Output Power per Channel 200 W x 7 (8Ω), 140 W x 10 (8Ω) Impedance at Output Level Front: 4Ω - 16Ω, Others: 6Ω - 16Ω Number of Channels 10 Signal / Noise Ratio 92 / 65 dB Input Connections 6 x HDMI (1080p @ 24/50/60Hz), 2 x iLink, 1 x USB (Type A), 1 x Ethernet, 1 x iPod, 4 x Digital Coaxial, 7 x Digital Optical, Analogue Multi-channel (7.1ch), 8 x Composite, 4 x S-Video, 5 x Component
Bilemiyorum böle bi anfi almaya şu an için bütçe ayırmadığımdan inceleme ve karşılaştırmada yapmadım açıkcası. Ama Yamahalardan pek haz etmem, o sebepten lx90 olabilirdi belki. Yada seçim şansı benim olsaydı McIntosh tercih ederdim Gerçi inceledikten sonra cevap vermek lazım.
[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
Ses kalitesinin objektif olarak olculmesinin zor olmasi. Boylece herkesin ayri bir kalite iddiasinin ortaya cikmasi. Bu belirsizlik icinde her zaman "daha da iyi" ses olabilecegi dusuncesi. Bunun da ancak daha pahali urunler ile olacagi varsayimi. Bunu destekleyen sozde "uzman" gorusleri, gizli reklam katalogu olan dergiler ve genel olarak "audiophile" kavrami. Sonuc: uzman tavsiyesi ve tavizsiz ses kalitesi(!) arzusu ile $4000'a hoparlor kablosu alan insanlar..
İşin komiği, amfiler arasında ses farkı olamayacağına dair bilimsel çalışmalar var.
Bu konuda hangisini alırdınızdan öte bu fiyata çıktıktan sonra kesinlikle pre-power ayrı alır sağlam güç kaynağı edinirdim diye düşünüyorum. Yani ikisinide almazdım.
İşin komiği, amfiler arasında ses farkı olamayacağına dair bilimsel çalışmalar var.
Bu konuda hangisini alırdınızdan öte bu fiyata çıktıktan sonra kesinlikle pre-power ayrı alır sağlam güç kaynağı edinirdim diye düşünüyorum. Yani ikisinide almazdım.
biraz açmanız mümkün mü?
pre powerla her kolona bir adet anfi mi bağlanılıyor o konuda eksiğim var bir de güç kaynağı demişsiniz de ne yapıcaz elektrik voltajı zarar vermesin diye mi?
Pioneer 90 zaten böyle bir yapıya sahip üst katı PreAmp alt katı Power katı.. sorunun cevabı ise aletler gerçekten kaliteli, TR deki fiyatlar biraz şişirilmiş ama Yamaha Z11 14.15.000 yazan değilde 9-10.000tl civarına pazarlıkla bulabilirsin.
Pioneer 90 zaten böyle bir yapıya sahip üst katı PreAmp alt katı Power katı.. sorunun cevabı ise aletler gerçekten kaliteli, TR deki fiyatlar biraz şişirilmiş ama Yamaha Z11 14.15.000 yazan değilde 9-10.000tl civarına pazarlıkla bulabilirsin.
Pioneer 90 zaten böyle bir yapıya sahip üst katı PreAmp alt katı Power katı..
bunun anlamı nedir? üst-alt kat olayını anlamadım
Böyle bir yapıya sahip ile böyle bir yapıda olması arasında bir fark var ki, pre ve power annfiler ayrı satılıyor. Bu fiyata çıktıktan sonra bu iki amfininde yakınından bile geçmem. Gider lambalı alırsın, Accuphase alırsın, Pathos alırsın, alırsında alırsın. Bu arada Mcintosh pre anfi buna birde power lazım takım olduğunda ilginç olabilir.
Amfi ler iki bölümden oluşurlar. Bir bölüm kaynaktan gelen sinyali yani elektiriği güçlendirir buna power katı denir, bir diğer bölüm ise ses ayarlarının yapılabildiği bölümdür bunada pre katı denir. Her ikisinin birlikte olduğu amfilere entegre anfiler denir. Senin söylediğin bu anfiler entegre anfiler. Pioneer'ın pre-pro yapıda olduğu söylenmiş olabilir bilemiyorum ama aynı kutu içinde bile olmaları anfide güçlendirme yapamayacağın anlamına geliyor. Genellikle Hi-end kullanıcılar pre-pro sistemleri tercih ederler. Zira sistemi ayırdığın zaman daha iyi ses aldığına dair bir inanç var ve genellikle bağımsız powerların çıkabildikleri güç entegre anfilere oranla çok daha yüksek oluyor, istersen power'ı değiştirebiliyorsun(daha güçlendirebilirsin) Powerlar uygun yapıda ise mono olarak kullanıp daha yüksek güçle hoparlörleri sürebiliyorsun...........