Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran wide screen çözünürlüğü de ona uygun.1024x768 wide screen çözünürlüğü değil kare ekran çözünürlüğüdür dolayısı ile kaliteli görüntü alınmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

Yeni Bios'ta birde "home theatre-cinema pro" modu var ama o sadece vistada aktifmiş..

quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

Hocam sende amma masraf ettin :) yakında 320 GB Toshibayı görürüz sende :p
    Bu arada 1 GB uyumlu ram'i kaça aldın, birbe bu biosun vista yüklendiğinde theatre modu ortaya çıkıyormuş senin sistem kaldırır bi ara denesene ama sn scm yi yüklemen gerekicek yeni ikonları görüntülemen için linkini vermiştim..

Şu anda DATRON a Vista 32 bit Home Premium kuruyorum.
    "home theatre-cinema pro" modu
    Nasıl çalıştırılacak ? Ne yapmak gerekiyor ? Bunun ne gibi bir ekstrası var ?

Bakalım kurulumdan sonra göreceğiz. Vista başarm puanlarını ve aero grafik özelliğininin çalışıp çalışmayacağını , XP ye göre hızında bir değişim olup olmaycağını göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 6 Ekim 2008; 18:42:21 >

• ufocu bekliyorum vista performanslarını Bende 1000h ye kurmak istiyorum senden gelen tecrübeler doğrultusunda bende girişeceğim.
  • Evet az önce vista kurulumu bitti. ve şimdi makine formatı yedi yeniden XP kurulumu yapıyorum. Daha öncede deiğim gibi bu VİSTA ya hiç alışamadım. Evdeki çift çekirdekli ve 512 Mb ATİ 4850 ekran kartı olan makinemde bile XP kullanıyorum.

Bu NETBOOK makineler en azından DATRON VİSTA ile performanslı bir kullanım sunamıyor.
    Ben açıkcası gerek açılış kapanış zamanları olsun gerekse ram harcaması olsun VİSTA ile netice alamadım. Ve tavsiye etmiyorum. Makine gerçek performansını XP ile daha iyi veriyor.

Vİsta yüklendiğinde işlemci Turbo modunda ve VGA 224 Mb olmasına rağmen AERO özelliğini aktif edemedi.Vista Home Premium u bile VİSTA STARTER gibi çalıştırdıktan sonra VİSTA nın ne anlamı kaldı.

Ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir.

SONUÇ : VİSTA TAVSİYE ETMİYORUM

AERO ARABİRİMİNİ ÇALIŞTIRMIYOR.

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

EKRAN KARTINDAN DOLAYI VİSTA PUANI ÇOK DÜŞÜK

• quote:

Orjinalden alıntı: kersoz2003

Ben dediğini yaptım ama kendi çözünrlüğü gibi olmadı ben de.yani bozulmalar var metinlerde az da olsa ekranı böyle yapınca.sizde de aynı mı durum?

tabiki bozulmalar olucak sadece tüm ekranı görmeye ihtiyacınız olduğu zamanlarda kullanırsınız :)
  • bu datronun bataryası harici olarak nerde satılıyor bilen varmı? alıp casper minibook a takmayı düşünüyorum!
  • GOOGLE Crome u tavsiye ederim. Oldukça hızlı ve bir okadar sade üstelik üstte çok az ekran kaplıyor.

• arkadaşlar bildiğiniz gibi bir hacker Mac OS X Leopard ı MSI Wind te çalıştırdı ve iso dosyasınıda paylaşıma actı. Ondan sonra bir anda sıcradı ve bu konuyla ilgili siteler açıldı bir çok insanda kullanmaya başladı.
    Sitelerden okuduğum kadarıyla da çok basıt MSIWindOSX.iso dosyasının dvd ye yazıp cd den boot ediyorsunuz.gerisini o hallediyor sadece wifi de sorun cıkıyor onuda su anda çözmek üzereler.

açılırken xp yada mac acılabilen bi netbook hiç fena olmaz...
    ilgilenen arkadaşlar MSIWindOSX.iso dosyasını arasın bulanlar linki koyarsa sevinirim bu saat e kadar aradım
    BitTorrent kullanmadığım içinde olabilir...
  • Arkadaşlar mavide datron kalmamış bende çipseti hertürlü işletim sistemine açık MSI WIND satınaldım.

önce işe aleti ameliyatla başlayarak ve garantiyi feda ederek RAM 2GB ya çıkardım. harddiski 320 GB ya çıkarmaya çalıştım ise de vidasının birisi ulaşılamıyacak yerdeydi değiştiremedim. degiştiren arkadaş varsa bana yol gösterirse memnun olurum.

navigate nin tarifnamesinde yeraldığı şekilde biosu 1.08 yaptım. ekran hafızası 224 MB çıktı.

mevcut suse yi hiç kurulumunu yapmadan kaldırarak VİSTA ULTİMATE ve PARDUS u kurdum. fakat vista ultimate ağır geldi ve pardus un çözünürlüğü 800X600 da kaldığı için harddiski formatladım.

Tekrar arkadaşların çok sevdiği XP yi kurdum ve sıkı durun yanına SÜPER BİR ŞEKİLDE MACOSX İ kurarak dual boot yaptım. (ANCAK AKLIM HEP EKRAN KARTI 224 MB OLMASINA RAĞMEN VİSTADA AÇILMAYAN AERO ÖZELLİĞİNE TAKILDI.)

MACOSX in çözünürlüğünü 800X600 den 1024X768 e alamadım. Mac de ekran kartı, bluotout,ses kartını driver ilavesi ile wifi tam tanıyor. (Kurulan versiyon İatkos 2.0i) ancak inat ettim bütün driverleri ile full kurulumu yapacağım.

Mac in çözünürlüğünü ayarlamak için fazla zamanım olmadığı için mac i kaldırarak Mandriva 2008 kurdum kurma nedenim üç boyutlu masaüstü özelliği kazandıran compiz fusion u çalıştırmaktı VE COMPİZ FUSİONU ÇALUŞTIRDIM.

COMPİZ FUSİONU ÇALIŞTIRAN BU MAKİNA NEDEN VİSTANIN AERO ÖZELLİĞİNİ ÇALIŞTIRMASIN.

TEMİZ BİR FORMAT VE SİSTEM KAYNAĞINI AZ TÜKETEN VİSTA BUSİNESS KURDUM.

• Arkadaşlar mavide datron kalmamış bende çipseti hertürlü işletim sistemine açık MSI WIND satınaldım.

önce işe aleti ameliyatla başlayarak ve garantiyi feda ederek RAM 2GB ya çıkardım. harddiski 320 GB ya çıkarmaya çalıştım ise de vidasının birisi ulaşılamıyacak yerdeydi değiştiremedim. degiştiren arkadaş varsa bana yol gösterirse memnun olurum.

navigate nin tarifnamesinde yeraldığı şekilde biosu 1.08 yaptım. ekran hafızası 224 MB çıktı.

mevcut suse yi hiç kurulumunu yapmadan kaldırarak VİSTA ULTİMATE ve PARDUS u kurdum. fakat vista ultimate ağır geldi ve pardus un çözünürlüğü 800X600 da kaldığı için harddiski formatladım.

Tekrar arkadaşların çok sevdiği XP yi kurdum ve sıkı durun yanına SÜPER BİR ŞEKİLDE MACOSX İ kurarak dual boot yaptım. (ANCAK AKLIM HEP EKRAN KARTI 224 MB OLMASINA RAĞMEN VİSTADA AÇILMAYAN AERO ÖZELLİĞİNE TAKILDI.)

MACOSX in çözünürlüğünü 800X600 den 1024X768 e alamadım. Mac de ekran kartı, bluotout,ses kartını driver ilavesi ile wifi tam tanıyor. (Kurulan versiyon İatkos 2.0i) ancak inat ettim bütün driverleri ile full kurulumu yapacağım.

Mac in çözünürlüğünü ayarlamak için fazla zamanım olmadığı için mac i kaldırarak Mandriva 2008 kurdum kurma nedenim üç boyutlu masaüstü özelliği kazandıran compiz fusion u çalıştırmaktı VE COMPİZ FUSİONU ÇALUŞTIRDIM.

COMPİZ FUSİONU ÇALIŞTIRAN BU MAKİNA NEDEN VİSTANIN AERO ÖZELLİĞİNİ ÇALIŞTIRMASIN.

TEMİZ BİR FORMAT VE SİSTEM KAYNAĞINI AZ TÜKETEN VİSTA BUSİNESS KURDUM.

SIKI DURUN GİRAFİK İÇİN 4,1 VE 3B OYUN GİRAFİĞİ İÇİN 2.7 PUAN VERDİ

ANKARADA MERAK EDEN ARKADAŞ VARSA GELİP BAKABİLİR.

• boncuk2004 aramıza hoş geldin öncelikle.
    harddiskin son vidası wifinin altında wifiyi cıkarman lazım izlediğim kadariyla youtube ta ordan çok rahatlıkla bakabilirsin. Çok güzel birşekilde anlatıyor.
    bu arada şu mac olayını detaylı anlatırsan sevinirim bende kurmak istiyorum ama bir türlü iso file ı bulamadım.

bu arada enteresan birşey farkettim sizdede aynımı diye sormak istedim sağ alttakı usb ye flas belleği takarken bellek usb ye yapıştı yani mıknatıslı neden yada nasıl anlamadım sizde de aynımı ?
  • boncuk2004 mandrivada acaba w-lan çalışıyormu? birde bendeki casper minibook bu makinada bios güncellemesini sizin dediğiniz şekilde nerden ve nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

boncuk2004 aramıza hoş geldin öncelikle.
    harddiskin son vidası wifinin altında wifiyi cıkarman lazım izlediğim kadariyla youtube ta ordan çok rahatlıkla bakabilirsin. Çok güzel birşekilde anlatıyor.
    bu arada şu mac olayını detaylı anlatırsan sevinirim bende kurmak istiyorum ama bir türlü iso file ı bulamadım.

bu arada enteresan birşey farkettim sizdede aynımı diye sormak istedim sağ alttakı usb ye flas belleği takarken bellek usb ye yapıştı yani mıknatıslı neden yada nasıl anlamadım sizde de aynımı ?

sağ ve sol alt usb lerin hemen üzerinde kapağı(ekranı) sıkı tutmak için yerleştirilmiş iki adet mıknatıs var ;) hatta kapatırken kendine çekiyor..

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004
    Arkadaşlar mavide datron kalmamış bende çipseti hertürlü işletim sistemine açık MSI WIND satınaldım.

Chipset datron ile aynı değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: khaos

birde bendeki casper minibook bu makinada bios güncellemesini sizin dediğiniz şekilde nerden ve nasıl yapabilirim?

Bios güncellemesi mesajında herşey çok açık olarak yazıyor, onları uygularsan yeterli olur windows üzerinden dikkatlice yapıcaksın..
    http://forum.donanimhaber.com/m_26716992/mpage_2/key_/tm.htm#26918232 burayı adım adım uygula..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 7 Ekim 2008; 11:29:10 >

• Arkadaşlar mobeeye nasıl xp vista falan kurcaz usbden harici diskden cözemedim ya yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanbaba

Arkadaşlar mobeeye nasıl xp vista falan kurcaz usbden harici diskden cözemedim ya yardımcı olabilecek var mı ?

Alttaki linkten Xp'yi rahatlıkla USB'den kurabilirsin adım adım uygularsan oluyor sorunsuz olarak ben böyle yükledim..
    http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx

Ayrıca eğer U3 destekli bir USB belleğin varsa ordan bu kadar uğraşmadan yükleyebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 7 Ekim 2008; 11:44:12 >

• Navigate teşekkür ettim :)

neden mıknatıs olduğuna anlam verememiştim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bikurti -- 7 Ekim 2008; 12:16:09 >
  • Üstte biyerlerde yazmıştım ama yine yazayım. Alttaki linkteki bilgilerden yararlanarak usb ile kurdum ben xp yi.
    http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx
  • ne hızlı bir destek sistemimiz var mobee ciler olarak
    pişti olduk navigate ile
  • Yeni üyeler eklendikçe FUNCLUP hareketlenmeye başladı. Sorunlar daha hızlı ve doğru olarak çözülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.