Şimdi Ara

Yurt Dışından Araç getirecek olursak ne kadar vergi öderiz?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
169.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımın dayısı biraz araba manyağı yurt dışından araba getirmek istiyor bende ingilterede olduğum için 1 tane nissan skyline gtr34 alıp getiricem ona Türk plakalı bir ilk olucak yani

    Şimdi sorum şu 25.000 pounda buldum gtr34'ü buda 50000 ytl gibi birşey yapıyor gümrük masrafları 50000 ytl yi geçermi?? 110.000 ytl ye kadar sınır verdi bana eğer arabanın fiyatı kadar vergi verirsek 55 plakalı bir skyline olucak Türkiyede...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3po

    quote:

    Orijinalden alıntı: LahanaSever

    hocam konun üzerinden çok geçmiş.. arkadaş da artist artist esip yağmış ve gürlemiş.. ama benim Mevzuat net ve Resmi gazete yayınlarından yaptığım araştırmada, ki mevzuat.net baya sağlam bir ücret karşılığı yararlandırıyor bu hizmetten ve bende ithalat ve ihracat yaptığım için ödüyorum.. özellikle avrupa ülkelerine bile şart koşulmamış.. hani ithalatı yasak felan die bir ibare de yok, hatta şöyle söyleyim 1600 cc ye kadar olanlarda ötv %40.. sen bu işi işi iyi bilen bir gümrükçü ile konuş.. internetten millete hava atanlarla değil..


    aynen katılıyorum, bu işi en iyi gümrük şirketleri bilir

    http://www.resmigazete.gov.tr/default.aspx

    Resmi gazetenin hangi sayisinda ikinci el oto ithalati ile ilgili bir duzenleme var mis ? Soyle bizde ogrenelim !

    Ikinci el makine alamiyorsun kafana gore, araba mi ithal ettiriyor devlet ?

    Gumrukculer bilirmis, ac bak gumruk forumunu neler goreceksin;


    quote:

    2 nci el ithalata izin verilmiyor ülkemizde

    http://www.gumrukforum.com/bedelsiz-ithalat-kapsaminda-turkiyeye-otomobil-ithalati/5371-yurtdisindan-2el-arac-alimi.html#post19500

    quote:

    KULLANILMIŞ OTOMOBİLLERDE İTHAL İÇİN DIŞ TİCARET MÜŞTEŞARLIĞININ İZNİ GEREKMEKTE ANCAK ANTİKA OTOMOBİLLERİ HARİÇİNDE (30 YAŞ ÜZERİ) KULLANILMIŞ OTOLARA MÜSAADE VERİLMEMEKTEDİR.

    http://www.gumrukforum.com/ithalat-soru-cevap/1772-japonyadan-ikinci-el-araba-ithalati.html#post7593

    quote:

    ARKADAŞIM SANA NET CEVAP VEREYİM BU SEKİLDE HİÇ KİMSEYE İKİNCİ EL BİNEK OTOMOBİL İTHAL İZİNİ VERMİYORLAR..

    http://www.gumrukforum.com/diger-gumruk-islemleri/1967-amerikadan-araba-ithal-etmek-istiyorum-ama.html#post8449


    quote:

    OTOMOTİVCİLER İKİNCİ EL İTHALATIN SERBEST KALMASINDAN ENDİŞELİ
    AB, Türkiye'nin ikinci el eşya ithalatını serbestleştirmesine yönelik baskısını artırdı. Bu durumdan en çok etkilenecek olan otomotiv sektörünün temsilcileri hükümetin, ithalat vergilerini artırmasını ve yerli araçtan KDV ve ÖTV almamasını istiyor.

    AB, Türkiye'yi ikinci el eşya ithalatını serbestleştirmesi için sıkıştırmaya devam ediyor. Bu konudaki bir değişiklikten en çok etkilenecekler arasında yer alan otomotivciler ise AB'den konuya ilişkin geçiş dönemi talebinde bulunmak amacıyla düzenleyici etki analizi çalışmasına başladılar. Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, çalışmanın bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

    Kaynak: Referans Gazetesi/Tutku Ayvaz




  • Arkadaşlar iyi günler.Ben bu arkadaşın sorusuna benzer bir soru soracam.Benim babam 7-8 ay önce ingiliz vatandaşlığını aldı.Bende sürekliwww.gumtree.com dan R34 , Supra ve Rx-7 nin fiyatlarına göz gezdiriyorum.Babam karayoluyla 2 şoför halinde arabayı getirebileceiğini söylüyor.Yaklaşık 3000 km kadar bir mesafe sürüyor İstanbul'a kadar.(Londra'dan).
    R-34'ün fiyatı en düşük 1500£ ile 10000£ arası değişiyor.Supra 5000£ - 12000£ arasında Rx-7 ise çok bulunmamasına rağmen 2500£ - 5000 £ arasında fiyat oynuyor.Benim amacım aslında arabayı ithal edip sonsuza kadar Türkiye'de kullanabilmek değil.Ben bu 6 aylık sürenin çoğunu zaten 3 arabadan birini getirirsem arabayı günlük kiralayacam her türlü önlemi alarak tabiki.Bu 6 ay süresini geçirdiğimiz zaman veya bu sürenin uzatılma gibi bir durumu varmıdır ? Eğer 180 günü geçerse bunun yaptırımları nedir ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.