Şimdi Ara

Intel Core i7 serisi işlemcilerine overclock sınırlaması getirmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alt="Intel Core i7 serisi işlemcilerine overclock sınırlaması getirmiyor"


    Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alacak Core i7 serisi ilk işlemcilerin lansmanı için geri sayımın başladığı şu günlerde yeni işlemcilerinn hız aşırtma (overclock) potansiyeline yönelik bilgiler de gün ışığına çıkmaya devam ediyor.


    Yayınlanan yeni bir habere göre Intel, Bloomfied serisi altında kullanıma sunacağı Core i7 920 ve Core i7 940 modellerinde daha yüksek hız aşırtma performansı için Extreme serisine üye Core i7 XE 965 modeli gibi bellek overclock desteğinin serbest bırakıldığı bildiriliyor.


    Intel'in her ikisi de LGA1366 formunda olan dört çekirdekli Core i7 920 (2.66GHz) ve Core i7 940 (2.93GHz) işlemcileri 3 kanal DDR3 desteği sunan entegre bellek kontrolcüsüne sahip. Yeni gelen bilgilere göre kullanıcılar bu işlemcilerle bellek çarpanını değiştirebilecekler.


    Yaşanan bu gelişme ile birlikte anakart üreticilerinin bellek hızının arttırılmasına olanak tanıyan BIOS'lar yazabilecekleri ifade ediliyor ki zaten biz de daha önce haberlerimzide X58 yonga setli anakartlarda olması muhtemel yüksek bellek hızı desteğinden bahsetmiştik.


    alt="Intel Core i7 serisi işlemcilerine overclock sınırlaması getirmiyor"


    Tüm bunlara ek olarak, bellek çarpanın değiştirilebilmesiyle birlikte, Nehalem mimarisinin kilit detaylarından biri olan QPI hızının da arttırılabileceği fakat yaşanacak olası artışın çok ciddi performans getirisi sağlamayacağı da Expreview tarafından dile getiriliyor.


    Yani resmi olarak DDR3-800/1066MHz bellek desteği sunacağı resmi olarak duyurulan ilk işlemciler bu sayede daha yüksek saat hızına sahip bellekler ile kullanılabilecekler. Hatırlanacağı üzere sadece Core i7 XE 965'te bellek çarpanının değiştirilebilmesi gündemdeydi.


    Nehalem tabanlı ilk işlemcilerin Kasım ayında kullanıma sunulması bekleniyor. Firma ilk etapta Bloomfield serisi altında hazırladığı dört çekirdekli Core i7 920, 940 ve Extreme kulübüne üye olan Core i7 XE 965 modelleri ile bu işlemciler için hazırlanan X58 yonga setini lanse edecek.




  • çok merak ediyorum şunları.forumdan kim alıcak acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Göktuğ AYAS

    çok merak ediyorum şunları.forumdan kim alıcak acaba


    Butceyi ayarladım ben alıcam, tabi buyuk bir aksilik cıkmazsa.
  • intel mi yapacak bunu , vardır bi nane yine

    demiştim ama işlemci çarpanını serbest bırakacak diye okumuşum bellek çarpanıymış
    dervişin fikri neyse hesabı aklımız işlemcide ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 19 Eylül 2008; 20:37:17 >
  • Bende alıcam şimdiden biriktiriyorum.Bide yanına nvidianın gtx1xxx
  • valla ben 2 ayda anca biriktiririm
  • Ben söylemiştim. :)

    Ayrıca burada kast edilen QPI, QPI bant genişliği, bus hızı değil yani. Memory çarpanı ile oynandığında QPI bant genişliğide artacak (doğal olarak) ama bu bant genişliği artışı performansa çok az etki edecek (zaten öyle olması lazım).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 19 Eylül 2008; 21:16:54 >
  • Zahmet olmassa biri tam olarak QPI nedir bir açıklayabilirmi?

    Ben sadece fsb'nin yerine geçecek bir şey olarak duydum.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa hem ben hemde diğer bilmeyen arkadaşlar yararlanmış oluruz.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Zahmet olmassa biri tam olarak QPI nedir bir açıklayabilirmi?

    Ben sadece fsb'nin yerine geçecek bir şey olarak duydum.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa hem ben hemde diğer bilmeyen arkadaşlar yararlanmış oluruz.

    Teşekkürler.

    bi yerde fsb1600ün 2 katı diye duymuştum kabaca fsb3200 gibi birşey herhalde
  • iyi iyi güzel

    280$ a 1000 küsür $ lık işlemci performansı alim ben yeter:D
    fazlasında gözüm yoq
  • Şu an bile ddr3 1900mhz destekleyen anakart varken ddr3 1066 desteğini resmi olarak sunup o/c ile yüksek hızlar sunacağı söylenmesi çok saçma olmuş direk ddr3 2000mhz desteklemeliydi bu işlemciler intele
  • hadi bakalım cıksında bizim bütce hazır
  • seneye anca alırım o da belki
  • Millet oc için 45nm'lere inmeye çalışırken Intel'in sınırlama getirmesi kötü olurdu zaten.
  • desenize bunlar çıkar çıkmaz ikinci el forumu işlemci, anakart ve bellek dolacak...
    fiyatlar da o biçim düşecek, oh be gel keyfim gel...

    bu parçlardan birini arayan mutlaka yeni işlemcilerin çıkmasını beklesin bence...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Ben söylemiştim. :)

    Ayrıca burada kast edilen QPI, QPI bant genişliği, bus hızı değil yani. Memory çarpanı ile oynandığında QPI bant genişliğide artacak (doğal olarak) ama bu bant genişliği artışı performansa çok az etki edecek (zaten öyle olması lazım).


    baslik bir tuhaf ve sen 22*186=4 ghz olur demistin burada boyle bir sey soylemiyor, ram carpani ayarlanacakmis.iki de resim koyarlar o zaman di mi madem is ram carpanini ayarlamaktaysa.180'li fsb'de oc resmi gostersinler bu haber baya bir havada kaldi, 286 dolarlik islemciyi extreme yapacam nihohaha nidalari yukselmeye basladi daha ortada fol yok yumurta yokken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Eylül 2008; 13:11:58 >
  • Hepimizin merak ettiği soru acaba şuanki Q6600 ve ya E8500 den farkı nekadar olacak? Doğru düzgün bir test göremedik. Hava soğutma ile rahat 4,0 Ghz e çıkabiliyormuş. 4,0 GHz deki E8500 den % kaç daha iyi. Hem X58 çipşet ve DDR3 ün de farkını yani hepsini birlikte görürüz. Bence DDR3 lerin fiyatı bu yeni çıkacak işlemci ve anakartlara birlikte ucuzlayacaktır.
  • mevcut quad ve core 2 duoların bant genişliği yetersiz kaldığı için intel mimari değiştirdi,server tarafında amd den kötü dayak yediği için bu işlemciler çıktı,yani bu mimarinin esas amacı serverlar,hadi buda olsun diyerek son kullanıcıyada çerezler sunuyorlar...tek kartla oyun oynuyan oyuncular bu işlemcilerden bir şey beklemesin ancak overclocksuz haliyle bile SLI ve CF ye soluk aldıracağı kesin..overclocksuz E8600 Q9770 bile SLI ve CF söz konusu oldugunda hız aşırtma yani 4.0 GHz duvarı aşılmadığı zaman çift kartın veriminde bir düşüş oluyordu..bu işlemcilerin hava ile 4.0 GHz de kullanılabileceği ise bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası ama dediğim gibi bu işlemciler 3.0 GHz te bile kullanılsa cpu engeli diye bir şey mevcut ekran kartlarıyla mümkün gözükmüyor ama zaten mevcut işlemcilerden Phenomlar büyük bant genişlikleriyle uzun zamandır bu pefromansı gösterebiliyorlar,phenomların dezavantajı son kullanıcılara sunulan programların yada donanımların SLI ve CF hariç bu kadar büyük bant genişliği gerektirmemesi bu genişliğe ihtiyaç olmadığı için core2 ve core quad işlemciler komut setleri,mimarileri ve programların uyumluluğu yüzünden amdnin önünde gözüktüler,mevcut testlerde artık Corei7leri en önde phenomları onun arkasında görücez,E serileri gerilerde kalıcak çünkü intel istediği bant genişliğine kavuştu programlarda donanımlarda artık ona göre dizayn edilecek uzun vadede Phenoma ve AMD ye sabredenler kazanacak.E serisi kullananları 1 yıl sonra upgrade bekliyor..
  • Her yeni teknolojide oldugu gibi ilk urunler her ne kadar performans konusunda iyi gozukseler de 2. jenerasyonlarinda yeni teknolojiler daha kararli calisiyor, i7 serisinden sonraki islemcileri cok merak ediyorum.
  • ben Core i7 940 almayı planlıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.