüz yeni bir test bulunmuyor.

Bugeorya

1 Mart 2009, 17:27:40  

@BrooklynZU, uzun zamandır İşNet e-posta servisini kullanıyorum.Yıllık 11,80.-TL Kota 40MB.

https://ssl.isnet.net.tr/email/

Forumda gezerken,bazı arkadaşlar ücretsiz hizmet veren mail servislerini ücretli olanlara yeğlediklerini belirtmişler.Bundan kastım,örneğin kredi kartı ekstrem ve otomatik ödeme talimatlarım için yahoo ,hotmail gmail veya mynet'e güvenebilir miyim? Yoksa Türkiye kaynaklı bir e-posta servisi kullanmaya devam mı etmeliyim? Siz (ler) hangi e-posta servisine güveniyor ve kullanıyorsunuz?
Güvenlik yazılımlarıyla ilgisi yok,ancak bir nevi güvenlik sorusu sayılır...
Üstad BrooklynZU,
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yeri değil derseniz,yeni konu olarak açarım.Saygılar...

Bugeorya --> Hayatımın Dönüm Noktaları...
BrooklynZU

Sisteme Gözat

1 Mart 2009, 18:34:06  

Bu konuda pek bilgim yok açıkçası.Çünkü mail kullanmıyorum maillerimi de kontrol etmiyorum(çok gerekli olmadıkça).İhtiyacım olmadı şu güne kadar.Malesef bu konuda yardımcı olamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 1 Mart 2009; 18:30:07 >

Bugeorya

1 Mart 2009, 23:06:51  

@BrooklynZU,
Teşekkürler...Bana da 40MB kota yetiyor da artıyor bile.Haftada 10 günde bir bakıyorum.

@PMD,
Evet kastettiğim,3.şahışlardı. Doğrudur internette %100 güvenlik diye bir şey yok.İşNet te mailleri Vexira av ile tarıyormuş.Daha önce ismini hiç duymadım ama güvenlidir herhalde. Bu arada yahoo yu da dikkate alacağım.Bilgi için teşekkürler...

Bugeorya --> Hayatımın Dönüm Noktaları...
BrooklynZU

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 19:17:57  

Nod32 kullanıcıları!
Yeni sürüm çıkmış bulunuyor(v4).Sitesinden temin edebilirsiniz. Son kullancıılar olarak umarız ki yeni sürümde kendini düzeltmiştir.En kısa zamanda testlerdeki başarısını görmek dileği ile.
Sıra Avira da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 2 Mart 2009; 19:13:38 >

maximof

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 21:50:13  

Selamlar herkese.

Benim sorum kombinasyonu nasıl kurmam gerektiği. İnternette çok vakit geçiriyorum. Ve bilgisayarımı daha çok spyware yazılımlardan korumak istiyorum. Şu an NOD32 kullanıyorum. Yanında da Norton Internet Security 2007 mevcut. SUPERAntiSpyware programı da kurulu fakat otomatik koruma opsiyonu sürümü dolasıyla seçili değil. Windows defender vardı bir ara. Ama bir işe yaramadığından dolayı sildim.

Şimdi sorum, bu saydığım yazılımların toplamından oluşan güvenlikten memnun değilim. Bilgisayarıda GrayBird.Backdoor var. Ve bir türlü silemiyorum. Norton sürekli hata veriyor "çözülmemiş olaylara bakın" tarzından. Yani bu spyware işleme geçince uyarıyor fakat herhangi bir önlem alamıyor.

Avira Premium indirdim bu başlık altındaki linklerden. Faydalı linklerden dolayı teşekkürler. Kurdum fakat Norton'un backup klasöründeki 5000 küsür dosyayı şüpheli olarak tanımladı. Silmek zorunda kaldım. Ama Norton'u sileceğimden, sorun olmayacak.
Avira yazılımın üzerine ne kurmalıyım sizce? Spyware olarak. Yani bilgisayarıma güvenlik için ne kurmalıyım. Avira'nın yanında. Teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 2 Mart 2009; 21:46:23 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 21:58:06  

Malwarbytes ve A-Squared Free V4 işinizi görecektir.İkisi de ücretsiz yazılımlardır ve etkilidirler.Ayrıca Avira için ince ayarları da yaparsanız ço kdaha iyi olur.Böylece hem manuel taramada hemde proaktif korumada daha iyi bir koruma sağlarsınız.
http://doctus.org/avira-antivir-premium-kurulum-ayarlar-t16408.html

Ayrıca yine sağlam ve güvenilir bir firewall kullanmanızda fayda var.Önerim Comodo veya PcTools Firewall(ücretsiz ve başarılı firewall lardır.Önerim Comodo)

maximof

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 22:08:34  

quote:

Malwarbytes ve A-Squared Free V4 işinizi görecektir.İkisi de ücretsiz yazılımlardır ve etkilidirler.Ayrıca Avira için ince ayarları da yaparsanız ço kdaha iyi olur.Böylece hem manuel taramada hemde proaktif korumada daha iyi bir koruma sağlarsınız.

Ayrıca yine sağlam ve güvenilir bir firewall kullanmanızda fayda var.Önerim Comodo veya PcTools Firewall(ücretsiz ve başarılı firewall lardır.Önerim Comodo)

Çok teşekkür ederim. Şimdi Comodo'yu indiriyorum. Avira var zaten kurumunu yapıp ince ayarları uygulayacağım.

Söylediğiniz spyware programlarından hangisini kullanmalıyım? Bilgisayarım güçlü bir konfigürasyona sahip. 2 gb belleği mevcut. Ama yine de o kadar kasmasını istemiyorum. Malwarbytes ve A-Squared Free V4 programlarından tavsiyeniz hangisi olur?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 22:13:43  

İkisini de kullanın.Zaten aktif olarak çalışmıyorlar Free oldukları için.Bir zararı olmaz.Haftada bir kere taratma yapsanız kafi.

maximof

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 22:19:43  

quote:

İkisini de kullanın.Zaten aktif olarak çalışmıyorlar Free oldukları için.Bir zararı olmaz.Haftada bir kere taratma yapsanız kafi.

Aktif olarak çalışan ve Avira gibi belirli süreler için lisans dağıtan bir program yok sanırım. Teşekkürler tekrardan tavsiyeleriniz için.
BrooklynZU

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 22:27:18  

Aktif antispy olarak spyware terminator var ama çok etkili değil.Avira yeterince koruyor zaten.O iki yazılımla da düzenli tarama yaparsanız sorun olmaz.Birde Spybot var benim çok beğendiğim yazılımlardan biri.Onun da aktif koruması var TEATIMER adında.Üstelik ücretsiz.Sizden izinsiz kayıt değiştirildiğinde direkt uyarı veriyor.Ama Comodo nun içindeki HIPS te ortalama olarak aynı işi yapıyor.Tercih sizin.İsterseniz Comodo nun Defense+ ını kurmayıp Spybot S&D yi yükleyip teatimer ı açıp kullanabilirsiniz.

maximof

Sisteme Gözat

2 Mart 2009, 22:34:42  

Teşekkürler tekrardan. Bu saydıklarınız yeterli olur zaten.
atakans

3 Mart 2009, 12:06:28  

BrooklynZU kardeşim aktif antspy önerinize katılmıyorum , a-squared kullanıyorum kamapanyadan almıştım lisansı.geçenlerde bir yazılım indirmiştim malware uyarısı verdi yüksek riskli olarak. aktif avira ve pasiflerdeki kasper ,spyboat ,süpantsyp, antimalware bulamadı. ikarus motorundan dolayı yanlış alarm olabilir dedim ama sonuç hiç te öyle değildi araştırınca malesef.ama terminatör konusunda hemfikirim.yani donanımınız iyiyse mutlaka aktif bir antispy kullanmak gerekli.iyi akşmlar.

Avira Antivir Premium + Online Armor+ A-Squared+ Zemana AntiLogger
BrooklynZU

Sisteme Gözat

3 Mart 2009, 12:12:00  

Kullandığınız A-Squared in kampanyalı olanı sadece aktif monitör özelliği taşıyor ve kayıtları inceliyor.Uçurum yaratacak farkı yok ücretsiz sürümden.Birde içerik tespit özelliği yani IDS var.O yüzden ben gerekli görmüyorum.Zaten A-Squared ile manuel taratınca zararlı ortaya çıkıyor.Ayrıca Comodo daki HIPS yeterli oluyor.Kayıt değişikliklerini çok iyi inceliyor.Hatta CleanPc modunda sorduğu sorulardan fenalık gelebiliyor.Çünkü her program için tonla soru soruyor.O yüzden aktif A-Squared biraz gereksiz kalıyor.Ama kullanımı tabiki daha etkin koruma sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 3 Mart 2009; 0:11:51 >

atakans

3 Mart 2009, 12:20:08  

comodo nun çok aşırı soru sorması güvenli dememe rağmen yinelemesinden sıkıldığımdan uzun zamandır armor kullanıyorum ve memnunum.pc tools da bu kombinasyona uym sağlamadığı için vazgeçmiştim.ve ayrıca şunu gördüm başlangıçta uyumlu görünen zemana kullandığınız hips yazılım mevcutsa zamanla zemana ile uyumsuzluğa neden oluyor.

Avira Antivir Premium + Online Armor+ A-Squared+ Zemana AntiLogger
BrooklynZU

Sisteme Gözat

3 Mart 2009, 12:44:10  

Online Armor ı bende severim.Tek eksiği keylogger konusundaki eksikliği.Temel keylogger da(hooks) etkili ancak diğerlerinde(kernel) etkisiz.Onu da ücretli sürüme saklamışlar. Ancak HIPS kısmı çok iyi.Benim de bir zamanlar favori programlarımdan biriydi.Hatta forumda birçok kişiye önermişimdir.Şu an kullanan birkaç arkadaşım var ve 1 yıldır sorun yaşamadılar.
Zemana konusunda dediğin şikayeti birkaç forumda bende gördüm.Aslında etkili yazılım ve birçok programla iyi anlaşıyor ancak zamanla oluşan çakışmalar şu an için yazılımdan uzak tutuyor.Gerçi ben kombinasyonumdan çok memnunum.1 yıldır izinsiz kuş uçmadı pc de.

maximof

Sisteme Gözat

3 Mart 2009, 1:42:49  

Yazılımları kurdum şimdi. Performans olarak kasayı yormuyorlar. Fakat Avira'nın kasa içindeki buzzer dan gelen sesini nasıl kapatırım? Sesi oldukça sinir bozucu

Tamamdır. Acoustic Alert kısmından hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 3 Mart 2009; 1:44:15 >
muzo86

3 Mart 2009, 15:37:52  

Norton Internet Security 2009 90 Günlük Yasal Kullanım vardı ve az bir süresi kaldı bilgisayraımdan nortonu tamamen temizleyebilrmiyim ve başka bir mail adresimi kullanarak yeniden 90 günlük daha kampanyadan yararlanabilirmiyim

BrooklynZU

Sisteme Gözat

3 Mart 2009, 15:47:08  

Denemedim açıkçası.Ama imaj ile geri aldıktan sonra tekrar çalıştığını gördüm yine 90 günlük kullanım ile.Bir öncekinde 87 idi.İmajdan sonra 90 oldu tekrar(NAV 2009 için söylüyorum)

sofokles2000

4 Mart 2009, 12:16:42  

Merhaba BrooklynZU,
Desktop bilgisayarıma Avira Antivir personal ile Spyware Doctor kurdum.
Fakat spyware doctor Antivir'in bir dosyasını trojan olarak rapor etti.
SDoctor trafından Trojan.CDur olarak nitelenen dosya: aecore.dll
Bu dosyayı engelle dediğimde virus definitions'ın tarihi görünmüyor.
İzin ver dediğinde son virüs güncellemesi görünüyor.
Ben de izin ver dedim. Doğru yaptım değil mi?

Desktop bilgisayarımda şu anda şu üçlü var, yeterli mi acaba:
Avira Antivir personal + Spyware Doctor + windows firewall

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 0:14:20 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 12:19:08  

Antivir in veritabanını görmüş.Doğru işlem yapmışsınız.
Karanlık yerlerde işiniz yoksa ve p2p kullanmıyorsanız windows firewall yeterlidir.Aksi halde 3. parti bir firewall kullanmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 0:14:53 >

sofokles2000

4 Mart 2009, 12:25:33  

P2P kullanıyorum.
Avira Antivir personal + Spyware Doctor ikilisine ek olarak hem freeware hem de kullanımı kolay hangi firewall'ı tavsiye edersiniz? Tabii diğer iki programla da iyi anlaşması gerekir değil mi?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 12:27:20  

Eğer soru sorulmasını istemezsen Online Armor Free(testlerde ilk 5 te) işini görecektir.Az soru sorar ve güvenlidir.Yok sorularla baş ederim koruması daha güçlü olsun dersen de Comodo önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 0:22:55 >

sofokles2000

4 Mart 2009, 12:34:57  

Çok soru sormasa iyi olur :)
Bu program değil mi?:
http://www.tallemu.com/free-firewall-protection-software.html

Ücretli sürüme göre hayati bir eksiği var mı free sürümün? Baya bir çarpı var çünkü karşılaştırmada?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 12:37:52  

Evet ta kendisi.Ücretsiz ve eksikleri olmasına rağmen testlerde gayet başarılı.Temel firewall u zaten işini yapıyor.Yani firewall un yapması gereken bütün işlemleri yapıyor.Ayrıca HIPS te mevcut.İzinsiz kayıt değişikliklerini önler.HIPS i gayet kuvvetlidir.
Birçok eksiği Avira ve Spyware Doctor ile kapatabilirsin zaten.Avira aktif olarak o eksikleri kapatacaktır.En hayati olan Kernel Keylogger.Onu da düzenli tarama ile çözersin.Avira da elinden geleni yapacaktır o konuda zaten aktif olarak.Ama bankacılık işlemi yapmıyorsan okadar da büyütülecek birşey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 0:34:08 >

sofokles2000

4 Mart 2009, 12:48:37  

Sayın BrooklynZU,

Birkaç sorum olacak:
Kernel Keylogger nedir?
Bankacılık işlemlerinde neden önemlidir?
Kernel Keylogger için hangi programla düzenli tarama yapmam gerekir?
İlgili programın Kernel Keylogger'ı taraması için özel bir ayar yapmam gerekli midir?

Ekleme:

Online Armor Free'yi de kurdum. Fakat onu kurduktan sonra Antivir çalışmadı.
Ayarlardan blokladığı 3 dosyayı 2 defa trust'lamam gerekti.

Şu anda 3 program da çalışıyor:
Avira Antivir personal + Spyware Doctor + Online Armor Free
Bu 3'lü yeterli sanırım; değil mi?
Bu üç programda yapmam gereken önemli ince ayarlar var mı?
Armor'da Key loggers diye birşey var ama pasif durumda yani seçilemiyor. Ne anlama geliyor?
Desktop bilgisayarda biraz ekonomik bir çözüm gerekti. Xp var zaten.

Diğer bir sorum ise şu:
Yeni alacağım laptop için paraya kıyıp Kaspersky Internet Security alacağımı belirtmiştim.
Bu program yukarıdaki 3 programın yaptığını tek başına yapabiliyor mu?
Yani şunları yapabiliyor mu:
HIPS, Kernel Keylogger, IDS, Key loggers, Temel keylogger (hooks), (bu ilk saydıklarımın ne demek olduğunu bilmiyorum, önemli olduklarını düşünerek yukarıdaki mesajlarınızdan copy paste ettim :) ), antispy, anitivirüs, firewall, p2p'de güvenlik, bankacılık işlemlerinde güvenlik.

Kısaca tüm bu işlemler için başka hiçbir program kurmadan Kaspersky Internet Security yeterli midir?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Böylece ben ve bu konuyu okuyanlar bu önemli konu hakkında kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Bold ile işaretlediğim terimler hakkında ufak bir rehber hazırlasanız aslında çok yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 4:50:32 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 8:13:50  

Kernel keylogger temel keylogger dan birazdaha tehlikelidir.Bankacılık işlemlerinde önemlidir çünkü şifrelerinizi çalabilirler.Keylogger ın amacı budur.Ama dediğim gibi firewall daki eksik kısımları Avira aktif iken tamamlıyor.O yüzden endişe edecek durum yok.
Online Armor ile Avira nın normalde çakışmaması lazım ama izinlerden sonra sorun olmuyor.
Kullandığın 3 lü yeterlidir.Ekstra programa gerek görmüyorum.Abartı olur.Ha illa ki sağlam keylogger istersen Zemana Antilogger kullanabilirsin.Aktif olarak çalışabilir.

Avira için birkaç ayar yapmalısınız

KIS ın içinde gerekli tüm koruma mevcut.Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

HIPS>Host tabanlı atak önleme sistemi>Bilgisayar kayıtlarını izinsiz değiştiren zararlılar için kullanılır.
Antispy>Anti Casus yazılım.Bilgisayarınıza gizlice girip bilgilerinizi dışarı sızdıran zararlıları engeller.
IDS(içerik kontrol sistemi).Program içindeki zararlı yönleri tespit eder.

