Şimdi Ara

Araç Haciz kaldırdım ama Araç sorgulamada hala hacizli görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
43.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Aracımda iş yeri vergi borcundan dolayı 2 adet haciz vardı (Ümraniye Vergi dairesinin koyduğu) bu borçları ödeyip vergi dairesinden haciz kaldırma yazısı aldım. ve 5 eylül 2008 cuma günü trafik tescil büro ya gittim. orada işlemleri yaptırdım ve hacizlerin kaldırıldığını söylediler. ekranda ne zaman görünür dedim bana hemen görünür demişlerdi neyse, http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx sayfasından aracı sorgulattığımda hacizler hala görülmekte?? acaba araç sorgulama sayfasındaki bilgiler doğru değilmi? üzerinden 20 gün geçtiği halde nenden haciz görülmekte? ve/veya bunun için ne yapmak lazım? aracı satmak istediğimde sorun olur diye düşünüyorum. her ne kadar aracın temiz kağıdını almış olsamda..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zentetsu -- 26 Eylül 2008; 15:32:08 >







  • Ne zaman yaptın rehin kaldırma işlemini?Öyle cırt diye geçmezki..Bayramı atlatınca bi daha bakarsın..Arabana el koymazlar yanlışlıkla korkma
  • 5 Eylül günü yaptırdığımı yazdım.. Mesele Araca el konması değil, aracı satmak istediğimde sorun çıkarsa diye endişelendim.. Yazdıklarımı dikkatli okumadan ceavp yazmayın lütfen
  • sorgulama sayfası sık güncellenmiyor malesef, elinizde temiz kağıdı varsa satarken bir sorun yaşamazsınız
    ekranda hemen görünür dedikleri belki de kendi sistemlerinde hemen görünür anlamında da söylemiş olabilirler.

    bu arada bizde eski aracımıza renk değişimi yaptırmıştık ruhsata işlendi fakat halen sorgulamada eski rengi gözüküyor 2.5 ay oldu.
  • Trafikteki görevli memur güncelleme bilgilerini bilgisayara işlememiştir muhtemelen. Bir süre daha işlenmezse bağlı olduğunuz Trafik tescil şubesine kaldırılan hacizlerin internet sorgulamasından kaldırılması amacıyla bir dilekçe yazıp iadeli taahhütlü yollarsınız, unutulduysa hatırlatmış olursunuz.
  • çok sık rastlanan bir durum. trafiğe tekrar giderseniz çözülür. ayrıca trafik sorgulama sayfasındaki bilgiler değil elinizdeki resmi evrak geçerlidir. bu yüzden satarken sorun olmaz.
  • arkadaşım aynı durum benim başıma geldi ve aracı satarkae noterler işlem yapmıyor yani satamazsın. şöyle anlatayım ıstanbul eyüp şubesinden ruhsatı değiştirmeme rağmen ordaki elemanlar iş güzarlık yapıp internetten güncelemediler 5 ay sonra arabayı satayım dedim temiz kağıdıyla notere gittik internette haciz göründüğü için satış oladı ankaradan kalkıp bunun için istanbula gittim ve eleman unutmuşuz diyor normal şartlarda 3 gün içerisinde görünmesi lazım pm den sormak istediğin varsa cevaplarım
  • keske kaldırmasaydın satmayacaksan sonucta borcun yok ve aracın allah gostermesın calınırsa aracınnın uzerınde hacız gorundugu ıcın bankada arastırıyor aracını bulunma faktorunu artıracak bır olay sonucta neyse borcun yoksa ve kaldırdıysan orda yazması cokta onemlı degıl
  • bizim araba da 2 senedir hacizli, kredi ödüyouruz.ama hala görünmüyor hacizi.pek mühim bişey değil galiba.zaten kesin belge olarak kullanılmıyor bildiğim kadarıyla
  • Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Aracın hacizleri bugün itabiri ile kaldırılmış (çok şükür) aracı değiştirmek istiyordum ama haciz engeli olduğu için yapamamıştım. inşaAllah bir daha problem olmadan elden çıkarabilirim. :)
  • Bizim aracı kredi ile almıştık bu eylülde kredi borcu bitiyor.
    Rehinli diyor ona tamam.
    Vergi dairesi tarafından hacizli gözüküyor evrak sayısı diyor 95 bi şey anlamadım.



     Araç Haciz kaldırdım ama Araç sorgulamada hala hacizli görünüyor?


     Araç Haciz kaldırdım ama Araç sorgulamada hala hacizli görünüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecekondu_3rdi -- 10 Mayıs 2009; 23:23:45 >




  • Arkadaşlar internet üzerinden görünen bilginin herhangi bir bağlayıcılığı yok. Önemli olan sorgulama sistemi üzerinden hacizin kalkmış olması. Onuda ancak bir trafik tescil bürosundan öğrenebilirsiniz. Veya uygulama esnasında polisten rica edersiniz plaka sorgulayabilir. Ancak aracınız üzerinde bir haciz veya yakalama söz konusu ise o elinizdeki evrak filan sizi orda kurtaramaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gecekondu_3rdi

    Bizim aracı kredi ile almıştık bu eylülde kredi borcu bitiyor.
    Rehinli diyor ona tamam.
    Vergi dairesi tarafından hacizli gözüküyor evrak sayısı diyor 95 bi şey anlamadım.



     Araç Haciz kaldırdım ama Araç sorgulamada hala hacizli görünüyor?


     Araç Haciz kaldırdım ama Araç sorgulamada hala hacizli görünüyor?




    Bundan anlayan War mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zentetsu

    Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Aracın hacizleri bugün itabiri ile kaldırılmış (çok şükür) aracı değiştirmek istiyordum ama haciz engeli olduğu için yapamamıştım. inşaAllah bir daha problem olmadan elden çıkarabilirim. :)

    4 yil olmus :-)))) . Kardesim gecmis olsun. Benimde basimda benzer durum var. Bosanma davasindan kaynakli tedbir koyulmustu. E devlette araç sorgulayica hacizli yaziyor. üzerinden 2 gecmis ve 2 yil önce mahkeme tedbiri kaldirdi ve yazi verdi. Ama memurlar kaldirmayi unutmus. Ankara 8. icra. Dilekce verdik arsivden belge çikip incelenip öyle kalkacakmis elimde belgenin orjinali var. üstelik zaman aşimida var 1.yıl.
    Ama kabul etmiyolar .illada arşivdeki. Kaç gün sürer acaba. Araci satacagim musteri bekliyor. Ankara 8. icrada tanidigi olan varmi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.