Merhaba, Oturma odasındaki d-smart uydu reciverlı televizyonu . yan odadaki pc de nasıl izlerim ? TV kartı yok.. ''0'' masrafla bu işi halletmek istiyorum ama pek mümkün değil bu sanırım. TV yada reciverdan dönüştürücü-kablo vs.. yardımıyla direk ekran kartı üzerinden yada direk hdmi girişli monitöre görüntü alınabilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaff50 -- 16 Eylül 2008; 10:29:41 >
açıkçası biraz karmaşık bir iş olur kart olmadan olmaz en kötü analog kart olması sana tavsiyem digital tv kartı almandır. en düşü d-smart kablosunu analog tv kartına bağlarsın odada ne izlenirse sende onu izlersin. analog kart 20-25 m
Dijital kart ile izleyemezsin. Analog TV kartı alman ve dsmart receiverındaki görüntü (kompozit-scart vs.) çıkışından TV kartına bağlamalısın. Tabi ki TV'de ne izleniyorsa bilgisayarda da o izlenecek.
Peki ekran kartındaki kırmızıyla işaretlediğim girişten görüntü almam mümkün değil mi ? İlla ki bi tv kartı mı lazım ? Bide o girişin ne işe yaradığını söylerseniz sevinirim.Teşekkürler
Sorun zaaten onu giris olarak tanimlaman. Ekran kartlarinin buyuk cougunlugunda giris yoktur. Girisi olanlar da genelde TV karti (ya da capture) oluverirler.
Bunu soran daha once arkadaslar da oldu. Bilgisyarda gordugunuz o cikis S-Video cikisi. Yani, bilgisyari televizyonda izlemek icin, digerleri de D-SUB (VGA) ve DVI cikislaridir.
Sorun zaaten onu giris olarak tanimlaman. Ekran kartlarinin buyuk cougunlugunda giris yoktur. Girisi olanlar da genelde TV karti (ya da capture) oluverirler.
Bunu soran daha once arkadaslar da oldu. Bilgisyarda gordugunuz o cikis S-Video cikisi. Yani, bilgisyari televizyonda izlemek icin, digerleri de D-SUB (VGA) ve DVI cikislaridir.
Tamam çok teşekkür ederim.Dijital TV kartı aramaya başlayayım ben o zaman :)
Hocam tekrar söylüyorum. Dijital TV kartıyla bilgisayardan Dsmart izleyemezsin.
Evet izleyemiyeceğimi biliyorum.Yanlış anlaşıldı.Kusura bakmayın belirtmeliydim.Derdim d-smart değil sadece TV deki görünüyü aynen pc ye almaktı.Tv kartsız olmuyor madem bi tv kartı alayım dedim