Arkadaşlar ,daha önce dilegeldimi bilmiyorum ama Warhead'da oyuna girip bir bölümü geçene kadar birşey yok,sonrasında yüklenen yeni bir bölüme girince fps sağa sola dönüşlerde birden kapaklanıyor 3 e 5e ..oynanmıyor.Sorun oyundamıdır sizce,yoksa ekran kartımın belleğimi doluyor? Ne olabilir sorun,bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmıdır başka?
Sorun RAM'lerde olabilir, 2GB az geliyordur muhtemelen, ve 2. bölüm de yüklenince artık sanal belleği yani hdd'yi kullanmaya başlıyor olabilir. Takılma anında hdd'nin ışığı yanıyor mu?
Sorun RAM'lerde olabilir, 2GB az geliyordur muhtemelen, ve 2. bölüm de yüklenince artık sanal belleği yani hdd'yi kullanmaya başlıyor olabilir. Takılma anında hdd'nin ışığı yanıyor mu?
dikkat etmedim.akşam bakalım .2 gb ram yetmemesi ilginç geldi bana ama..
Karakter hareket etmiyorken bile kamera hareketi nedeniyle yavaşlama olması gibi bir durum söz konusuysa, ilk olarak ekran kartı belleği gelir akla.
Kullanılan sürücü(bu önemli, konu açısından) ve kullanılan grafik ayrıntıları (ayrıntı seviyesi, çözünürlük, AA, AF) belirtilmeli, öncelikle. Oyun sırasında arkada açılan uygulamaların durumundan da bahsedilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 24 Eylül 2008; 11:02:39 >
evet.sorun ramden olabilir.az önce gördüğüm bir kullanıcı testi topiği: http://forum.donanimhaber.com/m_26690633/tm.htm lakin tuğerinde ifade ettiği gibi.sağa sola dönüşlerde kasma yaratması ekran kartı belleği ile ilgili sorunları akla getirdi.birde dediğim gibi sadece oyuna girdiğim bölümün sonrasında yapması bir hayli ilginç. çalışan bir programda yok oyun esnasında.. akşam verilen önerileri dikkate alıp , sorunun kaynağını bulucaz artık..
Warhead'i bilmiyorum ama, XP 32 bit'te, arkadaki tüm ıvız zıvırlar kapalıyken, 1280x1024 - AA kapalı - 16x AF - Natural mode'nin "very high" cfg'siyle, ekran kartı belleği dolu değilken (yani sistem belleğine fazladan yazma söz konusu değilken) düz Crysis'i oynadığımda, kullanım 2048 MB'nin üstüne çıkıyordu, yerine göre.
Crysis WarHead herhâlde daha az bellek kullanmıyor? Kullansa bile, benim gibi XP'de değil, Vista'da oynuyorsunuz.
Ayarları o nedenle sormuştum.
Sürücüyü de sordum, zira dün, 177.98 XP 32 ile, grafik kartı belleği kullanımının UT3'te alâkasız yere çok arttığını tespit ettim. Ayrıca, monitör sürücüsünü kaldırmıştım; fakat bu sürücüyle UT3'e girerken monitör sürücüsünü tekrar kendiliğinden yüklüyordu (daha önce böyle değildi). Başka oyunda (Crysis dahil) böyle bir sorun görmedim, ama bu durum şaşırttı ve her şeyin olabileceğini gösterdi. UT3'te, normâlde(177.83 ve öncesi. 177.92'yi tam hatırlamıyorum, yanılmıyorsam o da 177.83 gibiydi) 300 küsür olan kullanım 400'lere, 860 olan kullanım 1050'lere falan çıktı, 177.98 ile. Üstelik, Riva'nın gösterdiği bu rakamlar doğru. Kartın sahip olduğundan fazla gözüken kullanım, kötü etkisini hissettiriyordu çünkü.
Klâsik bir sürücü hatası olduğu ve tekrarlanmayacağı belli. Zaten dediğim gibi, denediklerimden sadece UT3'te meydana geldi, diğerlerinde her şey normâldi. Ama hani, kullanılan sürücünün WarHead'da da belki böyle bir durumu vardır, diye düşündüm, 177.98 bana olasılıkların sınırsızlığını gösterdiğinden:). Hem ekran kartı belleği o hatalı sürücü yüzünden çabuk dolacak ve yüksek miktarda veri sistem belleğine gidecek(ve bu başlı başına sorun yaratacak), hem de o verilerin gideceği sistem belleği zaten dolu gibi-dolu olacak ve oyun böylece felç olacak vs. vs. :)
Düzenleme: 177.982in UT3'teki fazla bellek kullanımı durumu düzeldi, kendiliğinden (tabii bana göre öyle. Arkada neler döndü bilmiyorum). Anlamadım bu işi, şu an sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 30 Eylül 2008; 13:10:42 >