Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Kurallar, Duyurular, Öneri ve Şikayetler... <2>

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: oktayd, kommodor
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Kültür ve Bilim >> Cevap: Kurallar, Duyurular, Öneri ve Şikayetler... <2> Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
El-Cezeri

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Ekim 2008; 19:07:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: C4

birturk nickli bu arkadaşın bu gidişatına artık ve süratle bir dur denmesi kanaatindeyim. nereyi boş bulsa Kur'an ayetlerini fütursuzca pastleyen bununla da kalmayıp her yere parantezler açıp kafasına göre manalar iliştiren bu arkadaş hem kuralları çiğniyor hem de Kur'ana yapılabilecek en büyük hakareti ediyor. yapma deyince de "benim beynim yok mu" diyor!
bu arkadaşın uyarılması ve yaptığının forum kurallarına aykırı olduğunun hatırlatılması görüşündeyim. nedir bu, yasak değil mi? bu arkadaş foruma katıldığı günden beri bunu yapıyor.
neden bu arkadaşın her boş gördüğü yere ulu orta ayet pastlemesine müsamaha gösteriliyor?

...

...roketler, köşk şömineleri, nükleer füzeler ve bin tane daha hezeyan! bunları her gün görmek zorundamıyız?
...

quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Forum size ayetler üzerinden yorum yapabilme hakkını tanımaktadır, ancak ayetleri keyfi olarak değiştirip bu şekilde yorum yapmanız doğru bir davranış değildir.

+...

"UYGULAMAYA DÖNÜŞMEYEN BİLİM, DOĞRU İLE YANLIŞ ARASINDA BİR YERDEDİR."
_________________________________________________________________EL CEZERİ.

Alıştığımız bir şeydi yaşamak...
Relusion

10 Ekim 2008; 20:58:06 

Sn El-Cezeri; birtürk ve forumdaki her üye kutsal metinlerin aslını foruma taşımak şartı ile yorum yapma hakkına sahiptir. Şikayetler üzerine birtürk'ün birkaç yorumunu inceledim ve ayetlerin aslının nasıl olduğunu öğrenmek için diyanet işlerinin sitesinden yararlandım. Bazı mesajlarında ayetleri aslından farklı olarak foruma aktarması nedeni ile mesajlarını silmek durumunda kaldım. Her üye ''Nokta'' konusunda ayetleri doğru olan şekli ile foruma taşıyıp, yorumlayabilir. Bildiğimiz gibi bir ayetin ''tek'' bir anlamı yoktur. Burası da bir tartışma platformudur, onun ayetleri yorumlama tarzında bir hata varsa bunu aranızda münazara ederek halledebilirsiz. Bu karar yalnızca bana ait olmayıp, üst yönetimin de fikri alınarak verilmiş bir karardır.

berat23
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

10 Ekim 2008; 21:06:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Sn El-Cezeri; birtürk ve forumdaki her üye kutsal metinlerin aslını foruma taşımak şartı ile yorum yapma hakkına sahiptir. Şikayetler üzerine birtürk'ün birkaç yorumunu inceledim ve ayetlerin aslının nasıl olduğunu öğrenmek için diyanet işlerinin sitesinden yararlandım. Bazı mesajlarında ayetleri aslından farklı olarak foruma aktarması nedeni ile mesajlarını silmek durumunda kaldım. Her üye ''Nokta'' konusunda ayetleri doğru olan şekli ile foruma taşıyıp, yorumlayabilir. Bildiğimiz gibi bir ayetin ''tek'' bir anlamı yoktur. Burası da bir tartışma platformudur, onun ayetleri yorumlama tarzında bir hata varsa bunu aranızda münazara ederek halledebilirsiz. Bu karar yalnızca bana ait olmayıp, üst yönetimin de fikri alınarak verilmiş bir karardır.

ilginiz için teşekkürler.gerçekten forum için çalışıyorsunuz.
feylesof

11 Ekim 2008; 0:05:23 

C4, Allah yardım etsin. Geçen yaz birtürk'ü özellikle de ayetlere yaptığı eklemeler konusunda epeyce uyarmıştım ve o gün bugündür bana sorular yöneltip duruyor. Irkçılıkla ilgili muhabbetin de sebebi benim. Yazdıklarından "Evrim'in en mükemmel ürünü olan Türk Irkı" şeklinde bir sonuç çıkarınca "şimdi ben ırkçı mıyım, gerçekten ırkçı olan kimler" şeklinde cümlelere yine o günlerden itibaren her yazısında rastlıyorum. Konu, zaman, mekan önemli değil, hemen hemen aynı şeyler tekrarlanıp duruyor. Emin değilim ama bir sorun var sanki.

Relusion

11 Ekim 2008; 13:38:12 

''Makaleler'' adlı başlığımız üst konu yapılmıştır ve paylaşımlarınıza açıktır. Yalnız makalelerin içeriğini oluşturan düşünceler üzerinden tartışmalar yaşanması engellemek için konu kilitlenmiştir. Paylaşım yapmak isteyen bütün arkadaşlarımız özel ''mesaj yolu'' ile makalelerini hazırladıklarını belirtirse, konuyu açar paylaşımı yapmalarını sağlarım.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

nickimi değiştirdim

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Ekim 2008; 14:33:54 

dini metinleri tartışmaya açmak serbest peki övgü için kullanmaktaki hakkımız nedir,çünkü diğer taraf tartışmaya açarken aynı zamanda bu metinleri keyfine göre yermekte

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı
türk&kürt kardeşliği
Hare Rama

11 Ekim 2008; 14:49:36 

quote:

Orjinalden alıntı: nickimi değiştirdim

dini metinleri tartışmaya açmak serbest peki övgü için kullanmaktaki hakkımız nedir,çünkü diğer taraf tartışmaya açarken aynı zamanda bu metinleri keyfine göre yermekte

Övgü bir tartışma değildir. Taraftarlık sunmak için forum kullanılamamaz. Ancak coşkunuzu ve imanınızı gösteren mesajlar zaten atılıyor. Bu da sadece ya smilelerle veya +1 lerle yürüyor.

Zaten dediğiniz gibi tartışmak aynı zamanda sizin de kutsal inançlarınızı olabildiğince ortaya koyma fırsatını veriyor. Hiç tahmin etmediğiniz kadar nokta konusunda nerdeyse Kur'an kaç kez hatim edildi belki de. Bundan rahatsızlık değil hoşnut olmalısınız.

Burada yapmanız gereken şey buraya getirilen iddialara güçlü, akılcı, mantıklı çerçevede cevap bulmaktır. Sadece nakille değil....

Forum, medenice söyleneni dinlemek, karşıt fikre saygı duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamıdır.
Bunun aksini yapanlar çağdışı kalmaya mahkumdur.
Hare Krişna Hare Krişna *** Hare Rama Hare Rama
Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare
mustafa_ogr

11 Ekim 2008; 23:48:19 

Nokta adlı konu başlığı altında, evrim ve din ile ilgili yaptığım yorumun neden silindiğini öğrenebilir miyim?

:::Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahibsiz olamaz. Bir harf kâtibsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?
Relusion

12 Ekim 2008; 0:08:33 

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Nokta adlı konu başlığı altında, evrim ve din ile ilgili yaptığım yorumun neden silindiğini öğrenebilir miyim?

Son sayfada silinmiş bir yorumunuzu göremiyorum. Bir yanlışlık olmasın! Silindiğini düşündüğünüz mesajı ne zaman yazdınız, eğer eski bir mesajsa neden ve kim tarafından silindiğini öğrenebilirim.

mustafa_ogr

12 Ekim 2008; 0:15:22 

Bugün 20:30 - 21:00 saatleri arasında yazmış olmalıyım. Nokta adlı konu başlığı altında yazmıştım.

:::Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahibsiz olamaz. Bir harf kâtibsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?
Relusion

12 Ekim 2008; 0:17:43 

Bir mesajdan rahatsız olduğunuzda bunu aynı konu içerisinde belirtmeyin ''Şikayet Et'' butonunu kullanın dediğim halde ısrarla bazı üyeler konu içerisinde yazılmış bir cevaba karşılık veriyor. Tek başıma foruma bakıyorum ve bu forumda yazılan her yorumu okuyacak, irdeleyecek kadar vaktim olmuyor. Rahatsız edici mesajların olduğunu ancak şikayet edildiğinde anlayabiliyorum. Özel mesaj atmanıza, aynı konuda alıntı yapıp o üyeyi azarlamanıza gerek yok. Yapacağınız tek şey ''Şikayet ET'' butonunu kullanmaktır. Mesaj incelenir şikayet haklı bulunursa mesaj sahibi uyarılıp, mesajı silinir. Biraz yardımcı olalım arkadaşlar hepimiz bu forumun kullanıcısıyız.

Relusion

12 Ekim 2008; 0:27:04 

@mustafa_ogr, 11 Ekim 2008; 20:48:22'de yazılmış evrim ve din çözümlemesi yaptığınız bir yorum var ancak yoruma ne benim tarafımdan ne de üst yönetim tarafından müdahalede bulunulmamış.

mustafa_ogr

12 Ekim 2008; 0:28:37 

Ben o uyarıyı yaptığınız bölümü kaçırmışım. Eğer mesajlarımın silinme nedeni bu ise problem yok. Zaten bir mesajım daha silinmiş :)... Bir mesajımı göremeyişimin nedeni de browser'dan kaynaklanan bir sorunmuş....

(Öte yandan benim mesajımda şikayet ettiğim neden okunuyor da vatandaşın mesajı içerisinde hakaret içeren kısmı neden okunmuyor diye garip bir düşünce aldı beni, sanırım sabaha bulurum...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 12 Ekim 2008; 0:29:28 >

Relusion

12 Ekim 2008; 0:34:15 

Forumda online olduğumdan ve şu anda konuyu takip ettiğimden dolayı yazılan mesajlara anında müdahale edebiliyorum ama dediğim gibi daha önce yazılmış mesajları baştan sona okumuyorum. Şikayet edildiği takdirde nerede sorun varsa oraya müdahale edeceğimizden şüpheniz olmasın. Son yazdığınız mesajdan hariç evrim ve din içerikli hiçbir mesajınızıa müdahale etmedim, Raskolnikov'un yorumunun ardından 11 Ekim 2008; 20:48:22 yazılmış mesajınız görünmektedir.

feylesof

12 Ekim 2008; 0:38:46 

Forumda fotoğrafların, giflerin, videoların yüklenmesiyle ilgili ciddi sıkıntılar var galiba.

nickimi değiştirdim

12 Ekim 2008; 5:46:35