Merhaba. Asus M51 ve M50 serileri hakkinda tavsiyeye ihtiyacim var. Ozellikle bu serilerden bir model kullananlardan yorumlari bekliyorum. Hangi seri ve hangi model olacagina karar veremedim. Serilerin en yuksek modelleri ile ilgilenmiyorum(ekonomik sebebler). Bu serilerden uygun fiyatli ve e-satali bir model ariyorum.
Bu arada modelleri alisveris sitelerinde pek goremedim. Asus'un sitesinde bir guncellenme sorunu mu var? Eger bunlar artik satistan kalktikyasa bunlari dengi cok pahali olmanyan neler onerirsiniz?(Oneriler Toshiba'da olabilir)
bende m51vr 240dvyi almayı düşünüyorum ,oyun oynamayacağım için bana hayli hayli yeter.ama asus nasıldır acaba notebbookta ,şu f3lerdeki kasa çatlama hadisesinden sonra güvenim sarsıldı benim. ayrıca dvi ve de spdif standart olarak bütün m51vr 240dv lerde var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 24 Eylül 2008; 14:07:39 >
Sanırım M51Vr alacağım. M51Va gereksiz fazla gibi benim için. Tek çekincem ekran kartının biraz düşük olması. Reason falan kullanacağım. Grafik bakımından çok dert şeyler değil ama arada sırada oyunda oynayabilirim. Bakalım araştırıyorum. Bir yandanda Toshibalara bakıyorum oralardan güzel bir şey çıkar mı diye?
Az önce boğaziçi ile konuştum. Türkiye'deki hiçbir asus modelinde e-sata yokmuş. İnanılmaz... Boğaziçi'nin ikinci kazığı bana. Zamanında Asus P5W DH DELUXE anakartıda Türkiye'ye oldukça geç sokmuştu.
Asus M serisi diyince gözlerim doluyor, duygulanmadan edemiyorum. Duygularımı bir kenara bırakıp bir değerlendirme yapmak istiyorum. 2005 mayıs ayında türkiyeye yeni girdiği sıralarda Asus M6V modelini aldım hala kullanıyorum [hatta bu mesajı da emektardan yazıyorum :) ] Şu aralar yaşlılıktan olsa gerek biraz mızmızlanıyor.. ee kolay değil neredeyse 3.5 yıl oldu. Kendisini elimden geldiğince memnun etmeye çalıştım, upgradeler yaptım. Ram 512 den 2 Gb a, 60 GB diskten 160 a çıkardım. ama artık zamanla eskidiği bir gerçek.. Geçen yıl vermişti aslında bazı belirtileri.. Ankarada ki servise götürdüm ses kartında bi çatlak oluşmuş ses gidip geliyordu bıraktım ve ertesi gün aradılar Asusunuz iyileşti diye garantinin son gününde hemde :) Saolsunlar, var olsunlar.. allah razı olsun hemen yaptılar. :) Sanırım bu bi rekordu. Her neyse 3 aydır da ekran da problemim var görüntü titriyor, akıyor, renk değiştiriyor. LCD me nazar değdi sanırım. 1680x1050 yatay dikey 178 derece görüntü açısıyla gönlümü, aklımı ruhumu teslim almıştı.. bakalım yine servis yolu göründü garanti kapsamı dışında ama biliyorum ki yine hemen müdahele edecekler..ama bu defa parası ile :)
M6V sonoma 1.86, Ati x600 ekran kartlı cihazımı yine aynı seri olan M50VM253DB ile görev değişikliğine sokacağım. Dedesi gibi o da görevini en iyi şekilde yerine getirecektir.. ona da 1999$ vermiştim buna da gözümü kırpmadan vereceğim sanırım..
Bu arada piyasa da ki diğer tüm cihazların ekranları parlak.. ve ben parlak ekrandan nefret ediyorum. Hem alıştım çözünürlüğüne 1680x1050. Visual Studio da, MS Blend de, Photoshop da çok güzel oluyor :)
Alacak olan arkadaşlara mutlaka tavsiye ediyorum pişman olmazsınız.. Bu gönül meselesi artık :)
Dün (24.09.09) M51SE240DV modelini oxyd'den 1640 liraya (640 peşin, bin lira da 6 taksit) aldım.Öncelikle merak edilen konuya cevap vereyim. E-sata giriş özelliği var ama daha kullanmadım. makinayı yük altında hiç kullanamadım performans olarak birşey diyemiyorum ama super pi testi yaptım 1M hesaplamayı 21sn de yaptı(arkada vista güncellemesi devam ediyordu). Dışardan gördüklerim ise tam tuş takımı olması ve dizaynı hoşuma gitti. usb girişleri 2 arkada birde önde. sağda ve solda yok. sökülüp takılan lan,modem, e-sata, dvi vs girişleri sağ tarafta toplamışlar. bu yüzden o bölgede hepsini birden takmak isteyen birisi için bi kablo yığını söz konusu olabir, mouse kullanmak problem yaratabilir. dvdrom sol tarafta tek başına duruyor. işlemciyi padin sağına bi yere koymuşlar. elimi üzerine koyunca sıcaklığı hissedebiliyorum. bakalım yük altında nasıl bi sıcaklığa ulaşacak en çok da merak ettiğim konu bu zaten. ilerde göreceğim artı ve eksilerini tekrar payşalırım...