Şimdi Ara

Araç Devir Tescil Muayne ve Sigorta Hakkında Sorularınız Buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
5
Favori
61.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • buraya bakan yok yani soruyu konu dışınamı açacaz

    noter satışından sonra arabayı üstüme almak için neler yapıcam beyler bi yardım
  • bildiğim kadarı ile kaskonuz süresi bitince kullanmadığın ayların parası diye bir şey olmaz çünkü süren bittiği için kaskonda bitmiş olacak ancak hasarsızlık indirim olayı var onuda her sigorta şirketi yapıyormu bilmiyorum ama bazı sigorta şirketleri abinin kaskosunu senin üstüne indirimli olarak alabiliyor yani noter satışı için 200TL deseniz + yeni ruhsat içinde kendiniz yaparsanız 50TL gider sanırım. kaskonuzuda tekrar ,indirimli olarak fiyat alabilirsiniz trafik sigortasını abiniz iptal ettirip siz kendiniz yaptıracaksınız. onda da bi zararınız olmıcak
    quote:

    Orjinalden alıntı: SIFIR

    Merhaba arkadaşlar, kullandığım araba abimin üstüne ve bugünlerde kendi üstüme alıcam ama sorum var..

    abimin üstüne kaskolu araba ve 9. ayda bitecek kasko, ve ücreti ödenmiş durumda ben alınca ne olacak kasko ? kullanmadığı ayların parasınımı alacak veya nasıl benden nasıl devam eder?

    şimdiden tşkr
  • Slm...araç alırken noterde kredi kartıyla ödeme mümkünmü? bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım...
  • Merhaba arkadaşlar, şirket için İsuzu nkr wide kamyonet aldım. En uygun trafik sigortasını nerde yaptırabilirim bir de tahmini fiyat söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • arkadaslar merhaba, yeni bir arac alacagım. ucuz oynamalık bir araba fakat aracın ruhsatı var ama ruhsat sahibine ulasılamıyor. bu nedenle devrini alamıyorum. bu aracı kişiler arası sözleşme ile alsam( sadece para garantisi için ) ilerde muayene falan için ruhsat sahibi gerekir mi ? aracı polis cevirdiğinde ruhsat sahibi böle böle desem bir sorun yaratır mı ? yada bana zararı ne olur ? yardımcı olabilirmisinz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgahandevrim

    arkadaslar merhaba, yeni bir arac alacagım. ucuz oynamalık bir araba fakat aracın ruhsatı var ama ruhsat sahibine ulasılamıyor. bu nedenle devrini alamıyorum. bu aracı kişiler arası sözleşme ile alsam( sadece para garantisi için ) ilerde muayene falan için ruhsat sahibi gerekir mi ? aracı polis cevirdiğinde ruhsat sahibi böle böle desem bir sorun yaratır mı ? yada bana zararı ne olur ? yardımcı olabilirmisinz?
    aracın ruhsat sahibini bulmadan üstüne alamazsın bu bir muayene için şart değil ama muayeneden sonra ruhsatın değişimini isteyebilirler yine o kişi şart bence hiç girme çok uğraşırsın ruhsat sahibini bulacaksanız şayet hayırlı olsun
  • Arkadaşlar. İnternette bir araç buldum. 74 model 350 SE Mercedes. Araç İzmir'de. Ben İstanbul'dayım. Aracı İzmirden noter üzerinden satış işlemlerini yapıp o şekilde İstanbul'a getirip İstanbul'da tescil ettirebilir miyim? Masraf ne kadar mal olur bana. Plaka değişimi ne kadara patlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orcunsau

    Arkadaşlar. İnternette bir araç buldum. 74 model 350 SE Mercedes. Araç İzmir'de. Ben İstanbul'dayım. Aracı İzmirden noter üzerinden satış işlemlerini yapıp o şekilde İstanbul'a getirip İstanbul'da tescil ettirebilir miyim? Masraf ne kadar mal olur bana. Plaka değişimi ne kadara patlar?

    Öncelikle noter satışında İstanbul adresi vermeyi unutma , noter masrafı da kesin olmamakla birlikte ortalama 100-200 arası fiyat tutar.
    Çift ruhsat değiştireceksin 70 lira
    Trafik sigortası en ucuzlarından birini söyleyecek olursam 280 lira.
    Çift plaka 20 lira.
    Tescil için ek-1 formları(başvuru formları) 10-15 lira civarı..

    Yani eğer aracın muayenesi de varsa ona masraf yapmadan ort. 500-600 liraya tescilini yapabilirsin.
    İnş unuttuğum nokta yoktur. :)
  • Aracın muayenesi 1 sene daha varmış. Ben aracı alınca bir daha muayene yaptırmam gerekmiyor yani. Arkadaşım aracın muayenesi varsa bile sen satın alacağın için senin de bir daha muayene yaptırman gerekiyor demişti...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thezjan

    ilk defa araç alacaksanız öncelikle aracı satan kişi (zaten bilgisi vardır ve kendi sorumluluğudur) nakil vasıtaları vergi dairesinden aracın satışı için sakınca yoktur(borcu yoktur) belgesi alacak ve bu belge ile ruhsatı kimliği sizde kimliğiniz ile notere gideceksiniz. Noterde satışı yaparken var ise nakit alışverişi yapılabilir. burada aracın noter satışını aldınız(noter satışı arac bedeline göre değişir örneğin 15.000 ytl lik bir araç ortalama 300 ytl gibi tutar.) elinizde noter satışı ve aracın eski ruhsatı var. Şimdi yapmanız gereken kendi adınıza düzenlenmiş aracınızın trafik sigortasını kestirmektir.(yeni ruhsat için trafik şubesi istiyor.)Aracın noter satışı trafik sigortanız eski ruhsat ve birde bu takipçi denilen her trafik şubesinin etrafında dükkanları vardır onlardan temin edebileceğiniz (5-10 ytl civarında) Ek-1 formu vardır onlardan 2 adet temin edip evraklarınızı aracın ruhsatında yazan hangi trafik şubesine kayıtlı ise oraya teslim edeceksiniz. Bu arada aracın ruhsatı 2 nüshadan oluşur. birinde muayneler yazar eğer o dolmamış ise onun değişmesine gerek yoktur. tek nüshanın değişimi 30 ytl civarındadır. masraflarınız bunlar olur bir kaç gün içinde yeni ruhsatınızı alırsınız.Saygılar


    merhaba,ben de araç satıcam birkaç güne hayırlısıyla..hala aynı mı işlem?!notere gerek var hala dimi?
    kısaca;ben noterden işlemi hallediyorum sonra alıcı kendisi bir ay içinde hangi ilde yaşayacaksa o ilin trafik şubesinden ruhsatı çıkarıyor?!doğru mudur?
    teşekkürler!
  • iyi günler
    ankarada okuyorum 2. el motosiklet almayı düşünüyorum
    memleket ankara dışında benim devir masrafı ne olur
    masraf çok olacaksa ikametgahımı ankaraya geçirmeyi düşünüyorum mümkünmüdür ?

    teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar

    ben geçenlerde bi araç almıştım yalnız maddi sorunlar yüzünden şuan için aracı üstüme alamıcam bu yüzden ilk sizlerle paylaşmak istedim umarım sorumu cevaplarsınız aracımın sigortası bu ayın sonunda bitiyor bende satışını önümüzdeki ay veya ondan sonraki ay alacağımdan araç sigortasını 2 aylık yaptıra bilirmiyim ve ücreti ne tutar bilgisi olan varsa lütfen yazsın şimdiden teşekkür ederim.

    saygılar
  • kaskolu aracımla kaza yaptım aracım perte çıktı
    kasko firması ödeme için çekme belgesi istiyor aracımda özel plakam var ve bunu almak istiyorum
    çekme belgesini henüz almadım
    çekme belgesi için ruhsat ve plakalar isteniyormuş
    plaka boşa mı çıkacak tekrar almak istiyorum
    çekme belgesini aldığım an mı plaka boşa çıkar
    yardımlarınızı bekliyorum
  • Selam arkadaşlar.

    Aracımı aldıktan sonra LPG taktırdım ve LPG ci vasıtası ile tüm evrakları muameleciye teslim ettim. Araç ruhsatı adıma düzenlenmiş geldi. Aracın bandrolünü ödeme zamanı geldiğinde onlien banka şubelerinde maliye veritabanında araç sizin adınıza kayıtlı değildir ibaresi ile karşılaştım. Muameleciye ulaşmaya çalıştım fakat kalp krizi geçirmiş ve dükkanı kapatmış. Trafik şubeden sorgulattım araç aldığım tarihte adıma geçrilmiş görünüyor. Yani ruhsatta sahtecilik yok. Aracı maliyeye kaydettirmek için ne yapmalıyım ve bana ne kadara mal olur.

    Aracım 34 plaka fakat ikametim 59.
  • Arkadaşlar nisan 2009 da bir araç aldım. Ruhsatı çıkardım. Temmuzda vergisini ödemeye bankaya gittim aracın kayıtlı olduğu kişinin tc kimlik no. ve vergi kimlik no. sistemde hala eski sahibi üzerine görünüyor. Adıma olan Ruhsat ve ödediğim verginin bankla dekontu bende. Düzelttirmek için nereye gitmeliyim? Aracı satmaya kalktığımda bir sorunla karşılaşır mıyım?
    İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Araç Fatih'e kayıtlı.
  • edit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkbilisim -- 17 Ağustos 2009; 23:44:55 >
  • @mfkbilisim

    Selam. Ben sorunu şu şekilde çözdüm. Aracı aldığım kişide kalan noter alım satım evrağından kopya aldım ve ruhsat ve kimlik fotokopimle birlikte bir muameleciye gittim ve 50 lira karşığılığıda aracımı kaydettirdim. Ondan snorada kendi adıma vergiyi ödedim.

    Sanırım senin sorununda bu şekilde çözülebilir.
  • trabzon'dan aldığımız 2.el 34 plaka bir aracı rize'de kullanmak için neler yapmak lazım?
    trabzon'dan aldığımız 2.el 61 plaka bir aracı rize'de kullanmak için neler yapmak lazım?

    trabzon'dan aldığımız 2.el bir aracın sadece noterden alımını yapsak, geri kalan tüm işlemleri rize'de yapabilr miyiz? bu arada yolda kaza yapsak ne olur?

    trabzon'dan aldığımız 0 km. bir araç illa 61 plaka mı olur? rize'ye götürüp orada 53 plaka olayı nasıl olur? yolda kaza yapsak neler olur?

    0 km. araç alımlarında "anahtar teslim" ifadesinin tam karşılığı gerçekten de anahtarı al ve git midir?
    yoksa yine ek masraflar var mı ödeyeceğimiz?

    teşekkürler.
  • yanıt yok mu?
  • sağol kardeş de habire başkalarının hataları yüzünden para ödemekten bıktım. Sonuçta ben ruhsat işlemleri için trafiğe para ödedim. Ruhsata şasi no. yazmak için bile ek para istiyorlar. bir de sisteme kaydını yapmıyorlar. Bu kadar çok ihtiyaç duyulan bi müessesnin bu kadar garip yönetilmesi anlaşılır gibi değil. Ruhsat dağıtılırken hiç birşeye bakılmayan bi ülkeden bahsediyoruz ya adam sormadan ruhsat veriyor. Benim deyip toplasam ruhsatları muameleci zannedip hepsini verecekler.
    Bi de ben vergiyi ödedim valla araba başkasının adına görünürken. Son günüydü faize girmesin diye. İnş. bi arıza çıkarırlar da ortalığı birbirine katarım :)
    quote:

    Orijinalden alıntı: brus77

    @mfkbilisim

    Selam. Ben sorunu şu şekilde çözdüm. Aracı aldığım kişide kalan noter alım satım evrağından kopya aldım ve ruhsat ve kimlik fotokopimle birlikte bir muameleciye gittim ve 50 lira karşığılığıda aracımı kaydettirdim. Ondan snorada kendi adıma vergiyi ödedim.

    Sanırım senin sorununda bu şekilde çözülebilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.