Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kurallar, Duyurular, Öneri ve Şikayetler... <2>

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Kültür ve Bilim >> Kurallar, Duyurular, Öneri ve Şikayetler... <2> Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Hare Rama

13 Eylül 2008; 0:33:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Önceki aynı konuya mesaj atılamıyor. Bu nedenle aynı şekilde buradan devam edelim...

Önceki şikayet konusu linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_7461550/tm.htm

Bu forumla ilgili herhangi bir öneriniz, şikayet veya eleştiriniz varsa ayrıca konu açmadan burada ifade edebilirsiniz. Bize de, yönetim olarak, size daha kolay yardımcı olmamız konusunda katkıda bulunmuş olursunuz.

Güzel anılarla sürdüreceğiniz iyi forumlar dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: ssm
Forum kurallarından:
9) Forumda Dini ve Siyasi konuların geçtiği mesaj atımları yasaktır bu tür içeriklerin
tartışılması yıllar süren deneyim sonrasında bir noktaya ulaşamadığı görülmüş
ve gerginlik yaratması yüzünden tartışılması yasaktır. Eğer ki yapılan kural
ihlali moderatörler tarafından görülürse konu silinecektir.

Eğer bu tarz konular açılmaya devam edilirse bundan sonra açan kişi uyarılmayacaktır.
Konuyu açan kişi ve bu konuda, bu konular ile ilgili konuyu devam ettirmeye çalışan kişilerin üyelikleri ilk olarak geçici olarak, eğer tekrar edilirse tamamen engellenecektir.

Not: Konu Dışı özellikte olan yazılarınızın içinde kültür bilim açısından öne çıkacak unsurlar varsa lütfen onu öne çıkarın. Aksi halde silinmek veya taşınmaktan kurtulamaz.

Ek duyuru:
Arkadaşlar görüyorum ki bazı konular o kadar açık anlatmamıza rağmen iyi anlaşılmamış.

Karşılıklı mesaj yazmak üzerine birkaç açık net sözlerimi lütfen not ediniz:

Bu forumda hiç kimse hiç kimseye karşıdaki kişinin, şahsını, fikrini, görüşünü, inanışını ima ile dahi olsa hakarete alaya veya değişik ifade ile rencide edecek mesajları yazamazlar.

Yine hiç kimse hiç kimseye açık veya kapalı şekilde herhangi bir şahsı veya tüzel kişilikleri konu ederek (devlet, din, tarih, fikir adamları, meşhur ve kamuya mal olmuş kişiler, resmi veya özel kurumlar, özel ticarethane veya şirketler ) böyle yazışmalarda bulunamazlar.

Böyle yazışmaya kendinizi haklı görseniz, bunu milli manevi açıdan gerekli gerekli görüp kendinize bir görevmiş gibi dahi görseniz bu yasaktır.

Unutmayınız ki siz ve biz modlar dahi buranın sahibi değiliz. Buranın kurallarını da siz değil biz yöneticiler belirleriz. Eğer bu şekilde dediğimiz gibi yazışmak sizin usulunüze uyan bir stil değilse lütfen bizim forumumuzda yazışmayınız. Buna uyan forumlar mutlaka ki vardır. Gidip orada istediğiniz fikir veya inanışı şahısları alaya alıp hakaret etmek istiyorsanız ve onlar buna izin veriyorsa bunu tercih etmek size kalmıştır. Bu forumda asla buna müsaade edilmeyecektir.

Açık söylüyorum sebebiniz ne olursa olsun ister kötü söz söyleyen birini hizaya getirmek için olsun veya 'ne olursa olsun' ifadesine ne giriyorsa karşılık olarak söylediğiniz her kötü söz sizi suçlu kılacaktır.

Ayrıca yönetim tarafından ben veya başka bir mod arkadaşın yazmanızla uyarıldığınız her kelime.

Örnek mi?
Karşının size söylemenizi yasak ettiği her kelime. Bu konuda bir şikayet alırsak veya şahıs sizi uyardığı halde bunu demeye devam etmeniz durumunda bu suç teşkil eder. Eğer biri kendisine 'arkadaşım' denilmesini istemiyorsa denilmeyecektir. Burada yorum istemiyorum. Ben onu seviyorum onun için diyorum ifadesi kabul edilmeyecektir. (..muhatabın itirazı üzerine buradaki örnekleme silinmiştir. ....)
Dini ve Siyasi konularda hatta her konuda ne kadar tolerans ve geniş olduğumu hatrılarsanız bu istediğim size fazla gelmez. Zaten bu istediğimi yapsanız her türlü siyasi ve dini konu da tartışılır hale gelir değil mi? Hem üstelik karşıt fikri söylemek varken bu tür uygun olmayan kelimeleri kim kullanmak ister ki?

Saygılarımla. Hare Rama

Geldiğimden bu yana istedim ki anlayış ve saygı içinde her konu tartışılsın paylaşılsın. Ancak gördüm ki buna hazır olmayanlar var.

Bu nedenle sizlere sormak istiyorum:

1. Siz dini konu açmak isteyenler: Bunu ne amaçla açıyorsunuz. Eğer paylaşmak ve buna karşı olanlar ne diyecek diye açmıyorsanız o zaman bunun açılmasının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü burası propaganda aracı yahut birilerini dine imana getirme aracı değildir. Madem ki karşıt fikirleri duymak istemiyorsanız o zaman ne diye bu konuları açıyorsunuz? Sizin bildiğiniz size kalsın. Yani zorla birilerini dine imana getirmeyi mi kast ediyorsunuz? Olsa olsa zannımca sonuçta tersi oluyor.

2. Siyasi amaçla yazanlar: Siz de aynen dini konularda olduğu gibi fikrinizi başkalarıyla paylaşmak, bilhassa karşıt olanlardan onların eleştiri ve görüşlerini almak amacıyla yazmıyor musunuz? Yoksa fikrinizi propaganda olsun diye mi yazıyorsunuz? Burası bir forum. Amacınız karşıt fikirler öncelikli olmak üzere onlardan eleştiri almak ve paylaşmak değilse, sizin siyasi görüşünüz size kalsın. Zaten size ne denilse hiçbir katkısı olmayacak siz de böyle dayatıp durdukça kimse sizden bir katkı almayacak. O halde yazıp durmanın ne anlamı var? Bildiğiniz size kalsın.

Şimdi bu tolerans döneminde anlamış bulunuyorum ki kimse siyasi veya dini görüşünü kimseyle paylaşmak niyetinde değil. Sadece dayatma amacında. Ben de mod olarak bana verilen yetkiye dayanarak bunu sezdiğim tüm topicleri kapatacağım. Kimse de bana bu niye böyle oldu demesin. Burası bir dernek yahut fikir klübu değil ki, eğer dini ve siyasi görüşünüzü tartışmaya açmayacaksanız ne işiniz var böyle topicleri açmakla?

Hare Rama'nın önceden yazdığım tüm bu yargılara katılmakla birlikte ekleyeceğim birkaç şey var.
Öncelikle, kültür ve bilim haberleri için lütfen üst konuyu tercih edelim. (Konu üzerinde ayrıntılı yorum istemiyorsak...) Özel olarak yorumlama ve anlama isteğimiz varsa ancak yeni konu açmak tercihinde bulunmaya özen gösterelim. Böylelikle konu kirliliğini, çeşitli reklam çalışmalarını engellemiş oluruz.

Bir diğer konu, bu tür açılan konulara ya da sunulan paylaşım türü içeriklere verilen yanıtlar. Eğer bir yorumunuz varsa yazınız ancak, yorum olmadan yalnızca, "eline sağlık", "güzel paylaşım sağolasın", "emeğine sağlık" gibi yorumlar yapmak yalnızca mesaj kirliliğine yol açıyor. Konuyu okumak ve öğrenmek isteyen insanların önünde bir engel olarak bile durabiliyor hatta... Bu tür davranışlardan kaçınalım. Ancak tabii ki, kendi yorumumuz yazdıktan sonra altına teşekkürlerimizi iletebiliriz. Bunda hiç sorun yok.

Hare Rama belirtmiş ancak tekrarlamakta yarar görüyorum çünkü forumda en çok gördüğüm davranış biçimi bu... Arkadaşlar, bir üyenin davranışını beğenmediğiniz taktirde, ona karşı söyleyeceğiniz en küçük bir iğneleyici söz bile sizi de suçlu kılacaktır. Özellikle bazı üyeler, bu davranıştan sürekli şikayet olmalarına rağmen, aynısını yapmayı sürdürüyorlar.
Yapılması gereken, hemen anında laf yetiştirmek değil, "şikayet et" işlevini kullanarak bize bildirmektir. Gereken yapılacaktır. (Üyenin geçmişi hakkındaki bilgi birikimimize dayalı olarak, öncelikle uyarı puanları verilir ve beş uyarı puanı sonucunda dört gün ceza alınır, bu yüzden lütfen "şu üye niye ceza almadı, şu niye böyle olmadı" gibi sorularla gelmeyiniz.)

Şikayetleriniz sonuçlandıktan sonra lütfen "teşekkür ederim" türünden mesajlar atmayınız. Bu konu bizim açımızdan biraz çaba kaybına neden oluyor. Bu yüzden bir kural değil, ricadır. Şöyle ki, şikayet sistemini kullanan yöneticiler şikayetin sonlandığını düşündüklerinde otomatik olarak kapatıyorlar ve şikayete yeni bir cevap geldiğinde, şikayet yeniden açılmış oluyor. Bu da şikayetler arası karışıklığa yol açabiliyor, ya da yöneticide yeni bir sorun olduğu izlenimini uyandırıyor.

Bölümde açacağınız konuların kültür veya bilim ağırlıklı olması gerekiyor. Gereksiz konular özenle silinecektir. Mesaj sayısını artırmaya yönelik, üst üste atılan birden çok mesaj da buna dahildir. Çok uzun olması dışında, mesajlarınızı bölmeyiniz lütfen...

Son olarak da, buranın en önemli konularından biri olan, dini ve siyasi konulara değinmek istiyorum. Bu tür konular içerisinde, öncelikle evrim, tanrı, din felsefesi, inanç üzerine yorumlar, kutsal kitap bölümleri içeren konular açmak kesinlikle yasaktır. Bu tür konular üst konuda tartışılır. Yani: "Dönüp Gelinen Aynı <<<NOKTA>>>" başlıklı konuda... Açılan konular aktarılmayacak, silinecektir. (Yaptırıma gidilmekten de çekinilmeyecektir.)
Siyasi konular için, belirli bir seviyeye kadar, forumun genelinden ayrı olarak, Kültür ve Bilim bölümünde izin verilir. Benim görüşlerim de bu doğrultuda... Peki bu seviye nedir?
Genel olarak, siyaset felsefesi konusunda bilgiler sunulabilir, yorumlar yapılabilir, fikir alışverişlerinde bulunulabilir. Yine genel olarak, Türkiye siyaseti üzerine de yorumlar, eleştiriler yapılabilir. Ancak bu yapılırken, saygı sınırları geçilmemelidir. Yalnızca seviyeli eleştiri düzeyinde yorumlar kabul olunacak, en küçük bir zıtlaşmada konu tereddütsüz kilitlenecek/silinecektir.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Forum, medenice söyleneni dinlemek, karşıt fikre saygı duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamıdır.
Bunun aksini yapanlar çağdışı kalmaya mahkumdur.
Hare Krişna Hare Krişna *** Hare Rama Hare Rama
Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare
Hare Rama

13 Eylül 2008; 0:33:47 

quote:

Orjinalden alıntı: kimnenasıl

Sayın HareRama,
Münazara başlıklı önerinizin altına mesajınızdan tam 50 dakika sonra, kimse mesaj atmamışken düşüncelerimi açıkladım .
Çabanızı ve üslubunuzu takdir etmekle birlikte bazı eleştirilerde bulunmamı, konuyu anlamadığıma bağladınız. Tabi ki bu "kısıtlı" ortamda serbestçe tartışmanın lüksünü anlamak zor olmasa gerek.Ama böyle bir tartışmaya katılmamanın samimiyetsizlikle ilgisi olduğuna karar verdiniz.
Kaldı ki madem böyle bir tartışma veya münazara neyse ortam öngörülüyor.Bırakın paylaşımcılar bu ortamı,her konuyu alt bölümlerde özgürce tartışsın, özgürce yaşasın.Yasağın gerekçesi eğer üyelerin tartışma kurallarına uymamaları ise üyeleri işte o zaman "hizaya getirmek" gerekir.Bu hiza da konuyu kapatmak olmamalı.Özenle vurguluyorum -Kural dışı mesajı yazanın mesajını silmek ve uyarı vermektir.-Bunu yapmak için bölüme 1-2 takviye ve devamlı online olmak gerektirir. Bu işi ancak böyle öğreneceğiz. Bu da olmazsa,bizi tatmin etmesede varolanlara katlanacağız kanısındayım.

DH yönetimi aslında Donanımforum adlı yeni bir site kurmalıdır diye de düşünüyorum.

@ kimnenasıl: Bu sözüm size değildi. Genel olarak tartışalım deyip şimdi orada olmayanlara idi. Üsütünüze alınmayın. İkincisi bu niye böyledir bunun çok yazdık çizdik. Bu forum siyasi ve dini konuları tartıştıran bir forum değildir. Ancak benim kontrolüm altında Yönetime teşekkür ederim onların da bir sınıra kadar belli bir yerde serbestçe tartışmasını olanaklı kıldık. Bu ekstra bir durumdur. Yoksa forumumuzun kuralları bellidir. Bundan sapmmaız söz konusu olamaz. Moduz diye bunda hakkım olmadığı gibi üyelerin de hakkı yoktur. Çünkü bu forumu kuran yasasını da belirlemiş. Amacım budur diye. Hayır kardşlim siz amacınızı değiştirin demeye yüzümüz ve hakkımız yoktur.

Çünkü bu konuları tartışan sayısız forum vardır. Donanımhaber gibi de forum yoktur bu şekliyle.

Bilmem anlatabildim mi? İlginize teşekkür ederim.

İyi Geceler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Forum, medenice söyleneni dinlemek, karşıt fikre saygı duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamıdır.
farukaan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Eylül 2008; 3:20:18 

@HARE RAMA

Bu geceki münazarada olduğu gibi tartışılacaksa hep tartışılsın 76 adet mesaj çekilmiş bunlardan biri bile hakaret,alaycı sözler vs. içermiyor.Ancak son 1-2 haftadır hep aynı kişiler, devamlı surette inanlarla dalga geçmek,onları kışkırtıp ortamı kavgaya körüklemek maksatlı konular açıyor,yazılar yazıyorlar.

Gönlümde bir yara,ezelden kanar..
Benim gönlüm sensiz her zaman yanar..
Yıllardır içimde sönmedi bu nar..
Döndüm hasretinle yak sultanım yak...
Hare Rama

13 Eylül 2008; 3:26:15 

@: Evet tutarsa münazaralar devam edecek. Bakalım yarın da tartışmak isteyen olursa saat 21.00-22.00 gibi ekranda olalım. Yani bilgisayar ekranında...

İyi Geceler

El-Cezeri

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Eylül 2008; 13:53:59 

Ooo yeni topic.

Hayırlı olsun

"UYGULAMAYA DÖNÜŞMEYEN BİLİM, DOĞRU İLE YANLIŞ ARASINDA BİR YERDEDİR."
_________________________________________________________________EL CEZERİ.

Alıştığımız bir şeydi yaşamak...
berat23
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

13 Eylül 2008; 14:17:15 

quote:

Orjinalden alıntı: Hare Rama

@: Evet tutarsa münazaralar devam edecek. Bakalım yarın da tartışmak isteyen olursa saat 21.00-22.00 gibi ekranda olalım. Yani bilgisayar ekranında...

İyi Geceler

biraz daha geç yapsak ramazan dolayısıyla:)
Raskolnikov
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

13 Eylül 2008; 14:43:55 

quote:

genel:bu kadar seviyesiz bilginin olmadığı bir tartışmaya akademik bilgi yazacak değilim.buda bu konuda son mesajımdır.bol bol zırvalayabilisiniz...

Bunu yazana ceza verdiniz mi ? Verdiyseniz ne ceza verdiniz ?

1 değil 2 değil 3 değil bazı insanlar hakaret etmeden konuşmamakta ısrar ediyor sizde ceza vermemekte, sonuçta işte olayın gittiği nokta.Mesajları silerek soruna çözüm bulduğunuzumu zannediyorsunuz ?

Not: Olayı kişiselleştirmeyin her zaman yaptığınız gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 13 Eylül 2008; 14:42:21 >
berat23
Uzaklaştırılmış

13 Eylül 2008; 18:38:37 

hare rama pm kutuna bir el atsan:)
Hare Rama

13 Eylül 2008; 18:46:28 

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

hare rama pm kutuna bir el atsan:)

@: Pm kutum dolu olduğundan genişletme çalışması sürüyor ancak bu gece önemli bir bölümünü yedekleyerek açacağım.. Teşekkürler

Criminal Origin

14 Eylül 2008; 2:34:54 

Uzun bir süre foruma giriş yapmadım. Son 1 hafta 10 gündür falan yeniden, en azından günde bir kez girmeye başladım. Dikkatimi çeken ilk şey konuların sık sık kitlenmesi oldu. Daha önceleri de benzer konular açılır benzer tartışmalar yapılırdı. Ancak ne zaman seviye düşerse o zaman kilitlerdi konu. Düşüncelere ket vurulması adı bilim olan bir bölüme hiç yakışmıyor.

...Biz buralarda pek geriye bakmayız. İleriye bakar, yeni kapılar açar, yeni işler yaparız...
...Çünkü biz meraklıyız...
...Yönümüzü merak tayin eder...
Deep Impact

14 Eylül 2008; 17:06:04 

raskolnikov ile enginerdefenced... arasında bağ kuran arkadaşlar vardı ...

demek ki kurulan bağın bir mantığı varmış.

benim enginerdefenced için yazdığım yazıyı raskolnikov üzerine alınmış.

üstelik de beni bu yüzden şikayet etmiş ...

@raskolnikov;

yazının kime hitap edildiği apaçık ortada iken neden üzerinize alındınız ??? !!!

http://forum.donanimhaber.com/m_26446175/tm.htm

http://resim.donanimhaber.com/m_26394561/tm.htm#26409988

Zamanını dolu işlere harcamazsan, boş işler zamanını harcar. (deep)
Raskolnikov
Uzaklaştırılmış

14 Eylül 2008; 17:35:34 

Beni düz mantık kurmakla suçlayan senmiydin

Biri küfür etse forumda ettiği kişi yoksa eğer ben şikayet edemem o adamı senin mantıkla. Ya arkadaş şakamı yapıyorsun .Kusura bakma ama bu kadar basit bir şeyi bile göremiyorsun birde bilginden anlayışından dem vuruyorsun.Yok adamlar arasındaki bağlantıyı yakaladım diyorsun.

Bu mesaj sahibi ne ceza aldı ?

Yeter artık benim de bir sabrım var.Kaçıncı buna benzer mesaj bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 14 Eylül 2008; 17:32:58 >
berat23
Uzaklaştırılmış

14 Eylül 2008; 18:10:26 

http://forum.donanimhaber.com/m_26357696/tm.htm

bu konu neden kilitlendi?tamam kişisel tartışmaya başlandı ama bilim başlığı altında en bilimsel mesajlaımı buraya atıyordum .başkasının işine karışıncamı kötü adam oldum?
Relusion

14 Eylül 2008; 18:26:11 

@C4 forumda Allah' la Kuran-ı Kerim' in yorumlanması ile ilgili yanlış bilgiye sahip olan herkese doğruyu öğretmek ve her şeyi kontrol etmek gibi bir düşüncede olmanıza anlam veremiyorum. Madem karşınızdaki insanın yanlış bir bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsunuz; sizin denemeleriniz ve düşünceleriniz, ona doğru olanı öğretme çabanız sonuç vermiyor, o halde bunu konu her gündeme geldiğinde defalarca yazmanın ve sınırları zorlamanın da bir mantığının olmadığını anlamanız gerekiyor.

- Örneğin; evrimle ilgili bir konuda yazarlardan biri ''Biz maymundan gelmedik kardeşim!'' diye bir söylemde bulunuyorsa, emin olun artık ona cevap yazmak içimden gelmiyor. Siz de bilgi eksikliği hissettiğiniz, konuya tam anlamı ile hakim olduğunu düşünmediğiniz, sağlıklı bir tartışmanın yürütülemeyeceğini düşündüğünüz üyelere cevap yazmamalısınız. Bakınız forumun daimi katılımcıları bile artık her defasında bandı başa sarmıyor. Her defasında aynı düşünceleri, farkılı zamanlar içerisinde dile getirmek hem sizi yıpratır hem de bir anlık duygu ile kullandığınız kırıcı sözler karşıdakini incitebilir.

Raskolnikov
Uzaklaştırılmış