Şimdi Ara

DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
5
Favori
227.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DELL INSPIRON'DA RECOVERY PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ. BOOT EKRANINDA CTRL+F11 ÖZELLİĞİ ÇALIŞMAYANLAR LÜTFEN OKUSUN



    DELL Inspiron 6400 dizüstü bilgisayar sahibiyseniz ve bilgisayarınızın "recovery" özelliği bozulmuşsa yani açılışta "Ctrl+f11" tuşuna bastığınızda "recovery" menüsü gelmiyorsa bu problemin kesin çözümü bu konuda.

    * Bilgisayarınıza "Ctrl+f11" (recovery) özelliğini kullanmadan bir XP ya da Vista CD'si kullanarak format attıysanız bilgisayarınızın "recovery" özelliği kaybolur. "Ctrl+f11" çalışmaz hale gelir. Eğer format atarken sabit diskinizdeki "recovery" bölümünü silmemişseniz (3 Gb'lık bir alandır) Recovery özelliğini geri getirmek mümkün.

    * Forumda bu konunun çözümünü "geekiad" adlı arkadaşımız buldu. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu bir şekilde yeni bir konu açarak paylaşmak istedim. Biliyorum ki bir çok kişi bu konunun sıkıntısını çekiyor.

    YAPMANIZ GEREKENLER:

    1)http://ftp.us.dell.com/app/R121517.EXE adresinden "recovery" özelliğini onarmak için gerekli programı indirin.

    2) "R121517.EXE" dosyasına çift tıklayarak programı kurun.

    3) Kurulum bittikten sonra karşınıza "Dell MediaDirect Repair Utility A05" adlı bir iso dosyası gelecek. (Eğer iso dosyasının olduğu klasör açılmadıysa "C:\dell\drivers\R121517" dizininde söz konusu iso dosyasını bulabilirsiniz.

    4) İso dosyasını cd'ye yazdırın ve PC'yi yeniden başlatın (restart)

    5) Açılışta "Press any key to boot cd rom" yazısında herhangi bir tuşa basın ve açılışı bekleyin.

    6) Açılış bittiğinde gelen ekranda "F:\" yazılı yere sırasıyla:

    cd MD2

    ve

    repair

    komutlarını yazın. Her komuttan sonra "Enter"a basın.

    7) Açılan menüde işlemi onaylamak için "ok" i seçin.

    8) İşlem tamamlandığında "Done" yazar. PC'yi kapatmak için kapatma tuşuna basın.

    ARTIK CTRL+F11 çalışıyor.


    * Mesajın başında da belirttiğim gibi konuyu çözen "Geekiad" adlı arkadaşımızdır. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu hale getirdim. Bir Dell kullanıcısı olarak çok uzun zamandır bu konunun sıkıntısını yaşıyorum. Benim durumumda bir sürü insan var biliyorum. Herkesin yararlanması için bu konuyu açtım. Yukarıda yazılanları ben denedim. İşe yarıyor arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grameradam -- 23 Eylül 2008; 14:36:19 >



  • çok güzel bir paylaşım elinize sağlık
    bir sorum olacak indirdiğimiz dosya bütün modelleri kapsıyormu ?
    bence üst konu yapılmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |Murat| -- 23 Eylül 2008; 14:05:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cyber91

    çok güzel bir paylaşım elinize sağlık
    bir sorum olacak indirdiğimiz dosya bütün modelleri kapsıyormu ?
    bence üst konu yapılmalı


    Benim bilgisayarım Dell Inspiron 6400 CS 11. Bende işe yaradı. Tüm modellerde işe yarayacağını düşünüyorum. Yani tüm 6400'lerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grameradam -- 23 Eylül 2008; 14:24:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Grameradam

    quote:

    Orjinalden alıntı: cyber91

    çok güzel bir paylaşım elinize sağlık
    bir sorum olacak indirdiğimiz dosya bütün modelleri kapsıyormu ?
    bence üst konu yapılmalı


    Benim bilgisayarım Dell Inspiron 6400 CS 11. Bende işe yaradı. Tüm modellerde işe yarayacağını düşünüyorum. Yani tüm 6400'lerde.

    inspiron 1300 veya inspiron 9300 de işe yararmı peki bir bilginiz varmı ?
  • Peki İNSPİRON 6000 de işe yarar mı acaba.....
  • Bilmiyorum arkadaşlar. Deneyin.
  • Çözümü ben de rox_ arkadaşımızın "dell inspiron 6400 kullanıcılar derneği" konusunun 9. sayfasındaki mesajından bulmuşum.google dan araştırdım nerden bulduğumu anlamak için; telif haklarına saygı babında
  • sabit diskimizdeki "recovery" bölümünü silindi ne yapmam gerekiyor yardım edermisiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: istanbullum

    sabit diskimizdeki "recovery" bölümünü silindi ne yapmam gerekiyor yardım edermisiniz


    O alanı sildiysen işin zor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Grameradam


    quote:

    Orjinalden alıntı: istanbullum

    sabit diskimizdeki "recovery" bölümünü silindi ne yapmam gerekiyor yardım edermisiniz


    O alanı sildiysen işin zor.


    hocam yardımların için çok teşekkür ederim yeni yaptığığım işlemleri anlatıyım
    evet mediadrect bölümünü silmiştim bende netden media drecti yükledim ve mediadrect ile bilgisayarı biçimlendirdim sonra xp yi yeniden yükleyip dreverları tamamladıkdan sonra bilgisayarı açıp media drecti bilgisayar a yüklemesini yaptım ama ctrl+f11 çalışmadı bende program files den medidrecti sildim ama buseferde mediadrect yüklenmiyor hata veriyor inşallah anlatabilmişimdir resimlerede bir bakın






     DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK)

     DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK)

     DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbullum -- 27 Eylül 2008; 21:43:13 >
  • Arkadaşlar! Ben konunun uzmanı falan değilim. Dell kullanıcısıyım. Recovery sorunum vardı. Aradım, nasıl düzelteceğimi buldum. Denedim, düzeldi. Ve sizlerle paylaştım.
  • Ben yukarda anlatılanları yaptım fakat benim olmadı. Ctrl f11 e basıp basıp duruyorum transit geçiyor valla :)) eskiden en azından recovery yapılamıyor falan yazardı, şimdi hiç birşey yazmadan direk açılışa geçiyor. Sanırım yukarıda anlatılanlar format vs. sonucunda bilgisayarın recoverysi silinmemiş fakat ona tanımlı yolların silinmiş olduğu durumları düzeltmek için. Benim recovery duruyor ama yerini değiştirmiştim ben :( neyse sıkıldım zaten bu işten, teknik destek alabileceğimiz bi yer yok mu ya.. dellin kendi sitesi de bi alem zaten..
  • arkadaşlar bende aynı problemi yaşıyorum dosyayı indirdim kurdum .iso dosyasını cd ye yazdım fakat bilgisayarı cd den başlatamıyorum.cd de boot özelliği yokmu acaba diye masaüstünde denedim orda açılıyo .bios ayarlarıma da baktım cd sürücüm ilk sırada diğerlerini kapadım sadece cd sürücüsünü açık bıraktm o zmnda cd sürücüyü görmüyo bu problemi nasıl halledebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden çok teşekkürler
  • TŞK bilgisayarımı tekrar yükledim

    Yükleyecek arkadaşlar dosyayı indirdikten sonra çıkan talimatları takip etsinler
  • Tüh be abi keşke formattan önce bu konuyu görseydim onaramayınca format atmıştım..
  • yaw benim dell 6000 laptopum var.forumdaki yazınızı gördüm.yapıyorum o f: diski felan çıktı onuda yaptım done de çıktı restart attım ctrl f 11 e basıyorum ama olmuyor neden acaba.bana mail atarsanız çok memnun oolurum
  • arkadaşlar çünkü recovery ctrl+f11 değil...sadece F8...boot menusu geçtikten sonra windows yazısı gelmeden F8 e basın sürekli,ilk defada yakalayamayabilirsiniz...sonra çıkan sayfada en altta dell recovery göreceksiniz...
  • Başka bir konuya yazdım ama burayı görünce derli toplu olması için buraya da olduğu gibi ekleyeyim dedim. Farklı yollarla kurtarma işlemleri nasıl yapılır derli toplu bir arada olsun niyetiyle ekliyorum aşağıya...

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Bilgisayarınızı aldığınızda Dell System Recovery (DSR) mevcut muydu? Çünkü internette bir site bulmuştum önceden, orayı okuyordum da Dell Vista yüklenmiş bilgisayarlarda sanırım DSR kullanmıyormuş. Ben bulduğum siteyi sizinle de paylaşayım. Orada basit bir programcık var. DSRFix isminde ve ön-yüklemeli (Bootable) bir imaj dosyası. CD'ye yazıp bilgisayar açılışında ön-yükleme yapmanız gerekiyor (Boot etmek). Ardından MBR kaydınızı düzeltiyor. İlk defa Windows Vista kurduğumda kaybolan DSR bölümünü bu sayede kurtardım. Siteye gitmek ve daha fazla detay öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz (ingilizce).


    DSRFix aracının ön-yükleme ile çalıştırılmış hâli (Ön-yüklemeden sonra DSRFIX komutu verilince bu şekilde genel inceleme yapar).


    Bu araç sayesinde ben DSR bölümünü düzeltebilmiştim. Resimde gördüğünüz durum sıfatları (Good / Alert gibi) bu resimde tam olarak düzeltilebilir hâlde olduğunu gösteriyor. Eğer o sıfatlarda "Fatal" yazarsa ki ölümcül anlamına gelir düzeltilemeyen hatalardır, bu araç size kurtarma konusunda yardımcı olamaz. DSRFix aracını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Eğer herhangi bir "fatal" uyarısı yoksa "DSRFIX /F" komutu ile düzeltebilirsiniz.

    Eğer bilgisayarınızda DSR varsa, belirttiğiniz şekilde yapılan yeni Windows yüklemeleri bu alanı silmez. Sadece MBR kaydını değiştirir ki Dell'in sistem kurtarma kısayolu MBR üzerinde kayıtlıdır. O kısayolu algılaması için MBR ile ek süre oluşturulur ve Windows başlatılmadan size DSR'yi çalıştırma imkânı verir.

    DSR'nin bilgisayarınızda olup olmadığını görmek için Bilgisayarım'ın üzerine sağ tıklayıp Yönet seçeneğine ardından da Depolama - Disk Yönetimi alanına gelin. Orada kurtarma bölümünü görebilmeniz gerek. Örneğin bende aşağıdaki şekilde görünüyor.

     DELL RECOVERY SORUNU ÇÖZÜLDÜ (CTRL+F11'İ YENİDEN ÇALIŞTIRMAK)

    Resimde C: bölümünün solunda yer alan kısım MediaDirect için ayrılmış alandır. Dell MediaDirect Repair bu alana etki eder. Sağ kısımdaki alan ise DSR için ayrılmış alandır ve sistem kurtarma bilgileri burada tutulur.


    DSR Gizli (Hidden) FAT32 dosya sistemine sahiptir. Bu nedenle doğrudan Windows altında göremezsiniz. Ancak Ubuntu ya da benzeri LiveCD Linux dağıtımları ile görebilirsiniz (ben Ubuntu ile o alana erişiyorum ve diğer LiveCD'ler hakkında kesinlik belirtemem). En kötü ihtimalle o şekilde yedek alırsınız. Hâlâ Norton Ghost kullanıyorsa Dell (Inspiren 6400 serisinde Ghost 8.3 kullanılır) oradan sizin bilgisayarınıza ait imajı kopyalarsınız.

    Bu yöntem sadece DSR içeren Dell serisinde geçerlidir. Desteklenen Dell modelleri;

    Dimension 1100, 2400, 3000, 3100, 4550, 4600, 4700, 5000, 5100, 5150, 8200, 8300, 8400, 9100, 9150, B110, E310, E510, E520, E521, XPS 400, XPS 410, XPS 720, XPS Gen 4. Inspiron 500m, 510m, 600m, 630m, 640m, 700m, 1150, 1200, 1300, 1501(AMD), 2200, 5100, 5150, 6000, 6400, 8600, 9300, 9400, B120, B130, E1405, E1505, E1705, M710, M1210, XPS, XPS Gen 2, XPS M1710. Vostro 200


    Windows Vista İçin

    Yukarıdaki adımları mümkün merteba açıkladıktan sonra, yine aynı sitede gözden kaçan bir alanda Vista ile ilgili şu bilgiler yer alıyor.

    Vista yüklü olarak gönderilen Dell bilgisayarlar DSR sistemini kullanmıyorlar. Windows Vista kendi içerisinde ImageX isimli bir imaj yazılımı ile geliyorlar. Symantec Ghost, Acronis True Image gibi yazılımlara benzer özellikleri olan bir imaj alma yazılımı. ImageX kullanılarak hazırlanmış kurtarma bölümleri F8 ile erişilebilen bölümler ve POST ekranının ardından Ön-Yükleme Menüsü ile ulaşılabiliyor (F8'e basılarak). Dell fabrika ayarlarıyla hazırlanmış bir Ghost imajı yerine Vista ile gelen ImageX kullanmayı tercih ediyor. Vista yüklü olarak gelen Dell bilgisayarlarda sabit disk bölüm yapısı (Partisyon yapısı) aşağıdaki şekilde (partition table ile görülebilecek şekilde numaralandırılmışlardır, yani yanlarında DE ya da benzeri harfler görürseniz açıklamalarda bölüm tablosunda göreceğiniz şeydir);

    1) Önceden olduğu gibi küçük bir DellUtily (araçlar) bölümü. (DE tipinde)

    2) NTFS dosya sisteminde ve yaklaşık 10GB büyüklükte Vista Recovery Enviroment (Vista kurtarma alanı) tarafından kullanılan ve Dell imaj dosyanızı barındıran bölüm (07 tipinde)

    3) NTFS dosya biçiminde, Vista yüklemenizi içeren ve normal kullanımdaki sabit disk bölümünüz (07 tipinde)

    4) Eğer MediaDirect 3 varsa ona ait olan ve yaklaşık 2GB kadarlık bir bölüm (0F tipinde)

    Nasıl Kurtaracaksınız?

    Öncelikle bu yöntemi kendimde denemediğimi (deneyemediğimi) belirteyim. Bu nedenle kesin olarak işe yarayacak diyemem. Sadece bilginiz olsun diye buraya yazıyorum. Windows 7 ile aynı şekilde çalışabilir. Kurtarma yöntemim biraz farklı çalıştığından diğer yöntemleri deneyemiyorum.

    İhtiyacınız olan şey bir adet Vista DVD'si (eğer Vista kullanıyorsanız - Windows 7 ile ilgili olanını bulamadım henüz ama bulunca onu da eklerim). C: sürücünüzün işletim sistemi sürücüsü ve D: sürücünüzün kurtarma bölümü sürücüsü olduğu varsayılarak aşağıdaki adımları yazıyorum. Sizde farklılık gösteriyorsa ona göre düzeltmeniz gerekbilir.

    1) Vista DVD'niz ile bilgisayarınızı ön-yükleyin (boot edin)
    2) Tamir Et (Repair) seçeneğini seçin. Ardından komut satırını (Command Line) seçin.
    3) Kurtarma bölümünüze gidin ve araçlar klasörünü açın (gireceğiniz komutlar sırasıyla ve tırnaksız olarak; "D:" enter, "cd tools" enter)
    4) Ardından şu komutu verin;

    imagex /apply d:\dell\image\factory.wim 1 c:\

    5) Bu komut sisteminizde bulunan ve bilgisayarınızı ilk günkü hâline getirecek komuttur. Ardından sistem kurtarma başlayacak. Yani önemli verileriniz varsa yedeklemeniz gerekmektedir. Yaklaşık 10-15 dakika kadar süreektir (fazla ya da az da olabilir)

    6) Ardından "exit" komutu ile çıkış yapabilirsiniz.

    Eğer doğrudan Windows 7 yüklü geldiyse sanırım yine aynı şekildedir. Eğer içerisinde imaj yoksa bilgisayarınızın yapılabilecek çok fazla şey yok. Mecburen bilgisyarınızla beraber gelen DVD'yi kullanmanız gerek...

    Dell forumlarında ilgili konu ve çözümü

    -----------------------------------------------------------------------------------


    Sistem kurtarma ile ilgili anlatabileceklerimin bir kısmı bunlar. Doğrudan herhangi bir sitenin çevirisi yerine kendi kullanma şeklimi ve bilgilerimi de ekledim. Olur da ingilizceniz yoksa, zorlanmayasınız diye. Ayrıca bu dertten muzdarip olan arkadaşlar varsa, onlara da yardımcı olması için genel olarak toparladım hepsini.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir az da olsa. Burada anlatılanlara rağmen kurtarma bölümünü düzeltemezseniz ya da sormak istediğiniz herhangi başka bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 12 Şubat 2010; 0:26:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AndryTR

    Nasıl Kurtaracaksınız?

