Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## TT Big Typhoon Kullananlara Bir Soru ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> ## TT Big Typhoon Kullananlara Bir Soru ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
*Furious*

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Eylül 2008; 20:07:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

TT Big Typhoon almayı düşünüyorum da monte etmesizor mudur ?

P35C DS3R anakartım var. Uyumsuzluk yapar mı acaba

Monte etmek için anakartı sökmek gerekiyor mu yoksa stock fan gibi klik ile oturuyor mu ?

JANT!

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 21:16:40 

Clibs li. Anakartı sökmene gerek yok. Detaylı bilgi için;
http://www.donanimhaber.com/arkadas.asp?haberno=4869

G33 DS3R - E6300@3GHZ - CM HYPER 212 - Corsair 2*1 @1150MHZ - POV 9600GT EXO@770/2300 - SAMSUNG BW2232 22' LCD - LOGITECH X-530 - MAXTOR250ONETOUCH - SONY ERİCSSON W810i
AMFİBİ

12 Eylül 2008; 21:19:23 

Eski versiyon BT ise, anakartı sökmen gerekiyor..
Ama yeni model VX ise İntel soğutucuları gibi klipsli..

Bir kenarda oturmayı bilenler, daima oturacak bir kenar bulurlar..
Ama baş köşeye oturmaya alışanlar, gün olur oturacak bir kenar bile bulamazlar..
*Furious*

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Eylül 2008; 21:37:16 

Cevaplar içni teşekkür ederim birşey daha soracağım

Klipsli olan,acaba anakart için tehlike yaratır mı ?

Çünki soğutucu bayağı bir ağır malûm yatay duracak ağırlık bir yere çökeceğinden

Anakarta bağlanandan daha iyi olur mu ?

Hangisini almak daha mantıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Furious* -- 12 Eylül 2008; 21:35:56 >

AMFİBİ

12 Eylül 2008; 22:10:49 

Merhaba..
Eski versiyon olan anakarta arkadan montajlı olmakla beraber, montajı ve ayarlaması çok zor.
Yeni model VX olanlar ise klipsli yani arka plaka yok. Ben Bir zamanlar Mugen soğutucu yüzünden bir anakartımın heba olduğunu biliyorum. Bunun üzerine bu tip soğutucular için bir arka plaka icad ettim. Bu tip soğutucular ne derece iyi ve kaliteli de olsa, anakartı yamultma eğilimindeler (Klipsli olanlar). Yaptığım arka plaka sayesinde, o klipsleri çıkartılıp, yerine bu plaka ve 4 civata ile monte ediliyor soğutucu. Bu sayede hem anakart yamulmuyor, hem desoğutucu işlemciye daha sağlam basıyor..
Ben alacak olsam, VX modelini alırdım yine de..

Ama baş köşeye oturmaya alışanlar, gün olur oturacak bir kenar bile bulamazlar..
senolars

12 Eylül 2008; 22:38:28 

Yaptığınız plakanın resmini koyabilir misiniz acaba. Ben özellikle sizin tavsiyenize uyarak bu soğutucuyu aldım. Şu an anakartta bir sorun gözükmüyor. Zamanla bir sorun olur diye korkuyorum bu söylediklerinizden sonra.
quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Merhaba..
Eski versiyon olan anakarta arkadan montajlı olmakla beraber, montajı ve ayarlaması çok zor.
Yeni model VX olanlar ise klipsli yani arka plaka yok. Ben Bir zamanlar Mugen soğutucu yüzünden bir anakartımın heba olduğunu biliyorum. Bunun üzerine bu tip soğutucular için bir arka plaka icad ettim. Bu tip soğutucular ne derece iyi ve kaliteli de olsa, anakartı yamultma eğilimindeler (Klipsli olanlar). Yaptığım arka plaka sayesinde, o klipsleri çıkartılıp, yerine bu plaka ve 4 civata ile monte ediliyor soğutucu. Bu sayede hem anakart yamulmuyor, hem desoğutucu işlemciye daha sağlam basıyor..
Ben alacak olsam, VX modelini alırdım yine de..

AMFİBİ

12 Eylül 2008; 22:55:30 

Soğutucu üzerindeki klipsler sökülüp, bu aparatla vidalı sistem haline getiriliyor. Ve sonuç, mükemmeliyet..

senolars

12 Eylül 2008; 23:11:12 

Evet gerçekten mükemmel olmuş. Seri üretim var mı yoksa sadece kendinize özel mi? Bir tane de bizim için imal etseniz süper olur

_köle_

12 Eylül 2008; 23:19:02 

bende bu soğucuyu aldıktan sonra bu tür aparat arama girişimde bulunmuştum ama bulamamıştım.
bu klips ler hiç güven vermiyor bana

AMFİBİ

12 Eylül 2008; 23:26:41 

quote:

Orjinalden alıntı: senolars

Evet gerçekten mükemmel olmuş. Seri üretim var mı yoksa sadece kendinize özel mi? Bir tane de bizim için imal etseniz süper olur

Seri üretim var tabii arkadaşlar. Ama bu burası satış bölümü olmadığından, sizleri dükkanıma davet edeyim..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

_köle_

14 Eylül 2008; 5:11:30 

linkteki aparat TT Big Typhoon vx i işlemciye monte ederken bizi clipslerden kurtarabilecek bir aparatmıdır.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700488

AMFİBİ

14 Eylül 2008; 9:02:06 

quote:

Orjinalden alıntı: _köle_

linkteki aparat TT Big Typhoon vx i işlemciye monte ederken bizi clipslerden kurtarabilecek bir aparatmıdır.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700488

Bu aparat, sadece Thermalrıght soğutucuyu LGA anakarta mobte etmek içindir. TT Big Typhoon vx soğutucu ile alakası yok yani..

SAMASRA

Sisteme Gözat

21 Eylül 2008; 13:02:10 

ben kullanıyorum gayet sessiz ve performanslı

hitmanority

22 Eylül 2008; 3:08:42 

E6750 işlemcimde kullanıyorum Big Typhoon'u fakat ilk çıkan model (vidalı-en sağlamı) Everestte sistem kararlılık testini 20dk boyunca uyguladım ve sonuç fotoda göründüğü gibi. Fanı 1400 devirde çalışıyor devamlı fakat sesinden rahatsız değilim ve performansıda gayet başarılı. Tavsiye olunur..

Ekteki dosya (1)

Intel Core2Duo E6750 // Asus P5KC // 2GB DDR2 800 Kit OCZ Reaper HPC Edition // Sparkle 8800GT // Samsung Sata 500GB HDD // 20x & 18x LG Sata DVD-RW // NZXT Tempest AirFlow King // High Power 560W // Samsung 2232BW LCD // Logitech Z-10 // Logitech MX Revolution // Logitech G15 // Powercom 1000VA UPS // Thermaltake Big Typhoon
OVERCLOCKM@NI@

22 Eylül 2008; 13:04:21 

Thermaltake big typhoon vp modelini tavsiye edermisiniz arkadaşlar

@*Furious*

hocam aldınmı big typhoon almadıysan big typhoon vp modelinide aklından geçir soğutucuyu montaj şekline göre ram lere yada ekran kartına ikinci fanı üfletebilirsin tabi kullananlar yorumlarını belirtirlerse bizde aydınlanmış oluruz nasıl işe yarıyormu ikinci fan acaba

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OVERCLOCKM@NI@ -- 22 Eylül 2008; 13:06:07 >

LOGITECH Z5500 DIGITAL/ CREATIVE GIGAWORKS G500/ CREATIVE MEGAWORKS THX550/CREATIVE AUDIGY 2ZS

ESKİ NICK SCHUMACHER34
OVERCLOCKM@NI@

22 Eylül 2008; 13:35:45 

@AMFİBİ

hocam pm attım pm kutunuza bakarsanız sevinirim

LOGITECH Z5500 DIGITAL/ CREATIVE GIGAWORKS G500/ CREATIVE MEGAWORKS THX550/CREATIVE AUDIGY 2ZS

ESKİ NICK SCHUMACHER34