iyi günler dh üyeleri ASUS p5nd2 Nforce chip IDE VE SATA YUVALARININ YANINDAKİ KÜÇÜK entegre parmağımı 1 sn bile üzerinde tutamıyorum anakart kutudan geldiğinde chipset üzerinde soğutucu metal yoktu acaba birtane soğutucu metal parçadan takayımmı ne önerirsiniz yoksa soğutucususz olması normalmi teşekkürler
Bu parçalar denenmiştir aslında. Yani belli bir sıcaklığa kadar sorunsuz çalışabilir. Yine de içinize sinmezse ufak bir soutucu kullanabilirsiniz. En garanti yol ilgili sorunu ve parçayı Asus teknik destek servisine e-posta ile bildirmenizdir. Size gayet güzel bir açıklama ve tavsiye gelecektir. Sonuçta onlar üretti
Şöyle bir durumdan ötürü Asus teknik servisini tavsiye ettim, arkadaşım kuzey köprüsü çok ısınıyor sanıyordu. Durumu Asus'a bildirdi gelen açıklama sensör nedeni ile olması gerekenden yüksek olduğu ayrıca parçanın 100 dereceye kadar dayanabilme durumunun olduğuydu. Ama tabii senin bahsettiğin çip 100 dereceye dayanır diyemeyiz. Ama sana en kesin ve en doğru cevabı vereceklerdir.
E-posta konusunda da yardımcı olurum elimden geldiğince...
KODAK V1253 Geçmişin tehlikesi esir olmaktı, geleceğinki ise robot olmak. intel P D950+2GB kingston
- Üzerine bir fan ile hava verin sıcaklığında yazılım ile kontrol edin.Öncesi ve sonrasında bir değişim varmı?Daha hassas bir biçimde görebilirsiniz. - Yine içiniz rahat etmez ise Thermalright vb gibi üreticilerin ürünlerine yönelmeniz sorununuza çözüm olucaktır diye düşünüyorum.
Nforce' lar ısınmaya alışkın. Aynı karttan olan birileri olan varsa çevrende onu kontrol et, onda da benzer durum varsa en azından için biraz rahatlar. Ondan sonra soğutma çözümlerine bakabilirsin,olmadı burada bişeyler yapmaya çalışılır.
biraz önce chipin üzerine bir fan koydum sıcaklık 58 derece imiş sonrası 45 e düştü sıcaklık düşük gibi ama çip çok sıcak sizce gerek varmı soğutucuya teşekkürler