Şimdi Ara

## Nvidia'nın GeForce 9300 ve 9400 Yonga Setleri 23 Eylül'de Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Nvidia'nın GeForce 9300 ve 9400 Yonga Setleri 23 Eylül'de Geliyor ##


    Nvidia'nın Mayıs ayında duyurmak üzere yola çıktığı fakat yaşanan ertelemelerden ötürü yaz aylarına kaldığı ifade edilen GeForce 9x00 serisi yonga setlerinin 23 Eylül'de lanse edileceği belirtiliyor. Yeni yonga setleri önemli zira Nvidia'nın Intel platformu için hazırladığı Hybrid SLI destekli ilk çözümler olacak seri ile Nvidia ayrıca entegre grafik işlemcili yonga seti pazarında liderliği oynamak istiyor. Her ne kadar geçtiğimiz hafta içerisinde MSI ve ECS, GeForce 9300 yonga setli anakartlarını duyurmuş olsalar da Nvidia'nın resmi duyuruyu 23 Eylül'de yapacağı bildiriliyor. Statik örnekleri geçtiğimiz Haziran ayında Tayvan'da gerçekleştirilen Computex fuarında gösterilen yeni anakartlar ile Intel platformuna yeni bir soluk gelmesi bekleniyor.

    Bilindiği üzere Intel işlemcili ve entegre grafik işlemcili giriş seviyesi masaüstü bilgisayar toplamak veya ofis sistemi oluşturmak isteyen kullanıcılar için güncel anakart seçenekerinin tamamı Intel çözümlerini içeriyor. Bu sebeple hem daha güçlü IGP alternatiflerinin pazara giriş yapması hem de Hybrid SLI teknolojisinin yaygınlaşabilmesi için GeForce 9x00 serisi meyak uyandırmayı başarıyor. Intel'in LGA775 formundaki güncel işlemcileriyle kullanılabilen yeni yonga setleri, 1333MHz FSB hızını desteklemekteler. 800MHz'e kadar DDR2 belleklerle uyumlu olan GeForce 9300 ve 9400, DirectX 10 ve Hybrid SLI destekli entegre grafik işlemciye sahipler. PureVideo HD teknolojisiyle donanımsal video hızlandırma özelliğine de sahip olan yonga setlerini saat hızları ayırıyor.

    Yapılan açıklamalara göre GeForce 9300 IGP'sinin çekirdek hızı 450MHz ve paralel işlem birimi hızı 1200MHz olarak belirlenirken, GeForce 9400'ün ilgili saat hızları ise 580MHz ve 1500MHz olarak belirlenmiş durumda. 16x paralel işlem birimine sahip olan IGP'ler ayrıca CUDA teknolojisini de desteklemekteler. D-Sub, DVI, HDMI ve DisplayPort gibi görüntü arabirimlerini de destekleyen yeni yonga setlerinin belirttiğimiz üzere 23 Eylül'de duyurulması beklenirken anakartların hangi fiyat seviyesinden kullanıma sunulacağı henüz açıklanmış değil fakat bu noktada Nvidia'nın G45'i hedef alabileceği de konuşulmakta.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • biraz geç kalındı bence
  • nvidia niye böyle geç sürüyor acaba belkide hiç umudu yo o yüzden
  • Şunların bir testi çıksa keşke, 7600gt yi geçebiliyorlar mı çok merak ettim

    Unutmadan bir de Nvidia'nın Physx artısı var . 9300 ve 9400 ün üzerine Physx işlemlerini atarak yeni nesil oyunlarda daha iyi performans alınabilir; fakat bu igp ler Physx işlemlerinde yeterli gelir mi bilmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musandia -- 13 Eylül 2008; 13:51:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.