Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Wireless Ağ Kurdum 1mb dosya aktarımına ulaşamadım?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Wireless Ağ Kurdum 1mb dosya aktarımına ulaşamadım? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
losthell

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 3:21:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın laptop'ı getirdim neyse dosyaları yedeklemek için wireless modem üzerinde wireless network kurdum ve dosyaları tam kopyalarken o da ne 200dk yazıyor 7gb dosyaya şok oldum sonra aktarım hızına baktım g15 lcdden 900kb civarı gidip geliyor. Şimdi laptop'ın wireless'e kapattım direk anakartın ağ çıkışında laptopun ağ çıkışına kablo çektim aktarım hızım 9mb'ye çıktı. Neden böyle oldu bu normalmidir arkadaşlar wireless network bu kadar yavaş olabilirmi modem 54mbps desteklemekte?. Ayrıca kablolu bağlantıda 9mb olması normal dimi daha fazla olurmu standart anakartlarda?

ensar2606

18 Eylül 2008; 2:04:00 

quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın laptop'ı getirdim neyse dosyaları yedeklemek için wireless modem üzerinde wireless network kurdum ve dosyaları tam kopyalarken o da ne 200dk yazıyor 7gb dosyaya şok oldum sonra aktarım hızına baktım g15 lcdden 900kb civarı gidip geliyor. Şimdi laptop'ın wireless'e kapattım direk anakartın ağ çıkışında laptopun ağ çıkışına kablo çektim aktarım hızım 9mb'ye çıktı. Neden böyle oldu bu normalmidir arkadaşlar wireless network bu kadar yavaş olabilirmi modem 54mbps desteklemekte?. Ayrıca kablolu bağlantıda 9mb olması normal dimi daha fazla olurmu standart anakartlarda?

Wireless bağlantında aradaki engellerden dolayı hız düşebilir.Ayrıca donanımın iyi olmasıda gerkiyor tabi.Dandik adapter ve modemle daha az hız elde edersin.

Laguna3

18 Eylül 2008; 2:42:13 

Modemin Lan port sayısı nedir, birden çok sayıda ise Laptop'uda modemine kablolu bağlayabilirsin, tahminimce 15-20 dakika gibi indirebilmen gerekir.

losthell

Sisteme Gözat

19 Eylül 2008; 23:59:52 

Aralarında cm var adaptörle modemin 2'side us robotics ama biraz araştırdım kablosuz dosya aktarım hızı genelde 1-1.2 mb arası değişiyormuş bende bu değerleri alıyorum ve kabloluyla hallediyorum bende herşeyi 9-10mb/sn

ThisisaNightmare

20 Eylül 2008; 0:24:12 

kablosuz modeminiz dandik. Afedersiniz ama en kısa yol ile böyle açıklanabilir. Ev cihazları olarak satılanlar, 54 mbps ise, bunu teoride max. 2 ye bölebilirsiniz nedeni ise 54 mbps toplam bant genişliği, siz full dosya yollarken karşı taraf ta alıyor. İşte bunun toplamı max. 27 mbps olabilir. Bu da 3.3-3.4 mb/sn eder max. Eee beni sınırlayan ne derseniz, işlemci. En basitinden bu iş için en az 266 mhz atheros network işlemciniz olması gerek. Sadece wi-fi için geçerli bu. Modemlerinizde 150 mhz ve daha altı olur ve bu hem modem, hem de ap görevi görür.
Ayrıca tek sınır ap değil, kendi wi-fi kartınız da sınırı yaratabiliyor. Örneğin bir alfa ile 2.5 Mb/sn yaptım. Çünkü kaliteli. Mikrotik ile, 50 mbps yani 7.5 Mb/sn (fakat mikrotik TR de satılmıyor yasal olarak + 40 Mhz de idi) Örneğin T-telecom mu ne bir firma vardı alman firma, onun adsl modemi ile 900 kb/sn yapabildim. Olay kalitede bitiyor...

10 mb/sn zaten 100 mbps nin sınırı, hdd ler daha yüksek yazma sınırına sahip ise, kartlar gigabit ise, cat 6 kullanın. Ben mesela o şekilde hdd den 20 mb/sn şeklinde transfer yapabiliyordum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 20 Eylül 2008; 0:21:31 >

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
losthell

Sisteme Gözat

21 Eylül 2008; 1:34:09 

Şu açıklamayı uzun zmndır bulamadım tşkler üstad aydınlattığın için

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Wireless Ağ Kurdum 1mb dosya aktarımına ulaşamadım? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Monster T2-REX M860U
nVidia 9800GTS ekran kartlı taşınabilir oyun canavarı!
Gigabyte Türkiye Röportajı
X58 ve Pasif soğutmalı HD4850 ekran kartı üzerine

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir