Şimdi Ara

HIS 4870 aldım ama anlamadığım bi sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadşlar dün hıs 4870 aldım ama kart eski kartımdan da kötü performans veriyo şaşırmış durumdayım eski kartm 8800GS format atıp kartla gelen sürücüyü kurdum ama performans baya düştü WoW oynarken kasıyo. 8800GS ile 100 fps ile oynarken 4870 ile 35 fps bile gördm wow gibi pek fazla grafik kartı istemeyen bi oyunda. bu işlerden pekde anlamıyorum herhangi bi bios ayarı yapmam gerekiyomuydu? yada hotfix kurmam (ne işe yaradıgını bilmiyorum) şuan bilgisayarda kasıyo gibi pek emin değilim benim yapmam gereken bişe var mı yoksa kartı götürüp iade mi ediyim? aklmda son olarak 8.6 yükleyip kurmak var .

bu arada diğer bileşenlerim şunlar
    E6600
    2gb ram
    fsp 700w
    gigabyte 965p ds3
    enermax chakra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black-t -- 18 Eylül 2008; 15:14:34 >

• şu an hangi driver kurulu ???
  • karttan çıkan driver kurulu ama dün gece 8.7 kurmuştm yine aynı.
    wowda bi battlegrounda girdigim zaman kart kasıyo kesinlikle bi sorun var . hafif bi kalabalıkta kasıyo biraz. kafayı yiyicem ati blizzard ile anlaştı diye aldık sanırım pişman edicek bu kart beni iade etmeyi düşünüyorum şuan böyle bi hakkı varmı acaba dün aldım kartı :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black-t -- 18 Eylül 2008; 15:36:09 >
  • dostum 8.8 yada 8.9 sürücüsünü yükel yüklemenden öncede bi format atmanı isterim sonuçta bu yaşadıgın durum sürücünden kaynaklana bir durum
  • dostum öyle yaptım zaten dünde format attım bugünde ayrıca sürücü ne kadar kötü olursa olsun wowda kasmaması lazım 8800GS den daha kötü performans farkettirmez heralde bi sürücü :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black-t -- 18 Eylül 2008; 16:10:00 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26554012/mpage_1/key_//tm.htm#26563180

driver yukleme icin formata gerek yok.su linke bi bak.guru3d.com dan driver sweeper i cekebilirsin
  • nasıl kasar kardes o kart 4 tane vov oynatır aynı anda..üstünede divx codeler...
    hayırlı olsun kartın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mzarafet

nasıl kasar kardes o kart 4 tane vov oynatır aynı anda..üstünede divx codeler...
    hayırlı olsun kartın

bende anlamıyorum rahat 7-8 tane wow açması lazım. dün kartı değiştirdim yine his marka aldım belki benim kartta sorun vardır diye inş yine aynı sorunu yapmaz. ayrıca kart dün oyunda alt tab yaptıgım zaman şöyle bi hata verdi eski kartım 2900XT de bunu veriyodu sonra bozuldu.

HIS 4870 aldım ama anlamadığım bi sorun var

• Vpu Recover , aynı sorunu ben de kartı aldığımdan beri yaşıyorum Powercolor HD4870 ile .
    Denemediğim sürücü kalmadı .6 .7 .8 .9
    İlk zamaanlarda sürücü hatasıdır, ileride çıkacak olan sürücülerle düzelir diye düşünüp pek önemsememiştim ama artık sürekli vpu recover alıyorum.
    En kısa zamanda garantiye göndermeyi düşünüyorum .
    Umarım sizinki sadece yazılım/sürücü kaynaklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 19 Eylül 2008; 12:30:25 >
  • kasa ıcınde tam oturmamıs olabılırmı
  • wow da 130 fps alıyorum hd 4870 le kesin büyük bir sorun var sende.

edit: bir de unutman az bir ihtimal ama oyun içinden video ayarından vsync kapattın mı? yapmadıysan kısıtlar belli fps yi geçemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirbag -- 19 Eylül 2008; 12:59:33 >
  • ilginç bir sarun sanırım driver ın eski veya aldığın 4870 istediğin performansı veremiyodur bence onu geri ver 9800gtx amp al bende o var vede crysis te herşey full wery hight 4aa vede monition blur dx10 toplam 25 fps alıyo çöz.1680x1050 de.
  • ben crysis te birde vsync açık dx10 herşey full weryhight ayrıca 1.2.1patch ile monition blur effeck te full birde çöz.1680x1050 25 fps alıyorum vsync yi kapatınca 40 lara kadar çıktı fps bu test i imzaamdaki sistem ile yaptım....
  • İşletim sistemin ne ? Vista ise

Xp de oyna oyunları
  • Kalabalıkta kasması kartla ilgili olmayabilir. 3870'le full ayarlarda sabit 60fps ile oynuyorum. Vista32 kullanıyorum. Xp'de recover sorunu Vistaya oranla daha fazla oluyor. Tavsiyem kartını bir de vistayla dene.

Vpu recover hatası genelikle düşük grafik gereksinimi olan oyunlarda yaşanıyorç Bunun yaşanmasının sebebi grafik kartının söz konusu oyunu windows masaüstü voltajında çalıştırmaya çalışmasından ve fazla voltaj gerektiğinde bu voltajı sağlayamamasından kaynaklanıyor. Ben bunu birkaç kez ekran kartımla yaşamıştım ve bir daha yaşamamak için biosunu editleyerek masaüstü voltajını 3d voltajına eşitledim. Bir kere daha da karşıma çıkmadı. Tabi yapacak kişinin sorumluluğu kendine aittir, sorumluluk kabul edilmez. Ayrıca orjinal biosun yedek alanması da şiddetle tavsiye edilir. Tabi 4870'ler için böyle bir imkanın olup olmadığını bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamitarukannochi

ilginç bir sarun sanırım driver ın eski veya aldığın 4870 istediğin performansı veremiyodur bence onu geri ver 9800gtx amp al bende o var vede crysis te herşey full wery hight 4aa vede monition blur dx10 toplam 25 fps alıyo çöz.1680x1050 de.

Ohanes harbiden 25 fps ile mi oynuyorsun. Biraz abartı var gibi geldi bana. Ben aynı çözünürlükte very high da aa sız bile anca 20-30 fps ile oynayabiliyorum. Sen bide 4x aa açıyosun.
  • @izmitcarsi

bosver hocam arkadas kendinden gecmis malum ramazan sicaklar da var.v-sync 60 fps'den sonra serbest birakir 60hz monitor kullaniyorsaniz.25'den 40'a yukselteni ilk defa goruyorum, monitoru merak ettim.

quote:

1680x1050 25 fps alıyorum vsync yi kapatınca 40 lara kadar çıktı
  • @Hirbag 4870 ile wow oynayan birini görmek güzel. vsync kapalı Shatrath'da 35 fps gördüm if'de bazen 80-100 arası bazende 45e kadar düştü ve hadi diyelim wowda fps düşük göz yumarım ama oyunu etkiliyo bu kart ile 5v5'de kasarsa işimiz var demektir. 2900XT kartımla if'de 233 fps gördügümü hatırlıyorum bu neden böyle anlamış değilim yeni kartı birazdan takıcam inş aynı şey gelmez başıma.

@Fruious Xp sp2 kullanıyorum şuan ama Sp3 ilede aynı şey oldu

@Zargana eğer sorunu bu yeni kart ilede yaşarsam bi vista deneyebilrim. ama diğer kartlar xp'de hiç bi sorun yapmıyodu.

bide şöyle bişe var oyundayken alt tab yaptıgım zaman ekran 1sn olmadan bi soluk oluyo yani 0.30sn gibi öyle dönüyo masa üstüne masa üstünden oyuna döncegim zamanda 0.15 kadar arkada grafik bozuklugu görüyorum anlamış değilim

arkadaşlar birazdan yeni kartı takıcam sürücü olarak 8.9 denemeyi düşünüyorum sizce hangisini yükliyim?

• 8,9 yükle tabiki, bende başka şeyler kullandığımdan alt tabı sıklıkla kullanıyorum. Herhangi bir grafik bozulmasıyla karşılaşmadım.
  • yeni kartda aynı arkadaşlar değişen bişe yok fps 27ye kadar düşüyo wowda
    kopya bi Crysis aldım test etmek için 1024x768 4x aa herşey high bazen 55 bazende 30a kadar düştü dh'nın testine yakın bi performans verdi boş arazide genelde 47 48 fps ile oynuyorum ve hiç patch yüklü değil. sanırım E6600'ün oc'siz olmasıda performansı etkilemiştir anlaşılan sorun kartta değil ama WoW'da neden böyle anlamiyorum... bu hotfic ne işe yarıyo? son olarak 8.9 ile test ettim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.