Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
###RAİD yaparken yaptığım hata YARDIM LÜTFEN ###

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> ###RAİD yaparken yaptığım hata YARDIM LÜTFEN ### Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
UFUK_ŞEN

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 0:35:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar anakart olarak Gigabyte P35-DS3R kullanıyorum 2x500gb 32 seagate hdd aldım,

bunları anakart üzerindek mor girişlerden bağladım ve bios kısmından raid sekmesini açtım.

Gelen ekran üzerinde ctrl+G ile raid bios kısmına girerek hdd leri birleştirdim 1000gb olark gözüktü.

Buraya kadar herşey normal , windows kurulumu sırasında F6 tuşuna basarak üreticinin vermiş oldugu raid sürücülerini yüklettim.

windows u hangi sürücü üzerinde kurulum yapacağımız safhada D ile silmek istermisin kısmına girdim ve L ile onayladım silme işlemini

bunu yaptıktan sonra (önceden vista kurulu idi vista ile raid denedim başarılı oldum xp de yapmak istedim)

üzerinde veri kalmasın diye L tuşu ile sildim.

Sildikten sonra raid'e birşeyler oldu ve tek hdd gözükmeye başladı,

kurulumdan önce tüm 1000gb gözüken hdd silme işleminden sonra 500gb gözükmeye başladı.

Raidleri silip tekrar yüklemem rağmen bir türlü 1000gb tüm halinde gösteremedim xp kurulumunda ,

bunun çözümünü bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Intel CD2 Q6600 2.4@3.6ghz vid 1.228 1.49V //zalman 9700NT-- Gigabyte-EP35C-DS3R (Rev. 2.1) -- hdd 500+500+350//150 gb(taşınabilir)2x2 gb ddr2 800mhz oc platinium

Asus 3870x2 --A+/el-diablo kasa -- samsung 940bw -- G15 keyboard -- G9 mouse -- platronics dsp500

www.klanpirates.com
UFUK_ŞEN

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008; 4:50:34 

cevap bile yok

Intel CD2 Q6600 2.4@3.6ghz vid 1.228 1.49V //zalman 9700NT-- Gigabyte-EP35C-DS3R (Rev. 2.1) -- hdd 500+500+350//150 gb(taşınabilir)2x2 gb ddr2 800mhz oc platinium

Asus 3870x2 --A+/el-diablo kasa -- samsung 940bw -- G15 keyboard -- G9 mouse -- platronics dsp500

www.klanpirates.com
hrnayn

20 Eylül 2008; 14:32:02 

bende ep35c ds3r var benim bildiğim mor sata çıkışları esata çıkışı için çünkü normal sata hdd mora bağladığımda çıkarılabilir aygıt olarak gözüktü tekrar sarılara bağladım..

alışveriş yaptıklarım : mariofatih,rammyroo ,mehmet_koksal,Brain Wave ,mrxpsp3 ,
Ali Arslan

20 Eylül 2008; 18:09:45 

quote:

Orjinalden alıntı: hrnayn

bende ep35c ds3r var benim bildiğim mor sata çıkışları esata çıkışı için çünkü normal sata hdd mora bağladığımda çıkarılabilir aygıt olarak gözüktü tekrar sarılara bağladım..

mor girişler esata ile alakası yok o mor girşler gigabyte cipsetli raid kontrolcüsü ondan da raid yapabilirsin intelin çipseti daha iyi oldugu için intelindkinden yapıyoruz

arkadaşım senin sorununa gelince burdan seni yönlendirmek zor, bi resim felan koysan hangi aşamada oldugunu yada biosdan bak kaç hdd baglı oldugunu ben ankaradayım sende öyle yardıma gelebilirim istersen eger

"INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> ###RAİD yaparken yaptığım hata YARDIM LÜTFEN ### Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Aerocool M40 HTPC kasa
Aerocool'un kübik yapıdaki, çift katlı HTPC kasasını inceliyoruz.
Cebit 2008: KT Servis Standı
KT Servis Laptop sahipleri için sundukları pratik ve hızlı çözümler hakkında bizleri bilgilendiriyor

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar