Şimdi Ara

AMD: Bobcat projesi devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haber, AMD’nin temel operasyonlarına ağırlık verebilmek için Bobcat projesini iptal ettiğini iddia ediyordu. Fakat firma sözcüsü Damon Muzny iddiaları yalanlayarak Bobcat çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.


    Bobcat, AMD’nin rakibi Intel’in Atom işlemcilerine karşı hazırlıkları devam eden ve başta netbook ile mobil internet cihazları (MID) olmak üzere düşük güç tüketimine gereksinim duyan sistem çözümleri ve tüketici elektroniği ürünlerini hedef alan özel bir işlemci ailesi olacak.


    Bobcat ile ilgili olarak AMD şimdiye kadar resmi çok fazla bilgi açıklamış olmasa da işlemci ilk telaffuz edilmeye başlandığında 2008 yılı içerisinde kullanıma sunulacağı düşünülüyordu. Fakat son çeyreğe giriş için geri sayımın başladığı şu günlerde AMD cephesinden hâlâ somut bir işaret gelmiş değil.


    Bobcat tabanlı ilk işlemcinin önümüzdeki yıl içerisinde kullanıma sunulması beklenebilir. Ultra düşük güç tüketimine sahip olacak işlemcinin entegre bellek kontrolcüsüyle geleceği ifade edilirken, ilk modelin saat hızı olarak şimdilik 1-1.2GHz’den bahsediliyor.








  • AMD neden bu kadar geriden takip ediyor anlamıyorum. Intel bu yıl Atom işlemcileri satıp piyasada konumunu ve ekonomisini geliştirirken AMD yaklaşık bir yıl sonra ne yapacak merak ediyorum. Sanki ortadaki pastadan dilim almak yerine arta kalanları toplamak istiyor...
  • bence amd de bir üretim ve tasarım anlamında bir sorun ve planlamları pek tutturamıyorlar
  • ne yapmak istediklerini tam olarak kestirmek zor...
    belkide yapmak istedikleri şeyi yapmak için zamana ihtiyaçları vardır...
  • İntel Bobcat projesi hakkında bilgi almak için , spekülasyon yaratıyor bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.