Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
DVD Kaydedici ile HD Kaydı??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> DVD Kaydedici ile HD Kaydı?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ronus

16 Eylül 2008; 2:14:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar hdd veya normal dvd kaydedicilerle hd yayınları kayıt edebilir miyiz?

Örneğin digiturk plustaki ya da hd-smarttaki kanalları herhangi bir dvd recorder ile kaydetmek mümkünmü??

Bir de dvd recorderı olan arkadaşlara bi sorum olacak.En yüksek kayıt modunda 1 saatlik bir kaydın boyutu ne kadar tutuyor??

dul

16 Eylül 2008; 9:49:59 

DVD Recorder cihazıyla hd yayın kaydı yapamazsın. Bunu ancak HD yayınlara uygun TV-Uydu kartları ile yapabilirsin. İlerde ne olur bilmem ama şu anda HD kayıt yapan DVD recorder Türkiyede yok. İkincisi dvd medyaların arkasında da yazar ama 1 saatlik yüksek kalite modundaki kayıt 4,7 GB tutar. Bu kapasite sabit kaldığında Standart Play 2 saat, long play 3 saatlik kayıt yapar. Şahsen benim en çok kullandığım standart play. Ama mesela 3 saate yakın bir film vb kaydı yapacaksam LP kullanıyorum.

dul

16 Eylül 2008; 9:53:30 

Pardon eklemeyi unuttum. Digiturk'ün sattığı HD yayınlara uygun digiturk plus bu özelliğe sahip ama dediğim gibi onun için digiturk'ün bu paket aboneliğine geçmen gerekir.

ultrati4

16 Eylül 2008; 13:58:05 

Ama digiturk plusdaki kaydettiğin şeyleri arşivleyemezsin.En büyük sorunda bu.Yoksa bende almayı düşünüyorum plus.

Thai-Fun

16 Eylül 2008; 14:42:55 

Dostum,
Ben Crea hd uydu alıcımla aldığım test HD5 kanalının yayınını imzamdaki PHILIPS dvd recorder ile kaydettim,
uydu recorder a SCART RGB ile bağlıydı ve aldığım sonuç hd ye yakın idi yani gayet kaliteliydi..

quote:

Orjinalden alıntı: ronus

Arkadaşlar hdd veya normal dvd kaydedicilerle hd yayınları kayıt edebilir miyiz?

Örneğin digiturk plustaki ya da hd-smarttaki kanalları herhangi bir dvd recorder ile kaydetmek mümkünmü??

Bir de dvd recorderı olan arkadaşlara bi sorum olacak.En yüksek kayıt modunda 1 saatlik bir kaydın boyutu ne kadar tutuyor??

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, PS3 130GB NTSC-U

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
ronus

16 Eylül 2008; 15:02:27 

thai-fun başka bir hd kanal kaydetmeyi denedin mi??

Thai-Fun

16 Eylül 2008; 16:00:56 

evet birde luxe tv yi kaydettim o da en az hd5 kadar güzeldi,
ama ikiside şifresiz kanal bunun için soruyorsan eğer..

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, PS3 130GB NTSC-U

ronus

16 Eylül 2008; 21:27:51 

Kaydetmenin bir yolu vardır ama bi türlü bulamadım.Bi de şu blu-ray recorderlar çıksın ondan sonra belki olur..

Mitra

Sisteme Gözat

18 Eylül 2008; 13:15:17 

Diğer forumdada bu konuya katıldığım için konunun aydınlanması için burda da söyliyelim...HD yayınların olduğu uydu kanallarından dvd kaydedici ile kayıt yapabilirsin ama yaptığın kayıt HD olmaz kayıt kalitesi düşer bunun nedeni dvd kaydedicinin kaydı sıkıştırarak yapması...Çoğunluğu Mpeg2 formatında sıkıştırarak kayıt yapıyor...Digiturk Plus ve HD Smart kanallarından ise kayıt yapamıyormuşsun çünkü bu kanallar bunu engelliyormuş...Bu yüzden ki ben çok aramama rağmen Euro 2008 'deki maçlarımızın Lig TV'den yapılan HD yayınını nette bulamıyorum...Benim bulunduğum alışveriş merkezindeki elekronik mağazalarında lig tv'den ücretini ödeyerek aldıkları 10 dk'lık bu maçların yayınlarını gösterip duruyorlar..Deli oluyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 18 Eylül 2008; 13:12:36 >

SX1 FOREVER
TUFANER

18 Eylül 2008; 23:13:57 

Arkadaşlar kayıt konusundaki sıkıntı digitürk ve dsmart ın sipariş üzerine özel cihaz ithal edip vatandaşa bunu zorla satmasından kaynaklanıyor. Yayın listesini ve sıralamasını kendin yapamadığın gibi izlemiş olduğun herhangi bir yayınında kaydına imkan vermiyor olabilir. Fakat bu teknik olarak mümkün olmaz anlamında değildir. Benim evde kullanmış olduğum Next 2000 FTA+USB li model uydu alıcısında izlemiş olduğun fta ya da şifreli tüm yayınları dvd formatında (vob) flash diske kayıt yapıyor, kayıt zaman ve süresini açılış ve kapanış saatlerini kendin ayarlayabiliyorsun. Dvd formatında kayıt yaptığına göre HD formatında bir uydu alıcsının da bu işi yapamamasında herhangi bir sorun yok. Tek sorun firmaların sipariş üzerine ürettirdiği cihazlar ve bu cihazların yazılımlarında yatıyor. Satış stratejisi veya taktiği deyin. Adamlar herşeyden para kazanacak yani..

plcmn

19 Eylül 2008; 18:41:44 

HD yayınlar, DVD kaydedici ile değil ancak yeni çıkan HD uydu alıcı cihazlardaki e-sata portundan e-sata harici HDDlere kayıt edilebilir.
Elbette DigiTurk + ve HDSmart bu cihazlarda çalışmadığı için HD olarak kayıt yapılamıyor.

Ancak DigiTurk+'tan yayın yapan Eurosport HD Cryptoworks kartlarla diğer firmaların ürettiği HD alıcılarda açılıyor. Bu cihazlardan bu kanallar kayıt edilebilir..

Zamanın varsa, her şey gelir geçer,
Her şeyin varsa, zamanın gelir geçer
ATA@

21 Eylül 2008; 14:58:21 

Arkadaşlar konuyu şimdi gördüm.
Bende DT+ ve Dsmart var.
Beko 9000DVD recorder var.

Hem DT+ hemde DS tan istediğim kanalı kaydediyorum ancak HD kanalların kalitesi HD deki gibi değil DVD kalitesi ile sanırım576i ile kaydediyor.
Kayıtla ilgili bir sıkıntı Yaşamadım.
Hatta salon filminide kaydettim.

MovieMax ten hep gece oynattıkları ki sansür uygulaması yoktur diye özellikle gece yayını nı kaydettiğim HD filmler var ama kayıt HD olmuyor.

Kaydı Beko DVD recorderin HDD sine yapılıyor sonrada DVD ye yazdırabiliyorum.
Thai-Fun

21 Eylül 2008; 15:54:55 

Arkadaşlar kayıt tabii ki HD olmaz bunu tartışmaya bile gerek yok h264 veya vc-1 türünde kayıt yapan DVD recorder olmaz zaten,
şu anda elimizde sadece mpeg-2 kayıt yapabilen (yani dvd kalitesinde) cihazlar var.

ama ben imzamda bulunan philips in HDD ına kaydettiğim görüntüyü yine Hard diskinden çok güzelkaitede izledim dvd ye yazmadım belki de yazsam kalite daha düşerdi..

ATA@

21 Eylül 2008; 22:46:38 

Thai-Fan üstad aynen söylediklerini destekliyorum.
Yukarıdaki yazdıklarım zaten Digitürk Plus tan önceydi. Şuan DT+ ile kayıtlar çok daha güzel
cluberrr

21 Eylül 2008; 23:15:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Arkadaşlar kayıt tabii ki HD olmaz bunu tartışmaya bile gerek yok h264 veya vc-1 türünde kayıt yapan DVD recorder olmaz zaten,
şu anda elimizde sadece mpeg-2 kayıt yapabilen (yani dvd kalitesinde) cihazlar var.

ama ben imzamda bulunan philips in HDD ına kaydettiğim görüntüyü yine Hard diskinden çok güzelkaitede izledim dvd ye yazmadım belki de yazsam kalite daha düşerdi..

Çok doğru söylemiş arkadaş,yazarsanız kalite düşüyor.

100 YIL
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> DVD Kaydedici ile HD Kaydı?? Sayfa: [1]
Buraya git: