Donaným Haber Forum
Ana Sayfa | Kayýt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hýz Aþýrtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarým | Fotoðraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Þikayet listesi | Uyarý listesi | Nick iþlemleri
Cevap: Kurallar, Duyurular, Öneri ve Şikayetler... <2>

Ýlgili konularý bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanýcýlar: kommodor
  Basýlabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dýþý / Off Topic] >> Kültür ve Bilim >> Cevap: Kurallar, Duyurular, Öneri ve Åžikayetler... <2> Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriþ
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
M

Bu kullanýcýnýn bu kategori altýndaki blog mesajlarýna git Bu kullanýcýnýn DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Eylül 2008; 18:37:22 
Bu mesajla ilgili þikayetinizi bu icon a týklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaþlar, cezalar ve kurallar konusunda istediðiniz soruya net yanýtlar verebilirim, ya da elimden geldiðince net olmaya çalýþýrým. Yeter ki sorularýnýzý açýkça sorun ve de sýrayla.

Yalnýz þunu belirtmek istiyorum ki, Hare Rama (aðabey), bu kez ne yazýk ki ayný görüþte deðiliz. Ýnsanlar siyaset ve de din tartýþmak istiyorlar. Bu isteðe ket vuramayýz, bence bundan kurtulmanýn en iyi yolu býktýrmaktýr. Dolayýsýyla NOKTA konusunun kapanmasýna karþýyým.

Sanýyorum ki, üst yönetimden Kültür ve Bilim'deki bu serbestlik için gerekli onayý alabiliriz. Tabi bu konu dýþý üslubuna izin vereceðimiz anlamýna gelmiyor. Hatta bence en çok bu bölümden ceza çýkmalý.

Donaným Haber Forum, Kültür ve Bilim Bölümü Kullaným Kýlavuzu (30 Aðustos 2008)
|PDF|DOC|ODT|

berat23
Uzaklaþtýrýlmýþ
4 gün cezanýn 3 günü kaldý.

25 Eylül 2008; 19:24:01 

quote:

Orjinalden alýntý: s£stavina

Kuyruk acýsý deyiminden yola çýkarak , karþýdakine hayvan denildiðini savunan insancýl zihniyet

quote:

Orjinalden alýntý: Hare Rama

Yani hem kel hem fodulsun demeyin, insanla yýlanýn hikayesinden kuyruðu koparýlan yýlan hayvanýna benzeterek hafife alýp kuyruk acýn mý var demeyin! bilmeden sen de susuz kal görürsün o zaman diyerek karþýyý incitmeyin...Allah diyor artýk...-

Neden bir baþkasýna " zýplamak" deyimini kullanýrken bu kadar rahat ?

quote:

Orjinalden alýntý: Hare Rama

Oradan oraya nasýl zýpladýnýz. Ben de baþka yere zýplasam kabul görür mü? Matahura dýr buna sebep... Nedir bu tanrýmýz... Nerdedir yeraltýnda.. onun için secde eder ona yakarýrýz. ( yanlýþ anlaþýlmasýn mevcut dinlere nazire olarak söylemiyorum sadece böyle zýplanýrsa böyle de zýplanýr) doðru geçiþler yapmamýz lazým...

Zýplamak eyleminide pek ala hayvanla baðdaþtýrabiliriz.

Netice itibari ile sýkça kurallardan kendinizi soyutlayýp , burada bir dikte ortamý oluþturmaya çalýþmanýzdan rahatsýz olmaya baþladým

bilgisayarklavyesinepýtýrpýtýr.gif

evet burdan bende bu durumu þikayet ediyorum.zýplamak çekirgeye özgüdür.(bkz:çekirge 1 zýplar 2 zýplar...)insana böcek benzetmesi yapma üzerinden hakarettir.buyrun yöneticiyide uyarýn görelim adaleti.........
Raskolnikov
Uzaklaþtýrýlmýþ

Cezasý bitmiþ fakat kullanýcý giriþ yapmamýþtýr

25 Eylül 2008; 19:36:58 

@ s£stavina ayetleri geçtiniz þimdide mevcut yazýlarý oraya buraya baðlamayamý baþladýnýz. Gene ayný derecede mantýksýzsýnýz.Ama mantýk aramaktan öte varoluþsal destek noktalarýnýzý kullanmaya çalýþmanýz burada sökmez.Bizim için fazla birþey ifade etmiyorsunuz o manada sadece kelimeler orda da pek içacýcý deðil durumunuz ne yazýk ki.
Hare Rama

25 Eylül 2008; 19:59:46 

@: Önce hayret etmeliyim ki tekrar tekrar yazmak üstelik ayný þeyi yazmak iyi deðil. Orada yazdým:

KUYRUK ACISI KUYRUÐU BALTAYLA KOPARILAN YILANLA ÝNSANIN HÝKAYESÝ BU HÝKAYE HÝLE VE KALLEÞLÝÐÝ ANLATIR.

YANÝ VURGU: HÝLE VE KALLEÞLÝKTÝR.

Oysa insanlar konudan konuya zýplar, evet insanlar da zýplar üstelik insanlar hatta çocuklar sek sek oyununda da zýplayarak oynarlar. Hatta okula yeni baþlayan çocuklar sevinç içinde okulda zýplayarak oynarlar. Merdivenleri zýplayarak çýkarsanýz ve nefes nefese kalmýyorsanýz iyisiniz demektir. Topu zýplatarak oynayan futbolcu rakibini þaþýrttý.

Buyurun burada insan için zýplama tekniði anlatýlýyor:

http://forum.donanimhaber.com/m_3379988/tm.htm

ZIPLATMA, ZIPLAMA : Bir isimfiildir.

Ýyi Günler.

Forum, medenice söyleneni dinlemek, karþýt fikre saygý duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamýdýr.
Bunun aksini yapanlar çaðdýþý kalmaya mahkumdur.
Hare Kriþna Hare Kriþna *** Hare Rama Hare Rama
Kriþna Kriþna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare
Hare Rama

25 Eylül 2008; 20:19:46 

@: M, teþekkür ederim abi dediðin için büyüklük etmiþsin biz kardeþiz

Þimdi son zamanlarda hatýrlarsanýz Nokta bayaðý kýsýr döngüye girmiþti ve tarihinde ilk kez uyarý almýþtý bu sýk sýk tekrarladý. Ve o sýrada rahatsýz edici mesajlar kýrýcý yazýlar da peþ peþe çýktý. Oysa Noktayý kapatmak aklýmýn ucundan geçmez çünkü benim zevk alarak izlediðim fikir üretip yazarak zevk aldýðým internetteki en güzel yerlerden biridir.

Ancak iyi bir taktiktir ki böyle konularý bir müddet dinlendirmek gerekir. Bu da hayat öpücüðü gibi konuuy kurtatýr çok kez. Ancak kapatalým uyarýsý da oaraya emek vermiþ bir üyeden geldi. Ben de uygun gördüm kapattým. O anda Ramazan hedef deðildi. Ancak denk gelince ayrýyeten iyi de olmuþ dedim. Çünkü Ramazan'ýn olmasý bilhassa inanan kardeþlerimizden çok tepki alacak huzurumuz kaçacaktý. Bilimdiði gibi noýrmal zamanda bilr muhammed diye yazýlmasýný hakaret telakki edenlere Hz.Muhammed'in ýfk, Zeyd vs konularýnýn gündeme geldiðini düþünün neler olacaktý. Bu sefer yalama olmuþ gibi kapatýp kapatýp açacaktýk ki bu da ciddiyete yakýþmayacaktý.

Zaten üst yönetim yanlýþ birþey yapýyor olsak gözümüzün yaþýna bakmaz müdahale ederlerdi .Herkes þunda mutabýk ki YASAK aslýnda iyi tartýþalamadýðý içindir. Ve nokta kapalý konularý görüyorsunuz ne haldedirler. Þikayetten baþýmýzý alamýyoruz. Atatürk'e hakaret var, Allah'ý küçümsemiþ, dine sataþmýþ ve daha neler neler. Yani bir yerde bunu kontrollü sürdürmezseniz bu konular böyle din-siyaset dýþý forumda bunun önüne geçemezsiniz.

Zira bu forumun gayesi DONANIM ve HABER ayrýca ek olarak konu dýþý.

Bilmem izah ededbildim sanýrým.

Forum, medenice söyleneni dinlemek, karþýt fikre saygý duyup, bilgi ve yorum sunma sanat ve ortamýdýr.
Hare Rama

25 Eylül 2008; 20:31:09 

quote:

1) Nokta konusunu kilitlememek üzere açýn, býrakalým insanlar istedikleri zaman bu konularda tartýþabilsinler.
2) Üst baþlýðý kilitledikten sonra, siyasi ve dini konularýn açýlmasýna izin verin.
3) ''Biz saðlýklý tartýþmalar olacaðýna itimat etmiyoruz'' deyip bu tür konularýn açýlmasýna da izin vermeyin noktayý da silin!

@: Relusion, elbetteki burada herkes istediði herþeyi açýk açýk konuþsun diyerek emek vererek iki yýlda atesit forum veya islami forum seviyesinde sivri ve ciddi tartýþmayý yapar hale geldik. Buradaki gayretim herkesin takdirini almýþtýr diye ümit ediyorum. Bu nedenle bunu kapatmak önce benim gözümü yaþartýr.

Zaten yönetim ve biz bunlar konuþulmasýn demiyoruz. Bunlar konuþulamýyor diyoruz. Ancak sýký sýkýya gayret ederek bunda baþarýlý olmak mümkündürü saðladýk.

Bu da yönetimin buraya has ve bize güvenerek bunda ileriye gittiðimiz tescillendi. Ancak bu yine de forumun ana ilkesini deðiþtirmek anlamýna gelmez.

Çünkü bu konular çok ciddi konulardýr. Yasal ve toplumsal tepki ve yaptýrýma dönüþebilcek vasýftadýrlar. Býrakalým aðýzlarýna ne gelirse konuþulsun demek lüksümüz yoktur. Yani sadece hakaret anlamýnda deðil yasal suç oluþturan konuþlamalara da kayabilir bu tip konular o açýdan.

Bunun kuralý deldiði falan da yoktur. Çünkü amaç forum üyelerine hizmet etmektir. Bunu saðlýyoruz çünkü bu korktuðumuz tehlikeler olmadýkça uygulanabilir. Çünkü konutrollü ve korktuðumuz þeylerin olmasýna orada rýsat vermedik. Ama sayfalara bakýn kapattýðýmýz konu ne kadar fazla. Bir de içine bakýn neler konuþulmuþ lütfen kontrol edin. Nokta gibi mi?

Umarým anlatabildim.

C4

26 Eylül 2008; 4:58:04 

ben anlamýyorum, kavga çýkabilir tartýþma çýkabilir diye neden korkuyorsunuz? býrakýn çýkarsa çýksýn ne olacak? tartýþma elbette olacak. insanlarý rencide edici mesaj atanlara da verin uzaklaþtýrmayý gitsinler. nedir yani neden korkuyorsunuz? mahallede çocuklarý ayýrmaya çalýþan abi gayretleri ile nereye varýlabilir? bakýnýz forum nalbur dükkanýna dönmüþ her taraf kilit. nedir yani ne anlýyoruz bu forumdan onu da sorgulayalým o halde? sestavinanýn konusu gayet seviyeli gidiyordu. özellikle relusion kayda deðer görüþler belirtmiþti. ne oldu yani neden kilitlendi?
"efendim tartýþma çýkabilir" diye konu mu kilitlenir bunu da burada görüyorum. tartýþma tabiki çýkacak burasý forum. ama adam kavga çýkartýr iþi azýtýrsa ver uzaklaþtýrmayý 3 ay defolsun gitsin. biz de bunlarý bir türlü anlatamadýk. forumun þu an için ne albenisi var söyler misiniz?
ayrýca, hare rama "bakýn noktayý da silerim haaa" demeniz gerçekten tuhaf kaçmýþ. kulaklarýnýz da çekerim haaa deyin de tam olsun bari. buyrun silin dostum...

Hare Rama

26 Eylül 2008; 5:31:59 

@: C4, bakýn silerim ha þeklinde deðil latife yapmýþsýnýz öyle demedim. Oradaki yazýnýn geliþine bakarsanýz dedim ki madem nokta yasak diyorsunuz o zaman onu da silelim mi? Yani ben orada faydalý ve üst birþey yaptýðýmýzý sanýyordum meðer yanlýþ birþeymiþ silelim mi? diye kamuya sordum. Bu da benm saygýmdandýr. Oradaki yazarýn bana yüklenmesinden anladýðýmý halka danýþtým. Olay budur. Yoksa fevri davranýp sormadan etmeden mi davransaydým.

Tsrtýþmadan korkan yok üye olarak ta en þiddetli tartýþmayý yapanlardan biri de benim dikkat ederseniz. Ancak bazý arkadaþlarýn tartýþma adýna nasýl inceden inceye konuyu tartýþýlýr halden çýkardýklarý da malum. Dolayýsý ile bu konular sonu gelmeyen konulardandýr. Hepsi de ayný yere varýr. Mini etekten açýn oraya gider, fakirliklten açýn oraya gider ölümden açýn oraya gider cosmostan açýn oraya gider. Gider de ne olur çýkar gene ayný yere gider. Bu sebeple bunu tek yerde sürekli tartýþmak en mantýklýsý. Bilhassa böyle stil forumlarda. Ama konusu felsefe vs. olan forumlarda durum deðiþir tabii.

Bilirsiniz burada herþeyi sorar ederim. Kimse de bu silelim mi soruma olumsuz ve ikna edici yanýt ve istek bildirmediði için de olay bitti. Þimdi bunu tehditmiþ gibi algýlamak ta beni incitici oluyor. Yani FORUMUN ANA ÝLKESÝ BU BEN NE YAPAYIM? DÝN SÝYASET KONULARI YASAK EVET HALA YASAK !

Þimdi sürekli gözümüzün önünde toplu bir yerde nokta konunsunda geldiðimiz yeri muhafaza edip buna þükür mü diyelim yoksa bunu da kapatýp klasik yola devam mý edelim? þimdi tabii yine sormýuþ gibi oldum bu bir tehdit deðil, belki ben yanlýþ biliyorum nokta forum için zararlýdýr diyorsanýz öyle olabilir benim görüþüm egemen olmaz ki?

Teþekkürler.

EngineerInDefenceInd

26 Eylül 2008; 8:52:57 

Tüm yönetici ve adminlerin hazýr bulunacaðý bir AÇIK OTURUM organize edilsin..
Bütün baþlýklarda "anons" olarak duyurulsun. Ýnsanlar þikayetlerini ve beklentilerini yazsýn.
GÜN BEY'de hazýr bulunsun ve son kararlarý varsin.

kullancýlardan gelen mesajlarýn hepsi "onay" ile konuya aktarýlabilsin ki "kim kime ne yazmýþ" anlaþýlsýn..

Sarap içip güzel sevmek mi daha iyi,Iki yüzlü softalari dinlemek mi?Sarhosla asik cehenneme gidecekse,Kimselerin görecegi yoktur cenneti. Ömer HAYYAM

ATATÜRK DÜSMANLARININ DÜSMANIYIM
s£stavina

26 Eylül 2008; 10:36:39 

quote:

Orjinalden alýntý: Raskolnikov

@ s£stavina ayetleri geçtiniz þimdide mevcut yazýlarý oraya buraya baðlamayamý baþladýnýz. Gene ayný derecede mantýksýzsýnýz.Ama mantýk aramaktan öte varoluþsal destek noktalarýnýzý kullanmaya çalýþmanýz burada sökmez.Bizim için fazla birþey ifade etmiyorsunuz o manada sadece kelimeler orda da pek içacýcý deðil durumunuz ne yazýk ki.

Siz herþeye zýplayýp tezgah önü kapatmayýn

Bu mesajýmý þikayet edin uyarý alayým sonra ayný mantýktan yola çýkýp daha önce kullandýðýnýz" insancýl" sözcüklerle sizinde ceza almanýzý saðlayalým bence gayet adil.

Günahlarý yüzünden mahkum olur ya insan ;
Kimse görmesin diye , görüp gülmesin diye kirlenen ellerini kapatýr ya yüzüne !!..Ve günlerce acýyla inim inim inler ya , vicdanýndan yükselen alev gibi bir sesle uykusuz gecelerin ýþýdýðý zamanda, karanlýðýn gündüze yakýn olduðu anda...
Ya Rabbi ben piþmaným !!!..

