Şimdi Ara

çin malları ucuz va dandiktir(yalan)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • düne kadar çinlilerin yaptığı her ürünün dandik ve ucuz olduğunu düşünürdüm. harman/kardon 5.1 ses sistemi dinledikten sonra fikrim değişti. başka markalarda da bu kadar kaliteli üretim yapan firmalar varmı çin'de? nikon'un çin malı kameraları da fena değil. bu ses sistemini ürünü kesinlikle japon üst düzey ürünlerle kıyaslayabilirim.



  • ya kim demiş çin malları kötü diye sadece kötü olanları bizim iş adamlarımız özel sipariş üzerine yaptırıyorlar,dünyanın en iyi elektronik ürünleri çinde yapılır ve yaptırılır,adamlar aşmış paraya göre üretim yapıyorlar.
  • "çin malları dandiktir" sözü zaten merkezi ve üretimi çin de olan markalar için geçerlidir. onun dışında aynı malzeme kullanıldıktan sonra çin de ya da hollanda da üretilmiş olmasının hiçbir dezavantajı yoktur aksine tüketici için avantajlıdır çünkü çin deki ucuz iş gücü nedeniyle firmaların işçiliğe ayırdığı bütçe azalmaktadır bu da ürünlerin fiyatlarına azalma olarak yansımaktadır.
  • kalitesini ispatlamış markalar sadece üretimi çine kaydırmışlar,çinde montaj oldukları için kalitelerinde düşüş olcağını sanmıyorum,sonuçta çin malı uyduduruk bir oyuncak almıyorsunuz.
  • örnek vermek gerekirse nikon en üst modeli D2x hariç(D3 çıkana kadar), hepsini çin'de yapıyor. o ise japonya'da yapılıyor. en üst seviye malların japonyada yapılmasının bir nedeni olmalı.

    kullanılan malzeme belki ikinci kalitedir çin'de. ama adamların geliştikleri çok kesin. alışveriş yaparken ucuz isteyenler direk bunun çin'i varmı der. fiyatlar acaba yükselecekmi bunların yavaş yavaş :) zaten mp3 playerlerin hemen hemen hepsi çinde yapılıyor sanırım.
  • çin malı başka çinde üretilmesi başka kavramlar ama genelde çinin kendi ürettiği mallar kalitesiz ve kullanma süreleri kısıtlanmış gibi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadircitak

    çin malı başka çinde üretilmesi başka kavramlar ama genelde çinin kendi ürettiği mallar kalitesiz ve kullanma süreleri kısıtlanmış gibi..


    haklısın. ancak japonla çin üretimi mallar arasında belirgin bir fiyat farkı oluyor. eminim kaliteye de yansıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.