arkadaşlar yakın zamanda 42 inç bir panel alacağım.gönlüm plazmadan yana.ama aklıma takılan belli başlı noktalar var plazma hakkında.elektrik tüketimi problem değil.Bluray veya pc den 1080 p ve 720p filmler seyredeceğim.konsol veya pc yi bağlayıp oyun oynayabilirim .tv seyretmeyı dusunmuyorum.
1-burn-in yeni nesil panellerdede mevcut mu
2- parlama falan demiş arkadaşlar -bu parlama parlak ekran lcd ler gibi mi-
3-aradaki 1000 1200 ytl lik fiyat farkına değer mi?
plazmacılar ve lcdciler diye fanatiklik yapan gruplar buraya mesaj atmazsa iyi olur.objektif akılcı yorum yapacak arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur. Mustafa Kemal ATATÜRK
Nedense bende ikisi arasında karar kılamıyorum. Karar kılsamda, tv kanallarının yayınlarının yetersizliğinden dolayı tv ye vereceğim o kadar paranın boşa gideceği gibi bi his var içimde. Ben 3-4 yıl daha bekleyip tercihimi lazer tv den yana yapacağım. o zamana kadar tv kanallarının yayınlarıda değişecek. kaliteli olacaktır. Ama illaki bi seçim yapmak gerekirse, LCD biraz daha ağır basıyo plasmaya göre.
pc ve konsol ağırlıklı kullanacaksn sana mutlaka lcd lazım.ayrıca lcd lerle plazmlara arasındaki makas farkı iyice daralıyor.2009 da yeni nesil led-backlight lcd lerle bu fark ortadan kalkacak düşüncesindeym. Saygılar
1080p bir yayını LCD mi daha iyi gösterir plazmamı
720p bir yayını full hd lcd mi daha güzel gösterir full hd plazma mı?
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur. Mustafa Kemal ATATÜRK
1080p bir yayını LCD mi daha iyi gösterir plazmamı
720p bir yayını full hd lcd mi daha güzel gösterir full hd plazma mı?
SD yayın tercihimi plazmadan yana kullanan biri olarak
sony x3500 tarzı özellikler içeren bir lcd 720p,1080p yayını plazmaya daha iyi verebilir diye düşünüyorum (piksel sıklıklarından dolayı)
canlı olarak test etme şansım olmadı teorik olarak söylüyorum
720p yayın interpolasyon sayesinde kalitesi düşerek 1080p olmaz mı peki lcd tvde ?
720p yayın interpolasyon sayesinde kalitesi düşerek 1080p olmaz mı peki lcd tvde ?
mutlaka fullhd bir panelde 720p film oynatırsak kalitede biraz düşüş olur ama biraz daha panelden uzaklaşarak bu elimine edilebilir.
full hd plazmada da olsa durum aynı olur.
ben plazmalar her çözünürlükte iyi görüntü veriyor bir nevi crt gibi sanıyordum.demek ondada interpolasyon var.peki madem interpolasyon var neden ikisi arasında sd yayında kalite farkı oluyor.(düşük çözünürlüklü plazmalardan bahsetmiyorum)
arkadaşım bende phılıps 42inç plazma var sana söyleyeceğim şey yakından izlemek istiyosan plazma ama uzaktan izleyeceksen lcd ama plazmanın şöle bir olayı var burada yazan olmamış görüntü yapışması oluyor kanalların amblemi yada uzun sire örneğin 5 saat gece oyunu yada filmi dondurup uyuya kalırsan sabah o görüntüğnün iziyle karşılaşabilirsin çok hafif şekilde belli oluyor ben buz devrini izlerken farkettşm bunu ve garanti kapsamında değil ayrıca piksel hatasıda çıkıyor 2. senesi oldu ve iki pikselim öldü bunu özellikle dikkate al
arkadaşım bende phılıps 42inç plazma var sana söyleyeceğim şey yakından izlemek istiyosan plazma ama uzaktan izleyeceksen lcd ama plazmanın şöle bir olayı var burada yazan olmamış görüntü yapışması oluyor kanalların amblemi yada uzun sire örneğin 5 saat gece oyunu yada filmi dondurup uyuya kalırsan sabah o görüntüğnün iziyle karşılaşabilirsin çok hafif şekilde belli oluyor ben buz devrini izlerken farkettşm bunu ve garanti kapsamında değil ayrıca piksel hatasıda çıkıyor 2. senesi oldu ve iki pikselim öldü bunu özellikle dikkate al
umarım bu söylediklerinizin, pioneer kurolar için geçerli olmadığını biliyorsunuzdur.
jak uyarın için saol özellikle marka belirttimki yanlış anlaçılma olmasın yinede fikri yada başka bilgisi olan arkadaşlarda bilgilerini faylaşabilsinlerki eksik birşey kalmasın tşk
sn.cheetlack senin bilgilendirmem için bende teşekkür ederim.Şimdi philipsin plazmadan neden çekildiğini daha iyi anladım.Plazmada hayat görmedikleri için değil plazma yapamadıkları için çekildiklerini düşünüyorum
aynı boyuttaki ekranların aynı markalarda olup panelleride aynı olmasına rağmen aralarında 600 ytl ye varan fiyat farkları oluyor.arada gerçekten 600 ytlik fark varmı.ucuz olanı alırsam çok mu şey kaçırıyorum
panasonic g10 panel ile g11 panel arasında gerçekten çok fark varmı?
50 inç samsung tv varken 46 inç panasonic daha pahalıya alınır mı?aralarında gerçekten fiyat farkı kadar gözlemlenecek görüntü farkı varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 14 Eylül 2008; 13:58:37 >