Şimdi Ara

Yasal iPhone 3G ile Yurt Dışı iPhone 3G arasındaki farklar. (Garanti ve JB problemi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
7.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam telefonu restore etsenizde bence koskoca apple heleki ilk serideki jailbreak olaylarını görerek 2.seriye kesinlikle bi' şey yapmıştır ve bunu çok rahat anlayabilir diye düşünüyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar 850 liraya 8 GB 3G falan demiş acaba söyleyen arkadaşlardan biri bana bu konuda PM atabilir mi lütfen ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 28 Eylül 2008; 10:38:37 >
  • Ne yaparsa yapsın sonuçta bu telle tüm dünyada abdde dahil kırılıp kullanıldı 1 senedir ve kimseye birşey olmadı, demek istediğim garanti önemli değil böyle bu alet hiçbirşeye benzemiyor,çok yalın kalıyor programsız.
  • Öyledirde hocam tam bi' bilgi olmadan bu kadar insana bi' şey olmaz diyip Jailbreak yapınca garanti giderse çok ayıp ve yazık olur sonuçta.
  • Jailbreaksiz bir iPhone'u boşuna kullanmış olursun..
  • O yüzden beklemedeyim zaten abi.
  • Beyler şimdi bu konu garantili iPhone alanlar kadar henüz iPhone'larını almayanlar içinde önemli...

    Eğer garanti gidiyorsa gerçekten garantili ürün almanın bir anlamı yok...

    ve melasef halen tam yanıtlanamadı bu konu.
  • valla ben hesap yaptım kontratlı almak işime geldi o yüzden voda dan aldım...yakında jb de yaptım mı tamamdır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatugur

    valla ben hesap yaptım kontratlı almak işime geldi o yüzden voda dan aldım...yakında jb de yaptım mı tamamdır...


    JB yapınca bütün garantin gidicek o zaman.. Ne anladım ben o işten?
  • Bu olay büyük ihtimal geçenlerde çözüldü... Telefon push açıkken ve her respring sonrasında ....apple.com... diye bir adrese bağlanıyordu. BigBoss'un sitesindeki forumlarda okumuştum bunu bloke etmenin en kolay yolunun host dosyasına satır eklemek olduğunu düşündüler herhaldeki bossprefs' in en son versiyonunda Neuter Apple App-Kill Switch diye birşey var...Apple bizimle bu şekilde var...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofearl

    Arkadaslar; Yurtdisi iPhone Italya yada Hong Kong'dan gelmis degilse, yani unlock durumda degilse, sadece sim kart ile kullanabilirsiniz.

    Eger apple 2.2 versiyonunda turbosim ile kirmaya cozum bulursa yurtdisindan aldiginizi yukseltemezsiniz. Ayrica turbosim ile arasira no service durumuna dusebiliyor, gelen aramalar ve mesajlarda sorun cikabiliyor..

    Yani farklardan bence en onemlisi simdi ve ileride sorunsuz olarak yazilim guncellemek ve unlock/turbosim olmadan kullanabilmek..

    Su an unlock cikmis olsaydi yurtdisi olanlar daha avantajli olabilirdi..

    Jailbreak ve garanti konusuna gelince..

    Amerikada durumdan duruma degisiyormus, Apple jailbreak garanti kapsami disinda birakir diyor
    Ama magazalarda musteri jailbreak halde getirdiginde magazadaki elemanlar bile restore yapip o sekilde alip yenisini verebiliyormus

    Simdi Turkiye'de nasil olcak kimse bilemez, eger donanim hatasinda bile tamir/degistirme maliyeti kvk uzerine kalacaksa, jailbreak bahane edip uzerimize yikmaya calisabilirler, denemeden bilemeyecegiz, ben sahsen yaptim



    Fearl arkadasim bilgilendirme icin tesekkurler. Internet uzerinde bir sitede bu ibareyle iphone buldum 'Apple iPhone 3G 16GB - unlocked ANYSIM' satıs ınternet uzerinden anladigim kadarıyla Amerika üzerinden yapılmakta. Fiyatida 519$ ancak bir zorunluluk var ki en az 1000 dolarlık bir alısveris yapmanız gerekiyor. Acaba ordan gelen telefonun bahsettiginiz turbosim e ihtiyacı olur mu? iphone olayına yeni giriyorum o yuzden surcu lisan varsa kusura bakmayınn
    Tesekkurler...




