Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Anten ve kurulum hakkında çok basit sorularım var.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> Anten ve kurulum hakkında çok basit sorularım var. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Hazar

Sisteme Gözat

13 Eylül 2008; 2:05:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sorularım çoğunuza komik gelecektir, fakat herhalde çok basit olduğu için hiçbir bilgi bulamadığım konular. Yine de sormalıyım.
Uydu anteni olayına yabancıyım. Salona kurduğum HTPC sistemine DVB-S destekli bir hybrid kart aldım. Analog ve radyo kısmını kullanıyorum sorun yok. Uydu tarafı boş, orayı da kullanayım istiyorum.

Bana gereken malzemeleri, üst konulardan kopya çekerek topladım, bir çanak, bir LNB, biraz kablo ve kabloyu sonlandırmak için F denilen uçlardan lazım. Eksik var mı, bu soru 1.
Apartmanın 5. katında oturuyorum, 90cm anten yeterli gelir mi? Ofset veya parabol farkeder mi? İzlemeyi düşündüğüm yayınlar, Türk kanalları. Sanırım Türksat uydusu oluyor bu. Çanağı bu uyduya baktırmak gerekiyor sanırım, bu işlem nasıl yapılır? Özel bir cihazı mı var, göz kararı mı yapılıyor? (eski sistem, görüntü alınca bırak mantığı). Demeye çalıştığım, dış cepheyi 4 yerinden delerek L şeklindeki anten oturtma parçasını takmakla iş bitecek mi? Yoksa bu işin ucu illa ki uyducu arkadaşların benden servis ücreti almasına mı bakacak?
Son sorum, hangi uydularda hangi kanallar çıkıyor, bunların yazdığı bir yer var mı?

Saygılar.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

e154

14 Eylül 2008; 1:47:00 

evet ihtiyaçların o kadar. başlık dediklerin F konnektör... kablo olarak RG6U6 kullan. sakın ucuz ve ince RG59U4 filan kullanmaki bi kaçkere kendi kendine kısadevre olduklarına şahit oldum, birisinde adamın receiveri yakmıştı. RG6U6 nın da çeşidi var plastiğine bak özelliklede canlı uç plastiği kötü ise alma. dışı yeşil veya siyah yeşil çizgili olanlar kaliteli oluyor... yani kabloyu büktüğünde kırılmasın. LNB nin düşük db lisini al yani gürültü seviyesi düşük olanı. çanağın ofset olsun ki zaten günümzde bütün çankalr ofsettir. dik dururlar kışın kar tutmazlar. ve çanağın yüzeyi önemli olduğundan kaliteli bişey al. kötüsnü alırsan ayarlaması epey zordur. ( 20 YTL ye alınan çanağa tam 2 saat uğraştım ama sonunda başardım )mesala BAFF markasını önerebilirim. apartmanın nersinde oturduğun önemli değil veya antenin kurulduğu yükseklikte önemeli değil güneye baksın önü açık olsun yeter. türksat uyduusu için 90 cm lik çanak yeterlidir. ve ayarı 42 derece doğu diye geçer. bu demektrki güneyi sıfır alarak 42 derece doğuya çevirmek. tabii birde çanağın aşağı yukarı yöndeki ayarı var. onundercesini bilmiyorum ama ben göz kararı LNB düz duracak şekilde yaparım. ayağını 90 derece dik olacak ve sallanmayacak şekilde sabitlemelisin. ayarlamak için cihazda kullanabilirsin veya çevrendeki çanaklarıda referans alabilrsin ama tecrüben yoksa hayli zor olacaktır. bunun için satılan cihazlarda var 20 - 30 YTL civarı geçici olarak seri bağlıyosun ve üstünde ibre var ama ben hiç kullanmadım. bnütün kurulumlarımı TV ile yaptım. aynı şehirde olsaydık yardım ederdim

Hazar

Sisteme Gözat

14 Eylül 2008; 2:16:28 

Sağol Erhan cevapların için

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> Anten ve kurulum hakkında çok basit sorularım var. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: Forex Standı
Yoğu iş yükü, trafik, ekonomik krizler! Biraz rahatlamaya ne dersiniz? Forex'in masaj koltukları hakkında bilgi alıyoruz.
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar