Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Iphone Kampanyaları Hakkında Bir Hesap

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Iphone Kampanyaları Hakkında Bir Hesap Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
k_t_destek

26 Eylül 2008; 1:15:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar ,

Iphone tarifeleri üzerinde biraz hesap yaptım , yalnız elma ile armutu toplamış olabilirim kafam çok karıştı çünkü :)

Hesabın mantığı şu. Iphone ile birlikte sunulan paketlerdeki dakika + sms + dataları , normal bir kullanıcı kullansaydı ne kadar öderdi. İşlem yaparken Turkcell'in BizBize tarifesi ve 3 GB'lik internet paketini baz aldım. Vodafone için ise saniye bazlı tarifeyi aldım. İnternet için ise 1 GB'lik paket ücretini 10'a bölüp 1,5 ile çarptım. Hesaplar en küçük paketler için yapıldı.
Tüm vergiler dahildir.

Turkcell Küçük Paket:

150 Dakika konuşma :(%80 yani 120 dakika Turkcell içi görüşme)50,9+ (%20 yani 30 dakikadiğer operatör)16,4 = 67,3 YTL
150 SMS: 37,5 YTL
3 GB İnternet: 72 YTL
Toplam:176,8 YTL
Iphone Paket Ücreti:91 YTL
Aradaki Fark:176,8-91=85,8
18 Ay İçin Aradaki Fark: (176,8*18)-(91*18)= 1544,4

Iphone Ücreti:279 YTL

Toplam Maliyet: (18*91)+279= 1917 YTL

Yani şunu demek mümkün. Bu servisleri kullanan normal bir kullanıcı 18 ayda 3182,4 YTL ödeyecekken , 1917 YTL ödüyor ve üstüne üstlük bir Iphone'u oluyor.

Aradaki Fark: 3182,4-1917= 1265,4

Vodafone Iphone 150:

150 Dakika Konuşma: 54 YTL
150 SMS:34,5 YTL
150 Mb İnternet:7,2 YTL
Toplam:95,7 YTL
Iphone Paket Ücreti:47,26 YTL
Aradaki Fark: 48,44 YTL

Vodafone'un taahhüt süresi 12 ay ama daha adil bir hesap için 18 aylık farkı inceledim.

18 Ay İçin Aradaki Fark: 48,44*18= 871,92 YTL

Iphone Ücreti: 979 YTL
Toplam Maliyet: 47,26*12+979=1546,12 YTL

Yani şunu demek mümkün. Bu servisleri kullanan normal bir kullanıcı 12 ayda 1148,4 YTL ödeyecekken , 1546,12 YTL ödüyor ve bir Iphone'u oluyor.
18 ay için hesap yaparsak 1772,6 YTL yerine 1546 lira ödemiş oluyor. Ancak bunun 12 ayında 3 GB internet yerine 150 Mb. internet kullanıyor , 6 ay için ise hiç internet kullanamıyor.

Vallahi benim kafam çok karıştı işin içinden çıkamadım.
Turkcell pahalı gibi gözükse de internet paketi 3 GB. www.iphonemodem.com dan yazılım indirip bilgisayar üzerinden de kullanılabilir. 3 GB internet paketi kullanan biri için İphone aslında (91-72)*18+279= 621 YTL'ye geliyor. Her ay 150 dakika konuşma ve sms'de cabası.

hortlek

Sisteme Gözat

26 Eylül 2008; 1:19:59 

Bence fena değil herles atıp tutuyor ama bakın nete 100 lıra altında iphone varmı
Fakat turkcell bu skılde gıderse cok musterı kaybedecek aha buraya yazdım
Gozgore gore wodafone dan baya pahalı ve bugun ımkan olsa kasıma kadar beklemeden hemen uye olurdum 750 dk lık wodafone paketıne
Turkcell rekabetını adam gıbı yapmasın zaten yıllardır döşüyor bende bundan sonra gidip wodafpne'a verecem parayı ...

Q6600 + Gigabyte GA-G1975X+thermaltake kandalf+3870+4 ghz kingston dual 800mhz+themaltake 650 psu+ 500x2 raid seagate sata2
Asus G2 notebook aynı zamanda ufo+sony 40w2000lcd tv+hdcp(phenom 9600+gigabyte 780)
sugarboy

26 Eylül 2008; 13:40:37 

ikisi de fena halde kazıklıyor onun yerine gidin ikinci el temiz bir iphone alın 600 liraya

Eleştirilerinizi bekliyorum :)
http://www.fotokritik.com/kullanici/sugarboy/portfolyo

тяαвzσηѕρσя
r_samur

26 Eylül 2008; 13:59:55 

Iphone almak icin caba gosterdim ama satmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
kucuk paketten almak istedim. hazır kartım var gerekirse faturalıya gecerim dedim. hattımı illaki 6 aydan uzun suredir kullanıyor olmalıymışım. o yuzden paket almam imkansız.
direk cihazı almak istedim. sadece Garanti Bankası ile çalışıyoruz dediler. bende de bonus yok. world var. tek care nakit almak. nakite de gücüm yetmez...
boyle giderse alamayacağım ...

diamondmonster

26 Eylül 2008; 14:40:43 

quote:

Orjinalden alıntı: r_samur

Iphone almak icin caba gosterdim ama satmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
kucuk paketten almak istedim. hazır kartım var gerekirse faturalıya gecerim dedim. hattımı illaki 6 aydan uzun suredir kullanıyor olmalıymışım. o yuzden paket almam imkansız.
direk cihazı almak istedim. sadece Garanti Bankası ile çalışıyoruz dediler. bende de bonus yok. world var. tek care nakit almak. nakite de gücüm yetmez...

Boşver alma ellerinde patlasın cihazlar

INTEL Q9300 / MSI P45 NEO-F / MUSHKIN HP 2x1 GB DUAL DDR2 800 / POWERCOLOR ATI HD4870 / SEAGATE 250 GB SATA2 16 MB NCQ / AG NEOVO KA19 / ZEN 550 W PSU
canozgur

26 Eylül 2008; 17:53:37 

quote:

Orjinalden alıntı: r_samur

Bu şartlarda bencede alma, sen elinden geleni yapmışsın...

Why so serious ?
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Iphone Kampanyaları Hakkında Bir Hesap Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
NBA 2K9(PC, Playstation 3, Xbox 360)
NBA heyecanını doyasıya yaşamak isteyenlerin oyunu.
Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!
Kablo TV üzerinden HDTV yayınları geliyor!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar