Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
pda da ki gps

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları >> pda da ki gps Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nossrat

12 Eylül 2008; 17:03:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar

Bir pda alacam asus marka

cihazda gps var. ben bu gps kullandığım zaman şebekeme ücret ödüyormuyum sonra gps kullanmak için yazılım gerekiyor heralde ücretli olan bu mu, bunun kullanım ücreti nasıldır. ayrıca pda da gelen yazılımlarda br kritermidir ? daha çok var ama anlatabilmişimdir umarım daha çok ben gps ücretlendirme kısmına takıldım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

feyizu

13 Eylül 2008; 14:46:32 

Hayır arkadaşım GPS kullanımı ücretli değil...cihazınızda bir GPS alıcısı var ise bu tıpkı denizcilerin,trekking yapanların kullandığı el GPS cihazları gibi çalışır ve uyduları görecek ve data alıp koordinat belirleyecek şekilde tasarlanmıştır.

Eğer ASUS unuza bir navigasyon programı yükleyecek olur iseniz; navigasyon programı çalıştığında GPS alıcısını da çalıştırır böylece ASUS unuz sizin nerede olduğunuzu belirler ve sonrasında da GPS alıcısı navigasyon programını sürekli besler.Navigasyon programını da bu forum içerisinde bulabilirsiniz, o da ücretsiz..yani herşey ücretsiz...
PDA lar için hazırlanan navigasyon programlarını bir çoğu WM 2003 ve üzeri versiyonlarda çalışacak şekilde tasarlandığından bu konuda sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum..Forum içerisinde aratacak olursanız almayı planladığınız ASUS için de hazir navi programları ve bu programın nasıl yükleneceği vb. konuları bulacaksınız.
Açıklamalar umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Kısacası GPS kullanımı ve navigasyon ücretsiz..(ücretli olan GPRS,birbirine karışmasın )

Sağlıcakla kalın

ACER Apire 3005 WLMi, AMD Mobile Semprom 3300,2.0 Ghz..IPAQ hw 6915 PDA
gps.navigation

13 Eylül 2008; 17:42:05 

Aslında PDA almak içinde parayı kazanmaya gerek yok değilmi sn.feyizu ? Arka salonda sahte basın alın sonra alacağınız ürünü o da bedavaya gelsin....

Muhteşem yanıt vermişsiniz arkadaşa

feyizu

14 Eylül 2008; 16:31:47 

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Aslında PDA almak içinde parayı kazanmaya gerek yok değilmi sn.feyizu ? Arka salonda sahte basın alın sonra alacağınız ürünü o da bedavaya gelsin....

Muhteşem yanıt vermişsiniz arkadaşa

Sayın üstadım arkadaş PDA alımını değil GPS kullanımının ücretli olup olmadığını sormuş ben de yanıtladım ücretsiz diye yanlış mı?
Yok eğer navi programının ücretli olup olmadığı konusunda ince laf dokunduruyorsanız ona da şöyle yanıt vereyim "bu forum dahil benzer forumlarda navi programları da sebilullah" bu da doğru mu? doğru...eee nedir zorunuz şimdi yazdıklarımla? arka salonlarda neler yapıldığı benim ilgi ve bilgi alanımda değil, herhalde bu işlerin yasal yönünü takip eden de birileri vardır...bırakın vatandaş tanışsın navigasyonla. bende size diyecem ama yakışmayacak bana.

Sağlıcakla kalın

FIR_Lama

Sisteme Gözat

14 Eylül 2008; 17:10:22 

GPS ve navigasyon ücretsiz sözünüz yanlış bence... o zaman dünyada hiç bişi ücretli değil, emek hırsızlığı sonuçta beleş... biri size şu araba kaç paradır dediğinde ücretsiz demediğinize eminim... ama dünya çapında sebilullah şeklinde söylediğiniz miktarda araba ücretsiz el değiştiriyor(çalınıyor)... o yüzden ufak bir düzeltme yapiym...

GPS kullanımı ücretsizdir... ama navigasyon için gerekli olan yazılım ve haritalar satılır... bunların da telefon şebekesiyle, faturayla işi olmaz... ha çok isterseniz korsan olarak bulabilirsiniz ama o zaman da destekten yoksun kalırsınız... zaten 500-600 liraya gpsli bir alet aldıktan sonra 100 liraya harita ve programı almak insanı rahatsız etmemeli bence...

FReaK oN a LeaSH
feyizu

15 Eylül 2008; 9:05:53 

quote:

Orjinalden alıntı: FIR_Lama

GPS ve navigasyon ücretsiz sözünüz yanlış bence... o zaman dünyada hiç bişi ücretli değil, emek hırsızlığı sonuçta beleş... biri size şu araba kaç paradır dediğinde ücretsiz demediğinize eminim... ama dünya çapında sebilullah şeklinde söylediğiniz miktarda araba ücretsiz el değiştiriyor(çalınıyor)... o yüzden ufak bir düzeltme yapiym...

GPS kullanımı ücretsizdir... ama navigasyon için gerekli olan yazılım ve haritalar satılır... bunların da telefon şebekesiyle, faturayla işi olmaz... ha çok isterseniz korsan olarak bulabilirsiniz ama o zaman da destekten yoksun kalırsınız... zaten 500-600 liraya gpsli bir alet aldıktan sonra 100 liraya harita ve programı almak insanı rahatsız etmemeli bence...

Sayın yüzbaşım size yanıt verme bahanesi ile bir kez daha ne demek istediğimi tekrarlayayım...evet yazdıklarım tamamen bir realitedir ve dediğim gibi bu forum ve benzeri forumlarda dilediğiniz programı ücretsiz olarak bulabilirsiniz..bu bir realitedir,bu tür yazılımlar oldukça bu tür forumlarda olacaktır,bu tür paylaşım platformları oldukça da bahsettiğimiz yazılımlar ücretsiz paylaşılacaktır..bu ülkemizde böyle olduğu gibi dünyanın hemen her ülkesinde de böyledir..bu sebeptendir ki google'da I-GO yazdığınızda karşınıza binlerce sayfalık veri gelebilmektedir..
Yanlış anlaşılmasın ben emeğe karşı filan kattiyyen değilim, doğaldır ki emek veren karşılığını almalıdır ve zaten alıyordur da, bundan da hiç şüphem yok..ama forumlarda yazılan paylaşılan bu tür programların paylaşılmasının da hiç bir şekilde engellenemiyeceği gerçeğinin de farkındayım sadece..Bu tam da bir şarkı,türkü eser besteleyip geniş kitlelere bunu duyuran sanatçının,bestekarın daha sonra çıkıp vatandaşa benim şarkımı söylersen bana telif ücreti ödeyeceksin demesine benzer..nasıl ki sokaktaki vatandaşın bu şarkıyı mırıldanmasını,aile meclislerinde 3-5 kişinin şarkıyı geçmesini engelleyemezsiniz,geçelim daha geniş grupların onlarca hatta yüzlerce kişilik gruplar halinde bu şarkıyı çalıp söyleyip icra etmesin de engelleyemezsiniz...ancaaak tutup da bu şarkıyı/eseri bir yöntemle pazarlamaya kalkıp üzerinden kazanç elde etmeye kalkarsınız o zaman birileri çıkıp hoooop bakalım der telif yasasını suratına vurur...
Bizlerin de burada yaptığı tamamen budur..birileri tarafından yazılıp geniş halk kitlelerine sunulmuş yani halkın malı olan bir şeyleri hiç bir çıkar gözetmeksizin paylaşmak..yoksa ne siz ne ben ne de bu foruma yazan diğer arkadaşlar mazoşist filan değiliz ki işi gücü bırakıp buralarda zaman harcayıp yazalım öyle değil mi..Haa şimdi bu tür yazılımların bu forum gibi forumlarda paylaşılması nasıl bir durum yaratıyor diye bakılacak olunursa hiç şüpheniz olmasın ki payşalılan her neyse meraklısı artıyor,kullanıcısı artıyor, tabi ki değeri de katlanarak artıyor...
Burada şimdi şu soru ortaya çıkıyor: Peki bu tür navi yazılımları ve haritaları ücreti karşılığı elde edilebiliyor ise aksi de bilişim suçu ve/veya emek hırsızlığı ise bu tür forumlarda nasıl oluyorda paylaşılıyor?

Ben forum okuyucularının sıkılmadan okuması bağlamında mizah tadında bir senaryo yazıp nasıl'ı yanıtlayarak kapatayım bu konuyu diyorum;
Şimdi efendim akıl sağlığı yerinde bir takım kişiler bir araya gelip güncel sıkıntılardan yola çıkarak bir yazılım planlarlar...sonra yüzlerce ve binlerce birim zaman ve para yani emek harcayarak bu yazılımı hayata geçirirler..sonracığıma bu yazılımı beta sürümü ile kullanıcıların buluştuğunu düşündükleri mecralarda geniş halk kitleleri ile paylaşırlar..ve nihayet yeterince ilgi çektiklerine yani alıcı kitlesinin oluştuğa inandıklarında da full sürümü piyasaya sürüp pazarlamaya başlarlar..emeklerinin karşılığı olan birim birip paracıkları tam istif etmeye yani emeklerini hasat etmeye başlamışlardır ki bir bozuk kişilik çıkar ortaya..bu kriminal kişilik para verip bu yazılımı almıştır ama bakar ki etrafında bu yazılımı para vermeden kullanan hiç kimse yoook..olur mu ya şimdi..derhal der etrafımda böyle bir kriminal grup oluşturmalıyım..ve hemen bir forum açarak alnının teri para ile satın aldığı yazılımı bu forum üzerinden diğer kişilere adeta virüs gibi aşılayarak paylaşır..sonrası mı.. sonrasında paylaşılan yazılım bir anda binlerce onbinlerce kişi tarafından kullanılmaya başlar...emek hırsızları çığ gibi çoğalır, öyle çoğalır ki yazılımın ilk paylaşıldığı ülke sınırlarını da aşıp dünya ölçeğinde paylaşılmaya pardon çalınmaya sömürülmeye başlar..forumlarda yazan sizin benim gibi bozuk kişiliklerde bunları uzun uzun anlatıp çeşitli cihazlara nasıl adapte edileceğini,sorunların nasıl çözüleceğini yazıp çizmeye başlar..yani bir anlamda bilişim suçuna iştirak ederler..kimi değişik forumları tarayıp farklı dilleri bilmenin avantajlarını da bu suçu işlerken efektif bir şekilde kullanmaya başlar..böyle sürer gider..bu arada yazılımı planlayan ne yapmaktadır..tüh bu işten para kazanamadık,haydin arkadaşlar çalıştırın kafayı bakalım bu insanların başka ne ihtiyaçları var o tarafa yönelik bir şeyler yapıp sunalım diye kafa patlatmaktadırlar..ya da ilk yaptıkları yazılımın versiyonları ile uğraşmaktadırlar ki emek,para,zaman harcayıp yeni bir zarar kapısı aralayabilsinler..
Mizah tadında dedik ya varsa eksik kalan yeri affola..

Arkadaşlar tekrar ediyorum ben konunun en başında bir realiteyi ne sizin ne benim ne de bu yazılımı hayata geçirenlerin engelle(ye)meyeceği bir olguyu dile getirerek soran arkadaşa dedim ki bu tür forumlarda bu tür programları istediğin kadar bulabilirsin, ücretsiz olarak..neden peki ücretsiz..nedeni herhalde benim yazdığım mizahi senaryo değil..ama nedenini irdelemenin yeri de herhalde bu tür forumlar olmasa gerek..bu forumları okuyoruz,soruyoruz,yanıtlar veriyoruz,paylaşıyoruz.. işte realite bu..böyle bir ihtiyaç var bu ihtiyaç doğrultusunda da insanlar bir araya gelip paylaşımda bulunuyorlar..bu da ücretsiz..okumak,soru sormak,cevap bulmak da ücretsiz..bedava..hatta öyle ki hilal-ı ahmer yardımları tadında..hatta öyle ki yazılımı pazarlayanlar dahi burada bilişim suçu işleyen bizlere yardım ve yataklık ederek bizi bu suçu işlemeye teşvik ediyorlar.. ki bir sonra piyasaya çıkacak yeni sürümü/haritayı da acilen çalabilelim sömürebilelim.
Ürün,üretim,pazarlama gibi konulara yakın olanlar yazdığım senaryoya en çok gülümseyecek olanlardır eminim ama okuyan herkesin de çok fazla düşünmeden gülümseyip geçmesini diliyorum, zira forumda okunacak daha çoook paylaşım var.
Konuyu mizahi boyutunda bırakıp felsefi ya da ahlaki boyutunun derin mevzular olduğunu bilerek burada noktayı koymayı tavsiye ediyorum..aksi halde günler boyu yazar dururuz sonra dönüp kaç arpa boyu yol gitmişiz diye bakarız gibime geliyor.

Emek verip bu tür programları hazırlayanlara ellerinize sağlık,programı,yazılımı,haritalarını pazarlayıp bu sayede insanlara iş kapısı sağlayanlara bol ve hayırlı kazançlar forumu okuyanlara da hayırlı ramazanlar diyerek noktayı koyuyorum efendim..sağlıcakla kalınız.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları >> pda da ki gps Sayfa: [1]
Buraya git:

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle