Şimdi Ara

'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
4
Favori
170.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı sorun eşimin makinesinde de var kafayı yemek üzereyim aklıma gelen herşeyi denedim bios update downdate, driver update downdate, farklı ram taktım fakat bu sorun bana göre windowstan neden derseniz arkadaşımın düzgün çalışan 7900gs kartını rica ettim taktım aynı problem başladı ama onun makinesinde bi sorun yoktu eşimde bende aynı windows'u kullanıyoruz win 7 64bit ben 9800gtx+ amp kullanıyorum bi problemim yok bu kartları benim pc ye takınca aynı sorun bendede başlıyor 7900gs kartı arkadaşıma geri veriyorum o win 7 32 bit kullanıyor sorun yok.

    işin ilginç yanı yabancı siteleride araştırdım her marka model yeni eski farketmiyor bu sorun olabiliyor ve kimse kesin çözüm bulamıyor dikkatimi çeken tek ortak nokta hepsi win7 sitem problem yazanlar arasında hiç xp kullanan yok son olarak yarın gidip bir soğutucu alacağım dikkatime çeken ısı değerlerinin yüksek olması yük altındayken gerçi bu kart bildim bilelei yük altında 75 derece civarı çalışıyordu ama bi o kaldı denemediğim durumu size bildiririm




  • @labtek merhaba;
    @M aynı uyarı yahut sorun ile ilgili olarak yeni bir konu başlığı açmış bulunuyor.Ben o tarafa yatay geçiş yapıyorum.

    Herkese iyi haftalar....
  • Evet arkadaşlar aradan tam 1 ay geçti...

    Ne değişti bu 1 ayda ? saydamlığı ve debug uygulmamla beraber hata azaldı ama kesinlikle ortadan kalkmadı.
    Tavsiyem saydamlığı kapatın ve debugı deneyin.
    Umarım sizde tamamen kalkar.
  • Bu hata banada kafayı yedirtecek win7 2009 ağustosunda geçtim Bilgisayar Datron ati 200 M dandik bir anakart ve ekran kartı mevcut sorunu başlarda fazla yaşamıyordum film izlerken nadir video izlerken arada yapıyordu ama son 1-2 aydır cileden cıkarır derecede yapar oldu youtube video izletmiyor.(facebook ve diğer video sitelerinde sorun yok) Bu gün kızdım format attım eski yeni tüm ati driverlerini denedim güncelleştirmeleri tamamnını yaptım sp1 yükledim bios güncelledim ekran kartının kendi programıyla calışma hızını değiştirdim olmadı olmadı yine aynı sorun debug yükledim ramın tekını söktüm ama cözüm yok xp ye dönderecek geri beni bu hata
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erom?


    Keen41 merhaba;sorununuz çözülmüş, iyi günlerde kullanın.Arızanın tespiti ve giderilişi ile ilgili raporu Lenovo teknik servisinden isteyip bizlerle paylaşır mısınız.

    mesajınıza biraz geç cevap yazıyorum, kusura bakmayın. teknik servisten ürün bana değişim formu ile birlikte geldi.. formda anakartı arızalı olan ürün onarıldı yazıyordu yapılan işlem bölümünde.. onun dışında bi form veya evrak yoktu. sizin tam olarak paylaşmamı istediğiniz bu muydu acaba?
  • @Keen41 merhaba;öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    Yaşadığınız sorundan ötürü bilgisayarınızı yenisi ile değiştirmek yerine tamiri yoluna gitmişler.Neden değiştirilmedi anlamında yazmıyorum.Burada önemli olan husus sorunun anakarttan kaynaklandığı teşhisinin konulmuş,anakart üzerindeki arızalı parça tespitinin yapılmış,sonrasında da değiştirilmiş yahut tamir edilmiş olmasıdır.Sizin sayenizde acaba kesin,somut bir neden ile birlikte yanıtını da okuyabilir miyiz diye düşünmüştüm.

    Mesela ben bu sorunu iki hafta öncesinden şu saate kadar yeniden yaşamış değilim.Kendimce bir şeyler yaptım ama,kesin olarak şudur yahut budur diyemiyorum.Ancak sizin durumunuz farklı.Somut bir neden-ki o da donanım-net bir cevap ve de çözümü var.Bende sorunun kaynağı yazılım gibi gözüküyorsa da netleşmiş bir durum yok.

    Bir de şu var ki sorduğunuz takdirde sualinize tatmin edici bir cevap yazabilirler mi?Çünkü sadece iyi niyet yeterli değildir.Sorunu ve çözümünü rapora dökebilmek bir başka durum/durumların mevcudiyetini gerektirir.Umalım ki verebilsinler,faydalı olur.

    İyi haftalar...




  • Benim sorunumda video izlerken(Sadece youtube yapıyor ne hikmetse) internette takılırken meydana geliyordu ie 8 & ie9 ve chromede (youtubede video izliyorsunuz yeniden search yapmaya kalktığınızda mause hareketi ile bende bu hatayı vermesine neden oluyordu video tam ekran yapıp yeniden cıkarken hata veriyordu aşağıdaki performans ayarlarını kapatınca düzeldi. Nadirde olsa yapıyor ama cok zorlarsam özellikle İE de yapıyor. Yeni firefox ve chromada sorun yok (Firefox 4 ie9 dan daha oturaklı ve sağlam gibi duruyor)

    Bilgisayarm - Gelişmiş Sistem ayarları -Performans Ayarlar Kısmından resimdeki gibi sadece iki seceneği acık bıraktım (Klasik temayı kullanmak zorunda kalmamyayım diye) Ve extra Saydamlık devre dışı Aero Peek devre dışı

     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?



    Sorunu oyun oynarken yaşıyanlar dışındaki arkadaşlar deneyebilir benim gibi internette dolaşırken yada mynette okey oynarken video izlerken gibi.

    Bu arada burda yazan tüm yönetemleri denemiştim debug yüklemeden ram değiştirmeye kadar bu hata herkezde farklı bir cözüm cıkartıyor kendine göre bence sorun işletim sisteminden


     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?


     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asigenc19 -- 23 Mart 2011; 21:03:05 >




  • arkadaşlar lenovo Y560A kullanıcısıyım iki ay oldu alalı ama ara ara "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası veriyor..ne yapmamı önerirsiniz
  • Ben de uzun bir süredir aynı konudan muzdaribim. Benim sorunum ise oyunlarda. Bu konuda yaşadığım olayları sizle paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
    Öncelikle ekran kartım PowerColor ATI HD 4870 PCS+ 512 MB. OC yapmadım. Ekran kartımın boştaki sıcaklığı 60-65, yükteyken de 80'i buluyor. Kullandığım PSU 460W. İşletim sistemim Windows 7 32 Bit.

    Bu oyun donma sorunu ilk olarak 1 sene önce Crysis: Warhead oyununda patlak verdi ve oyunu düşük ayarlara oynarken de olmaktaydı. Windows Aero temasını kapatmamdan sonra donmalar azalmıştı ama yine de ara ara oluyordu. Bu oyundan sonra daha bir sürü oyunu son ayarlarda canavar gibi oynadım; Call of Duty: Modern Warfare 2'den tut Black Ops'a, Batman: Arkham Asylum'dan tut Assassins Creed II'ye kadar ve hiçbirinde de sorun çıkmadı. Ta ki Crysis 2'ye kadar. Bu oyundan sonra ne olduysa oldu. Oyun içerisinde (menüdeyken hiç sorun olmuyordu) ara ara görüntü gitmekteydi ve özel grafik ayar programıyla en düşük ayarlara bile getirsem bir şey değişmiyordu. Bu donma sorununu açarak tanımlayayım: Oyunu oynarken bir anda görüntü donuyor ama ses arkadan gelmeye devam ediyor (o sırada klavyeden bir tuşa basarsam ses de sapıtıyor), görüntü donduktan 5 saniye kadar sonra yeşil karelerin serpiştirildiği siyah bir ekran anlık olarak görünüyor ve hemen arkasından oyuna geri dönüyor. Bu durum oyunun tam ekran veya pencere modu olup olmaması fark etmiyor. Donma sorunu genel olarak bu. Tabii görüntü geldikten sonra masaüstünde "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" denen zımbırtı beliriyor haliyle.

    Crysis 2'den sonra bu görüntü kesilme sorunu tabiri caizse virüs gibi diğer oyunlara da yayılmaya başladı. İlk olarak TW: Shogun 2 oyununda gördüm. O oyunda ayarları en düşüğe getirdiğimde bu sorun olmamıştı ama arada böyle ani zoom yapmalar egzantrik kamera hareketleri yaptığımda temelli bir donma oluyordu kabul edeyim. Bu iki hafta öncesiydi. Geçen hafta ise son ayarlarda online oynadığım CoD: 6'da da bu sorun olmaya başladı ve sunucuya bağlanıp oyuna girmemin biraz sonrasında daha bir adam vuramadan donuyordu. İki gün önce ise Back to the Future: The Game denen Advanture oyununa girdim. Hafta sonu bu oyunda sorun yokken artık bunda da oyunun içerisindeyken, bilgisayar bana hareket çekercesine yeşil kareleri göstermeye başladı. Ve ilginç olarak artık donmalar 1 dakka arayla değil arka arkaya oluyordu. Görüntü donuyor, artık kanka olduğum kareler geliyor, oyuna döner gibi yapıyor ama bir daha donuyor. Bunlar olurken masaüstüne dönme komutunu(alt+tab) vermezsem 3. donmadan sonra tamamen kilitleniyor ve pc'yi resetlemem gerekiyor. Keşke bu oyunla kalsa, iki gün arka arkaya NBA: 2K11 oynadım hiç bir şey olmadı ama Back to the Future oyunuyla aynı gün o da sapıttı. Bu sefer oyun veya menü fark etmeden her yerde donuyordu. En taze oyun vakası da dün akşam yükleyip oynamaya başladığım yine bir Advanture oyunu olan Black Mirror III'te yaşandı. Dün akşam donma sorunlarının yaşanmasını bekledim ama 3-4 saat kadar oynamama rağmen donmadı. Tam dedim sonunda bir oyunda da şans yüzüme güldü, demez olaydım. Yine dondu kahrolasıca... Onda da arka arkaya oluyordu donmalar. Ve gelelim bu akşama. Yine bir umutla girdim Black Mirror oyununa. Bu sefer çok daha erken oluyordu donmalar. Ama yine de diretiyordum, pc'yi resetlettirecek konuma geliyordu. Resetliyor sonra tekrar oyuna giriyordum. Ama en son denememde masaüstündeki oyunun exe'sine tıklamam ve oyunun açılmasının daha ilk saniyesinde oyunun donması benim ipi kopardı arkadaş. O an ekran kartıma Fatmagül muamelesi bile yapabilirdim


    Bu olaydan sonra daha önceki araştırmalarıma nazaran daha köklü bir araştırma içerisine girdim bu sorunun. Bu sayfada bir sürü çözüm önerisinde bulunulmuş, benim de burada yazılanlardan bir çoğunu denedim bugün. Ne gibi mi?
    Bios güncelledim olmadı.
    Aero'yu kapattım (ümitli değildim zaten ama) olmadı
    Şu zamana kadar ekran kartı yazılımının çeşit çeşit versiyonunu denedim ama hep ofsayt. Şu an en güncel sürümünde ama bu da gol değil.
    CCC'den ekran kartının GPU ve Bellek MHz değerlerini biraz düşürmeyi denedim yine olmadı.
    Daha öncesinden termal macunu yenilemiştim. Bir süreliğine düzelir gibi yaptı ama sonra ters köşeye yatırdı.

    Daha da denemişimdir ama aklıma bir şey gelmedi şu an.

    Ekstradan ekleyeceğim önemli bir kısım var ki o da şu; son günlerde farkına vardığım ekran kartımın üzerindeki ledlerden D601 ledi yanmakta. Benimle aynı sorunu yaşayan (yeşil karesinden tut ledine kadar) birinin denemelerine göre ekran kartındaki VRM çiplerinin ısınmasından kaynaklanıyormuş ve VRM soğutucuyla bu sorundan kurtulmuş. Bu olay benimde kafama yattı ki denemeyi umuyorum.

    Ve ayrıca benim de sorunu ekran kartına bağlamamın başlıca sebebi; anakartımdaki on-board HD 3300 ekran kartıyla bu bahsettiğim oyunlardan bazılarına girdiğimde donma sorunu yaşamadım. Ama haliyle on-board ile de bir yere kadar. Ben ne yapacağımı bilemiyorum artık Ben kurtulamıyorum umarım siz kendinizi bu sorundan kurtarırsınız




  • arkadaşım bende aynı senin gibi crysis 2 den sonra başladı her oyunda aynı hata olmaya başladı biraz oynuyorum görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesiyo 2 3 kere ekran kararıp geri geliyo sonra restart.... sen bi çözüm bulabildnmi ??? tamire vericem saçma bi sebep yüzündensede vermek istemiyoırum
  • bu hatanın genel sebebi yüksek ısıdır. kartın sogutucusu tozdan tıkanmış olabilir gpu yüzeyinin tekrar macunlanması gerekebilir.

    ısı göz ardı edilmemelidir. eğer sorun ısı değilse yazılımsal (driver gibi) yada donanımsal (vram gibi) hatalar aranmalıdır.
  • arkadaşlar görüntü biosu update le düzelebilirmi .. everrest programında sistem biosu ve görüntü biosu 2 yıldan eski diyor son çare bu aklıma geldi ama görüntü biosuunu update ile iligili ayrıntılı bişey bulamadım nette bi bilgisi olan varmı şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar bu hatayı bende 9800gtx kartımda alıyordum.sonra win7 de aero peek özelliğini kapattım bu şekilde 5 veya 6 aydır sorunsuz kullanıyorum.tek bir kez bile o hatayı vermedi.crysis,moh mw2 bitirdim,şimdi crysis2 oynuyor bitmek üzere ve kesinlikle hata felan yok.aero peek özelliğinin bu hatayla ne alakası var bilmiyorum ama benim sorunum kesinlikle ondan kaynaklanıyordu.çünkü yakın bir zamanda format attım ve pc ilk açılışında aynı hatayı verdi bende hemen aero peek özelliğini kapattım ve tekrardan kart normale döndü.bu sorun bence yazılımsal bişey.daha 2 aylık core i3 işlemcili laptoptada bu srunu yaşadım.
  • bende bu aero özelliği tıklanmıo arkadaşlar görev çubuğuna sağ tıklayıp özellikler diyorum aero özelliği seçili durumda ama bişey yapamıorum deiştirilmiyo ??
  • tamam hallettim aero çalışmıyo ama sorun devam
  • arkadaşım windows deneyim dizinini yenile,tekrardan performans derecelendirmesi yap orası aktifleşir.ondan sonra o kutucuğun işaretini kaldır inşallah sorunun çözülmüş olur
  • tamam onu hallettim ama sorun devam ediyo gene oyun oynatmıo....
  • arkadaşlar bide biostan girip system fan fail ı enabled edince sürekli uyarı veriyo pc .... şimdi disabled yaptım tekrar açtım bu oyundan atmalar fln acaba system fan ından dolayımı arızalımıki gerçi 3 fanda normal çalışıyo gibi gzüküyo ama anlamadım
  • arkadaşlar bi yardıım yaww
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asigenc19

    Benim sorunumda video izlerken(Sadece youtube yapıyor ne hikmetse) internette takılırken meydana geliyordu ie 8 & ie9 ve chromede (youtubede video izliyorsunuz yeniden search yapmaya kalktığınızda mause hareketi ile bende bu hatayı vermesine neden oluyordu video tam ekran yapıp yeniden cıkarken hata veriyordu aşağıdaki performans ayarlarını kapatınca düzeldi. Nadirde olsa yapıyor ama cok zorlarsam özellikle İE de yapıyor. Yeni firefox ve chromada sorun yok (Firefox 4 ie9 dan daha oturaklı ve sağlam gibi duruyor)

    Bilgisayarm - Gelişmiş Sistem ayarları -Performans Ayarlar Kısmından resimdeki gibi sadece iki seceneği acık bıraktım (Klasik temayı kullanmak zorunda kalmamyayım diye) Ve extra Saydamlık devre dışı Aero Peek devre dışı

     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?



    Sorunu oyun oynarken yaşıyanlar dışındaki arkadaşlar deneyebilir benim gibi internette dolaşırken yada mynette okey oynarken video izlerken gibi.

    Bu arada burda yazan tüm yönetemleri denemiştim debug yüklemeden ram değiştirmeye kadar bu hata herkezde farklı bir cözüm cıkartıyor kendine göre bence sorun işletim sisteminden


     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?


     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?



    bu önerinizi şuan uygulamaya koydum bakalım düzelme olacakmı.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.