Eğer aktifse anakartın QFan olayını devre dışı bırak ve BIOS güncellemesi yap. Bende de benzer bir durum oldu. Anakartın QFan özelliğini açtım. Gayet sessiz çalışıyordu fan. Bir ara fark ettim ki işlemci boşta 55 derece. Hemen kapattım. Şimdi 23 derece civarında.
QFan kullanacaksan da Asus Probe yükle ve oradan QFan için ayarlamalar var onlara bak. Eğer ayarları yoksa (Silent/Performance gibiydi sanırım) QFan'ı kapat...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 12 Eylül 2008; 14:27:18 >
Cool&Quite kalsın. Kaldırmana gerek yok da QFan olayına bir bak yine de. Cool&Quite için Güç Seçeneklerinden En Az Güç seçeneğini seçmen gerekecek. Yine BIOS'tan aktif olması lazım Cool&Quite özelliğinin. Yine de sıcaklık çok fazla. Yani CQ olmasa bile bu kadar çok çıkmaz...
İşlemcisine Arctic Silver 5 macun ve Zerotherm 95 fan almış. ZEROtherm BTF95 işlemci soğutucusu ve kasa içi iki adet ekstra fan kullanmaya başlamış. Voltajı sırasıyla 1.23'e (bu civarda yük altında 72 derece olduğunu yazmış) ve 1.10'a kadar düşürmüş, şimdilerde yük altında 51 derece civarlarında diyor.
fana, sogutucu demirine, temizlik yap. islemcinin usutunu basini kontrol et... ondan sonra montajini yaparken guzel bir macun sur.. sogutucunun klipinde sorun var mi kontrol et.. cok zor bir ihtimal dahi olsa bazen klipsin takili oldugu tirnak kirilabiliyor... fan girisini dogru yere taktigindan emin ol...
butun bios ayarlarini "auto" olarak ayarla... Qfan'i kapat.. ayarlayabiliyorsan 25 ila 35 derece arasinda fan %50 gucle.. 35 ila 45 derece arasinda %75 ve 45 ve usutunde %100 ayarla... (bazi modellerde boyle bir secenek vardi...)
CoolnQuite'i ayarla.. islemci driver'ini cek... yukle ve enerji yonetimi kismindan uygula...
baska bisey olmamasi lazim...benim hatirladiklarim bu kadar.. AndryTR arkadasimiz sana gerekli bilgiyi vermis zaten..