    Öncelikle bu yöntemi kendimde denemediğimi (deneyemediğimi) belirteyim. Bu nedenle kesin olarak işe yarayacak diyemem. Sadece bilginiz olsun diye buraya yazıyorum. Windows 7 ile aynı şekilde çalışabilir. Kurtarma yöntemim biraz farklı çalıştığından diğer yöntemleri deneyemiyorum.

    İhtiyacınız olan şey bir adet Vista DVD'si (eğer Vista kullanıyorsanız - Windows 7 ile ilgili olanını bulamadım henüz ama bulunca onu da eklerim). C: sürücünüzün işletim sistemi sürücüsü ve D: sürücünüzün kurtarma bölümü sürücüsü olduğu varsayılarak aşağıdaki adımları yazıyorum. Sizde farklılık gösteriyorsa ona göre düzeltmeniz gerekbilir.

    1) Vista DVD'niz ile bilgisayarınızı ön-yükleyin (boot edin)
    2) Tamir Et (Repair) seçeneğini seçin. Ardından komut satırını (Command Line) seçin.
    3) Kurtarma bölümünüze gidin ve araçlar klasörünü açın (gireceğiniz komutlar sırasıyla ve tırnaksız olarak; "D:" enter, "cd tools" enter)
    4) Ardından şu komutu verin;

    imagex /apply d:\dell\image\factory.wim 1 c:\

    5) Bu komut sisteminizde bulunan ve bilgisayarınızı ilk günkü hâline getirecek komuttur. Ardından sistem kurtarma başlayacak. Yani önemli verileriniz varsa yedeklemeniz gerekmektedir. Yaklaşık 10-15 dakika kadar süreektir (fazla ya da az da olabilir)

    6) Ardından "exit" komutu ile çıkış yapabilirsiniz.

    Eğer doğrudan Windows 7 yüklü geldiyse sanırım yine aynı şekildedir. Eğer içerisinde imaj yoksa bilgisayarınızın yapılabilecek çok fazla şey yok. Mecburen bilgisyarınızla beraber gelen DVD'yi kullanmanız gerek...


    @AndryTR Bu bilgileri iyiki burada paylaştın eline koluna sağlık benim çok işime yaradı
    Ama son aşamada ufak bi sorunum var şöyleki:) Factory.wim imajından yüklemeyi yaptım yukarıda açıklandığı gibi, sistem tatamlanıyor kuruluyor sonra oturum açma penceresi geliyor kullanıcı hesabına "Başka Kullanıcı" yazıyor olmadı bi türlü girdiğim oturum şifrelerini kabul etmedi..
    Komut penceresiyle formatı atarken yüklenen dosyalardan görebildim ;default oturumun adı Administrator ama şifresi ney acaba??? Denemelerim başarısız olunca; Parola sıfırlama disketi veya USB flash disk takın diye uyarı veriyor..
    Bu Factory.wim imajında ayarlı olan oturumun şifresi nedir nasıl bulabilirim?? Bilen arkadaşlar fikir verirseler çok sevinecem, saatlerdir uğraşıyorum olmuyor..

    (Benim Dell Studio1537 nin hdd 320 gb, C yi Vistanın mümkun kıldığı oranda bilgisayar yönetiminden küçülttüm, arşiv için daha fazla yer açabilmekti amacım..RECOVERY dosyasını harici hdd ye yedekleyip partitionları yeniden boyutlandırarak full format atmıştım.Sistemi yeniden kurunca da F8 ile fabrika formatı çalışmadı..)
  • Bende dell insp. 6000 vardı ve nerdeyse 4 yıldır bu sorunumu çözemiyordum.... arkadaşlardan Allah Razı olsun....

    Açıkçası ben harddiski böleyim derken kaybetmiştim o özelliği ve en son windows 7 yüklemeye kalkınca laptop um kilitlendi ve çözüm ararken tesadüfen buraya ulaşıp denedim...neredeyse dell teknik servise götürecektim...teşekkürler....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.