Merhabalar arkadaşlar konunun yeri burası değil ama herkes o/c konusunu buraya açmış....Bu aşağıdaki iki işlemciye ve bellek kartlarına overclock yapmak istiyorum fakat hangi proğramla overlock yapılıyor bilmiyorum ekran kartının nasıl yapıldığını biliyorum ama işlemci ve bellek kartlarına nasıl O/C yapılacağı konusunda bilgiye sahip değilim...Sizden ricam bana bu overclock konusunda yardımcı olmanızı istiyorum...İşlemci ve bellek içinn,
İşlemci : İntel P4 630 3.00Ghz.(2Mb), Kingston-1024*2-ddr400mhz.HDD-IDE160Gb(samsung 7200rpm), 19' Lcd(940N) samsung, Ati Radeon X1950pro.AGP 8X 512mb.256bit, Asus GA-450W Psu, samsung çift katmanlı DVD-RW-18x
p4 ün , stok fanla çok fazla oc olacağını sanmıyorum. bi ihtimal stok fanla 3,3 te stabil kalabilir. anladığım kadarıyla bu işi çok iyi bilmiyosun. o nedenle sana otomatik oc yap derim. bios ta auto overclock bölümü varsa bunu yapabilirsin. her çipsette olmuyo. senin çipsette olup olmadığı hakkında bilgim yok. ama p4 le yapıcağın oc nin performansa çok büyük etki etmiyeceğini düşünüyorum.....
2. sisteme gelirsek , bilgili ellerin elinde çok iyi oc olur o makina. stok fan ile 3.2 ghz rahat görür. mevcut ram ler ne kadar ileri gidebilir bilmiyorum , ama kanımca overclock u sınırlıcaktır. o ram i ben 750 mhz de sorunsuz kullanmıştım , ama daha ileri gitmeyi denemedim. bu işlemcide diğer tüm işlemciler gibi bios tan oc oluyor. oncelikle ram i 533 e çek ve fsb yi artır.. overclock böyle yapılır ama zannediyorum bu konularda hiç bilgin yok. senin için zor olacaktır. oncelikle ''overclock nedir ve nasıl yapılır'' adlı konuyu oku , diğer türlü anlatılanlara bayaa bi fransız kalırsın...
açıklaman için teşekkür ederim melyyh ....Overclock konusunu okumuştum daha önce, yalnız benim bunu işlemciye ve belleklere ne şekilde nasıl bir proğramcıkla yapacağım!....Biostan hiç anlamıyorum :(( resimli anlatımlı bir proğram olsa yaparım fakat başka türlü anlamıyorum....