Merhaba herkese. Bugün bir Benq x2200w aldım. Ve bir de hdmi kablo aldım. Bağladım driverı yükledim ayarları yaptım. Her şey bu süreçte normaldi. Ancak bilgisayarı kapadığımda stanby konumuna monitör geçmiyordu. Kutusundan çıkan analog bağlantı ile bağladım. Stanby konumuna geçmede bir sorun yaşamadım. Ekran kartında 2 dvi çıkışı var. Analog da olsa Hdmi da olsa adaptör ile kullanıyorum. Benim sorum neden hdmi bağlantı yapınca monitör stanby konumuna geçmiyor? Mavi bir ekran veriyor. Bu konuda bir fikri olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavidevEx -- 12 Eylül 2008; 20:33:38 >
Benim bildiğim HDMI bağlantısında monitör standby a geçmez. Yani bir arıza durumu yok. Monitörün standby a geçmesi benim için de önemli cunku bazen monitoru kapatmayı unutabiliyor insan. O yüzden monitörlere dvi girişi koymaları şart.
HP lerin su parlak ekranlı HDMI'lı monitörlerinde de standby a geçmiyor. O yüzden muhtemelen bütün HDMI girişleri için geçerli. HDMI girişinin DVI gibi bilgisayarlara özgü bir giriş olmadığından olsa gerek.