Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu ortada... Genel ve derin manada…
Şu andan sonra kişilerden ziyade durum hakkında konuşmamız daha sağlıklı olacaktır.
Bir kardeşimiz ceza almıştır. Hak etmiştir ya da etmemiştir. İstenilirse tartışılabilir ama asıl önemli olan nokta; bu cezayı gerektiren davranışlara vesile olan nedir ya da nelerdir?
Ortada bir sorun varsa ki var gibi görünüyor, öyleyse tek suçlu hatayı işleyen midir? Peki ya işlemesine neden olan ortam?
Tüm bunların iyi değerlendirilmesi gerekir.
Burada bir aile gibiyiz. Hiçbirimiz birbirimizi kırmak istemiyoruz. Onun için uzaklaşmak adına değil birleşmek adına çaba sarf etmeliyiz.
Farkında mısınız; en ufak sorun da bile artık “siz” ve “biz” olarak bir ayrışma dile getiriliyor.
İşte bu gerçekten üzücü.
@:Deep gibi forumun en saygın ve sessiz arkadaşlarından biri cezasını daha yeni bitirdi. Peki onun için bir yankı oldu mu? Olmadıysa neden olmadı?
Sadece merak ettim.
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
29 Eylül 2008; 20:37:50
quote:
Orjinalden alıntı: Hare Rama
@:Deep gibi forumun en saygın ve sessiz arkadaşlarından biri cezasını daha yeni bitirdi. Peki onun için bir yankı oldu mu? Olmadıysa neden olmadı?
Sadece merak ettim.
ben şahsen çok şaşrdım ama tahminim kural ihlainden dolayı olduğu yönünde.bizim gibi deymden ceza alacağını sanmıyorum.
Sadece merak ettim.
arkadaşlar;
malumunuz imzamda www.sorularlaislamiyet.com sitesi vardı. bütün cezaları bu yüzden aldım ve nihayet cezam 5 e çıkınca 4 gün ceza almış oldum.
forum kurallarını dikkatlice okuduğumda kurallarda "dini kışkırtıcı ayet vs" ibareleri var. lakin benim adresini verdiğim sitenin kışkırtıcılıkla alakası yok. sadece dini konularda merakı olanlara tavsiye niteliğinde bir adres olarak orada tutuyordum.
dolayısı ile forum kurallarına da aykırı olmadığını düşündüğüm için değiştirmemiştim.
bu yüzden de 4 gün ceza aldım.
haksız ceza aldığımı düşündüğüm için de üzgünüm doğrusu ...
Forum, medenice söyleneni dinlemek, karşıt fikre saygı duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamıdır. Bunun aksini yapanlar çağdışı kalmaya mahkumdur.
Hare Krişna Hare Krişna *** Hare Rama Hare Rama Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare
hangisi, deep'in dediği mi hare rama'nın dediği mi? hare rama, sestavina'nın eleştirilerine tahammülsüzlük göstererek kendisinin uzaklaştırılması için azami gayret sarfettiniz mi sarfetmediniz mi? açık ve net olarak cevaplandırmanızı rica ediyorum.
hangisi, deep'in dediği mi hare rama'nın dediği mi? hare rama, sestavina'nın eleştirilerine tahammülsüzlük göstererek kendisinin uzaklaştırılması için azami gayret sarfettiniz mi sarfetmediniz mi? açık ve net olarak cevaplandırmanızı rica ediyorum.
C4 bilmeden eleştirmeyin. sestavinanın önceden 1 uyarısı vardı. Raskolnikova laubali, seviyesiz demekten 2 uyarı daha aldı. Sonra moda keyfine göre hareket ediyorsun saçmalama gibi sık sık mesjalrı yüzünden 1 uyarı daha aldı. Sonra şikayet mesajını sürekli kullanarak kuralları ihlala etti. hepsinde de derdim seninle uğraşmak seni ceza alana kadar uğraşacağım ne gerkiyorsa ysapacağım diyerek yanlış yol takip etti. Sürekli mesajlarını kapatmaktan hereks yoruldu. Hepsinde de yapma etme diyen bendim Rica ederim lütfen diye onlarca kez cevap verdim. Sonunda üst yönetim durumu gördü son cezasını da bundan aldı aldı 5.
Anlaşıldı mı? Nerde tahammülsüzlük. Ben çok tahammüllüyümdür. Bana çok ağır da yazabilirsini.z Ancak mod olarak makama yakışısız laf denilmez. O bir emanettir. Hare Rama olarak istediğinizi yazın sorun değil.
konu ile şu söylediklerini nasıl alakalandırdın anlatır mısın? adam patavatsızca şeyler yazıldığını, her yazının kıyısına köşesine irrite edici smileler koymak suretiyle ortamın 'dingonun ahırı zannedildiğini' söylüyor, sen şeriat kanunlarından medeni kanundan dem vuruyorsun. eleştiriye cevap vermek yerine "burası şeriatla yönetilmiyor başka kanunlar var" demenin ne manası var? yani olur da bu kadar olur. şeriat kanunları dışında herhangi bir kanun ile yönetiliyor olunca ortamı dingonun ahırı zannetmek mübah mı oluyor? ya da eğer şeriat ile yönetilecek olsaydı sen diğer insanlara olan saygından değil, salt korkudan mı şu tavırları sergilemeyecektin? adam senin fikrinden zikrinden değil tavrından rahatsız, neden anlamıyorsun? "hayır efendim kimmiş o ortamı dingonun ahırına çeviren" diyorsan çık onu söyle, "şeriat kanunları ile yönetilmiyor burası" demek neyin nesi?
gücdevani'nin neye kızdığını hiç düşündün mü? eminim ki hayır. sadece laf yetiştirmek derdindesin. senin 'ti'ye aldığın bir takım ibarelerin bazı insanlarca çok şeyler ifade ettiğini anlayamıyorsun ve ne söylense inadına bildiğini okuyorsun, bunu bir meziyet zannediyorsun. bu da senin diğer insanlara ne derece saygı duyduğunu açıkça gösteriyor.
Bakın sayın @C4 burası dingonun ahırı değil demiyor arkadaş senin gezdiğin dingonun ahırlarına(orjinali mekanlarına) benzemez diyor. Burası dingonun ahırı değil lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim derse bir nebze anlaşılır olabilir ama bu haliyle bana hakaret etmek için bu cümleyi kurduğunu göremiyorsanız, nasıl olurda tarafızlıktan v.s dem vurursunuz anlamakta zorlanıyorum. Cidden çokmu zor orada hakaret edildiğini görmek. O mezajın üztünede medeni bir şekilde tartışmadığım için zuçlanmam ilginç.
@sestavina içinze dediklerimin arkazındayım hatta @Ömer zağolun kezinlikle haklı olduğumu gözterdi. Şu an yaptığınız ile ona iyilik yaptığınızı zanıyorzanız bence çok büyük yanılgı içerizindeziniz.
Klavye bozuk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 29 Eylül 2008; 21:23:19 >
Yanılmıyorsam Deep'in son iki uyarısını ben vermiştim, ilk uyarıyı verdikten sonra da kendisine imzasının kural dışı olduğunu söylemiştim. Ancak aradan bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen değiştirmemiş. Son uyarıyı da vermek durumunda kaldım.
İmzalarımızda herhangi bir dine ait ayet kullanmak yasaktır, dolayısıyla bu ayetleri içeren (doğrudan içeren) sitelerin adreslerini vermek de yasaktır. Örneğin bir blog adresi veriyorsunuz, bazı yazılar herhangi bir dine dayalı olarak yazılmış olabilir. Ama herhangi bir dine tamamen dayalı bir siteyi imzada vermek yasaktır.
Not: Bu imza konusunda en az 10 şikayet kapatmışımdır. Not2: Üst yönetime sormadan uyarı talep edilmedi. Not3: Uyarılarda aciliyet söz konusu olmaz, öyle bir seçenek yok yani. Orada öyle gözüküyor. Not4: Uyarıyı verenin kim olduğunu kullanıcı göremez, Admin bütün adminler olabilir. Not5: Modların eylemleri de üst yönetim tarafından incelenmeden işleme geçmez. Örneğin ben şu anda alakasız bir sürü mesaj ile 50 adet uyarı puanı talebinde bulunabilirim Deep için. Ama Admin bakar, bu manyak ne yapmış be der, fırça yerim. Not6: Önyargıda bulunmaya ve verileri değerlendirmeye koyulup hemen ilginçlik aramaya gerek yok ama değil mi? Hepimiz kardeşiz.
Yanılmıyorsam Deep'in son iki uyarısını ben vermiştim, ilk uyarıyı verdikten sonra da kendisine imzasının kural dışı olduğunu söylemiştim. Ancak aradan bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen değiştirmemiş. Son uyarıyı da vermek durumunda kaldım. İmzalarımızda herhangi bir dine ait ayet kullanmak yasaktır, dolayısıyla bu ayetleri içeren (doğrudan içeren) sitelerin adreslerini vermek de yasaktır. Örneğin bir blog adresi veriyorsunuz, bazı yazılar herhangi bir dine dayalı olarak yazılmış olabilir. Ama herhangi bir dine tamamen dayalı bir siteyi imzada vermek yasaktır.
Not: Bu imza konusunda en az 10 şikayet kapatmışımdır. Not2: Üst yönetime sormadan uyarı talep edilmedi. Not3: Uyarılarda aciliyet söz konusu olmaz, öyle bir seçenek yok yani. Orada öyle gözüküyor. Not4: Uyarıyı verenin kim olduğunu kullanıcı göremez, Admin bütün adminler olabilir. Not5: Modların eylemleri de üst yönetim tarafından incelenmeden işleme geçmez. Örneğin ben şu anda alakasız bir sürü mesaj ile 50 adet uyarı puanı talebinde bulunabilirim Deep için. Ama Admin bakar, bu manyak ne yapmış be der, fırça yerim. Not6: Önyargıda bulunmaya ve verileri değerlendirmeye koyulup hemen ilginçlik aramaya gerek yok ama değil mi? Hepimiz kardeşiz.
imza kurallarında
" 6 - İmzada dini ya da siyasi, tahrik edici sözler, argo resim ve yazılar, Türkçe veya herhangi bir dilde küfür yada küfür kısaltmaları, herhangi bir dine ait ayetler, futbolla ilgili 6-0, 7-0, 7B, 6S, 8taş gibi kışkırtıcı resim ve yazılar, kan ve vahşet içeren yazı ve resimler kullanmak kesinlikle yasaktır. "
ifadeleri var. benim imzamda tahrik edici söz mü vardı ? yoksa herhangibir dine ait ayet mi vardı ?
sadece dini konuda bilgi veren bir site vardı ki forumda dini bilgiye ihtiyacı olan (ben dahil) pek çok insan için güzel bir site idi. ve de bu sitenin adrese yazılması forum kurallarına göre yasak değil ancak yorum yaparak yasakladınız. forum kurallarında dini sitelerin linki kullanılamaz ibaresi yok.
quote:
İmzalarımızda herhangi bir dine ait ayet kullanmak yasaktır, dolayısıyla bu ayetleri içeren (doğrudan içeren) siteleri