Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
asus a8je pil zayıflayınca direk kapanıyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> asus a8je pil zayıflayınca direk kapanıyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
canozpinar

13 Eylül 2008; 1:34:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar imzamda özellikleri yazan a8je laptopumun pili %20 lere falan geldiği zaman direk kapanıyor. windowstan ayarlarını kontrol ettim. hatta pardus vista ve sayısız kere xp kurmama rağmen tüm işletim sistemlerinde aynı şeyi yaptı. pili zayıf desem onda da sorun yok 60-75dk. civarı gidiyor. aldığım zaman ilk şarjını da düzgün yapmıştım. son 1-2 aydır böyle. pilde çalışırken hiç uyarı falan vermeden direk kapatıyor kendini. sonra tekrar çalıştırıyorum çalışmasıyla kapanması bir oluyor. anladığım kadarıyla bilgisayar pilin ne kadar kaldığını tam okuyamıyor veya başka bir sorun var sizce neden olur bu?

ASUS A8JE||core 2 duo 1.83//2gb ddr2 667//ati x1450//100gb hdd
ASUS A6JC||core duo 1.83//1gb ddr2 533//geforce go 7300//100gb hdd
COWON D2 8GB + SHURE E500PTH
canozpinar

13 Eylül 2008; 13:19:59 

up

ASUS A8JE||core 2 duo 1.83//2gb ddr2 667//ati x1450//100gb hdd
ASUS A6JC||core duo 1.83//1gb ddr2 533//geforce go 7300//100gb hdd
COWON D2 8GB + SHURE E500PTH
prmtr

13 Ekim 2008; 0:44:23 

Ben de aynı cihazı kullanıyorum. Esasen burada bu makinayı kullananlar olarak bir paylaşım alanı yaratamadık.
Eğer sorunu hala bulamadıysanız size kalibrasyon yapmanızı öneririrm. Şöyle :
1- Makinenin BIOS ekranını aç.
2- Power seçeneğine gel ve seç
3- Program sizden AC adaptörü bağlamanızı isteyecektir. Bağlayın ve şarj olmasını bekleyin. Bu sırada yapılan şarj tam şarjdır.
4- Sonra program sziden Ac adaptörü elektrik bağlantısını kesmenizi isteyecektir. Bağlantıyı kesin ve PC yi kapatmadan kendi kendine deşarj olmasını bekleyin.
Bilahare deşarj olunca bir süre pilin soğumasını bekleyip yeniden şarj edin (kapalı iken). Bakalım bu sefer de sıkıntı olacak mı? Kolay gelsin.

Asus A8Je
laconf

Sisteme Gözat

13 Ekim 2008; 9:19:48 

quote:

Orjinalden alıntı: prmtr

Ben de aynı cihazı kullanıyorum. Esasen burada bu makinayı kullananlar olarak bir paylaşım alanı yaratamadık.
Eğer sorunu hala bulamadıysanız size kalibrasyon yapmanızı öneririrm. Şöyle :
1- Makinenin BIOS ekranını aç.
2- Power seçeneğine gel ve seç
3- Program sizden AC adaptörü bağlamanızı isteyecektir. Bağlayın ve şarj olmasını bekleyin. Bu sırada yapılan şarj tam şarjdır.
4- Sonra program sziden Ac adaptörü elektrik bağlantısını kesmenizi isteyecektir. Bağlantıyı kesin ve PC yi kapatmadan kendi kendine deşarj olmasını bekleyin.
Bilahare deşarj olunca bir süre pilin soğumasını bekleyip yeniden şarj edin (kapalı iken). Bakalım bu sefer de sıkıntı olacak mı? Kolay gelsin.

Bence de kalibrasyon bu sorunu çözer.
Bir süre önce buna benzer bir sorun duymuştum, pilin cell'erinden biri bozuluyor ancak pil kontrol devresi bunu bilmiyor, o nedenle o cell'e sıra geldiğinden çat diye kapanıyordu laptop. Belki kalibre edililrse pil, bozuk cell'in farkına varıp onu devre dışına alabilir.

Bir paylaşım alanı adına ise, valla ben de çok isterdim ama A8JE sahibi çok fazla kişi yok sanırım, benim bildiğim ikiniz artı seagleeye diye bir arkadaş vardı ilk zamanlar driver'ları falan sağlayan...

bu arada driver demişken, www.asustreiber.de adresinde driverları tek tek ya da paket olarak bulabilirsiniz. ancak güncel driverlar sorun çıkartabiliyor bazen, haberiniz olsun.

Laptop: Asus A8JE: C2D 1.83 GHz, 1GB DDR2 Ram, ATI x1450 ekran kartı, 100 GB 5400rpm HDD, 14" glare ekran, DVD-RW, 6cell pil
Telefon: Nokia N95
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> asus a8je pil zayıflayınca direk kapanıyor Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: KT Servis Standı
KT Servis Laptop sahipleri için sundukları pratik ve hızlı çözümler hakkında bizleri bilgilendiriyor
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar