Şimdi Ara

220vac de led çalıştırmak(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
11.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar resimdeki devrede, 16 ledi olabildiği en parlak ve güvenli bir şekilde çalıştırmak için nasıl bir değişiklik yapılmalı ?

not: ledler 5mm 3.6 V 20ma 120derece açılı.

teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 19 Eylül 2008; 22:12:53 >

• bence

470ohm 3W yerine 470ohm 5W
    9V zener diodu biraz watlı seçebilirsin
    1N4007 ye paralel aynı diyotdan aynı yönde bir tane daha bağlarsan

daha verimli ve dayanıklı olabilir diye düşünüyorum.
  • EYVALLAH.
  • yok böyle olmaz ledleri paralel girersen ledlerin çektiği akım artar şu şekilde yapabilirsin ben bu şekilde 50 led sürüyorum

220 nin bir hattına seri 100 ohm at 100ohm un çıkışına 470nf 250v seri kondansatör at çıkışa 1,5 amper 1000v luk köprü diyot at 50 ledi seri bağla ve bunun çıkışına girersen sorunsuz bir şekilde çalışacaktır ben şuan bu şekilde kullanıyorum

24 saat sürekli yansalar dahi hiç ısınma olmuyor led başına 12ma lik bir akım düşüyor.bu şekilde ledler kolay kolay arıza vermeyecektir tabiki sizin lehimleme yönteminizde önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

1000v luk köprü diyot at 50 ledi seri bağla ve bunun çıkışına girersen sorunsuz bir şekilde çalışacaktır ben şuan bu şekilde kullanıyorum

arkadaş en parlak ve en güvenli şekilde 16 adet led bağlamak istiyor, olurmu?
    yanlış anlama ben elektronikten pek anlamam siz profsunuz,

ayrıca yeni adın çok güzel olmuş tam sana göre
  • kullanacağınız lede göre sistem değişir aslınd beyaz led kullanacağınızı farzedersek 3,6 volt olarak kabul edersek beyaz ledi
    16x3,6=57.6 volt eder volt eder

yukardaki devreye 9v luk yerine 56-60 voltluk bir zener diyot atarsanız 16 ledide seri bağlarsanız sorun olmaz büyük ihtimalle

ama şöyle bir durum var yukardaki devre tek diyotla doğrultma yapmış bu ledlerde titremeye neden olabilir bu yüzden köprü diyot daha makbul

nickimi kendi ismime çevirdim artık gizlimiz saklımız yok :)

aynı şekilde msn imde sezerkiran@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

yok böyle olmaz ledleri paralel girersen ledlerin çektiği akım artar şu şekilde yapabilirsin ben bu şekilde 50 led sürüyorum

220 nin bir hattına seri 100 ohm at 100ohm un çıkışına 470nf 250v seri kondansatör at çıkışa 1,5 amper 1000v luk köprü diyot at 50 ledi seri bağla ve bunun çıkışına girersen sorunsuz bir şekilde çalışacaktır ben şuan bu şekilde kullanıyorum

24 saat sürekli yansalar dahi hiç ısınma olmuyor led başına 12ma lik bir akım düşüyor.bu şekilde ledler kolay kolay arıza vermeyecektir tabiki sizin lehimleme yönteminizde önemli

Sezer kardeş merhaba

50 ledle yaptığın 220 volt bağlantının çizimini paylaşabilir misin?

Ayrıca ısınma olmuyor demişsin, ledler birbirlerinden ne kadar uzaklar.
    Yani birlerine yakın montaj yaparsak aşırı ısınma olur mu?
    Ledler 3,6 v 20mA lik olanlardan mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  220vac de led çalıştırmak(resimli)

Böyle birşey buldum ama senin bahsettiğin biraz daha farklı galiba Sezer
  • http://www.elektrotekno.com/about6584.html&highlight=220+led

arkadaşlar burdaki bağlantılar güvenli ve sağlıklımıdır..??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

http://www.elektrotekno.com/about6584.html&highlight=220+led

arkadaşlar burdaki bağlantılar güvenli ve sağlıklımıdır..??

Ledleri aradan niye köprülemişler O devrede + alternansta üst grup - alternansta alt grup yanacak saniyede 50 kere. Pırpır yaparak yanmaz mı sizce? . Bence en iyisi 2, azami 3 ledi seri bağlayıp buna bir direnç ekleyerek bir grup yapmak ve daima DC vermek.

• o devre malesef verimli olmaz devrede diyot olmadığı için ledlere 50hz lik ac gerilim gidecektir buda titremeye yol açabilir diyotu her zaman tavsiye ederim birazdan bahsettiğim çizimi isis de çizer koyarım buraya
  • bekliyoruz
  • devre şu şekilde kullanılan kondansatör en az 250v luk olması gerekmektedir devre bu şekilde olursa her bir lede 2,5v civarı bir voltaj gelmekte ve led başına 12ma düşmektedir.ısı sorunu nerdeyse yok denecek kadar

[img=http://img156.imageshack.us/img156/2193/ledfq5.th.jpg]
  • çarpılmak istemeyenler, seri kondansatöre paralel 470K gibi bir deşarj direnci koysunlar...
  • besleme kesildikten sonra zaten ledler boşaltıyor hocam arkadaşında dediği gibi 470k -1mohm arası direnç atabilirsiniz onu çizmeyi unutmuşum
  • ya sezer üstad bnun 20 ledlisi nasıl oluyor ?
  • Bişey soracağım seri ledlerden birisi arıza yaparsa diğer ledlerde yanmayabilir bu doğrumu???
  • Maalesef hepsi söner arkadaşım. Ama bazı led ler bozulunca devreyi açmıyor direkt bağlantı yapıyor .Yani içinden kısa devre oluyor.(tecrübeyle sabittir) Bu durum daha sakat.

• üstadlar bu devreyi 220v ile beslediğimizde direnç ve köprü diyotun değeri ne olmalı ??
  • Ledleri 10mA ile sürdüğümüzü varsayar isek 25 led için 15Kohm ve min. 3W lık bir direnç gerekli.
    Köprü için 4 adet 1N4007 yeterli ve de köprü girişine 100mA cam sigorta mutlaka koyun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.