Şimdi Ara

Intel yılı 20 milyon'dan fazla Atom işlemcisi satarak kapatmayı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Netbook olarak tabir edilen maliyet odaklı ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayar pazarı hızla büyümeye devam ediyor. Gelişimin ve potansiyelin farkında olan pek çok büyük donanım üreticisi segmente giriş yaparken bir o kadarı da girmek için kolları sıvamış durumda.


    Çin'de yayın yapan Commercial Times'ın yayınladığı rapora göre, Intel pazardaki büyüme ve paralelinde artan talep doğrultusunda Atom işlemci kapasitesini arttıyor. Yıl sonu itibariyle 20 milyon üniteden fazla Atom işlemcisi satmayı planlayan firma önümüzdeki yıl 32nm Atom modellerini de duyurmayı hedefliyor.


    Netbook pazarının yanı sıra Intel, MID olarak bilinen mobil internet cihazlarına büyük önem veriyor. Özellikle 32mn üretim teknolojisi ile MID'lerde de yaygın anlamda kullanılması beklenen Atom işlemcileri öte taraftan nettop yani giriş seviyesi masaüstü sistemlere (Eee Box gibi) güç vermeye de devam ediyor.


    Asustek Computer, Acer, Dell and Lenovo,MSI başta olmak üzere pek çok büyük ve iddialı oyuncunun yer aldığı netbook pazarına ek olarak BenQ, Lenovo ve Asustek gibi firmalar son çeyrekte yeni MID modellerini de duyurmayı planlıyorlar.








  • Güzel bir gelişme. Umarım daha alınabilir sistemler gelmeye başlar. Eğer Intel öngörülen bu satışa ulaşırsa (ki ulaşacak gibi duruyor) pazardaki payı artık iyice yükselir...

    Haber için teşekkürler...
  • Satar mı satar intel çünkü güçlü bir rakip yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.