Merhaba.. Eski versiyon olan anakarta arkadan montajlı olmakla beraber, montajı ve ayarlaması çok zor. Yeni model VX olanlar ise klipsli yani arka plaka yok. Ben Bir zamanlar Mugen soğutucu yüzünden bir anakartımın heba olduğunu biliyorum. Bunun üzerine bu tip soğutucular için bir arka plaka icad ettim. Bu tip soğutucular ne derece iyi ve kaliteli de olsa, anakartı yamultma eğilimindeler (Klipsli olanlar). Yaptığım arka plaka sayesinde, o klipsleri çıkartılıp, yerine bu plaka ve 4 civata ile monte ediliyor soğutucu. Bu sayede hem anakart yamulmuyor, hem desoğutucu işlemciye daha sağlam basıyor.. Ben alacak olsam, VX modelini alırdım yine de..
Yaptığınız plakanın resmini koyabilir misiniz acaba. Ben özellikle sizin tavsiyenize uyarak bu soğutucuyu aldım. Şu an anakartta bir sorun gözükmüyor. Zamanla bir sorun olur diye korkuyorum bu söylediklerinizden sonra.
quote:
Orjinalden alıntı: AMFİBİ
Merhaba.. Eski versiyon olan anakarta arkadan montajlı olmakla beraber, montajı ve ayarlaması çok zor. Yeni model VX olanlar ise klipsli yani arka plaka yok. Ben Bir zamanlar Mugen soğutucu yüzünden bir anakartımın heba olduğunu biliyorum. Bunun üzerine bu tip soğutucular için bir arka plaka icad ettim. Bu tip soğutucular ne derece iyi ve kaliteli de olsa, anakartı yamultma eğilimindeler (Klipsli olanlar). Yaptığım arka plaka sayesinde, o klipsleri çıkartılıp, yerine bu plaka ve 4 civata ile monte ediliyor soğutucu. Bu sayede hem anakart yamulmuyor, hem desoğutucu işlemciye daha sağlam basıyor.. Ben alacak olsam, VX modelini alırdım yine de..
E6750 işlemcimde kullanıyorum Big Typhoon'u fakat ilk çıkan model (vidalı-en sağlamı) Everestte sistem kararlılık testini 20dk boyunca uyguladım ve sonuç fotoda göründüğü gibi. Fanı 1400 devirde çalışıyor devamlı fakat sesinden rahatsız değilim ve performansıda gayet başarılı. Tavsiye olunur..
Thermaltake big typhoon vp modelini tavsiye edermisiniz arkadaşlar
@*Furious*
hocam aldınmı big typhoon almadıysan big typhoon vp modelinide aklından geçir soğutucuyu montaj şekline göre ram lere yada ekran kartına ikinci fanı üfletebilirsin tabi kullananlar yorumlarını belirtirlerse bizde aydınlanmış oluruz nasıl işe yarıyormu ikinci fan acaba