Şimdi Ara

Spore inceleme videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
29.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

The Sims serisinin yaratıcısı olan Will Wright'dan gene kendine özgü sıradışı bir oyun karşımızda.Spore'u oynarken evrimin ta kendisine tanıklık ediyor olacağız.En dipten başlayarak uzay çağıda kadar giden uzun bir evrim süreci bizleri bekliyor.

[wvp=336]

Sistem Özellikleri

İşletim Sistemi: 2.0 GHz P4 işlemci veya dengi/daha üst seviyesi

Ram: 512 MB RAM,Vista için 1 GB RAM

Ekran Kartı: Pixel Shader 2.0 destekli  128 MB ekran kartı

Boş Alan: En azından 6 GB boş ala

alt="Spore inceleme videosu"

• Oyunda karakter yaratmak çok zevkli oluyor
  • güzel inceleme , teşekkürler
  • açıkcası tek hücreli bakterilerin yemekte sıraya girmesi pek gerçekci deil ama çok güzel oyun
  • Kurgu ilginç, teknik güzel, konsept.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 14 Eylül 2008; 19:47:32 >
  • hepsi iyi güzelde kabile evresi aynı diğer stratejiler gibi olmuş ben pek sevmiyorum bu tip oyunları
  • oyunu merak ediyodum inceleme için Teşekürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia Wars tanıtım ve inceleme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnceleme için teşekürler oyun ilgimi cekti gercekten.
  • oyun ilginç görünüyor zira işitme engelliyim duyamıyorum, sadece görüyorum
  • İlginç ve farklı bir oyunmuş.Ayrıca grafiklere 9 puanı biraz fazla buldum.
  • paylaşım için tşk oyunda şu an uzaydayım
  • Bu kadar çeşitliliği bi arada barındırması ve çok karmaşık olmaması gerçekten güzel grafiklerde baya güzel özellikle kızların sevçeği tipde şirin şeyler :D
  • Bende oyunu uzaya gelmeden önce gayet mutlu mesut oynuyordum hiç problem yoktu sonra uzaya çıktım bir süre sonra gönderme hataları vermeye başladı sadece uzayda veriyor sürekli gönderme hataları alan varmı ?
  • ilginç bir oyun ve evrelerin gelişimi güzel olmuş ama pek benim türüm değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: egomanyak.

açıkcası tek hücreli bakterilerin yemekte sıraya girmesi pek gerçekci deil ama çok güzel oyun

Evet orası komik gerçekten bi de yemek zili çalıyor.
  • Güzel inceleme olmuş ilginç bir oyun..
  • Çok hata var oyunda çok.Haritayı biraz açınca dağlık tepelik yerler geliyor.Ve orada takıldam arkadaş ya. iki tepeciğin arasında kaldım.Reset tuşu da yokki düzlükte dursun.İlla kanat takacaz yani.O tepeleri geçebilseydim bir iki parça vardı orada.Umarım bu takılma olayını düzeltirler.Oyunun en sevdiğim bölümü tek hücre iken oynadığım hali.kısa sürüyor ama.
    Gerçek yaradılış ile alakası yok bu oyunun ancak eğlenceli sayılır.
  • alalı 4 gün oluyor ve oyun mükemmel çook farklı bir deneyim şu an uzaydayım
  • editor secımını haketmıs
  • EA tüm dünya tarafından bu oyun yüzünden artık afaroz edildi. Oyun DRM koruması ile geliyor. Yani internetten aktive etmeniz gerekiyor ve oyunu sadece 3 kere yükleyebiliyorsunuz. 3 kereden sonra yükleyeme kalktığınızda EA müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor ve oyuna para vererek almanıza rağmen size korsan kullanıcı muamelesi yapıyorlarmış. Herkez küplere binmiş durumda, oyun sitelerinde kullanıcıların yaptığı yorumlara baktığımda millet açmış ağzını yummuş gözünü. Oyunu bariz satın almıyorsunuz kiralıyorsunuz. Hatta birisi çok güzel bir yorumda bulunmuş. "EA bu telefonla destek hizmetini ne kadar sürdürecek. EA'in gelecek yıl piyasada olacağına kim garanti veriyor?" .. Yine ayrıca bu müşteri hizmetlerini uluslararası tarife ile arayacağınız ve sorulan "oyunu ne zaman aldınız?", "oyunu x. kez yükleme sebebiniz?" vb.. soruları cevaplayana kadar bir oyun parası faturaya ekleneceği için tam saçmalık olmuş. Ayrıca oyunun kopya çalıştırılmadığını sürekli kontrol etmesi için securerom mantığı ile çalışan bir yazılım yükleniyor makinanıza ve bu arka planda sürekli çalışıyor. Oyunu uninstall etseniz bile bu yazılımı edemiyorsunuz, kaldırmanın tek yolu format. Arka planda sürekli çalışarak sistem kaynaklarını meşgul ediyor.

Oyun şu anda The sims'ten sonra en çok kopya download edilen oyun olmuş durumda. Sims çıktığı ilk günden bu güne tahmini olarak 1 milyon kere download edilmiş, Spore çıkalı 1 hafta - 10 gün oldu ve şu ana kadar 500.000 kere download edilmiş. Çok yakında Sims'in rekorunu egale edecek ve EA'in beceriksizliği yüzünden tarihi bir kopya rekoruna imza atılacak. Hatta oyunun orjinalini almış bazı kişiler bile kopyasını indiriyor su anda ne olur ne olmaz elimin altında bulunsun diye.

Oyunun kendisine baktığımızda ise kesinlikle 10 üzerinden 6 üstü puanları haketmiyor. Bir kere oyunun oynanışı tamamen devrimsel olacaktı. Yaratık üzerinde yapacağınız değişiklikler evrim ile alakalı olacaktı ve yaratığın animasyonları, etkileşimlerinide değiştirecekti. Topladığımız evrim puanları ile yaratık geliştirirken 3 çift 4 çift bacak koymanız, fazladan 2 göz koymanız vb.. şeyler hiçbir şey ifade etmiyor. Olaylar tamamen statlerle ilgili. Bir bacağın speed stati, bir kuyruğun pose stati vb.. Nerede devrim ? Oyun temelde RPG'lerin agility, str, intelligence gibi stat sistemini almış birebir kopyalamış. Hücre evresi zevkli ama çok kısa sürüyor, oynamaya devam etseniz bile alternatifler yok. Aslında her stage cok kısa sürüyor, daha tadına varmadan hop bir sonraki evreye geçmeye hak kazanıyorsunuz. Uzay tam bir rezalet, yaptığınız şey hamallık, şehirleri tek tek 4 adet farklı bina ile geliştirmek tam eziyet. Zaten o civilization çağını 3 farklı combat aracı ile bitiriyorsunuz. Biri kara aracı, diğeri deniz ve hiçbir işe yaramayan uçak. Bunların varyasyonları yok. Farklı ırklarda varyasyon yaratıyorsunuz ama bunun oyuna hiçbir katkısı yok. Aracı tasarlamayı oyle bir yapmışlarki sanki savaş sırasında microyönetim yapılmasına izin veriyor oyun. Söylenen o kadar şeyin, verilen o kadar sözün içinde sadece bir şey yapıldı oda hücre -> karasal yaşam -> tribal -> civilization -> uzay.. Ayrıca oyun 2 tam gün oynarsanız bitiyor.. 1 tam gün sonunda artık yeni hiçbirşey kalmıyor. Yaklaşık 4 saatte uzaya çıkıyorsunuz zaten. Oyun bence tam bir felaket .. Beklediğim 2 oyun vardı, birisi bu, diğeride Fallout 3. Bu rezalet çıktı benim için tam hüsran oldu. Fallout3'te Oblivionın fallout evreni hiydirilmişi diyor herkez, onunda eski atmosferi çöpe at gitsin sanırım.. Sonbahar dediğin oyun cennetine dönerdi, ben böyle sonbaharın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biboergosum -- 15 Eylül 2008; 12:33:32 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.