Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kopmressor Duvarda uğultu yapıyor yardım!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Kopmressor Duvarda uğultu yapıyor yardım! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Starforces

13 Eylül 2008; 23:53:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar klimanın kompresırunu camın altına taktılar akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir!! Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğuldu olduğundan gece olunda tepki oluyor milletten!! Yardım lütfen!!

samet007tr

14 Eylül 2008; 1:04:58 

Merhaba benimde buna benzer bir sorum olacak 9000 btu mit.heavy taktırmıstım gecenlerde anlatmıstım. Servis ilk calıstırma yaptıgında ve belli bir sure cok sessiz calısıyordu son birkac gundur ise dıs unıtenın muhafaza kısmından periyodik olarak titresimli bir ses geliyor, baktıgımda dıs unıtenın duvara yakın kısmının ayakları vidalanmamıstı tabi oradan onu sıkmak neredeyse imkansız bende bir alt katın penceresinden vidaları sıktım ama lastik takoz konmamıs bundan mıdır bilmem ama ses azalsada devam ediyor. Dıs unıtenin arka iki ucuna bastırınca bu tıngırtılı ses kayboluyor. Acaba cihaz tam terazide olmayabilir mi yoksa lastik takoz mu koydurmak gerekir ne yapmam lazım?

ISINLANMAK HAYAL DEGIL
http://www.haber3.com/news_detail.php?id=422857
ugur_sw

14 Eylül 2008; 1:09:07 

Lastik takoz koymamış olabilirler...
Dış üniteyi tam terazide oturtmamış olabilirler..
Bir de cihaz hangi marka acaba? Çünkü dış ünite sesleri markadan markaya değişiyor. 23 db olanı da var, 40 küsur olanı da..

muratti_376

14 Eylül 2008; 13:43:23 

Arkadaşım bu tip ses sorunlarında benim bildigim kompresörün duvara değil duvardaki kolona montaj yapılmış olmasıdır saygılarımla

Starforces

14 Eylül 2008; 18:50:35 

quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Merhaba benimde buna benzer bir sorum olacak 9000 btu mit.heavy taktırmıstım gecenlerde anlatmıstım. Servis ilk calıstırma yaptıgında ve belli bir sure cok sessiz calısıyordu son birkac gundur ise dıs unıtenın muhafaza kısmından periyodik olarak titresimli bir ses geliyor, baktıgımda dıs unıtenın duvara yakın kısmının ayakları vidalanmamıstı tabi oradan onu sıkmak neredeyse imkansız bende bir alt katın penceresinden vidaları sıktım ama lastik takoz konmamıs bundan mıdır bilmem ama ses azalsada devam ediyor. Dıs unıtenin arka iki ucuna bastırınca bu tıngırtılı ses kayboluyor. Acaba cihaz tam terazide olmayabilir mi yoksa lastik takoz mu koydurmak gerekir ne yapmam lazım?

samet007tr Bilgiler için teşekkürler gerçekten bu lastik takoz olayını hiç bilmiyordum bendede takmamış olabilirler Demirdöküm birde bu, servisi çağırıp uğraşmalarını istemek lazım bu uğultuları alt kattakinden rica edip sıkıştırarak çözemem herhalde epey mesafe var. Bu plastik takozu nerden bulabiliriz acaba?

enl600

14 Eylül 2008; 20:58:58 

Bizde taktırdık.Servis dış üniteyi duvara takmamış kolona takmış ses yapmasını önlemek için.Plastik takozda yok sessiz yani.Ama bir arkadaşın duvarda takılı olan klimasında takoz takılı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 14 Eylül 2008; 21:01:00 >

mbirol

15 Eylül 2008; 14:49:17 

Çift tarafı vidalı lastik takoz takılarak bir miktar olsun ses azalabilir.Fakat bazı binaların yapısı gereği bu sesler tam olarak kaybolmuyor.tabi birde cihaz kalitesi ve kapasitesi önemli konu!!
Lastik takozları temin etsenizde takmaya çalışmayın tehlikeli iştir.Ayrıca bu lastik takozların güvenlik açısından 2-3 yılda bir mutlaka yenilenmesi gerekli çünkü kauçuklar zamanla çürüyor ve kopuyor.Tıpkı arabalardaki ekzos takozu gibi zaten aynısı bile diyebilirim.

!! DR. KLİMA !!
Starforces

15 Eylül 2008; 17:35:03 

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Çift tarafı vidalı lastik takoz takılarak bir miktar olsun ses azalabilir.Fakat bazı binaların yapısı gereği bu sesler tam olarak kaybolmuyor.tabi birde cihaz kalitesi ve kapasitesi önemli konu!!
Lastik takozları temin etsenizde takmaya çalışmayın tehlikeli iştir.Ayrıca bu lastik takozların güvenlik açısından 2-3 yılda bir mutlaka yenilenmesi gerekli çünkü kauçuklar zamanla çürüyor ve kopuyor.Tıpkı arabalardaki ekzos takozu gibi zaten aynısı bile diyebilirim.

Haklısın galiba, alt kattakide çalıştırınca uğultu oluyor , ben 2. kattayım 5.kattakide çalıştırınca akşam evde bir uğultu buzdolabı çalışıyormuş gibi bir ses oluyor hele 3 kat aynı anda açınca apartman toptan uğulduyor ne biçim iştir anlamadım malzemesi mi kötü yoksa kaliştesis çimentodanmı yapmışlar nedir anlamadım apartman çok ses geçiriyor!!!
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Kopmressor Duvarda uğultu yapıyor yardım! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Dead Space (PC,Playstation 3, Xbox 360)
Uzayın sonsuz karanlığında yaşanan korku dolu bir macera.
Leadtek 9500GT
Nvidia'nın yeni giriş seviyesi kartı olan 9500GTmodelini, Leadtek'in 9500GT(DDR3) kartı ile inceliyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar