Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ASUS p5nd2 Nforce chip çok ısınıyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ASUS p5nd2 Nforce chip çok ısınıyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
goro1982

16 Eylül 2008; 11:06:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

iyi günler dh üyeleri
ASUS p5nd2 Nforce chip IDE VE SATA YUVALARININ YANINDAKİ KÜÇÜK entegre parmağımı 1 sn bile üzerinde tutamıyorum anakart kutudan geldiğinde chipset üzerinde soğutucu metal yoktu acaba birtane soğutucu metal parçadan takayımmı ne önerirsiniz yoksa soğutucususz olması normalmi teşekkürler

KODAK V1253
Geçmişin tehlikesi esir olmaktı, geleceğinki ise robot olmak. intel P D950+2GB kingston
AndryTR

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 12:04:08 

Bu parçalar denenmiştir aslında. Yani belli bir sıcaklığa kadar sorunsuz çalışabilir. Yine de içinize sinmezse ufak bir soutucu kullanabilirsiniz. En garanti yol ilgili sorunu ve parçayı Asus teknik destek servisine e-posta ile bildirmenizdir. Size gayet güzel bir açıklama ve tavsiye gelecektir. Sonuçta onlar üretti

She loves me not, she loves me still, but she'll never love again...

goro1982

16 Eylül 2008; 12:09:07 

teşekkürler andry

KODAK V1253
Geçmişin tehlikesi esir olmaktı, geleceğinki ise robot olmak. intel P D950+2GB kingston
AndryTR

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 12:22:52 

Şöyle bir durumdan ötürü Asus teknik servisini tavsiye ettim, arkadaşım kuzey köprüsü çok ısınıyor sanıyordu. Durumu Asus'a bildirdi gelen açıklama sensör nedeni ile olması gerekenden yüksek olduğu ayrıca parçanın 100 dereceye kadar dayanabilme durumunun olduğuydu. Ama tabii senin bahsettiğin çip 100 dereceye dayanır diyemeyiz. Ama sana en kesin ve en doğru cevabı vereceklerdir.

E-posta konusunda da yardımcı olurum elimden geldiğince...

She loves me not, she loves me still, but she'll never love again...

goro1982

16 Eylül 2008; 18:05:09 

TELEFON ettim çizgi elektroniğe normal olduğunu o modelde soğutucu bulunmadığını belirtti şimdi ne yapmalıyım parmağımı 0,5 sn bile üzerinde tutamıyorum

KODAK V1253
Vipracing

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 21:21:55 

- Üzerine bir fan ile hava verin sıcaklığında yazılım ile kontrol edin.Öncesi ve sonrasında bir değişim varmı?Daha hassas bir biçimde görebilirsiniz.
- Yine içiniz rahat etmez ise Thermalright vb gibi üreticilerin ürünlerine yönelmeniz sorununuza çözüm olucaktır diye düşünüyorum.

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
RoyalForce

16 Eylül 2008; 21:25:13 

quote:

Orjinalden alıntı: goro1982

TELEFON ettim çizgi elektroniğe normal olduğunu o modelde soğutucu bulunmadığını belirtti şimdi ne yapmalıyım parmağımı 0,5 sn bile üzerinde tutamıyorum

kasanın ön tarafına fan tak. kesin çözüm.

X2

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 22:09:27 

Nforce' lar ısınmaya alışkın. Aynı karttan olan birileri olan varsa çevrende onu kontrol et, onda da benzer durum varsa en azından için biraz rahatlar. Ondan sonra soğutma çözümlerine bakabilirsin,olmadı burada bişeyler yapmaya çalışılır.

goro1982

16 Eylül 2008; 22:10:33 

biraz önce chipin üzerine bir fan koydum sıcaklık 58 derece imiş sonrası 45 e düştü sıcaklık düşük gibi ama çip çok sıcak sizce gerek varmı soğutucuya teşekkürler

KODAK V1253
a1a1a1fs

16 Eylül 2008; 23:22:04 

aynı anakartta bende var güney okdar ısınmıyo
kuzeye el demiyo

ACER AS4710G CORE DUOT2450 2.0GHZ-2048MB-120GB-DVDRW-14.1''CAM-128 MB HD2400 -WVBAS
Stacer_boY

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 23:59:47 

Bende de P5ND2 -Sli Anakart Mevcut Kuzey Köprüsü ve Güney Köprüsü Aşırı Şekilde Isınıyor.. Kuzey Köprüsünün ortalama sıcaklığı 75 derece civarında....

NeoBux - TurkPTC - Bux.to

GlobalSpaceX.com Development. Debuging . Enjoy.
goro1982

17 Eylül 2008; 0:43:15 

yani benim anakartım normal stacer boy teşekkürler

KODAK V1253
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ASUS p5nd2 Nforce chip çok ısınıyor Sayfa: [1]
Buraya git: