Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
LCD yi duvara asıp kablolardan kurtulmak isteyenler için...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> LCD yi duvara asıp kablolardan kurtulmak isteyenler için... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hsacomtr

12 Eylül 2008; 23:20:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Panelleri duvara asmayı düşünenler için bir fikir vereyim...
Paneli duvara astıktan sonra sehpa, uydu alıcı kabloları, elektirk kabloları vs hem yer daralmasına hemde görüntü kirliliğine yol açıyordu.Ben de bunların hepsinden kurtulmayı düşündüm.Önce sonucu göstereyim...

Gördüğünüz gibi hiçbir kablo ve cihaz yok...Nasıl yapıldığına gelince...Önce duvarı delmeyi göze almak gerekiyor... :) Ayrıca duvarın arkasında uydu alıcı, dvd player vs yi koymak için bir oda gerekiyor...Ben o yönden şanslıydım... :) Hem oda vardı hemde tam deliğin önünde bu zımbırtıları koyacak bir kitaplık bulunuyordu...

Bu deliğin alçılanmadan önceki hali...

Bu da kitaplık...Herşeyi kapatıyor...

Asıl sorun bu uydu alıcıların vs nin nasıl kumanda edileceği konusuydu...Bu sorun çözülmezse zaten kanal değiştirmek için diğer odaya gidip gelmek gerekir... :) Bunun için uydu alıcıları ve istenirse dvd çalarları sökmek gerekiyor.Söktükten sonra kumanda alıcısının gözüne ulaşmak lazım...Bu sensörün üç ayağı var...Her ayağından lehim yoluyla çıkışlar aldım ve üçlü kabloyu cihaz dışına çıkarıp cihazı tekrar eski haline getirdim.

Bu iş zor değil çünkü cihazların dış kapağı çıkınca zaten sensör ortaya çıkıyor...Daha sonra bize lazım olan şey bir kumanda alıcı sensörü...Bunun için ben eski bir tv kartının sensörünü kullandım...Herhangi bir eski kumandalı bir alet sökülüp sensör çıkarılabilir.Yada bir tv tamircisinden rahatlıkla bulunabilir.Zaten sensörlerin hepsinden üç kablo çıktığını göreceksiniz.Sıra geldi bulduğumuz sensörle cihazdan çıkan kabloları doğru eşleştirmeye.Bunun için ben deneme yanılma yöntemini kullandım.Zaten çok ihtimal yok doğru uçlar bir kaç denemeden sonra bulunuyor.Ben iki uydu alıcı söktüğüm için bağlantıyı soketli yaptım.Değiştirmesi kolay oluyor...

Daha sonra sensörü delikten geçirip TV ni alt kısmına yapıştırdım.

Artık içeriden uydu alıcıyı kontrol etmek de mümkün...

Umarım yardımcı olabilmişimdir... :)

ogameci

12 Eylül 2008; 23:48:43 

wow güzel çalışma olmuş ellerine sağlık

// Pioneer 5080XA Plazma // Panasonic 50PX8E Plazma // Bose Cinemate //

> > < <
TrabzonReady

12 Eylül 2008; 23:50:35 

quote:

Orjinalden alıntı: hsacomtr

Panelleri duvara asmayı düşünenler için bir fikir vereyim...
Paneli duvara astıktan sonra sehpa, uydu alıcı kabloları, elektirk kabloları vs hem yer daralmasına hemde görüntü kirliliğine yol açıyordu.Ben de bunların hepsinden kurtulmayı düşündüm.Önce sonucu göstereyim...

Gördüğünüz gibi hiçbir kablo ve cihaz yok...Nasıl yapıldığına gelince...Önce duvarı delmeyi göze almak gerekiyor... :) Ayrıca duvarın arkasında uydu alıcı, dvd player vs yi koymak için bir oda gerekiyor...Ben o yönden şanslıydım... :) Hem oda vardı hemde tam deliğin önünde bu zımbırtıları koyacak bir kitaplık bulunuyordu...

sagol.

detayli bilgi eklemestim aylar önce.

keske herkes bu bölümü katkida bulunsaydi.

http://forum.donanimhaber.com/m_15593399/mpage_1/key_//tm.htm#15593399

"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”
M.Kemal ATATÜRK

murat1968

12 Eylül 2008; 23:52:16 

Böyle hem yaratıcı hem de farklı paylaşımlar gördüğümde çok seviniyorum bu forumda az da olsa paylaşım yaptığım için..
Süper ötesi güzel olmuş bence. Hatta benzer bir arka oda olsa bir dakika düşünmem yeni olmasına rağmen yıkarım , delerim salonun duvarlarını ama duvar arkasında komşu oturuyor ondan böyle birşey istemek çok ayıp olurdu

universteli

13 Eylül 2008; 0:08:59 

çok faydalı bir çalışma.fakat cihazlar aynı odadayken kurtulmak mükün değil mi?

zucchero

13 Eylül 2008; 0:29:26 

Duvarı deleceğime kablo gözüksün daha iyi derim
ellerine sağlık

TrabzonReady

13 Eylül 2008; 0:30:07 

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

çok faydalı bir çalışma.fakat cihazlar aynı odadayken kurtulmak mükün değil mi?

cevabi bulursun ama tiklamak gerekir

http://forum.donanimhaber.com/m_15593399/mpage_1/key_//tm.htm#15593399

"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”
M.Kemal ATATÜRK

afacan!

13 Eylül 2008; 0:33:04 

Harika olmuş.. Böylece o sinir bozucu kutu görüntüsü de yok. Sadece televizyon tam istediğim gibi. İleride inşallah bende böyle yaparım LCD tv'mi aldığım zaman

serkanta

13 Eylül 2008; 0:33:53 

tebrik ederim dostum çok yaratıcı .memleketim geldi aklıma :)

Wharfedale Diamond 9.6
hsacomtr

13 Eylül 2008; 10:31:04 

Teşekkür ederim arkadaşlar...Önce aynı odada olacak şekilde kablosoz görüntü aktarıcılar ile bir düzenek kurdum.O zaman duvarı delmeye ve sensörle uğraşmaya gerek kalmıyordu.Ama görüntü kalitesi hoşuma gitmedi.Üstelik tv ye giden elektrik kablosu yine görünüyordu.Ben de kesin çözüm olsun diye duvarı muvarı deldim... Sorularınız olursa cevaplarım...

hsacomtr

13 Eylül 2008; 21:30:10 

Şu göz kullanılabilir mesela...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> LCD yi duvara asıp kablolardan kurtulmak isteyenler için... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Scythe Orochi & Zipang işlemci soğutucuları
Scythe'nin devasa boyuttaki işlemci soğutucusu Orochi ve nispeten ufak sayılabilecek soğutucusu Zipang test sistemimizde