Uzun bir zamandır bu monitörü araştırıyordum ve almayı planlıyordum, sonunda monitörü aldım ve incelememi yapmak istedim.
Şimdi isterseniz öncelikle monitörün başlıca bi özelliklerine bakalım ;
• Ekran Boyutu 25.5" Wide • Çözünürlük 1920*1200 (WUXGA) • Parlaklık 300 cd/? • Kontrast Oranı DC 20,000:1(1000:1)(Typ.) • Tepki Süresi 5ms • Görüntüleme Açısı (Yatay / Düşey) 170°/150° (CR>10) • Desteklenen Renk 16.7M Sinyal Girişi • Sync. Sinyali Separate H/V, Composite, SOG • Video Sinyali Analog RGB, DVI, HDMI • Bağlantı 15pin D-SUB, DVI-D, HDMI Güç • Güç Tüketimi 50 Watts • Stand by Power(DPMS) <2W • Tip Built-in Özellikler • Plug & Play DDC 2B • Dahili Hoparlör NO(Dijital/Stereo Audio out support for HDMI) • USB powered hub option Yes (Bus Powered 1Up/2Down) • Mac uyumluluk YES • Renk Rose Black • Duvar Aksesuar DVI-D cable • Özellikler Low Power Consumption(0.3W Power Off, 55W Operating Power) LED Brightness control, MagicBright3, Image Size,Color Effect,Customized key,MagicWizard & MagicTune, Windows Vista Premium,DVI with HDCP,Safe Mode,SPDIF Boyut • Boyutu (Stand'lı, WxHxD) 610*502.5*245 • Boyutu (Stand'sız, WxHxD) 610*435*78 • Yükleme Boyutu (WxHxD) 702*567*185 Ağırlık • Ağırlığı 8.1 kg • Yükleme Ağırlığı 10.5 kg
Evet gelelim monitör hakkında bilgilere;
Şimdi arkadaşlar monitör bir bilgisayar için çok ama çok fazla büyük. Tam 25.5" boyutuyla insanı resmen içine alan bir monitör olmuş.
Oyun oynarken, Film izlerken veya programlarınız üzerinde çalışırken gerçekten çok zevkli dakikalar geçirebilirsiniz.
Monitörün yan tarafında;
Menu, Brightness, MagicColor, Source ve Auto tuşlar var. Monitörün power tuşu ise ön tarafta bulunuyor ve dokunmatik bir özelliğe sahip.
Tasarım ise oldukça hoş, Kristal bir tasarım havası veriyor, renkler çok uyumlu olmuş ve çok hoş duruyor.
5ms tepkime süresi ve 20.000 Dynmamic Contrast oranı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor gerçekten.
Yan taraftaki tuşlardan;
• Menü tuşundan Brightness ayarlarına - Contrast ayarlarına - MagicBright ayarlarına - Magic Color ayarlarına ve daha bir çok özellik ayarlarına erişebiliyorsunuz..
• Magic Color tuşundan Bu sekmede ise 4 adet mod bulunuyor bunlar ( Off - Demo - Full - Intelligent ) tuşları. Bunlarla monitörün renklerini ayarlayabiliyoruz.
• Source tuşundan Bu tuşa bastığımızda (Digital (DVI) - Analog ve HDMI) bölümlerine ulaşıyoruz.
• Auto tuşundan Bu tuş ise monitörün otomatik ayar yapmasını sağlamaktadır.
Monitör konsollarda çok büyük başarı sağlamakta 25.5" gibi bir boyutta FULL HD (1080p) oyun oynamak gerçekten çok zevkli oluyor yanlız pek fazla oynun 1080p desteklemediği ve 720p desteklediği için, tırtıklanmalar oluşuyor.
Ama bunları monitörün ayarlarından yaparak, güzel ve temiz bir görüntü elde edebiliyoruz.
Konsolumuzu HDMI dan bağladığımızda ve Bilgisayarımızı DVI veya Analog olarak bağladığımızda tek tuş ile geçiş yapabiliyoruz. Bu da demek oluyorki hem konsol açık hemde bilgisayarımız açık halde istediğimizi istediğimiz zaman yapabiliriz. Bunu yapmak için Source düğmesine basıyoruz ve sol üst bölümde çıkan yazımıza bakarak istediğimiz bölüme ulaşıyoruz.
Kutu içeriği;
• Samsung T260 • DVI Cable • Analog Cable • Power Cable • Monitör temizleme bezi • Garanti belgesi ve kitapçıklar (CD) • Bir kaç ekstra..
Power tuşunun dokunmatik olması ise monitöre ayrı bir hava katmış ve altındaki kırmızı ışık ise daha da bir güzel yapıyor monitörü.
Evet arkadaşlar kısacası bu monitör için bu fiyat iyi mi değil mi diyen arkadaşlar varsa bence hiç düşünmeden koşup bir tane alsınlar, sonuçta 25.5" ve FullHD bir monitörü 800-900 lira cıvarı bir fiyat ile karşımıza çıkıyor, bence beklemeye gerek yok.
Pek fazla ayrıntıya girmiyorum, bu konu altında sizin sorularınız varsa yazabilirsiniz ve bende cevaplamaya çalışırım, dilerseniz şimdi resimlere geçelim.
Kusura bakmayın arkadaşlar görüntü kalitesi çok kötü ama en yakın zamanda daha kaliteli fotoğraflar upload edicem.
Website;
Kapalı;
Masaüstü;
İncelik;
Konsol;
Evet arkadaşlar incelemenin sonuna geldik, dediğim gibi pek fazla ayrıntıya girmedim. Siz bu konu altında istediğiniz soruları yazarsanız bende elimden geleni yaparım arkadaşlar..
Teşekkürler, iyi forumlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScRyedd -- 12 Eylül 2008; 14:01:36 >
Playing Games : Spider-Man Web of Shadows , Tomb Raider Underworld , Left 4 Dead Wait for Games : Left 4 Dead , GTA IV , Prince of Persia 4 , Burnout Paradise
Hayirli olsun arkadasim, iyi günlerde kullanirsin insallah.
Ben de yaklasik bir haftadir, T260 HD modelini kullaniyorum. Gercekten inanilmaz kalite ve güzellikte bir monitor. Simdiye kadar izledigim bütün filmleri ve oynadigim bütün oyunlari tekrar bastan izlemek ve oynamak istiyorum :)