  • Arkadaşlar, bende jailbreak in garantiyi etkilemeyeceği konusunda hemfikirim. Cihazda donanımsal bir sorun olursa sen jailbreak yaptın cihaz garanti dışı demek bana saçma ve mantıksız geliyor. Bana sanki bu haberler kasıtlı çıkartılıyor gibi me geliyor. Göz korkutmak için. Ayrıca bu cihazlar kolay kolay servise gidecek cihazlar değil. Zaten kaç sene kullanıcaz bugün aldık, 3-5 sene sonra yeni bir şey çıkacak hepimiz ona geçecek. Kaç kişi var aramızda telefonunu 3-5 seneden fazla kullanan belki %10. Bu süre içerisinde normal kullanımda bu cihazların arıza yapma olasılığı çok düşük. İnciğinin cıncığını düşünerek bu cihazı jailbreaksiz kullanmak aptallık olur. Bakalım kim haklı bunu zaman gösterecek ben jailbreak yapıcam en kısa zamanda paşa paşa kullanıcam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sky__walker

    Yani ben Nokia'ya alışmışım diyenlerin direk uzak durmasını öneririm çünkü gerçek anlamda uğraşmak istiyor iphone kullanmak, mp3 leri sadece itunes üzerinden atabiliyorsunuz, resimleride keza öyle ve bunları ancak itunes üzerinden silebiliyorsunuz, telefon üzerinden silemiyorsunuz. Ne olcak yaparım diyorsunuzda nasıl sinir bi durum anlatamam.

    Telefonda uygulamaları ücretsiz kullanıcaksanız jailbreak yapmanız gerekiyor cihazı, bu da ayrı bi uğraşmaca. Bununla birlikte cihazın kullanımı sizinde bildiğiniz gibi diğer telefonlardan tamamen farklı, alışmak için biraz sabırlı olmak lazım mesela ben ilk aldığımda bununla hayatta mesaj yazamam dedim, şimdi nasıl rahat yazıyorum anlatamam, ben dahi tahmin etmemiştim. Şöyle söyleyeyim teknolojik aletlere merakınız varsa, aldığım cihazla uğraşmaktan keyif alırım diyorsanız, "iphone" lafını duyunca kalp atışınız hızlanıyorsa bence alın yani bana göre iphone a bir kere alışan bir insan birdaha normal telefon kullanmak istemez. Ben böyle düşünüyorum.


    kesnlikle katılıyorum hocam. şu an aynı durumdayım sizle.. iphone'dan sonra hiç bi cihaz beni tatmin etmiyo artık..




  • Arkadaşlar bu arada spor telefon alanlar nasıl kayıt yaptırdı acaba ?
  • JB yapıldığında ki bu mutlak yapılmalı ki yapılacak, yoksa iphone kullanımının hiç bir anlamı kalmaz. IPhone kullananlar jb yapktığı zaman da cihazınızda bir sorun oluştuğunda,Turkcell'in çalıştığı veya Vodafone'un çalıştığı arıza birimleri bunu fırsat bilip,garanti dışı olduğuna karar verip,fahiş fiyatlar isteyeceklerdir.Bunu, aşağı yukarı her firmada,garanti kağıdı yırtıldığı halde içeriğine müdahale etmeseniz bile firmaların,sırf garanti kağıdı,yapışkanı yırtıldı diye veya vidası söküldü diye, nasıl ki kayıtdışı işlem yapıyorsa,bu firmaların da böyle yapacağına adım gibi eminim. Alt yapısı olmadan,Televizyonlarda hala milletin gözünün içine baka baka yalan yanlış reklam yapan,bazı programların yüklü olduğu halde ama işlevinin yapabilmesi,o programı çalıştırabilmek için,Türkiye'de gerekli altyapının oluşması gerektiğini söylemesi gerektiği halde, bunu yapmadan, müşteriye cihazı sanki tüm fonksiyonları çalışıyormuş gibi satan firmalardan ne beklenir ki? Benim şahsen böyle bir düşüncem var ki yanılacağımı da sanmıyorum.Zaman en güzel ilaçtır. Bekleyip göreceğiz. Telefonlar satışa sunuldu ve hala insanların kafasında bir sürü soru işaretleri var ve bunları yanıtlayacak hiç bir mercii de yok maalesef.Neden? İşlerine böylesi geliyor.Çünkü bu açıklar net bir şekilde anlatılırsa,satışlarda büyük düşüş olacak ve çoğu insan,IPhone'un,gerçekten de anlatıldığı gibi lanse edildiği gibi olmadığını anlayacak ve bir çok insan almaktan vazgeçecektir.Benim,onun,bunun merak ettiği soruları bunlar bilmiyorlar mı ki bunları muallakta bırakıp net bir şey yazmıyorlar? Bizler neden garantili satılan bir malın kullanımını,vs tartışıyor,birbirimize sorup duruyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 28 Eylül 2008; 21:09:16 >




  • ADANADA 8GB 299 TL. BİŞEY ANLAMADIM BU İŞTEN, BİT YENİĞİ VARMIDIR SİZCE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resap

    ADANADA 8GB 299 TL. BİŞEY ANLAMADIM BU İŞTEN, BİT YENİĞİ VARMIDIR SİZCE


    sence
  • varıdr arkadaşım kesin vardır. çünkü daha bugün umreden akrabalar geitrdi 500 tl den aldım telefoncuya götürdüm çin malı çıktı. 16gb yazıo üstünde 2 gb çıktı tek sim tv yok şerefsizler iii çakmış iphone filan almayın aklınız varsa dışardan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.