selam arkadaşlar, notebook almaya karar verdim ama 2 model arasında kaldım, biri asus f8va253bd, diğeri ise hp pavilion fp750ea dv7-1040.
aralarındaki fark asus 2.53 ghz, hp 2.26 ghz, asus 14,1", hp 17", asus 4gb ram, hp 3 gb ram, asus ati radeon hd 3650 1 gb ekran kartı, hp nvidia ge force 9600m gt 512 mb (1791 mb paylaşımlı) ekran kartı var.
sizce hangisi daha iyi??? ekran ve ekran kartı fazlası için hp mi, yoksa işlemci hızı, ram fazlası için asus mu???
sanırım paylaşımlı olduğunda ram dan götürüyor ve bu dezavantaj olsa gerek, üstelik hp ram i 3 gb, asus 4 gb. hp nin paylaşımlı ekran kartı takılmalara sebebiyet verir mi yoksa performan değişikliği olmadan faaliyet gösterir mi??? şimdiden teşekkürler...
EDİT: dv7 1040 kullanıcısıyım son derece memnunum.
o nasıl oluyor hocam ya, 2 gb ken paylaşımlı gbi 4 gb a mı yükseliyor yoksa max 4 gb mı takılabiliyor? uzak kaldım piyasadan yeni yeni şeyler çıkmış bu da onlardan biri mi?
EDİT: dv7 1040 kullanıcısıyım son derece memnunum.
o nasıl oluyor hocam ya, 2 gb ken paylaşımlı gbi 4 gb a mı yükseliyor yoksa max 4 gb mı takılabiliyor? uzak kaldım piyasadan yeni yeni şeyler çıkmış bu da onlardan biri mi?
arkadasım yani kendisinde 2gb takılı.
ama sen sonra yükseltmek istersen en fazla 4gb yapabilirsin.
asus ta ram 4gb daha dün baktım.ancak vista 32-bit kullandığı için 3 gb görünüyor.oyun performansı acısından düşünürsen ekran kartları acısından bi fark yok.ben asus derim.hp lerin genel olarak ısınma problemi var zaten.