Şimdi Ara

yeni 6220 classic incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evt arkadaşalr yeni aldıgım 6220 c hakkında biraz bişiler yazmak istedim çok kapsamlı olmayacak ama en onemli noktalarını yazıcam. zannedersem daha resemn gelmedi türkiyeye paralel ithalat geliyor (tam bilmiyorum) Bende bunlardan bi tane aldım

Telefonda neden bilmem kasa kenarındaki gri komple telefonu saran parca altaraftan oynuyor ilk göze carpan buydu belki sadece benim şansıma bu cihaz böle çıktı ama tasarımı gayet şık ve ole cok buyuk deil. misal N95 kadar çok kaba deil.

Tuş takımı bildigimiz s60 tuş takımı sadece kalem tuşu vardı eski 6600vb bunda o görevide * tuşu yapıyor Ve sol ust kenarda TUŞUM die bir tuş var istediginiz uygulama ya veya internet adresine ayarlanabiliyor. Sag ust kenarda ses tusları. on/off tam tepede.
    Gelelim paket içerigine telefon 900 mah batarya ile geliyor. TV Out kablosu şarj cihazı kulaklık ( biraz düşük kalite ama sesi idare ) usb data k. ve k. kılavuzu (ama fotokopı) bide pc suite cd si

ÖZELLİKLERİ (dedigim gibi sadece göze carpan özellikler)
    5pm kamera xenon flaş ve carl zeiss mercek ve sonuç mükemmel derece de fotolar (bi ara foto ekliyecem) kamerada değişik sahne modları var (normal mod makro mod spor mod manzara modpartre ve gece ) özelleştirşmiş ikikademeli kamera tuşu sayesinde 1. kademede yani yarı bastıgınıza oto odaknlanıyor tam bastıgınıza mükemmel fotonuzu çekmiş oluyorsunuz ve diger markaların kameralarına gore çok çok hızlı. arkada mercek kapagını açınca otomatik devreye giriyor kamera tuş kilitli dahi, olsa sora kapatınca tekrar tuş kilitleniyor yada eski konumuna dönüyor tel. kapak kapalıyken kameraya girince öndeki kamera calışıyor videoyu anlatmaya gerek yok 640*48030 FPS ki buda baya tatmin edici
    yazılımı os9.3 FP2 yani sanırım n95 in yazılımından sora çıkmış olması lzm ( yanlışsam düzeltin lütfen)
    Ve GPS dahili alıcı mevcut zaten ama nokia maps tatmin etmedi bende GARMİN yükledim ve şuan mükemmel uyumlar çalışıyolar. toplam 220 mb alan kaplıyor garmin ve türkiye haritası (tabi sesli yardım da var)
    8gb kadar micro sd kard takılyıomuşİçinden 1 gb çıktı bi kaç uygulama var tema düzenleme nokia map ve bi kaç prog.
    ses idare eder bana yetiyor ama ole bangır bangır bi sesi yok hoparlor tam tepede
    Görsel radyo : Bu mükemmle bişi zaten RDS gösterebiliyor ve isternete baglanıp değişik intaraktif faaliyetler yapılabiiyor
    ekran kocaman ( 2.2' 16m renk TFT QVGA) n995 kadar olmasada büyük yeterli bence ve videoları izlerken hiç yorulmuyosunuz ve çok kaliteli mp4 videoları izleyebiliyosunuz tabi yazılımla avi filanda izleniyor
    önde bi kamera daha var buda 3G nin göstergesi görüntülü konuşmalar için tasarlanmış vga kamera
    TV OUT: benim en sevdigim özellik zaten tv kablosunu takınca hemen soruyo ne hangi alet takıldı die siz tv out seciyorsunuz sora tv ye bagladıgızda tüm ekran tv de oluyor ben resmen oyun oynuyorm aynen ps gibi ve kamera videolar heryeşi tv ye yansıtabiliyosuz
    şarjını denemedim daha yeni aldıgımdan
    Telefon genel olarak çok hızlı hiç bekleme yapmıyor ve hiç bi dez avantaj göremedim haaa bi dek eksigi Wi - Fi yok.

telefonda ayrıntılar çok güzel menu gecişleri menüye gireken çok süslenmiş ama çok tatlı oluyor elinizden düşürmiceniz bi cihaz alcak olanlara şimdiden hayırlı olsun daha inceledikce yazacagım buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanosman -- 14 Eylül 2008; 12:16:53 >

• hayırlı olsun, güle güle kullan, kaça aldın?
  • 604 YTL +5YTL KARGO ama paralel ithalat tel piyasaya çıktıgında bence biraz artar fiyatı
  • http://rapid-share.com/files/145146875/fotolar_5MP.rar.html
    bunlarda çektigim resimler

NOT: " - " işaretini kaldırmayı unutmayın
  • bende cuma günü 580 ytl ye aldım cihazı. ve pek kaliteli bi telefon hissi vermiyor ilk ele alındığında nokia malesef bu modelde dış kasayı oluştururken çok kaliteli malzeme kullanmamış. kenarlardaki gri çerçeve itici bi görüntü oluşturmuş. diğer olumsuz özelliklerinden biride xenon flash la üstüste fotoğraflar çekemiyoruz karanlık ortamlarda dün akşam ilk fotoğrafı xenon la çektim 2. fotoğrafta xenon u çalıştırmadı hazırlanması zaman alıyor belki bilemiyorum tam.

olumlu özellikler :

5 mp çözünürlülüğü yüksek güzel bi kamera
    xenon flash ın olması sürekli çalışmasada kesinlikle avantaj
    video çekimi vga ve 30 fps yeterli ışıkta gayet iyi çekiyor ama biraz n95 in videosundan zayıf buldum.
    telefon gördüğüm en hızlı symbian işletim sistemli telefon.
    ve nokia nın yenilenen yeni ara yüzü ve menü geçiş sistemleri gayet şık olmuş.
    ekran ışığını ayarlama şansı bu telefonda nokia tarafından sunulmuş.
    harita uygulamaları her ne kadar tatmin edici olmasada tabi bu benim bir önceki telefonumun iphone olmasından kaynaklı sanırım. belki siz beğenirsiniz.
    gps uygulaması kesinlikle güzel bi özellik.
    telefonun boyutlarının küçük olması ve ayrıca hafif olması cepte pek hissetmiyorsun malesef n95 ler hacim olarak cepte rahatsız ediyordu. iphone da ağırlık olarak hissettiriyordu.

olumsuz özellikleri :

benim için çok önemli bi özellik olan dış hoparlör sesi malesef iphone dakinden bile düşük ve kalitesiz bi dış ses. nokia her zaman dış seste iyi olmuştur ve 62 serileri en iyisi olmuştur bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı doğrusu.
    ekran küçük diyeceğim ama telefonumuzda küçük olduğu için sanırım bi dezavantaj olmaktan çıkıyor bu durum.
    xenon flash ın üst üste çekimlerde çalışmaması.
    şarj süresi belki ben çok kurcaladım diye öyle oldu. 1 gün gitti ilk şarj.
    wi-fi olmaması diyeceğim ama kişiye göre değişir ve bu kadar küçük ekranda internet gezintisi pek işe yaramayacağından çok büyük eksiklik değil.

• arkadaşlar ben telefonu 4 gun önce aldım son 2 gundur GPSde harita gorunmuyor sorun nerdedir sizce
  • Telefonu ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim? Çok yeni bir model olmasa da fiyatı hala yüksek gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence aynı fiyata çok daha iyi cihazlar vardır tabi bu benim fikrim alan arkadaşlarada hayırlı olsun
  • Ben bu telefona bakıyorum kaç gündür ve aklımda bi kaç soru var cevaplamanızı bekliyorum.
    Şarj dan önceki telefonumda (6630) bagrım yandı. sarjı kac gün gidiyor.(3-4 gün olsa yeterli xD )
    tuş takımı oldukça kalitesiz diye duydum gerçeklik payı nedirr ???
    radyo kullanılırken bi kaç sitede kontorlerim gitti diyenler var bu gerçek mi bence olmaması lazım :D
    ses çıkışı 6630 a göre nasıll (ne de olsa emektarın sesine kulagımız alışkın XD )

cevaplarınızı bekliorum benden önce yorum yazanlarr lütfen yardımlarınızı esirgemeyin bekliorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orion_Cs

Ben bu telefona bakıyorum kaç gündür ve aklımda bi kaç soru var cevaplamanızı bekliyorum.
    Şarj dan önceki telefonumda (6630) bagrım yandı. sarjı kac gün gidiyor.(3-4 gün olsa yeterli xD )
    tuş takımı oldukça kalitesiz diye duydum gerçeklik payı nedirr ???
    radyo kullanılırken bi kaç sitede kontorlerim gitti diyenler var bu gerçek mi bence olmaması lazım :D
    ses çıkışı 6630 a göre nasıll (ne de olsa emektarın sesine kulagımız alışkın XD )

cevaplarınızı bekliorum benden önce yorum yazanlarr lütfen yardımlarınızı esirgemeyin bekliorum

şarj okadar gitmez cebinde kullanmadan durursa gider :) yani imkansız symbian işletim sistemleri durdukları yerde dahi şarj yiyor, radyo olayında radyosunu internet radyosunu alacak şekilde ayarladıysalar kontör gider normal FM bandı üzerinden kontör gitmesi imkansızdan daha imkansız ses çıkışı 6630 a göre iyi geldi bana

• saol hemşerim ( gerçektenn xD bende tokatlıyım sen merkezden misin ben niksarlıyım) de bölee daha kesin bişey olsa yhaa ben pek kullanmam demiorum ok ama yanii abartmam da bölee konus mesaj at normal bi kullanım 2 günü çıkartsın o da yeterrr 6630 tam performans kullanımda 1 günü bile geçiremiyodu xD
  • Ortalama 3 gün, 2-4 gün arası kullanıma göre de değişecektir. Ses çıkışı da 6630'a göre kat kat iyi. Anakonudan da devam edebilirsiniz :http://forum.donanimhaber.com/m_21080852/mpage_1/key_/tm.htm
  • eline sağlık süper olmuş
  • saoL kardeşim cok yardımcı oldun bana 2 gün yetse sarjı kafiii xD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.