Şimdi Ara

Damages - Dizi - (2007-)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
9.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Damages - Dizi - (2007-)

Damages - Dizi - (2007-)

Genç bir kadın üstü başı kan içinde, lüks bir apartmandan dışarı çıkar. Korkmuş ve paniklemiş bir halde caddeleri arşınlar. Kendi dairesine varır. Dairesinin altüst edilmiş olduğunu görür. Nişanlısına seslenir ancak bir cevap alamaz. Ve banyo küvetinde kanlar içindeki bir cesetle karşılaşır. İyice kendini kaybeden kadın daireden ayrılır. Sokakta polisle karşılaşır ve durumundan şüphelenen polis tarafından göz altına alınır. Kadının üzerinde yalnızca New York’un ünlü avukatlarından birinin kartı vardır. Kartın sahibine ulaşan polis, gözaltındaki kadının kimliğini belirler. Polis, kadının evine yaptığı ziyarette küvetteki cesedi bulur ve gözaltındaki kadın cinayetle suçlanır.

Buraya kadar anlattıklarımdan dizinin normal bir hukuk draması olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak “Damages”ın sihri tam bu noktada devreye giriyor. Ellen’ın kanlar içinde dolaşırken polis tarafından gözaltına alınması ve sonrasında gelişen olaylar dizinin kilit noktasını oluşturuyor.

“Damages” muhteşem kurgusuyla bir an bile sıkılma hissi yaşatmıyor. Davanın gelişimini, Ellen’ın içinde bulunduğu durumu ve dizinin üzerine kurulu olduğu büyük komplonun çözülmesini zamanda bir ileri bir geri giderek izlemek büyük keyif veriyor. Her bölümün ardından sonuca daha da yaklaşıldığını biliyor olmak kalan bölümleri izlemek için bir heyecan unsuru yaratıyor.

Dizinin alışılmışın dışındaki kurgusunun yanında en önemli özelliği pek tabii ki Glenn Close’un başını çektiği başarılı oyuncu kadrosu. Glenn Close için pek bir şey söylemeye gerek bile yok aslında. Tek kelimeyle döktürüyor. Aklından geçenleri belli etmeden sakin ve soğukkanlı tavrını koruyarak konuşması, rahatsız edici durgunluktaki bakışları ve öfkesini, korkusunu dışa vurduğu zamanlardaki hali oyunculuk sınıflarında ders olarak gösterilebilecek nitelikte. Dizinin bir diğer ana karakteri Ellen’ı canlandıran Rose Byrne da rolünün hakkını veriyor ve Ellen’ın yaşadıklarını ekrana yansıtmakta büyük başarı gösteriyor. “The O.C.”de Marissa’nın babası rolüyle hatırlayabileceğimiz Tate Donovan, Patrica’nın ikinci adamı rolünde ve onun tüm karanlık işleriyle ilgileniyor. Dizinin üzerine odaklandığı Frobisher davasındaki kilit isim Arthur Frobisher rolünde ise “Cheers” yıldızı Ted Danson var. Kurduğu imparatorluğun çöküşüne tanık olmak istemeyen işadamına hayat veren Danson’ın, performans bakımından Glenn Cloe’tan aşağı kalır bir yanı yok. Davada Patricia’nın karşısında yer alan ve Frobisher’ın avukatlığını yapan Ray Fiske rolünde de Zeljko Ivanek etkileyici bir performans sergiliyor. Ağır ve anlaşılması zor konuşması, her daim sahip olduğu yüzündeki yorgunluk ifadesi rolünün etkileyiciliğini pekiştiriyor.

Sıradan hukuk dramalarından bir hayli farklı bir kulvarda kendine yer bulan “Damages”, sahip olduğu başarılı oyuncu kadrosu, ilgi çeken konusu ve yapısının temelini oluşturan muhteşem kurgusuyla kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Son yılların en başarılı yapımlarından biri olduğu kesin. Sizler de “Damages”a kayıtsız kalmayın. Bırakın Patrica Hewes’un büyüsü sizi de esir alsın.

yazılar dizidizi.net sitesinden alıntıdır.spoiler olmaması için bazı kısımlar çıkarılmıştır.

Ekşi sözlük yorumları

- dizi hastaları arasındaki, "yazın yayınlanan diziden bir hayır gelmez" düşüncesine kapak olmuş dizidir. glenn close 'un rolünde devleştiği, yeni sezonun en bomba yapımlarından biridir.

- john grisham romanlarına yakışır, akıcı, heyecanlı, paranoyakça bir konusu olan dizi.
    daha ilk bölümünden glenn close'un karakterine ağzı açık bakakalmış bulunmaktayım.

- bütün bölümleri ardı ardına izlenince 1 hafta etkisinde kalınan dizidir.

- birinci sezonunu bir solukta seyrettim. feci heyecanlı, sürükleyici. hararetle tavsiye ediyorum.

- çok şukela, çok. uzun süredir böyle güzel bir tv yapimi izlemiyordum, lost'un season 1 tadini veriyor ilk sezonunda. ıssız bir ada yerine kent yaşamda geçmesi ekstra artısı.

Kadro:

Glenn Close - Patricia Hewes
    Rose Byrne - Ellen Parsons
    Ted Danson - Arthur Frobisher
    Tate Donovan - Tom Shayes
    Zeljko Ivanek - Ray Fiske
    Noah Bean - David Connor
    Anastasia Griffith - Katie Connor

Ödüller

2008 Altın Küre: En İyi Kadın Oyuncu (Drama) - Glenn Close
    2008 Emmy: En İyi Kadın Oyuncu (Drama) - Glenn Close
    2008 Emmy: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Drama) - Zeljko Ivanek

IMDB Linki >>>http://www.imdb.com/title/tt0914387/

Resmi Site Linki >>>http://www.fxnetworks.com/shows/originals/damages/#/home/

Türkçe Altyazılar >>>http://www.divxplanet.com/sub/m/13291/Damages.html

2008 yılı Emmy ödüllerinde Drama dalında en iyi aktris (Glenn Close) ve Drama dalında en iyi yardımcı aktör ( Zeljko Ivanek) ödüllerini alan bir dizi ayrıca en iyi dizi dalında da aday gösterildi,konusu ve kurgusu oldukça ilginç geldi bana ve arama yapınca forumda konusunu bulamadım,yakın zamanda ilk sezonu indirip izlemeye başlıycam,yabancı dizileri seven ve yeni bişeyler arayan arkadaşların da dikkatini çekecektir sanırım bu dizi,herkese iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 23 Aralık 2008; 11:25:52 >

• ilk sezonu buldum çekiyorum bakalım bayramda izlerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

ilk sezonu buldum çekiyorum bakalım bayramda izlerim

ben de 10-15 gün içinde indirmeye başlıycak gibiyim,şu anda baya bir download sıram var 10 güne ancak boşalır,ama diziyi çok merak ediyorum.
    izledikten sonra yorumlarını bekliyorum
  • quote:

ilk sezonu buldum çekiyorum bakalım bayramda izlerim

Noldu hocam izledinmi diziyi,ben daha indiremedim ama merak ediyorum,
    başka izleyen yokmu arkadaşlar bu diziyi biraz yorumları alsak
  • he ilk 4 bölümü falan izledim
    idare eder bişi öyle ahım şahım değil sonra baydım sonra izlerim diye kenara koymuştum ama silmişim
  • quote:

he ilk 4 bölümü falan izledim
    idare eder bişi öyle ahım şahım değil sonra baydım sonra izlerim diye kenara koymuştum ama silmişim

insan silermi yahu o kadar indirmişin
    neyse bende ilk bikaç bölümü izliyim bakalım neymiş ne değilmiş
  • Dizinin 1. sezonunu (toplam 13 bölüm) izledim ve tek kelimeyle harika bir dizi bence,özellikle oyuncuların performansları şimdiye kadar izlediğim tüm diziler arasında 1 numara diyebilirim,dizinin kurgusu ise ayrı bir güzel flashback ve flashforwardların harika kullanılması diziye merak uyandırıcı ve sürükleyici bir hava vermiş,sezon sonuna doğru arka arkaya patlayan süpriz gelişmelerse insana vay be dedirten cinsten,mutlaka izlenmesi gereken bir dizi olduğunu düşünüyorum ve izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 18 Kasım 2008; 16:51:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rick and Morty (2013) | IMDB:9.2
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bana göre 2007'de yılın dizisi.Bunu sağlayan o kadar çok element var ki senaryo,kurgu,tema,oyunculuk hepsi standartların çok üzerinde zaten emmy'de aldığı 2 ödül de bunu kanıtlar nitelikte.Bu sezon daha bomba geleceği söyleniyor en azından kadroya katılan 2 superstar bunu doğruluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: feedthenet

Bana göre 2007'de yılın dizisi.Bunu sağlayan o kadar çok element var ki senaryo,kurgu,tema,oyunculuk hepsi standartların çok üzerinde zaten emmy'de aldığı 2 ödül de bunu kanıtlar nitelikte.Bu sezon daha bomba geleceği söyleniyor en azından kadroya katılan 2 superstar bunu doğruluyor

Yeni sezonda kadroya kimler katılacak?

ekleme: Ufak bir araştırma yapınca buldum

Oscar ödüllü Marcia Gay Harden ile Timothy Olyphant ve William Hurt yeni sezonda kadroya dahil olan isimler arasında.

Gerçekten süper isimler bunlar harika bir 2.sezon olacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 18 Kasım 2008; 18:47:47 >
  • Bugün bitirdim Damages'ı. Gerçekten harikaydı, çabucak bitirdiğime pişmanım.
    Anlatımı çok yoğun, sürükleyici, akıl oyunlarıyla dolu bir dizi. Şu aralar bir çok dizi sezonlarını bitiriyor ya da araya giriyor. Eğer başlamak için yeni bir dizi arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim
  • Demek Harika Bizde İzliyelim Bakalım Diğer Diziler Araya Girmişken..
  • 13 bölüm yayınlanmş,hazırda ara vermişken başlanabilcek bir dizi,bakalım.
  • Harika bir dizi ama insanı sinir hastası eden filmlerden hoşlanmıyorsanız izlemeyin Final bölümünde dizinin devamının geleceği belliydi Ellen`ın planı ne olacak bakalım.
  • 15 aydır süren ayrılık bu gece sona eriyor ve 2. sezon başlıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: feedthenet

15 aydır süren ayrılık bu gece sona eriyor ve 2. sezon başlıyor

Bomba gibi bir 2. sezon bekliyorum
  • Evet ''I lied, too.'' bölümüyle Damages 2. sezonuna bu akşam başlıyor,güzel bir sezon bekliyoruz bakalım umarım bizi yanıltmaz,yarına yeni bölümü indiririz, inşallah altyazılar da çok gecikmez.
  • Arkadaşlar 2. sezonun 1. bölümünün ingilizce altyazısı çıktı

http://divxplanet.com/sub/s/110612/Damages.html
  • Elbet sıra bir gün Damages'e de gelecek
  • DivX Planet'te altyazı bir-iki güne kadar bitermiş
    http://divxplanet.com/sub/m/13291/Damages.html
  • 2.sezon 1.bölüm türkçe altyazı çıktı

http://divxplanet.com/sub/s/110908/Damages.html
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.