Firewall>Güvenlik duvarı.Gelen giden paketleri kontrol eder.Windows güvenlik duvarı sadece gelen paketleri kontrol eder.Ne uyarı verir ne başka birşey.O yüzden sizden izinsiz bilgisayarda kuş uçmaması için 3.parti firewall şart.Antivirüsü atlatıp dışarıya bağlanmaya çalışan bir trojanı bu şekilde engelleyebilirsiniz.
Bankacılık işlemlerinde dikkat edilmesi gereken nokta keylogger dır.O yüzden yukarıda bunu vurguladım
p2p kullanırken hiçkimseye güvenemezsiniz.IP niz karşı tarafta gözüküyor netice olarak.Bu yüzden firewall gereklidir.Kötü niyeli kişilerin bilgisayarınıza sızmasını engeller ve sizi uyarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 8:16:24 >

Pozitronik

4 Mart 2009, 14:15:36  

Bitdefender 2009 antivirüs, total security ve internet security için 60 günlük ücretsiz kullanımdan yararlanmak istiyorsanız alttaki linkte bulunan formu doldurunuz.

Promosyon linki: http://www.bitdefender.com/site/Promotions/ashley

Alıntı: http://www.pckoruma.net/

BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 14:22:58  

İlk mesaja ekledim.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 14:19:35 >

sofokles2000

4 Mart 2009, 16:40:47  

BrooklynZU
Cevaplar için çok teşekkürler.
Kaspersky Internet Security'nin tüm güvenlik konularında tek başına yeterli olduğuna sevindim.
Yalnız şöyle bir sorun ortaya çıktı. 3 programı da kurduktan sonra Donanım Haber'in açık olduğu pencereyi kapatır kapatmaz bazı zamanlarda "bellek read olamadı" hatası veriyor. Çözümü konusunda bir bilginiz var mı?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 16:53:58  

Firewall olabilir.Firewall u pasif yapıp denerseniz sevinirim.O değilse spyware doctor olabilir.O aktif olmasın

sofokles2000

4 Mart 2009, 17:22:10  

Bu arada Antivir'in ayarlarını yaptım.
Cookie'ye yazmaya çalıştığı için mi yapıyor acaba..
Ama dediğim gibi her zaman yapmıyor.
Doctus deniz derya bir yermiş bu arada.

İnsanlar çok farklı kombinasyonlar kullanıyorlar. Mesela:

Anti-Virüs: Avira Antivir
Firewall: Agnitum 2009
Anti-Malware: AVG Antispyware
HIPS: Agnitum 2009

ya da

Anti-Virüs: ComodoAntiVirus
Firewall: Comodo Firewall
Anti-Malware: Malwarebytes
HIPS: Defense+&Zemana

gibi..

neden yalnızca KIS ile yetinmiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 17:33:06 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 17:45:01  

Çünkü her işin uzmanı ayrı.Firewall için ayrı,antivirüs için ayrı,antispy için ayrı kullanmak daha akıllıcadır.Çünkü her işi uzman yazılıma bırakma şansın var.
Sorununu eve gidince inceleyeceğim bu arada

sofokles2000

4 Mart 2009, 17:49:24  

quote:

Çünkü her işin uzmanı ayrı.Firewall için ayrı,antivirüs için ayrı,antispy için ayrı kullanmak daha akıllıcadır.Çünkü her işi uzman yazılıma bırakma şansın var.
Sorununu eve gidince inceleyeceğim bu arada

Teşekkürler cevabınızı bekleyeceğim :)

Mesajınızda bir değişiklik yapıp hemen pencereyi kapatırsanız bu hatayı veriyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 5 Mart 2009; 1:18:59 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 19:46:22  

Avira yı devre dışı bırakın bir de.Bakalım ne olacak.Ben Avira dan böyle bir hata duymadım ama eğer varsa hemen Avira forumlarına bildiririz.

sofokles2000

4 Mart 2009, 20:16:01  

IE explorer'ı kapattığımda aldığım hata mesajı aşağıda. Bu arada mesajı verdirtmek için biraz uğraşmak gerekiyor. Yani her zaman vermiyor. Yazdığınız bir mesajı değiştirmeniz ve değiştirir değiştirmez pencereyi kapatmanız gerekiyor. Forumlarda araştırdığım kadarıyla her ne kadar mesajda bellek kelimesi geçiyor olsa da yazılımsal olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:21:43 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 20:22:11  

Yazılımsal sorun zaten.Ancak hangi programdan dolayı yapıyor bulmak zahmetli olacak.Yani tek tek pasif hale getirip denemek lazım hata mesajı aldırmak için.Bu sorunu güvenlik progrmları değil.Explorer da veriyor olabilir.Bilemeyiz.

sofokles2000

4 Mart 2009, 20:23:38  

Hapsini denedim 1 saat süresince:
1-Avirayı pasif yaptım düzelmedi. 9-10 denemeden 8'inde hata verdi
2-Armor'u pasif yaptım düzelmedi. 9-10 denemeden 7-8'inde hata verdi.
3-S. doctor'u pasif yaptım düzeldi sayılır. 9-10 denemeden 1'inde hata verdi.

