Şimdi Ara

sapphire 4870 i asus biosu ile flashladım.görüntü yok!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar asus top edition biosunu sapphire 4870 kartıma flashladım.

uyguladığım işlemler şu şekilde;

atiflash ve asus.rom dosyasını bi klasörde topladıktan sonra,diskete kaydettim ve bilgisayarı disketten başlattım.

atiflash -p -f 0 asus.rom yazarak flash işlemine başladım.

ekranda 14 satırlık yazılar geçti.son cümlede ayarların etkin olması için bilgisayrınızı yeniden başlatın şeklinde bir ibare bulunuyordu.

yeniden başlattım ve ekrana görüntü gelmiyor.

bios falan post ekranı hiçbirşey gelmiyor ekrana.

eski biosun yedeğini almıştım.bunu nasıl geri yükleyebilirim?

sonuçta ekrana görüntü gelmiyor dos ortamına girip yükleyemiyorum bu durumda.başka bir ekran kartı ile açıp tekrar denesem sorunum düzelirmi?yada çözüm yolları nedir?şimdiden teşekkürler.

• anakartında ikinci bir pci-ex slotu varsa başka bir pciex kartını oraya takıp eski biosu yükleyebilirsin, yoksa pcie ekran kartı bulup onunla dos a girmen lazım.
  • peki başka bir ekran kartı ile dos a girdikten sonra,ekran kartımı bilgisayar alışır halde iken değiştiremeyeceğime göre nasıl bir yol izlemeliyim?tekrar kapatıp 4870 i taksam görüntü alırmıyım acba?anakartımda 2x pcı ex slotum yok malesef..
  • o zmn pci ekran kartı bulman lazım, s3 falan, onu ve 4870 i takıp dos a girip orjinal biosunu flashlayabilirsin.
  • komutları biliyorsan görmeden gir ekrana yada pcı bir kart tak öyle yükle
  • bana kalırsa hiç ugraşma ver garantiye 0 kartı al denedim deneyip yeni kart veriyorlar
  • dostum gecmis olsun yau ne gerek var macera aramaya kartini riva ile oc lemek varken macera yapmissin resmen

Ekran kartini slotuna tak anakartin biosunu sifirla ondan sonrada once saphirin biosunu bios programi ile diskete at daha sonrada baska bir diskete baslangic disketi olustur ve flopye 98 kurtarma disketi tak daha sonrada pc yi baslat ve ondan sonrada saphire in kendi biosunu ekran karti icin yaptigin disketteki pro ile yeniden flasha bu sekilde duzemesi lazim eger ki olmaz ise yapacagin sey 2 slotlu bir mobo bulman olacaktir garantiye de gonderme cunku bakip kullanici hatasidir diyerekten geri verirler yada 2 3 ay beklersin ellerinde kart yoksada baska bir kart yollarlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus 9550 ile TVOUT Olmuyor !!!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pci karta gerek olmadan bir diskete atiflash bios ve komutu autoexec.bat dosyasinin sonuna eklersen ya da biosla atiflash'in oldugu ikinci diskete bat dosyasi yazarsan olmasi lazim bir arkadas bu sekilde ekran kartlarinda da yapilabilir demisti.goruntu olmasa da islem uygulaniyor anakartlar icin var bu yontem mantikli denenebilir.ben bu sekilde denemedim pci kart ile bir kez yapmistim.dostan yapip da asus biosun safire uymamasina sasirdim uygulamada bir terslik olmus olmali.
  • bakmadan komut girsemde bir işe yaramaz.sebebi şu ki,mainboarda taktığımız mikrofondan,hata kodları ile sorun çözebiliyoruz bildiğiniz gibi yada sorunun ne olduğunu anlıyoruz desem daha doğru olur,eğer pc sorunsuz açılış yaparsa sadece tek bir bip sesi duyuyoruz.işte o bip sesi gelmiyor.hani sisteme bozuk bir hdd veya ram taktığımızda nasıl kitlenip kalıyorsa şuanda da aynı durumdayım.bi açılış yapabilsem 5 dk beklerim dos a girdiğini garantiledikten sonra işlem yaparım fakat dediğim gibi kilitli kalıyor pc.

@_PrO_ hocam sen yenisini verdiler yazmışsın,aynen bios flashlarkenmi sorun yaşadın?

kartı alalı bugün tam 15.günü ,bildiğim kadarı ile 15 gün içerisinde sebepsiz değişim veya iade hakkına sahibim?bugün götürsem yok işte teknik servise kullanıcı hatasımı değilmi vs vs gibi cümleler gelecektir muhakkak.orda hayır ben şuanda değişim istiyorum şeklinde bir istekte bulunma hakkım varmı?

bir sorum daha olacak x38 çipsetli ayda p45 yada x48 çipsetli bir anakart bulsam sorunu kesin çözermiyim eski biosu yükleyip?bu yukarda saydığım anakartlar olurmu?

• peki başka bir ekran kartı ile dos a girdikten sonra,ekran kartımı bilgisayar alışır halde iken değiştiremeyeceğime göre nasıl bir yol izlemeliyim?tekrar kapatıp 4870 i taksam görüntü alırmıyım acba?anakartımda 2x pcı ex slotum yok malesef..
  • En başta kendin söylemişsin arkadaşım tek çözüm çift ekran kartı çalıştırabilen bir anakart bulup orjinal biosu tekrar flashlamak.Yanılmıyorsam 2 kart olunca 0 yerine 2 yazıyorduk dos komutunda.Düzeltirsin merak etme.
    Ayrıca
    " atiflash -p -f 0 asus.rom yazarak flash işlemine başladım." demişsin ama verdiğin komutun dizilimi yanlış böyle vermeliydin komutu "atiflash -f -p 0 asus.rom".Muhtemelen kartın biosu kabul etmemesinin sebebi budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownmesenger -- 24 Eylül 2008; 11:12:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

bakmadan komut girsemde bir işe yaramaz.sebebi şu ki,mainboarda taktığımız mikrofondan,hata kodları ile sorun çözebiliyoruz bildiğiniz gibi yada sorunun ne olduğunu anlıyoruz desem daha doğru olur,eğer pc sorunsuz açılış yaparsa sadece tek bir bip sesi duyuyoruz.işte o bip sesi gelmiyor.hani sisteme bozuk bir hdd veya ram taktığımızda nasıl kitlenip kalıyorsa şuanda da aynı durumdayım.bi açılış yapabilsem 5 dk beklerim dos a girdiğini garantiledikten sonra işlem yaparım fakat dediğim gibi kilitli kalıyor pc.

@_PrO_ hocam sen yenisini verdiler yazmışsın,aynen bios flashlarkenmi sorun yaşadın?

kartı alalı bugün tam 15.günü ,bildiğim kadarı ile 15 gün içerisinde sebepsiz değişim veya iade hakkına sahibim?bugün götürsem yok işte teknik servise kullanıcı hatasımı değilmi vs vs gibi cümleler gelecektir muhakkak.orda hayır ben şuanda değişim istiyorum şeklinde bir istekte bulunma hakkım varmı?

bir sorum daha olacak x38 çipsetli ayda p45 yada x48 çipsetli bir anakart bulsam sorunu kesin çözermiyim eski biosu yükleyip?bu yukarda saydığım anakartlar olurmu?

dostum cift slotlu olmasi senin icin yeterli olacaktir chipseti farketmez yeter ki 2 inci bir ekran karti takma imkanin olsun

• quote:

bakmadan komut girsemde bir işe yaramaz.

bakmadan komut girmeyeceksin zaten sen sadece bat dosyasini olusturacaksin disket yuklerken bat dosyasi komutu otomatik girecek sadece bekleyeceksin.2 kartla ugrasmam dersen dedigimi arastir netten.pci bir kart temin edebilirsen cift slot anakarttan daha kolay halledersin.garantiye gondersen 1 ay beklersin ve 15 gun sonra iade/sebepsiz degisim gibi bir sansin yok iade 8 gun diye biliyorum.
  • şu bios işi cok tehlikeli
  • Neden¿?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blast4620 -- 24 Eylül 2008; 16:51:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

bakmadan komut girsemde bir işe yaramaz.sebebi şu ki,mainboarda taktığımız mikrofondan,hata kodları ile sorun çözebiliyoruz bildiğiniz gibi yada sorunun ne olduğunu anlıyoruz desem daha doğru olur,eğer pc sorunsuz açılış yaparsa sadece tek bir bip sesi duyuyoruz.işte o bip sesi gelmiyor.hani sisteme bozuk bir hdd veya ram taktığımızda nasıl kitlenip kalıyorsa şuanda da aynı durumdayım.bi açılış yapabilsem 5 dk beklerim dos a girdiğini garantiledikten sonra işlem yaparım fakat dediğim gibi kilitli kalıyor pc.

Sebepsiz değişim için aletin sağlam olması gerekir. Bozuk mal servise girer ama normal prosedürü izler. Yani şansına bekleme süresi bir haftada sürebilir bir ayda sürebilir.

Yapılacak en kolay yöntem pci bir kart bulman ve biosu tekrar flaslaman olur. Yazıcıoğlu en alt kat merdivenin hemen bitimindeki dükkanda bol bol var. Tamamen kullanılmış eski ürünler satar. İstanbulda adalardasın sanırım bi vapurla git al dön.

• quote:

Orjinalden alıntı: Blast4620

Nede¿?

bıos atarken bile riskli diye uyarıyor program ne riski var elektirik kesilmesi veya hata olurda işlem yarıda kalırsa bıos uçar kart bozulur
  • uzun süredir asus bios atılmış olarak kullanıyorum sapphire kartımı.sanırım işlem sırasında bir terslik oluşmuş

yukarda arkadaşların anlattıgı yollarla kolayca çözülecek bir olay merak etme
  • pci karta gerek yok, komut satırını ezbere bil yeter başıma çok geldi. pci kart takıp bios atmak en son iştir. yani çözüm yoksa son çare dir.

ekranı görmeden disketten ve flash disk ten boot etmesini bekle, sesten anlarsın ( disket ) komut satırına ezbere atiflash -f -p -0 xxx.rom veya bin ( ne olarak kaydettiysen.

bu şekilde yap 15sn bekle ekran açılacaktır.
  • Şuan ki hızlarınızı söylermisiniz?

Ve fark yüzde kaç olarak fark etti fps ve sıcaklık bazında ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.