Şimdi Ara

Intel'in Core i7 Extreme Edition 965 (3.2GHz) modeli göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kasım ayı ile birlikte kullanıma sunulması beklenen Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemcilerin örnekleri gün ışığına çıkmaya başladı. Daha önceki haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere Intel ilk etapta Bloomfield çatısı altında üç yeni işlemcisini kullanıma sunacak ki bunlar 2.66GHz'de görev yapan Core i7 920, 2.93GHz'de çalışan Core i7 940 ve 3.2GHz'de çalışan Core i7 XE 965 olacak.


    Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan işlemcilerden Extreme serisi dahilinde hazırlanan XE 965 modeli ilk etapta kullanıma sunulacak en yüksek performanslı çözüm olacak. Extreme serisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran işlemci 3.2GHz'de görev yapıyor.


    45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan dört çekirdekli model, 8MB L3 belleğe 3 kanal DDR3 bellek desteği sunan entegre kontrolcüye sahip. LGA1366 formunda hazırlanan işlemci anakart tarafındaysa Intel'in Nehalem jenerasyonu için hazırladığı ilk yonga seti olan X58 temelli modeller ile kullanılabilecek.


    Adetli alımlarda 999$'lık yurt dışı etiket fiyatına sahip olması beklenen Core i7 XE 965'in detaylı görselleri de gün ışığına çıkmaya başladı. Soket 478 ve LGA775 formundaki işlemcilerden yapıca çok daha büyük olan işlemcinin geliştirilmiş soğutucusu da dikkatlerden kaçmıyor.




    Sırasıyla LGA1366, LGA775 ve soket 478










  • x58 anakart ve ddr3 bellek istiyorsa alınmaz bu işlemciler.

    tüketime teşvikten başka birşey değil. herkes ihtiyacını bilip ona göre alışveriş yapsın

    bench lerde ego tatmin etmek için pc almayın.

    oyun için alıyorsanız işlemciye değil ekran kartına yüklenin.
  • quote:

    oyun için alıyorsanız işlemciye değil ekran kartına yüklenin.


    İkisine de yüklenmek gerekiyor maalesef. Hatta, o tür bir oyuna ilgi duyuyorsanız, kullandığınız ayarlar işlemciyi öne çıkarabiliyorsa vs., değiştireceğiniz tek şey işlemci olabiliyor, getiri sağlamak için.
    Örnek vermek gerekirse: Belli bir düzeyde dört çekirdek(ikiden fazla çekirdek) desteği olan UT3'ü, 1280x1024'te, 4x AA ile son ayrıntıda oynuyorum (AF zaten oyundan açık). Ekran kartı GTX 260, işlemci Q9550@3.50 GHz (103x MHz, 5-5-5-15 DDR2 çift kanal ile).

    Bu oyunda getiri sağlamak için değiştireceğim bir şey varsa, o da işlemci. Düz GTX 260, oynadığım haritalarda hep 60 - 70 sınırının üstünde kare/sn sunuyor(bir iki çok nadir nokta var, 55 - 60 arası görülen. Onda da minik bir hız aşırtma yeterli), fakat işlemci, büyük warfare-vehicle ctf'lerde, bol botlu yoğun çatışmalı geniş noktalarda buna izin vermiyor, 40'ın altına düşürdüğü bile oluyor. 1680x1050'de oynasam da o işlemci benim için kesinlikle çok daha, hatta gene tek önemli olacaktı.

    Hele bir tornado PhysX haritası var ki, ona hiç girmeyelim. PhysX'in etkin olması falan hikâye, zorluyor o harita.

    Üstteki gibi durumlarda(bunların örneği bir hayli fazladır. UT3, temsîlîdir), işlemciye yüklenmek gerekmekte. Bir de, yeni çıkacak ekran kartlarının ayrıca güçlü bir işlemci ihtiyacı da söz konusu olabilir. Bekleyip görmek lâzım.
    Öte yandan, makûl düzeyde hız aşırtılmış bir Nehalem, o oyunda gerçekten istediğim başarımı sürekli verebilir mi? Zor gibi. Yavaşlama hissetmemek, pek inandırıcı gelmiyor doğrusu.

    Bu da farklı bir anlayışı, "ben iki nesilde bir yenilerim"i doğuruyor ve haklılar da (parayı sokakta bulmuyoruz). Parasını kusursuzluğa harcamak isteyenler var. Hoş, bunun için üç nesil bile gerekebilir. Ne oyunlar var, yıllar geçse de hâlâ yeterince hızlı çalışmaz.


    Tabii ki, ihtiyaca göre alışveriş yapılmalı. Eh, ihtiyaçlar da bir hayli değişken doğrusu. UT3'ü 30 kareyle oynayıp bir de buna "iyi" diyen adam, üstte yazdıklarıma herhâlde anlam veremeyecektir.


    Bu arada, işlemci soğutucusu tüm Nehalem'lerde böyle mi, yoksa Extreme sürüme mi özgü? (Sanırım hepsinde aynı olacak. Çok abartı bir soğutucu değil.)

    Son Extreme Core 2 Quad'ların(QX9000) soğutucusu şöyle bir şeydi de, ondan sordum. O fotoğrafta bu soğutucu da bulunmalı belki:

    Intel'in Core i7 Extreme Edition 965 (3.2GHz) modeli göründü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Eylül 2008; 9:07:20 >




  • Son kullanıcıya ulaşana kadar DDR3 yaygınlaşmazsa ya da nispeten daha ekonomik ve alınabilir olmazsa bu işlemciler biraz sıkıntı yaşayabilir. Gerçi kesin o haliyle de satar ama muhtemelen bekleneni vermez.

    Soğutucu fan güzel görünüyor. Öncekilere göre daha başarılı sanırım. Merak ettiğim Intel'e böyle bir soğutucu tasarlatacak kadar ısınıyor mu? (Muhtemelen evettir de cevabı...)

    quote:

    Soket 478 ve LGA775 formundaki işlemcilerden yapıca çok daha büyük olan işlemcinin geliştirilmiş soğutucusu da dikkatlerden kaçmıyor.

    Ne yalan söyleyeyim benimde ilk dikkatimi çeken nokta bu oldu hatta "hangisi" diye tereddüt de ettim. Ama bu kadar büyük olması normal sanırım...


    Haber için teşekkürler...


    Ekleme:
    quote:

    Tabii ki, ihtiyaca göre alışveriş yapılmalı. Eh, ihtiyaçlar da bir hayli değişken doğrusu. UT3'ü 30 kareyle oynayıp bir de buna "iyi" diyen adam, üstte yazdıklarıma herhâlde anlam veremeyecektir.

    Valla ben o civarda oynuyorum üstelik gerçekten güzel gelmişti bana Ama yazdıklarınıza anlam veriyorum. Çünkü normalde ekran kartım 30FPS'den çok daha iyi sonuç verebilen bir kart ama işlemcim bu noktada biraz kısıtlayıcı oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 23 Eylül 2008; 9:09:00 >




  • Daha sıcak çalıştığındandır muhtemelen. Bunlar durup dururken masrafa girmez. "Kullanıcılarımıza daha soğuk bir deneyim sunalım", bunlardan beklenemeyecek bir anlayış (gerçi o deneyim için de para istiyorlar ya). Yeterince, dünyanın değişik iklim şartlarına uyacak kadar iyi soğutsun, tamam. Ki Extreme olmayan 45nm işlemcileri için o ezik soğutucuları koyan Intel'den bahsediyoruz.


    Yalnız, fan öyle tamamen boşta mı duracak acaba? Hem daha yukarda, hem büyümüş, hem de boşta. Kablo kaptırma, parmak kaptırma vakaları artabilir.

    Esas hâli biraz farklı olur umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Eylül 2008; 9:10:16 >
  • İşlemci fanı güzelmiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tuğer

    quote:

    oyun için alıyorsanız işlemciye değil ekran kartına yüklenin.


    İkisine de yüklenmek gerekiyor maalesef. Hatta, o tür bir oyuna ilgi duyuyorsanız, kullandığınız ayarlar işlemciyi öne çıkarabiliyorsa vs., değiştireceğiniz tek şey işlemci olabiliyor


    işlemcide f/p lanı alıp ekran kartına abanın demek istedim.

    bilindiği üzere işlemcilerde fiyat bazında yukarı doğru çıkıldıkça performans makası artmıyor daralıyor. f/p seçilmeli.
  • Kosta Rika'da mı üretilmiş
  • işlemci büyüyor fan büyüyor anakart büyüyor..kasalar da büyüsün...
    vista 7 yi bekliyorum ben...220 ram destekliyormus.. "muş"
  • ya ıyı guzelde fıyat oalrak aşıyor bu işlemcı duyduğuma göre 1000 dolar sevıyelerınde dıyorlar
  • costa rica efsanesi gerimi geliyor ne:D

    zamanında p4 3.0 işlemci alırken costa rica costa rica die kadıköyü az dolanmamıştım.
  • stock fan güzel olmuş
  • 1000 doları işlemciye verecek biri illaki bu fanla çalıştırmayacaktır. Bence bu işlemcileri fansız olarak vermeli Intel. Ya da daha kaliteli soğutuculara yönelmeli. Gerçi performansını bilmiyoruz ama yine de 1000 dolarlık işlemci fanı bu olmamalı.
  • i7 EE 965 + X58 + DDR3 alana İncir Ağacı Fidanı hediye.

    Haber için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Z-DGİ

    i7 EE 965 + X58 + DDR3 alana İncir Ağacı Fidanı hediye.

    Haber için teşekkürler.



    Lafı ağzımda almışsın hocam.

    Eğer böle bir sisteme 1500-1600$ bayılıp, 800$'a kurulabilecek kral bir c2d sistemden %30 fazla performans alıcaksam hakkaten milenyum kazığı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 25 Eylül 2008; 11:28:33 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce

    x58 anakart ve ddr3 bellek istiyorsa alınmaz bu işlemciler.

    tüketime teşvikten başka birşey değil. herkes ihtiyacını bilip ona göre alışveriş yapsın

    bench lerde ego tatmin etmek için pc almayın.

    oyun için alıyorsanız işlemciye değil ekran kartına yüklenin.

    bence tam istenilen yapılmış gibi x58 yeni bir sistem ddr3 bellekler ucuzlar zaten bu cpu yaygınlaşana kadar :D ego tatmin etmek parça almaktan geçiyorsa alıcaksın ve ekran kartına yüklenme mantığı yanlış ne kadar cpu o kadar grafik misali ne kadar para o kadar çokomel işte soğutucuya hasta oldum bu kadar para veriyoruz verdikleri soğutucuya bak diyemez artık kimse süper gözküyor performansını merak ediyorum cpu çok büyük olmuş




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Z-DGİ

    i7 EE 965 + X58 + DDR3 alana İncir Ağacı Fidanı hediye.

    Haber için teşekkürler.



    valla çok güldüm allah ta seni güldürsün




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.