Sanırım S. Doctor'u kaldıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:46:18 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 21:38:10  

Ben de ondan şüphelendim.Çakışma yapıyor muhtemelen.Onu tamamen kaldırıp o hataları verip vermediğini bakarsın.Sorun ondaysa yerine kullanabileceğin yazılımlar var.

sofokles2000

4 Mart 2009, 21:45:49  

quote:

Ben de ondan şüphelendim.Çakışma yapıyor muhtemelen.Onu tamamen kaldırıp o hataları verip vermediğini bakarsın.Sorun ondaysa yerine kullanabileceğin yazılımlar var.

İşin ilginç tarafı SD'ye donanimhaber.com'a güven satırı eklemiştim üstelik. Ayrıca hatanın ortadan kaldırmak için inteliguard'ı devreden çıkarmak yetmedi, SD'yi tamamen kapatmak gerekti. Şimdi uninstall ediyorum. Bakalım ne olacak. Ayrıca SD'yi Doctus'ta kullanan yok gibi birşey.
Daha çok Malwarebytes kullanılıyor sanırım? Bu arada Anti-Malware = antispyware demek değil mi? SD haricinde siz hangisini tavsiye edersiniz?
Bir de Avira Antivir Personal'ın HIPS özelliği var mı?
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 21:52:01  

Doctus ta SD kullanan çok az çünkü onlarda benim gibi o yazılıma eski hareketlerinden dolayı güvenmiyorlar.Çok büyük bir antipati oluşturdu.Sahte Antispyware gibi tavırlar takınıyor.Ben çok kez bu forumda anlattım bunu.Misal indirdiniz tarattınız.Bulduğu sonuçlarda çok tehlikeli şeyler bulduğunu ve silmek için key gerektiğini söyler.Key girer ve tekrar taratırsınız.O da ne.Daha önce bulduklarının yerine sadece önemsiz birkaç cookie bulur.İşte bu tavrı tipik bir sahte antispyware davranışıdır.Ama nedendir bilinmez sahte listesine girmedi.Ayrıca yanlış alarmları da vardır.Eskiden çoktu şu sıra azalttı biraz.Ben PcTools firmasının sadece firewall una güveniyorum.Onun dışındaki ürünlerine herhangibir güvenim yok.Doctus taki kişiler de benim gibi düşünüyor olmalı.Ben o siteye üye olmadan önce de sevmezdim,hala daha sevmem ve önermem kimseye.

Malwarebytes,veritabanı düşük olmasına rağmen oldukça etkilidir.Sahte antispy lara karşı çok sık kullanılır.Ama tek başına yetmez.Yanına Spybot S&D veya A-Squared Free kullanmakta fayda var.

Avira da HIPS yok.Ama 9 versiyonunda gelecek.Onun dışında Online Armor a devam ediyorsan ondaki HIPS yeterlidir.

sofokles2000

4 Mart 2009, 21:56:30  

SD'yi kaldırdım. Artık hiç hata vermiyor :)
Armor ve Avira'ya devam ediyorum.
SD yerine Malwarebytes, Spybot S&D, A-Squared Free programlarından herhangi ikisini mi kurmam gerekiyor.
Örneğin A-Squared Free tek başına spy için yeterli olmaz mı? Yanında Malwarebytes da mı kullanmak gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 21:54:40 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 21:59:13  

Ben şahsen A-Squared Free kullanıyorum oldukça da memnunum.Zaten veritabanı olsun temizleme kabiliyeti olsun çok iyi.Malwarebytes kurulabilir.Çakışma yapmaz.Ama kurmazsan sorun olmaz.

sofokles2000

4 Mart 2009, 22:06:52  

quote:

Ben şahsen A-Squared Free kullanıyorum oldukça da memnunum.Zaten veritabanı olsun temizleme kabiliyeti olsun çok iyi.Malwarebytes kurulabilir.Çakışma yapmaz.Ama kurmazsan sorun olmaz.

Ok. Anti-Malware için de A-Squared Free kuruyorum. Yapılması gereken bir ayar var mı?
Yazılım sanırım bu:?
http://www.emsisoft.com/en/software/free/

A-Squared Free'nin SD'den farkı on demand olması sanırım? Ara ara tarama yaptırmak gerecek on access olmadığı için?

a-squared Free
Freeware! This free version is the little brother of a-squared Anti-Malware and contains only the scanner to clean infected computers. But it does not come with a background guard, Auto-Update, scheduled scans and HiJackFree.

Bu arada Armor bundle 'ı da çıkmış:
http://www.download.com/A-squared-Free-Online-Armor-Personal-Firewall-Bundle/3000-8022_4-10909642.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 4 Mart 2009; 22:03:35 >
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 22:09:44  

Evet.On-Demand olması sorun olmaz.Ama yok on-access istersen spybot kurup TEATIMER açabilirsin.Ben her zaman dediğim gibi gereksiz görüyorum aktif kullanımı.Yük getiriyor.Ha yararı yok mu? Elbette var ama bu korkudan başka birşey değil.Bu kadar tedirgin olmayın.Ben tek başına Avira ile sorun yaşamadım.Dikkatli olursanız sizde yaşamazsınız.

sofokles2000

4 Mart 2009, 22:16:18  

quote:

Evet.On-Demand olması sorun olmaz.Ama yok on-access istersen spybot kurup TEATIMER açabilirsin.Ben her zaman dediğim gibi gereksiz görüyorum aktif kullanımı.Yük getiriyor.Ha yararı yok mu? Elbette var ama bu korkudan başka birşey değil.Bu kadar tedirgin olmayın.Ben tek başına Avira ile sorun yaşamadım.Dikkatli olursanız sizde yaşamazsınız.

Ok :) A-squared Free'yi de kurup desktop bilgisayardaki güvenlik olaynı sonlandırmış oluyoruz :) Dediğiniz gibi hızın da çok yavaşlamasını istemiyorum.

Bir iki gün kullandıktan sonra çakışma var mı yok mu, p2p'de nasıl ve hız gibi konulardaki gözlemlerimi yazarım.

Yardımınız için teşekkürler. Laptop'u alınca da KIS 2009 ile çözeceğiz. KIS 2009'un ayarları konusunda doctus'u baya bir karıştırmam gerekecek, default ayarlarla kullanıldığında hızı yavaşlatıyormuş sanırım.
BrooklynZU

Sisteme Gözat

4 Mart 2009, 22:19:12  

Default ayarlar konusunda en az ayar gerektiren Norton 2009 dur.Diğer ürünlerde kesinlike ince ayar yapılmalıdır.Hele ki kaspersky de varsayılan ayarlarda sezgisel taramalar kapalı geliyor.Onları açmazsanız önemli güvenlik açıkları oluşur.Bu konuya dikkat etmelisin.Doctus ta ayarlar vardı sanırım.Zaten resmi destek forumu kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 4 Mart 2009; 22:17:11 >

unpop

4 Mart 2009, 22:21:11  

Ilginçtir Avira Premium Security Suite ile Spyware Doctoru beraber yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve herhangi bir çakışma ya da SD nin Avira ile ilgili bir uyarısına rastlamadım. İkisi de bende kuzu kuzu anlaşıyorlar. SD şu ana kadar kullandıgım en iy spyware program. Ozellikle en format sonrası son kurdugumda key oncesi ve key sonrası taramalarda bulunmustum, ikisinde de buldugu ortak düşük level 2-3 cookie vardı . Yan key oncesi sende sunlar sunlar var aman programı satın al kurtul sorunu oluşmadı. Key'den sonraki taramada da farklı bir sonuç çıkmadı. SD beni bugune kadar çok zararlıdan kurtardı , hatta avira'nin kaçırdıgı bir worm'u da o yakalamıştı. SD'den memnunum kısacası.

Sayfa:   <<   < önceki  7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Güvenlik >> Cevap: ##Tüm Güvenlik Yazılımlarının Güncel Kampanyaları## Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI 790FX-GD70
Phenom II için performans dopingi
GIGABYTE GTS250 1GB
NVIDIA'nın yeni(!) silahı GTS250, ATI HD4850 karşısında başarılı olabilecek mi?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız