Sitemizle ilgili her türlü öneri ve şikayetlerinizi bu konu altında bizlere bildirebilirsiniz. Forumumuza atılan herhangi bir mesajdan rahatsızlık duyduysanız o mesajın üzerindeki şikayet butonunu kullanınız. Açılmış olan bu konu, genel anlamda üyelerin karşılaştıkları sorunları içeren bir konudur. Mesaj atmadan önce aşağıdaki konulara göz gezdirmeniz sizin için zaman kaybını önleyebilir.
Forumdan uzaklaştırma cezası aldıysanız ya da yöneticiler hakkında şikayette bulunmak istiyorsanız lütfen şikayet konusuna değil forumdestek@donanimhaber.com adresine e-posta atarak şikayetlerinizi bildiriniz. Konu başlığına sorununuzu, kullanıcı adınızı mutlaka yazınız.
Öncelikle sık sık sorulan birkaç konu hakkında tekrarlara yer vermemek amacıyla açıklama yapma gereği duyuyoruz.
Forumdaki Uyarı Sistemi hakkında bilgiler.
Forumumuzda kuraldışı bir davranışı bulunan bir üyenin avatarının altında uyarı puanı görülür. Örneğin iki uyarı puanı alan üyenin avatarının altında şu şekil görülür.
Uyarılar her türlü kural dışı davranışta bulunanlara verilir. Örneğin kısaltma küfür içeren; nocd, cd key vb. şeylerin verilip istendiği mesajları yazanlar ve imzası kurallara aykırı olanlar uyarı alırlar.
Uyarı sayısı 5 olduğunda 4 gün uzaklaştırma cezası verilir.
Tamamen ağır küfürlerle dolu mesajlar yazan üyelere uyarı verilmez direk sınırsız uzaklaştırılır.
Uyarı puanını sadece uyarıyı alan üye ve forum yetkilileri görebilir.
Uyarı alma sebebinizi öğrenmek için sağ üstteki Uyarı Listesi butonuna tıklayabilir ve uyarı aldığınız mesajın metnini görebilirsiniz. Ayrıca aldığınız uyarı hakkında buradan uyarıyı onaylamak üzere görevli adminle doğrudan irtibata geçmiş olacaksınız.
3 ay boyunca hiçbir uyarı almadığınızda tüm uyarı puanlarınız silinir.
2 dakika kuralı hakkında sorular
Foruma mesaj atarken 2 dakika kuralı vardır. Üyelerimizin 2 mesajı arasında en az 2 dakika beklemek durumundadır; daha kısa sürede mesaj atmaya çalışıldığında üyelerimiz bir uyarıyla karşılaşır.
2 dakika kuralının amacı nedir?
Foruma atılacak bir mesajın düşünülmesi, yazılması foruma yollanması gibi süreler dikkate alındığında 2 dakika süresi uzun bir süre değildir. Bu kural konurken 2 amacımız bulunmaktadır: Birisi üyelerimizin mesajlarına daha çok özen gösterip daha kaliteli mesajlar hazırlamaları, diğeri ise forumda kötü niyetle ard arda mesaj atımlarını engellemektir. Lütfen bu sürenin kısalması, kaldırılması, ya da farklı alternatif önerilerde bulunmayınız.
Konular içersinde forumun sağ tarafında kalan reklamlar hakkında sorular.
Bu alandaki reklamlar nadiren de olsa resimlerin görünmemesine neden olmaktadır ve üyeler tarafından reklamların kaldırılması rica edilmektedir. Ancak reklamlar forumumuzun yaşaması için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu reklamların tek sorun çıkardığı durum forumda büyük boyutlu resimlerin kullanıldığı durumlardır. Kullanıcılardan ricamız küçük boyutlu resim kullanmalarıdır. Reklamların kaldırılması söz konusu olamayacağı gibi farklı bir noktada yer alması da forumun yapısı itibariyle şu an için mümkün değildir. Ancak problem yaşadığınız durumlarda dallanan mesajlar butonunu kullanarak konuyu rahat şekilde okuyabilirsiniz.
Mesaj sayım neden artmıyor?
Forumumuzun Konu Dışı, Gereksiz Mesajlar vb. bölümlerinde mesaj sayısı artmamaktadır. Donanım, Teknik Yardım, Yazılım vb. teknik bölümlerde mesaj sayısı artış gösterir.
Forumun rengi hakkındaki istekler.
Donanım Haber sitesinin turuncu rengi göz yormayan ve yıllardır rengiyle de meşhur olmuş ve sevilen bir forumdur. Renk değişimiyle ilgili bir değişiklik yapılması yakın zaman için söz konusu değildir.
Avatar yükleme ve resim yükleme hakkındaki sorularınız
Eğer yakın zaman içersinde avatarınızda bir değişiklik olmuş ve kendi avatarınızı seçme şansınız olmuyorsa, site üzerinden resim yayınlayamıyorsanız forumda o süreç içinde güvenlik amaçlı bakım çalışmaları yapılıyor olabilir. Bu çalışmaların tam olarak ne zaman biteceği kesin olarak belli olmamaktadır.
Forumda karşılaşılan bazı hatalar.
Forumda nadiren de olsa bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu hataların nedeni forumda yapılan çalışmalardır. Çalışmalar esnasında bazı hatalarla karşılaşmanız olasıdır.
Sık sorulan soru Rütbeler:
Forumdaki "Rütbeler" hakkında bilgiler.
Bilindiği üzere sitede tüm üyelerin nickleri ve avatarlarının yanında rütbeler bulunmakta. Şu anda bir çok üyemiz bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip ancak bilmeyenler ve yeni üyeler için bakılmasında fayda olduğunu düşünmekteyiz.
Rütbeler Forumda atmış olduğunuz mesaj sayısı ile orantılı olarak artmaktadır.
Sitemizde Konu Dışı, Gereksiz Mesajlar vb. bölümlere atılan mesajlar mesaj sayılarını artırmamaktadır.
Bir üyenin rütbesinin (Mesaj Sayısının) yüksek olması o üyenin diğer alt rütbeli üyelerden daha fazla bir şey bildiğini ifade etmez.
Rütbe ve mesaj sayısını yükseltmek için ard arda atılan gereksiz mesajlar bilmelisiniz ki silinecek ve gerekli yaptırımların uygulanmasını gerektirecektir. Bunun yanında sık sık yapılan mesaj sayımlarından sonra silinen mesajlarınız toplam mesaj sayınızdan düşecektir. Toplam mesaj sayınızda bir düşme yaşandığı takdirde bunun nedeni periyodik olarak yapılan mesaj sayımlarıdır.
Sadece DH Yönetici, General ve Amiraller yönetimden olup mesajlara müdahale etme ve site düzenini sağlamakla görevlilerdir.
Hangi mesaj sayılarında hangi rütbelere ulaşacağınızı aşağıda görebilirsiniz.
Ayrıca bölümlerde bazı kullanıcılar yöneticilerin yaptığı değerlendirme ile özel rütbe alırlar. Örneğin "Kıdemli Yarbay" gibi. Ancak özel bu tip özel rütbesi olanlar forum yetkilisi değildir.
Yıldız renkleri yeşil olan kullanıcılar forumda kural dışı olaylara müdahale etmekle sorumlu moderatörlerdir.
DH Yönetici=Moderatör
Yıldız renkleri sarı veya kırmızı olan kullanıcılar ise forum adminleridir.
DH Admin=General=Amiral=Admin
Yıldız renkleri siyah olan kullanıcılar ise forumun teknik altyapısından sorumlu programcılardır.
Not : Lütfen Yönetim kadrosu dışında bulunan arkadaşlar yardım amaçlı dahi olsa, yanlış bilgilendirmeye sebebiyet vermemek adına mesajları cevaplamasınlar. Konuyu sadece önerileriniz, istekleriniz ve şikayetleriniz için kullanınız.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ben facebook gibi insan kütüğü şeklindeki şeylere karşıyım yani gsm no zorunluluğu.bu arada face im var ama özel hiç bişey eklemedim ve sırf zenk için vakit öldürmek için değil zorunluluktan eski arkadaşlarımı bulmak için kullanıyorum..bu benzetme dh içindi çünki ben yıllaar önce bu siteden bişeyler öğrenmek bilgi edinmek için gelmiştim ki hala öyle(video incelemeler süper) bence bırakında öyle kalsın.. eğer gms den sizi buluruz kapınıza geliriz diyorsanız sitenin loglarındaki kayıtlı ip lermiz ve telekomun bize verdiği ip nin kayıtları(hangi no ya hangi ip verilmiş şeklindeki) vardır eminim ve savcılıkta bunun üstesinden gelebileceğini düşünüyorum eğer amacınız reklam için bi alt yapı oluşturmaksa isteğe göre yapsaydınız ve sayfalara kocaman yazsaydınız gsm ekleyenlere bu kadar forumda öncelik(2dk olan flood un 1dk olması gibi) çok dha kullanışlı olurdu bence.. ilginiz için tekrar teşekkürler..bu arada anasayfa biraz kullanışsız olmuş ama zamanla düzelir umarım birde menu butonlarının üstündeki yansımalarda çok kalitesiz herhalde onlarda geçici
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmann -- 20 Eylül 2008; 6:51:59 >
Sahip olduklarım ***** hp laptop - fujitsu siemens laptop - toshiba hd plazma tv - toshiba a210-16g laptop - world of warcraft üyeliği - asus p525 pda - nokia 6120 telf - sony psp *** -dogaavcilik.com-sertmuzik.com (tasarımı yenilendi)-
Koyu Mount&Blade oyuncusu, Cs 1.6 fanatiği, Postal 2 oyuncusu, Aoe 1-2 serisi hastası. Windows 7 kullanıcısı, Google chrome kullanıcısı, İdm kullanıcısı, Pro Show Gold Kullanıcısı, Photoshop Cs3 kullanıcısı.
Forum saati ile sunucu saati arasındaki fark ne zaman düzelecek acaba? Mesaj atarken 2 dakika yerine 5 dakikadan başlıyor, mesajı düzenlediğimiz zaman da mesajı düzenleme saati mesajı yollama saatinden önce çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 20 Eylül 2008; 13:11:43 >
Forum saati ile sunucu saati arasındaki fark ne zaman düzelecek acaba? Mesaj atarken 2 dakika yerine 5 dakikadan başlıyor, mesajı düzenlediğimiz zaman da mesajı düzenleme saati mesajı yollama saatinden önce çıkıyor.
6.30 dakika gördüm.
şaka bir yana, foruma telefondan girenler için bir kolaylık isteyecektim acaba ne kadar mümkün olur... forumun şimdi bu teferruatlı halinin yanına bir de basit sürüm diye seçenek olsa, mesela arada opera mini programıyla telefondan bağlanıyorum o zaman sayfa başına 25 kb düşüyor yenilemek için, ama beyaz zemine siyah yazılar olsa mesela sadece, forum sayfaları da basit bir halde olsa bu rakam aşağı inecektir. böyle bir uygulama olma ihtimali nedir acaba?
DH-KEMALİSTLER BİRLİĞİ##HASHUSSPOR||VI.193||SARIKAMIŞ ŞEHiTLERİ##HASHUS1099##ATATÜRK DİYOR Kİ: CUMHURİYETÇİLİK:Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir. İNKILAPÇILIK:Bizi öldürmedikçe, kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başlayan inkılâp ve yenilik asla durmayacaktır MİLLİYETÇİLİK:Gençliğin çalışkan, duyarlı ve milliyetçi yetişmesi esas dileklerimizdendir HALKÇILIK:Herkes yasa önünde tamamen eşit mumale görmek zorundadır. Sınıf, aile, fert arasında ayrım yapılamaz. LAİKLİK:Laiklik yalnız din ve dünya işinin ayrılması demek değil.Yurttaşların,vicdan ibadet ve din hürriyeti de demektir DEVLETÇİLİK:İktisatta devletin ilgisi fiilen yapıcılık olduğu kadar, özel girişimi teşvik ve yapılanları denetlemektir.
Bazı imzalar Ingilizce küfür,siyaset ve cinsel yazılar içermektedir.O imzalar da kural dışı sayılıyor mu ?
Mode:Öss 08.09.2009'den itibaren günlük soru sayısı:100 10.12.2010'den itibaren günlük soru sayısı:250 15.02.2010'dan itibaren günlük soru sayısı:500 01.05.2010'dan itibaren günlük soru sayısı:1000'dir
''Arkadaşlar, efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.''
EVET GERÇEKTEN HEM BU VE ANASAYFA GÜZEL OLMAMIŞ Bİ EL ATILSA İYİ OLUR ! BİR DE BAZI BÖLÜMLERDE MESAJ SAYILIYOR BAZILARINDA SAYILMIYOR ! HANGİ MANTIKLA BÖYLE BİR UYGULAMA YAPLIYOR ANLAMADIM AÇIKCASI ??? GEREKSİZ BULUYORUM BUNLARI
yurt dışındayım bu nedenle profilime tel nomu giremiyorum aslında yurt dışı içinde seçenek var ama girince hata veriyor neyapmak lazım ilgili konuyuda okudum ama bir türlü cevap alamadım
madmann ; GSM aktivasyonunun amacı kullanıcıların kütüğünü tutmak değil sahte uyelik sorununun önüne geçmek, reklam olayı daha öncede belirtildi bununla alakalı bir seçenek bulunuyor profilinizde reklam almak istemiyorsanız bu seçeneği işaretlemeniz yeterli.
Seri* Sevici* ; Anonsların bir çogu kısa süreli belli bir süre sonra kaldırılıyor.
Gayipten Gelen Ses ; Öneriniz değerlendirilecek.
harunpal ; Programcılardan onay çıkar ise ilerki zamanlarda böyle bir özellik eklenebilir.
Çağdaş ; Ana sayfanın üzerinde halen daha çalışılıyor.
241 ; kısa bir süre içinde düzeltilir.
Ömer ; Teşekkürler, konu hakkında gereken yapılacaktır.
vLkN! ; Bu tür imzaları şikaet ederseniz gerekli işlem yapılır.
matrix_neo ; Genelde teknik bölümlerde mesaj artışı aktif durumda bunun dışındaki bölümlerde amacı post kasmak olan kişilerin önüne geçmek için yapılan bir uygulama.
EXIST ; Arama motoru bir suredir sorunlu kısa birsüre içerisinde düzenlemeler yapılarak iyileştirilecek.
mavizaman ; Flood süresi halen iki dakikadır sayaç sunucu saatlerinin farklılıgından dolayı zaman zaman hatalı gösterebilir ama iki dakika sonrasında mesajınızı pst edebilirsiniz.
fubo ; Şikayet sistemi üzerinden telefon numaranızı ve bulundugunuz ülkeyi belirtirseniz gerekli aktivasyon gerçekleştirilecektir.
Çok samimi olarak kendim dediğim şeye dahil olduğum zaman ben sıcak ya da soğuga, ışık ya da gölgeye, aşk, ya da nefrete, acı, ya da lezzete dair; özel bir algıya ya da başka bir şeye daima rastlarım, ben bir algı olmaksızın herhangi bir zamanda kendimi asla yakalayamam ve asla algıdan başka bir şey gözleyemem,
Eğer bloglar açılmayacaksa (umarım açılır) açtığımız tüm konuları gösteren bir sistem eklensin foruma. PHP forumlarda var. Açtığım konuları göster diyorsun. Gösteriyor vallahi. asp'nin nesi eksik?
- İmzaya eklenen imajların toplamı 100x100'ü geçmeyecek (şuan da böyle zaten). - Toplam boyut 20 kb'ı geçmeyecek. - 4 adete kadar imaj kullanılabilecek.
Nasıl mı? Örneğin, 100x25 boyutlarında 4 tane imaj üst üste kullanılabilecek. Ya da 100x30 kullanılmak isteniyorsa, 3 adet kullanılabilecek. Veya, 100x20 + 100x80 şeklinde değerlendirilebilecek. Bu imajlar alt alta kullanılabilecek.
150x10, 200x20 olsun demiyorum, mevcut kurallara uygun imajı bölüyorum. Dikkat!
Örnek imaj(lar):
Yukarıdaki örnekte, 4 farklı imaj dosyası var ve toplam boyut ne 100 x 100'ü, ne de 20 kb'ı geçiyor.
Bunun yanısıra; - 7 satır 1 size text kuralı, - 4 satır 2 size text kuralı, - 3 smiley sınırlaması aynen devam edecek.
Bunu neden istiyorum, ne işimize yarayacak? - Her imaja farklı link verilebilecek. - İmzalardaki gereksiz text linkler yerine göze hitap eden imajlar tercih edilecek.
Neticede (imza şikayetleri artaracağı için) imza kurallarına şöyle bir madde eklenebilir. Atıyorum, "İmza şikayet ederken kontrol ediniz, eğer kurallara uygun bir imza şikayet ederseniz, imza sahibi yerine, yönetimi (o çok yoğun çalışmakta olan(!) sistemi) meşgul ettiğiniz için siz uyarı puanı alabilirsiniz." denilebilir.
Bu yolla daha net şikayetler alacağınıza eminim. Daha önce üç kez imzamı şikayet etmişlerdi, üçünde de uyarı puanı almıştım ve yönetim "Gözden kaçmış." şeklinde bir dönüş yaparak, hatalı olduğunu kabullenip uyarı puanlarını silmişti. Böylelikle bu madde sizi de bu gibi gereksiz şikayetlerle uğraşmaktan kurtarır.
Neyse, ben bunu istiyorum. Ve eminim ki beni destekleyenler de olacaktır. İmzamdaki imaja bir yol (url) veriyorum ama daha fazlasına ihtiyaç duyuyorum. Text kullanmak istemiyorum. Ve daha bir sürü neden. Eğer yanıtınız "Evet, yapılabilir." olacaksa şimdiden anlayışınız için teşekkür ettim bilin, fakat "Hayır, mümkün değil." derseniz, kabul edilebilir (mantıklı) sebepleriyle belirtmenizi rica ediyorum.
Klasikleşmiş bir webmaster sözüdür, "Sayfanın yüklenmesi daha uzun sürer."... Hayır, 10 sene öncesinde yaşamıyoruz. 56k internet kullanırken bu geçerli bir nedendi, ancak şimdi en düşük hız 512k. Henüz adsl'e terfi etmemiş olanlar varsa, yaşamasınlar zaten. "Konu dışı" konular sayfasını göz önünde bulunduracak olursak, neredeyse yarım MB bir sayfada bir html (bbcode) kodun farkedilebilir bir etkisi olmayacakken, daha "yığın" konu içeriklerinde nasıl bir etki bekliyorsunuz?
Bu saatte oturup bunları yazdıysam, emin olun ya birşeyler biliyorumdur ya da oynatmışımdır. Daha önceki birkaç önerimi* yerine getirememiş olmanızı anlarım ancak bu isteğim bir programcılık bilgisi gerektirmiyor.
* Örneğin bir tanesini hatırlıyorum şuan: Profilden, forum genelinde defaultta kullanılacak yazı rengi, fontu, boyutu ve diğer biçimlendirmeleri belirleyebilme opsiyonu istemiştim. Yapılamadı ya da yapılmadı. Neyse konu bu değil.
Bana katılan "bilenler" ya da "oynatmışlar" lütfen fikirlerinizi belirtin. aSSembLy, bu konuda senden olumlu bir yanıt bekliyorum.
Bu bir "Yapılabilir mi?" sorusu değil, ihtiyaca alternatif sunumudur.
- İmzaya eklenen imajların toplamı 100x100'ü geçmeyecek (şuan da böyle zaten). - Toplam boyut 20 kb'ı geçmeyecek. - 4 adete kadar imaj kullanılabilecek.
Nasıl mı? Örneğin, 100x25 boyutlarında 4 tane imaj üst üste kullanılabilecek. Ya da 100x30 kullanılmak isteniyorsa, 3 adet kullanılabilecek. Veya, 100x20 + 100x80 şeklinde değerlendirilebilecek. Bu imajlar alt alta kullanılabilecek.
150x10, 200x20 olsun demiyorum, mevcut kurallara uygun imajı bölüyorum. Dikkat!
Örnek imaj(lar):
Yukarıdaki örnekte, 4 farklı imaj dosyası var ve toplam boyut ne 100 x 100'ü, ne de 20 kb'ı geçiyor.
Bunun yanısıra; - 7 satır 1 size text kuralı, - 4 satır 2 size text kuralı, - 3 smiley sınırlaması aynen devam edecek.
Bunu neden istiyorum, ne işimize yarayacak? - Her imaja farklı link verilebilecek. - İmzalardaki gereksiz text linkler yerine göze hitap eden imajlar tercih edilecek.
Neticede (imza şikayetleri artaracağı için) imza kurallarına şöyle bir madde eklenebilir. Atıyorum, "İmza şikayet ederken kontrol ediniz, eğer kurallara uygun bir imza şikayet ederseniz, imza sahibi yerine, yönetimi (o çok yoğun çalışmakta olan(!) sistemi) meşgul ettiğiniz için siz uyarı puanı alabilirsiniz." denilebilir.
Bu yolla daha net şikayetler alacağınıza eminim. Daha önce üç kez imzamı şikayet etmişlerdi, üçünde de uyarı puanı almıştım ve yönetim "Gözden kaçmış." şeklinde bir dönüş yaparak, hatalı olduğunu kabullenip uyarı puanlarını silmişti. Böylelikle bu madde sizi de bu gibi gereksiz şikayetlerle uğraşmaktan kurtarır.
Neyse, ben bunu istiyorum. Ve eminim ki beni destekleyenler de olacaktır. İmzamdaki imaja bir yol (url) veriyorum ama daha fazlasına ihtiyaç duyuyorum. Text kullanmak istemiyorum. Ve daha bir sürü neden. Eğer yanıtınız "Evet, yapılabilir." olacaksa şimdiden anlayışınız için teşekkür ettim bilin, fakat "Hayır, mümkün değil." derseniz, kabul edilebilir (mantıklı) sebepleriyle belirtmenizi rica ediyorum.
Klasikleşmiş bir webmaster sözüdür, "Sayfanın yüklenmesi daha uzun sürer."... Hayır, 10 sene öncesinde yaşamıyoruz. 56k internet kullanırken bu geçerli bir nedendi, ancak şimdi en düşük hız 512k. Henüz adsl'e terfi etmemiş olanlar varsa, yaşamasınlar zaten. "Konu dışı" konular sayfasını göz önünde bulunduracak olursak, neredeyse yarım MB bir sayfada bir html (bbcode) kodun farkedilebilir bir etkisi olmayacakken, daha "yığın" konu içeriklerinde nasıl bir etki bekliyorsunuz?
Bu saatte oturup bunları yazdıysam, emin olun ya birşeyler biliyorumdur ya da oynatmışımdır. Daha önceki birkaç önerimi* yerine getirememiş olmanızı anlarım ancak bu isteğim bir programcılık bilgisi gerektirmiyor.
* Örneğin bir tanesini hatırlıyorum şuan: Profilden, forum genelinde defaultta kullanılacak yazı rengi, fontu, boyutu ve diğer biçimlendirmeleri belirleyebilme opsiyonu istemiştim. Yapılamadı ya da yapılmadı. Neyse konu bu değil.
Bana katılan "bilenler" ya da "oynatmışlar" lütfen fikirlerinizi belirtin. aSSembLy, bu konuda senden olumlu bir yanıt bekliyorum.
Bu bir "Yapılabilir mi?" sorusu değil, ihtiyaca alternatif sunumudur.
İmza ve avatar kurallarında köklü bir değişiklik bence de yapılmalı. Makul ölçülerde özellikle imzalar arttırılmalı bence de. RGS'nin dediği gibi 56k dönemi geçti. Gerçi "imzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı" denilebilir yine ama zaten istenilen makul bir değişiklik.
İmza ve avatar kurallarında köklü bir değişiklik bence de yapılmalı. Makul ölçülerde özellikle imzalar arttırılmalı bence de. RGS'nin dediği gibi 56k dönemi geçti. Gerçi "imzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı" denilebilir yine ama zaten istenilen makul bir değişiklik.
Benim istediğim bir değişiklik bile değil, sadece varolanı dörde bölüp link verme. Bu yani. İmzaları genişletelim satır sayısını artılarım gibi isteklerim yok. Görüntüde birşey değişmeyecek.
"İmzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı." düşüncesi yanlış. Şöyle yanlış; Çıkıp da 468x60 boyutunda İSKİ imzası yaparsan elbette dikkat dağıtıcı olur. Burada imzaların dikkat çekmesi değil problem, dikkat dağıtması.
Nedir ki imza, toplasan yüksekliği -yazılarla birlikte- 200 pikseli geçmiyor... Sayfanın üzerinde 120 piksel yükseklikte -tabiri caizse- sayfanın içine etmiş, -caiz değilse- kötü görünümlü bir reklam banneri bulunuyor. Alakasız bir yerde. Oraya hangi akla hizmet koyulmuş bilinmez. Düzen falan bırakmadı.
Bence bunlar düşünülmeli.
Şu sitenin düzeninden sorumlu insan kimse, özen göstersin biraz. Yoksa bir tasarımcınız, biraz paraya kıyıp bulun bir tasarımcı, madem ki Türkiye'nin en büyük forumu(?). Anasayfayı (.com) görüyoruz. Eğer buysa tasarım... Bırak, ben oynamıyorum.
Eğer siteyi Gün Bey'in zevkine göre diziyorsak (-ki sanıyorum değişiklikler önce O'nun onayından geçiyor), Sayın Gün Oksav ile karşılıklı oturulup konuşulmalı bunlar. Artık dünyanın değiştiği, "Hobaa, milenyum, internet, web 1.0, baba bak site açtım!" modasının geçtiği konularını irdelemek gerekiyor.
@novalgine_plus, güldüm. Mission complete. Rahat ol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 22 Eylül 2008; 4:30:48 >
şu an sadece "hızlı cevap"tan yazabiliyorum çünkü "cevapla","alıntı","değiştir","sil" gibi komutları kullanamıyorum bu sorun daha önce de başıma gelmişti neden böyle oluyor şunun bir üstesinden gelinmesi lazım.
tıklayınca "Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.
Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz." yazılı bir sayfayla karşılaşıyorum. özellikle mesajımı değiştirmeye kalkmak tam bir işkence oluyor. yazdığımı kopyalıyorum sonra mesajı siliyorum,sonra şu forumun meşhur mesaj bekletme süresinin geçmesini bekliyorum.
blog mesajlarını görüntüleyemiyorum böyle bir kullanıcı yok veya bu kullanıcıya erişim izniniz yok diye hata veriyor (blog u olan tüm üyelerde veriyor hatayı) düzeltilirse sevinirim
Merhaba, avatar boyutları 80x80piksel yapsanız:), imza da 140x140 olsa, 1280x1024'de göre satırlar ayarlansa, normal font 5 satır olsa, font 1, 8 satır olsa sizce nasıl olur?Artık yeni nesil monitörlerde çözünürlükler yüksek, 1024x768 çözünürlük kullanan fazla kullanıcı olduğunu sanmıyorum, ayrıca Replica_Gun_Snatch arkadaşımızında isteğide güzel görünüyor umarım değerlendirirsiniz.
Koyu Mount&Blade oyuncusu, Cs 1.6 fanatiği, Postal 2 oyuncusu, Aoe 1-2 serisi hastası. Windows 7 kullanıcısı, Google chrome kullanıcısı, İdm kullanıcısı, Pro Show Gold Kullanıcısı, Photoshop Cs3 kullanıcısı.
Merhaba, avatar boyutları 80x80piksel yapsanız:), imza da 140x140 olsa, 1280x1024'de göre satırlar ayarlansa, normal font 5 satır olsa, font 1, 8 satır olsa sizce nasıl olur?Artık yeni nesil monitörlerde çözünürlükler yüksek, 1024x768 çözünürlük kullanan fazla kullanıcı olduğunu sanmıyorum, ayrıca Replica_Gun_Snatch arkadaşımızında isteğide güzel görünüyor umarım değerlendirirsiniz.
Şahsen katılmıyorum, bu forumun en sevdiğim yanlarından biri de diğer forumların aksine gülünç denilecek derecede büyük imza ve avatarları kullanmaması. Tabi diyebilirsiniz, 80x80 nedir ki, önemli olan buradaki tutum. 80x80 olur, vakit geçer yetmez 100x100 olur, şu olur, bu olur bakarız ki forumumuz bahsettiğim forumlara dönmüş. Şu anki imza durumu da oldukça güzel planlanmış, mesajlar ile karışan bir yanı yok, ama bazı forumlarda abartısız mesaj 1 satırsa bunun 10-15 katı yer tutan mesajlar var.
1024*768 konusunda da sizinle aynı görüşleri paylaşmıyorum. Türkiye'de herkesin son teknoloji bilgisayarları yok maalesef, ve bence bu çözünürlüğü kullanan oldukça fazla üye vardır.
Eğer bloglar açılmayacaksa (umarım açılır) açtığımız tüm konuları gösteren bir sistem eklensin foruma. PHP forumlarda var. Açtığım konuları göster diyorsun. Gösteriyor vallahi. asp'nin nesi eksik?
Katılıyorum.
İmza konusuna da katılıyorum, 100x100 yerine aynı çözünürlükde ve boyutta bölünmüş resimler koyabilsek çok iyi olur.
Benim şöyle bir öneri geldi aklıma.ACABA DİNİMİZLE İLGİLİ BİR BÖLÜM AÇILABİLİR Mİ, SORU SORMA VEYA İLGİNÇ BİLGİLERİ PAYLAŞMA ADINA ???? Çünkü eminim buna ihtiyacı olan arkadaşlar olacaktır ve yararlı olacağına inanıyorum Ama lütfen olayı başka yönlere çekmeyin Çekilecekse açılmasın.Gerekirse bunun için oylama yapılsın sonuçta demokrasi var Amacım sadece DH üyeleri arasındaki bağı sağlamlaştırmak,insanları kutuplaştırmak değil
Bu telefon dalgasını çıkardınız, şimdi 2 ci el bölümünde adam pm atıyor, alıcıyım vs. diye, biz adama cevap yazamıyoruz, nasıl satacaz bir ürünümüzü, ulaşamadığımız adama. ?
Yazı yazarken spoiler butonunu kullanınca ya buton işe yaramıyor ya da sorun çıkarıyor. Ayrıca herhangi birinin(bende başkasının spoilerini okumaya calışınca oldu bu olay) spoileri alıntı yapılınca buton etkisiz hale geliyor. Bunun düzeltilmesi mümkün müdür?
"powerstorm" Web Bazlı Oyunlar bölümüne konu açmış ve her alt bölüme bir yönetici alınacağın yazmıştı. Sadece 3 tane alındı. Pokémon veya Diğer Web Bazlı bölümünde oldukça ilgili ve online oluyorum. Cevap bekliyorum.
+kıdemli yarbay rütbesi için kaç mesaj gerekiyor? onun üstünde rütbe yok sanırım. kıdemli yarbay rütbesinin mesaj sayısını 4000 yapıp üstüne albay rütbesini devreye soksanız dah iyi olur kanımca çünkü albaydan sonra başka segmente geçiyor TSK yarbaydan sonra değil.
quote:
Orjinalden alıntı: mavizaman
ok assembly birde hızaşırtma ve sistem panellri hala pasif durumda uzuzn zamandır.. ne zaman devreye girecek?
Değişiklik önerimindeki sebep bir konuda talebin olması. Biliyorsunuz ki konu-dışı artık sohbet bölümü kıvamında. Gereksizler kendi içinde de tamamen gereksiz. Buralarda her türlü insanı bulmanız mümkün. Çoğu kişi birbirinin fikirlerini sevmiyor; bazıları kız konularından, bazıları siyasi konulardan, bazıları saçma konulardan şikayetçi. Artık herkes bıktı sevmediği konuları ve kişileri görmekten. Başka forum arayışları içine giriyorlar. Talep: bu insanların birbirleriyle aynı bölümde bulunmak istememeleri. Zaten bu amacın bir kısmını yerine getiren bir Bilim-Kültür bölümü var. Zaten moderatörler de bu talebin farkında ki Bilim-Kültür'deki sohbet ortamlarını bir miktar gözardı ediyorlar. Asıl konu şu: Ne yapmalı.
Monarşi'den Demokrasi'ye geçiş Konu Dışı 3'e ayrılcak. Konu Dışı 1, Konu Dışı 2, Konu Dışı Genel denilebilir, her bölüme yunanca güzel bir isim de konabilir şekil açısından. Genel bölümün haricinde forum kuralları dışındaki kuralları o bölümün ahalisi koyacak. Her üye sadece 1 bölüme girebilecek. Eğer ondan atılırsa bir müddet veya ilelebet( ) o bölüme giremeyecek.
Kurallar nasıl konulacak Üye Temsilcileri seçilecek her 3 ayda 1 aktif kullanıcılar arasından. Seçimlerde o bölümdeki her üye oy kullanabilir. Kurallar Üye Temsilcilerine ait bir bölümde konulacak. Biri bir kural konulmasını isterse (örneğin "Yumruğumla öldürürüm", "Otogara git" kalıplarının kullanımının yasaklanması gibi) bu bölümde konu açacak, altına kabul veya red diye diğer temsilciler mesaj yazacak. Eğer kabul görürse moderatöre bildirilecek bu kural. Eğer o da onaylarsa kurallara eklenecek.
Yaani böl ve yönet diyorum.
Eğer bu dediğimi DH uygularsa anlık online sayısı 4-5 kat artar. Tabii yazılımcı arkadaş düşündüğüm kadar yetenekliyse yapar, yapamazsa ben yaparım. 3-4 tane forum uygulamam var zaten benim için kolay.
+kıdemli yarbay rütbesi için kaç mesaj gerekiyor? onun üstünde rütbe yok sanırım. kıdemli yarbay rütbesinin mesaj sayısını 4000 yapıp üstüne albay rütbesini devreye soksanız dah iyi olur kanımca çünkü albaydan sonra başka segmente geçiyor TSK yarbaydan sonra değil.
Kıdemli Yarbay rütbesi, forum içinde ya da mevcut bölüm içinde yararlı çalışmaları ile ön plana çıkan, foruma yararı olan, davranışlarıyla diğer kullanıcılara örnek teşkil edecek kişilere;
Yarbay rütbesinden sonra, yöneticinin teklifi ve adminlerin onayı ile verilir.
bu sitede yarbaydan öte mesaj bazlı rütbe yok bu anlşılıyor. neden yarbayda bırakılmış? çoğu kişi zaten 2000 mesaj sınırını geçebiliir.
Bunun sonu yok.
Bir yerde mutlaka son bulmalı. Kaldı ki önemli olan ileti sayınız değil. Önemli olan iletilerinizin niteliği. Belki ilerde bu tür bir çalışma yapılabilir..
sanırım bi yanlış anlaşılma oldu. görüntüdeki çin işkencesi aslında komik bişeydi.ve forum kurallarına tamamen uygundu sizde videoya bakmadan sildiniz hemen.
Mesela konu açmak istiyoruz ama elektirik korkumuz var.. ya elektirikler giderse herşey harab olacak. diyorumki elektirik yada pencere yanlışlıkla kapanırsa profilde bir yerde kayıtlı kalsın bu her bakımdan önemli.
mesela kapandı diyelim aynen bunun gibi taslak kalsın bir ortada ve 1 saatlik ömrü kalsın. o kadar iyi olur diye düşünüyorum sizin gibi yazılımcılardan bekliyoruz doğrusu iyi günler saygılar resimi aşağıda veriyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _HitmaN_ -- 25 Eylül 2008; 14:19:19 >
"kadir gecesi" başlıklı konu hakkında "dini konu" olması gerekçesi ile açtığım şikayetler "konu sadece kutlama amaçlıdır" gerekçesi ile geri çevrilmiştir. Konuya benim attığım "kutlama mesajları" ise "yargısız infaz" yapılarak "önyargı"lar nedeni ile silinmiştir. mesajlarımda "dindarların kadir gecesini kutluyorum" diyorum ve birileri gelip mesajlarımı siliyor. Bu açık seçik mahalle baskısı'dır...
ya o tip konuların açılmasına izin verilmesin ya da "ateist'im ama dindar bütün müslümanların kadir gecesini kutlarım" içeriğine sahip mesajlarım silinmesin..
"kadir gecesi" başlıklı konu hakkında "dini konu" olması gerekçesi ile açtığım şikayetler "konu sadece kutlama amaçlıdır" gerekçesi ile geri çevrilmiştir. Konuya benim attığım "kutlama mesajları" ise "yargısız infaz" yapılarak "önyargı"lar nedeni ile silinmiştir. mesajlarımda "dindarların kadir gecesini kutluyorum" diyorum ve birileri gelip mesajlarımı siliyor. Bu açık seçik mahalle baskısı'dır...
ya o tip konuların açılmasına izin verilmesin ya da "ateist'im ama dindar bütün müslümanların kadir gecesini kutlarım" içeriğine sahip mesajlarım silinmesin..
Birader Senin amacını herkes biliyor hala ne diye hala vıdı vıdı yapıyorsun.
islam ile bir alıp veremediğim yok canımcım.. Senin önyargına kurban olurum ben "amacım belli"ymiş..neymiş benim amacım.. "dindar"ların kandilini kutluyorum .. Suç mu ?
quote:
Orjinalden alıntı: aKaSa
quote:
Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd "kadir gecesi" başlıklı konu hakkında "dini konu" olması gerekçesi ile açtığım şikayetler "konu sadece kutlama amaçlıdır" gerekçesi ile geri çevrilmiştir. Konuya benim attığım "kutlama mesajları" ise "yargısız infaz" yapılarak "önyargı"lar nedeni ile silinmiştir. mesajlarımda "dindarların kadir gecesini kutluyorum" diyorum ve birileri gelip mesajlarımı siliyor. Bu açık seçik mahalle baskısı'dır...
Birader Senin amacını herkes biliyor hala ne diye hala vıdı vıdı yapıyorsun. Ne alıp veremediğin var islamla.
islam ile bir alıp veremediğim yok canımcım.. Senin önyargına kurban olurum ben "amacım belli"ymiş..neymiş benim amacım.. "dindar"ların kandilini kutluyorum .. Suç mu ?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd "kadir gecesi" başlıklı konu hakkında "dini konu" olması gerekçesi ile açtığım şikayetler "konu sadece kutlama amaçlıdır" gerekçesi ile geri çevrilmiştir. Konuya benim attığım "kutlama mesajları" ise "yargısız infaz" yapılarak "önyargı"lar nedeni ile silinmiştir. mesajlarımda "dindarların kadir gecesini kutluyorum" diyorum ve birileri gelip mesajlarımı siliyor. Bu açık seçik mahalle baskısı'dır...
Birader Senin amacını herkes biliyor hala ne diye hala vıdı vıdı yapıyorsun. Ne alıp veremediğin var islamla.
quote:
quote:
Polemik olabileceği düşünüldüğü için kapatılmış olabilir
GRUPLAR Arkadaşlar, biliyoruz ki DH sitesi çok güzel bir site, ve oldukça fazla üyesi var. Ve üyelerimizin kurduğu, çeşitli Fan Club'lar var. Benim önerim şu; Bu gibi, kurulan topluluklar için özel bir bölüm olsa ve arkadaşlarımız konularını oraya açsalar? Diğer türlü çeşitli forumlarda, başlıklar kaybolup gidiyor. Bu topluluklar için, özel forum açılsa üyeler o başlıktan rahatlıkla grupları, toplulukları takip edebilirler diye düşünüyorum. Umarım yöneticiler göz önünde bulundururlar. Önerimi.
bunun sonu mareşaldir şaka bir yana TSKda general kademesini saymazsak ordunun en büyüğü albay rütbesi oluyor. yani yarbayda kalmıyor. onun için yazmıştım. dediğin çok doğru nitelik yani içerik önemli asıl(bu mesaj sırf rütbe adına post kasanlara gitsin ) ama forum için özendirici teşvik edici şeylerin varlığı da önemli.
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Orjinalden alıntı: mavizaman
bu sitede yarbaydan öte mesaj bazlı rütbe yok bu anlşılıyor. neden yarbayda bırakılmış? çoğu kişi zaten 2000 mesaj sınırını geçebiliir.
Bunun sonu yok.
Bir yerde mutlaka son bulmalı. Kaldı ki önemli olan ileti sayınız değil. Önemli olan iletilerinizin niteliği. Belki ilerde bu tür bir çalışma yapılabilir..
27 Eylül 2008, 3:42:01
şimdi bu 1. sayfanın başında, bu konuya ait başlık var yani :
"Forumla ilgili önerileriniz, eleştirileriniz, şikayetleriniz..." şeklinde. şimdi benim önerim, bu başlığı buradan kaldırıyoruz ve her sayfanın başındaki ilk mesaj sahibinin hemen üstünde yer alan şu satırı siliyoruz: " Giriş Mesaj << Daha eski konu Daha yeni konu >> " ve bunun yerine pasteliyoruz. böylelikle her sayfa başında konu başlığı, sayfanın en başındaki mesajın hemen üstünde görünecek. ayrıca silinmesini önerdiğim yeri şu foruma kaç senedir giriyorum bir kere bile kullanmadığımı belirteyim. . dolayısıyla sayfanın en tepesindeki konu başlığı uçacağı için bu alan daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. ayrıca sayfanın en başında ve sayfanın en altında oldukça geniş bir alan var ve bu alanlarda revizyon yapılması çok faydalı olur. görsellik yok yani, forum popüler ama sayfalar biraz garip yanii kimse alınmasın.
Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.