Şimdi Ara

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
46.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endernur

    Arkadaşlar, mitsubishinin yeni kampanyası (ötv ve kdv indirimi) nedeniyle MSZ-FD35VA kirigamine inverter klima almayı düşünüyorum. 30 metrekarelik salonum için bu klima hem ısıtma hem de soğutma için yeterlimidir? Isıtma ve soğutmada yeterli verim alabilirmiyim? Teşekkürler.

    Hangi ilde yaşıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endernur

    Arkadaşlar, mitsubishinin yeni kampanyası (ötv ve kdv indirimi) nedeniyle MSZ-FD35VA kirigamine inverter klima almayı düşünüyorum. 30 metrekarelik salonum için bu klima hem ısıtma hem de soğutma için yeterlimidir? Isıtma ve soğutmada yeterli verim alabilirmiyim? Teşekkürler.


    şehir olarak konum olarak kat olarak bilimyorum fakat antalya koşullarında bile 30m2 yere 12.000 lik inverter mantıksız dır.Ortam koşulları çok abes değilse ısıtır soğutur biraz zorlanarak fakat inverter kullanmanızın herhangi bi avantajını kullanmanız mümkün olmaz.Çünkü inverter kendini kısarak çalışan bi teknolojidir ve kapasitesinin yeterli ve hatta daha küçük yerler kullanılırsa mantıklıdır.Bu gibi yerde ne cihaz kendini kısar nede ses ten istifade edeiblirsiniz heleki çok kullanılan bi yerse hiç yararlanamazsınız ha ısıtma soğutma ya gelirse çok zor koşul olmadığı sürece son kapasitede ısıtmaya ısıtır.




  • Şehir olarak Edirne'de yaşıyorum. Klimayı kullanacağım yer salon. Kat olarak dördüncü katta oturuyorum ( apartman beş katlı ). Gün boyu oda ışık alıyor. Odada toplam 3 pencere mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endernur

    Şehir olarak Edirne'de yaşıyorum. Klimayı kullanacağım yer salon. Kat olarak dördüncü katta oturuyorum ( apartman beş katlı ). Gün boyu oda ışık alıyor. Odada toplam 3 pencere mevcut.


    Dediğim gibi 30 metrekare yerde 12.000 lik inverter mantıklı değildir bi kazanç sağlayamazsınız ve sürekli son devirde çalıştığı için cihaz motorun ömrü azalır ses seviyesinden de bi tasarruf sağlayamazsınız.
  • endernur kardeşim edirne gibi soğuk bir yerde kesinlikle 12lik klima verim sağlamaz 30m2 ısıtma için ve bence 14lük veya 18lik olması lazım............
  • evet arkadaşım ya 14 lük ara seri veya 18 lik almanız daha mantıklı.
  • Saygıdeğer arkadaşlarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgi almak için evime klima keşif ekibi çağırdım ve sizin de belirttiğiniz gibi en uygun olarak 18000 btu civarı bir klimanın uygun olacağı söylendi. Mitsubishi Electric'in MSZ-GE42VA ( Soğ:16378- Isı:20473 ) modeli önerildi. Bu cihazında kampanyalı fiyatı 2910 lira. Bu biraz bütçem için yüksek geldiği için sizce Lg-Beko 7785 D modeli 2217 TL düşünmeli miyim? Yoksa biraz kemdimi zorlayıp bir kere alınıyor düşüncesi ile mitsubishi mi almalıyım? Teşekkürler.
  • bence mitusubishi heavy nin hyper serilerinede bir bak sanko satıyor ve fiyatları daha uygun olabilir....birde benim yatak odamda general plazma serisi var ve inan ısıtmada mükemmel bir klima kesinlikle tavsiye ederim....iklimsada general fiyatlarıda uygun ve 14lük plazma serisi ısınma için sana yetebilir kardeşim bir keşifde iklimsaya yaptır derim....benim tecrübem şuku bende mitsu heavy hyper inverter var salonda;yatak odamdaki general kadar güzel ısıtmıyor ve bence general plazma serisi ile krigamine fd serisinin ısıtması birbirine yakındır diye düşünüyorum şimdiki aklım olsaydı her iki odayada general plazma serisi klima alırdım.....
  • birde kardeşim ısınma amaçlı kesinlikle beko düşünme va alacaksan ısınma için general veya krigamine al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endernur

    Saygıdeğer arkadaşlarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgi almak için evime klima keşif ekibi çağırdım ve sizin de belirttiğiniz gibi en uygun olarak 18000 btu civarı bir klimanın uygun olacağı söylendi. Mitsubishi Electric'in MSZ-GE42VA ( Soğ:16378- Isı:20473 ) modeli önerildi. Bu cihazında kampanyalı fiyatı 2910 lira. Bu biraz bütçem için yüksek geldiği için sizce Lg-Beko 7785 D modeli 2217 TL düşünmeli miyim? Yoksa biraz kemdimi zorlayıp bir kere alınıyor düşüncesi ile mitsubishi mi almalıyım? Teşekkürler.


    lg için zorlamanıza gerek yokki o fiyata zaten mitsubishi alabilirsiniz.Heavy nin SRK50ZG-S modeli nin rakamları o mertebededir.Ve daha yüksek kapasitedeki cihazıdır
  • fd serisi ısıtma ağırlıklı bir klimadır demişsiniz.peki soğutması nasıl güzel soğutuyormu.ben 16 m2 odam için msz fd-25 va almayı düşünüyorum.sizce iyi gelirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    fd serisi ısıtma ağırlıklı bir klimadır demişsiniz.peki soğutması nasıl güzel soğutuyormu.ben 16 m2 odam için msz fd-25 va almayı düşünüyorum.sizce iyi gelirmi


    FD25VABH yi Konya'da 20 m2(55m3) odada kullanmaktayım. Dışarısı 32C iken problemsiz bir şekilde içeriyi 25C getirip kendini rölantiye alıyor. Oda tam güney cephe ve iki tane ayrı pencere var. Bu nedenle gündüz içerisi hamam gibi oluyor. Soğutmadaki maksimum kapasite 12000Btu/h. Isıtmadaki gibi kapasiteyi çok yükseltemiyor yani. Ben şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Geçen haftalardaki sıcaklarda gündüz dışarısı 38C yi bulduğunda ve içeriyi 28C ye ayarladığımda 1-1.5 saat sonunda ancak klima kendini kısmaya başlamıştı. Çünkü içerisi de 35C idi. O zaman kapasitesinin az geldiği bariz belli oldu. Ben zaten çok düşük sıcaklık istemediğim için 28C bile bana yetiyor. Dolayısıyla dışarısı 40C bile olsa 28C belli bir süre sonunda düşürdüğü için bana fazlasıyla yetiyor. Üstelik ben klimayı soğutmada 2 saatten fazla çalıştırmıyorum pek. Sürekli çalışsa eminim çok daha kolay soğutur odayı. Zaten bu klimayı soğutma için değil ısıtma için almıştım. Isıtması tek kelime ile mükemmel.




  • teşekkür ederim verdiğin bilgiler için peki elektirik faturan günlük kaç saatlik kullanımda aylık + olarak ne kadar tl geliyor.
  • makineman kardeşim sen klimayı ne zaman kaç tl ye aldın.msz-fd 25 va şu an peşin 2400 tl diyorlar.forumdan arkadaş ekimi beklersen fiyat mutlaka düşer dedi senin fikirlerinide almak istiyorum sonuçta klima bir kere alınıyor.yanlış yapmak istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    makineman kardeşim sen klimayı ne zaman kaç tl ye aldın.msz-fd 25 va şu an peşin 2400 tl diyorlar.forumdan arkadaş ekimi beklersen fiyat mutlaka düşer dedi senin fikirlerinide almak istiyorum sonuçta klima bir kere alınıyor.yanlış yapmak istemiyorum.


    Ben klimayı geçen yıl Ekim de hepsiburada.com dan almıştım. 2200TL 6 taksit. Ben aldıktan sonra da satıştan kaldırdılar. O zaman Klimaplus liste fiyatı 2650 TL idi. En son bu modelin liste fiyatı 3250 TL olmuştu. Tabi benim aldığım model FD25VA değil FD25VABH olanı. 300 TL kadar daha pahalı benim aldığım model. Ekimde veya Kasımda yine bir kampanya olacağını tahmin ediyorum ama fiyatları çok şişirdiler yahu kampanya yapsa ne yazar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    teşekkür ederim verdiğin bilgiler için peki elektirik faturan günlük kaç saatlik kullanımda aylık + olarak ne kadar tl geliyor.



    Soğutmayı nadir kullandığım için elektrik faturam üzerine bir etkisi olacağını çok tahmin etmiyorum. Nitekim 20Temmuz 20-Ağustos faturam 40TL geldi. Klimayı ay boyunca toplasan 10 gün kadar ve günde 2-3 saat anca kullandım. Kışlık tüketimle ilgili ise daha önceden açtığım bir başlık vardı. Tüketim değerleri ile ilgili onu inceleyebilirsiniz. Bu yıl da devamını getirmeyi planlıyorum.

    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_38092202/mpage_1/f_/key_fd25vabh//tm.htm#38098228




  • peki sana zahmet evde bir deneyebilirmisin benim için soğukta önemli.o kadar para veririz soğutmazsa aldığım içime sinmez.
  • msz-fd25va klimayı aldım.yarın veya cuma günü montaja gelicekler.montaj yapılırken nelere dikkat etmeliyim.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    msz-fd25va klimayı aldım.yarın veya cuma günü montaja gelicekler.montaj yapılırken nelere dikkat etmeliyim.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    http://forum.donanimhaber.com/m_34263582/tm.htm

    Linke tıklayın orda kurulumu detaylı izleyebilirsiniz. İç ünite ve dış ünite terazide olmalı boru izolasyonları muntazam başından sonuna kadar yapılmalı drenaj hortumu bakır borularla birlikte hafif egimli bir şekilde odadan dışarı çıkmalı... Bakır borular bağlandıktan sonra MUTLAKA!!! dış ünitenin yanında servis vanası vardır oraya vakum pompası denilen aletle en az 15-20 dk. kesntisiz vakum yapılarak boru içerisindeki hava, pislik vb. yabancı maddeler dışarı tahliye edilir... Bu aşamadan sonra ince boru hafif açılarak sisteme az bi miktar gaz verilip tekrar kapatılır kaçak testinden sonra hersey normalse gaz vanası tamamen açılır... Sistem teste tabi tutulur... Size tavsiyem servis kurulum bitince tüm testleri yapsın servis fişine hiçbir test yapmadığı halde hepsini yapmış gibi göstermesin basınçlar, sıcaklık dereceleri vb. gibi bunlara dikkat edilirse sorun yaşanacağını zannetmiyorum hayırlı olsun çok iyi cihaz almışsınız...




  • teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.