EngineerInDefenceInd

26 Eylül 2008; 11:24:47 

Arkadaþlar birçoðumuzun yönetimin uygulamalarý ile iligli problemleri olduðu bu kadar aþikarken neden birbirimizle tartýþýyoruz. Ortak tavýr sergileyip beklentimizi yönetime iletelim..

Sarap içip güzel sevmek mi daha iyi,Iki yüzlü softalari dinlemek mi?Sarhosla asik cehenneme gidecekse,Kimselerin görecegi yoktur cenneti. Ömer HAYYAM

s£stavina

26 Eylül 2008; 11:34:38 

quote:

Orjinalden alýntý: EngineerInDefenceInd

Arkadaþlar birçoðumuzun yönetimin uygulamalarý ile iligli problemleri olduðu bu kadar aþikarken neden birbirimizle tartýþýyoruz. Ortak tavýr sergileyip beklentimizi yönetime iletelim..

Her toplulukta kurulu sistemin kýsa bacaðýna destek niteliðinde olan kimseler vardýr. Ve siz yenilik isteyip hakkýnýzý savundukça onlar bu karýþýklýk ortamýnda tam sadakat / tam baðlýlýk (!) gösterip kendilerine yer kazanmaya çalýþýrlar. Bu gibi kimselerle uzlaþmanýn pek mümkün olduðunu sanmam.

Günahlarý yüzünden mahkum olur ya insan ;
Kimse görmesin diye , görüp gülmesin diye kirlenen ellerini kapatýr ya yüzüne !!..Ve günlerce acýyla inim inim inler ya , vicdanýndan yükselen alev gibi bir sesle uykusuz gecelerin ýþýdýðý zamanda, karanlýðýn gündüze yakýn olduðu anda...
Ya Rabbi ben piþmaným !!!..

EngineerInDefenceInd

26 Eylül 2008; 13:34:09 

bireysel çýkýþlar ise sistemde herhangi bir köklü deðiþikliðe sebep olmadýklarý halde muhattaplarýný zarara uðratýrlar..

Dediðim gibi, ya kendi içimizde "kullanýcýlar" olarak organize olalým..Bir nev'i imza kampanyasý olabilir...ve sesimizi eylemsel planda duyuralým, ya da yönetimle koordineli bir organizasyon ile sorunlarýmýza çözüm arayalým...

quote:

Orjinalden alýntý: s£stavina

quote:

Orjinalden alýntý: EngineerInDefenceInd

Her toplulukta kurulu sistemin kýsa bacaðýna destek niteliðinde olan kimseler vardýr. Ve siz yenilik isteyip hakkýnýzý savundukça onlar bu karýþýklýk ortamýnda tam sadakat / tam baðlýlýk (!) gösterip kendilerine yer kazanmaya çalýþýrlar. Bu gibi kimselerle uzlaþmanýn pek mümkün olduðunu sanmam.

Criminal Origin

Bu kullanýcýnýn bu kategori altýndaki blog mesajlarýna git Bu kullanýcýnýn DH Blog sayfasina git

26 Eylül 2008; 16:02:08 

@Hare Rama "nokta" konusunun neden var olduðunu ve benzer içerikte diðer konularýn neden kilitlendiðini gayet güzel açýklamýþ olmasýna raðmen anlamama gayretinde olan arkadaþlar var. Her þahsýn bir bir arzularý yerine getirilmeye niyetlenilirse kiþiye özel forum kurallarý koymak icab eder diye düþünüyorum ??? Bunun altýndan kim nasýl kalkacak ? Ýnsan elbet haklarýný sonuna kadar savunacak ancak biraz üzerinde düþünülmesi gerek savunulan þeyin. Ayrýca burasý altý üstü bir forum ! Neredeyse "donaným haber anayasasý" adýnda bir kitap taleb edilmiþ. Kusura bakmayýn ama bana biraz komik geldi..

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi Criminal Origin -- 26 Eylül 2008; 16:00:50 >

...Biz buralarda pek geriye bakmayýz. Ýleriye bakar, yeni kapýlar açar, yeni iþler yaparýz...
...Çünkü biz meraklýyýz...
...Yönümüzü merak tayin eder...
EngineerInDefenceInd

26 Eylül 2008; 16:14:20