Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
NVIDIA Tegra 600 Series

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Avuç içi bilgisayar (PocketPC/SmartPhone) >> NVIDIA Tegra 600 Series Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
YBA

12 Eylül 2008; 6:28:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bazı arkadaşların çok düşük ekran çözünürlüğüne sahip pda'ları öve öve bitiremediğini görünce,
biraz uyanmaları için güncel bilgiler ekliyelim dedim,
Nvida baya bir süredir pda lar için çalışmalar yapıyor, 3d hızlandırıcılar vb.
Şimdi komple işlemci üretiyor,

özelliklerine bakın, HD videoyu takılmadan izletiyor,
ve yorumlarda 2009 da 640x480 min çözünürlük, bundan sonra çözünürlükler daha fazla olacak diyorlar,

Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden biri olan Nvidia ultra taşınabilir cihazlara yönelik olarak yeni hazıladığı grafik çözümü Tegra serisini tanıttı. İki yeni mobil grafik işlemciden meydana gelen Tegra serisi 1080p Tam-HD video oynatımını destekliyor. Tegra 600 serisi grafik işlemciler ultra-düşük-güç tüketimine sahipken, aynı zamanda yumuşak 3D arayüzleri destekleyebilmekte.

HDMI, WSXGA + LCD, SXGA CRT ve NTSC/PAL çıkışlarına sahip olan işlemciler ileri düzeyde HD video kayıt işleyebiliyorlar. Entegre medya işlemcisi sayesinde 100 saatin üzerinde ses ve 10 saatin üzerinde HD video oynatabilen Tegra 600 serisi, Web 2.0 uygulamalarını da destekleyebilmeteler.

3D kullanıcı arayüzlerini destekleyebilen TEGRA APX, Nvidia'nn PureVideo teknolojisi sayesinde online harita ve oyunlar gibi çevrim içi içeriğe de erişebilme imkanı sağlıyor. Akıllı telefonlar içinde mevcut olan TEGRA APX grafik işlemcisini kullanabilecekeler. Windows tabanlı akıllı telefonlar, taşınabilir navigasyon cihazları için tasarlanmış olan işlemci, 720 HD video yakalayıp, oynatabilmekte.

Nvidia grafik konusu ile ilgili yaptığı atılımlarla, intel'i bu alanda yalnız bırakmayacağını ve piyasada kendisinin de varlığını belirtmiş oldu. Nvidia nın TEGRA tabanlı cihazları 2008 yılının sonunda piyasalarda olması bekleniyor.

yani demek istediğim eski cihazları övüp övüp durmayın,
FAQ için
http://www.nvidia.com/docs/IO/55043/NVIDIA_Tegra_FAQ_External060408.pdf

NVIDIA HD AVP (High Definition Audio Video Processor) with NVIDIA® PureVideo® technology
Up to 1080p HD video playback
Unprecedented picture quality and ultra-smooth, vivid movie playback with low CPU use and power consumption
Superior Imaging
Take sharp and steady pictures with a 12 MP camera with a built-in image-stabilization algorithm
Integrated image signal processor (ISP) with proprietary algorithms that enables image and video stabilization, face tracking, and advanced trick modes.
NVDIA ULP (Ultra Low Power) GeForce technology
GeForce graphics technology architected for low-power applications
Superior 3D user interface capabilities based on a unique compositing framework that delivers seamless web browsing
NVDIA nPower™ technology
Low-power design delivers over 100 hours audio and10 hours HD video playback
Optimizes system power use
True dual display subsystem for flexibility of use
Entertainment—watch a HD 1080p movie on an HDMI display and use your device as a remote control
Personal—show your favorite photos on a television while previewing them on your device
Business—use your device to present your proposal on a projector (up to WSXGA+ resolution)
Woot

12 Eylül 2008; 12:23:04 

Bu ürünün ipod touch tarzı birşey olduğunun farkındasınızdır umarım yani gelişmiş portable dvd player diyebiliriz.PDA farklı bir kavram.İleride PDA'larada uygulanır elbette ama piyasada olmayan birşey için olanları dandik olarak nitelendirmek garip kaçıcaktır sanırım.

YBA

12 Eylül 2008; 14:14:15 

yo hayır,
Mobile telefonlar içinde var,
diklkatli okursanız,
zaten nvidea mobi telefonlar için bugüne kadar 3d hızlandırıcı üretiyordu,
o nedenler bu hızlandırıcıyı bulunduran cihazlar, yanlış hatırlamıyorsam asus, del axim performans testlerinde fark atıyordu,
HTC nin yaptığı komedi,
640x480 ekran koyup 3d hızlandırıcı koymamak,
testlere bakın rezil performansı var,

Samsung ne yaptı, ufak ekran koyarak performanslı gibi görünmeye kalkıştı,
Asus ne yaptı, 3d hızlandırıcı koydu ama 64mb bellek koydu

yani, arkadaşlar bu telefoın harika her ihtiyacımı karşılar diyor ya,
lafım ona,
şuan tamamen ara ürünler var,
640x480 altına gelecek yok
ama 640x480 olup yeterli belleğe ve 3d hızlandırıcıya veya 3d hızlandırıcıyı barındıran işlemciye sahip olmayan cihazlarında ömrü kısa olacak.
bakınız htc diamond ile 640x480 divx izlemem mümkün değil,
nvidia HD izliyebilrisin diyor ve sadece 1watt harcıyarak.
quote:

Orjinalden alıntı: Woot

Bu ürünün ipod touch tarzı birşey olduğunun farkındasınızdır umarım yani gelişmiş portable dvd player diyebiliriz.PDA farklı bir kavram.İleride PDA'larada uygulanır elbette ama piyasada olmayan birşey için olanları dandik olarak nitelendirmek garip kaçıcaktır sanırım.

YBA

12 Eylül 2008; 14:21:37 

Q. Are there other products in the Tegra family?
A. The NVIDIA Tegra 650 processor is the second product in the Tegra line, the first being the
NVIDIA Tegra APX 2500 processor, which is enabling the next generation of Windows Mobile
smart phones.

yani bu işlemciler ile HD filimleri direk cep telefonumzudan izliyebileceğiz

omerf

12 Eylül 2008; 14:38:44 

Kısacası dediğin şuan piyasada bulunan pda'ların ömrü yok..Eee peki napalım oturup nvidianın çıkartmasını bekleyelim hepimiz?Emin ol kağıt üstünde çok şey gördük çok yazıldı çizildi bugüne kadar genelde kagıtda yazanlarla gerçekde olanlar arasında hep çok büyük bir fark vardı..Verdigin bilgiler güzel ama beklemeye değmez şuan çünkü ilk hedefleri pda'lar değil ve şuan piyasada gerçekten çok güzel pdalar var bu benim şahsi fikrimdir tabiki..

"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" M.Kemal ATATÜRK

Woot

12 Eylül 2008; 15:57:41 

quote:

Orjinalden alıntı: YBA

Q. Are there other products in the Tegra family?
A. The NVIDIA Tegra 650 processor is the second product in the Tegra line, the first being the
NVIDIA Tegra APX 2500 processor, which is enabling the next generation of Windows Mobile
smart phones.

yani bu işlemciler ile HD filimleri direk cep telefonumzudan izliyebileceğiz

which is enabling the next generation of Windows Mobile smart phones.

Benim demek istediğim elbette bunların hepsi zamanı gelince güncel ürünlere entegre olucaktır.Ama piyasada olmayan birşey için şuan piyasada bulunan aletleri övenleri garip karşılamanın nedeni anlaşılmaz geliyor. İnsanlar tabiki şuanki telefonları için her ihtiyacımı karşılar diyecek.10 sene boyunca her ihtiyacımı karşılar diyen yok zaten.Zamanında 286 bilgisayarda o gün için her ihtiyacı karşılıyordu.:)

Sonuç olarak bu teknolojiler 1 günde icat edilip piyasaya çıkmıyor.Şu bahsettiğiniz işlemcilerin geçmişi 2-3 sene öncesine kadar gidiyodur.Ama ortada "para" denen bir faktör var geliştiriciler ve üreticiler hayrına yapmıyorlar bu işi.Teknolojinin iyi veya kötü her evresi tüketiciye satılmalıki ar-ge ve üretim masrafları karşılanıp kar edilsin yeni teknolojilerin yolu açılsın olay bundan ibaret...

YBA

12 Eylül 2008; 16:08:27 

Kardeşim tam demek istediğimi anlatamadım galiba,
HTC Diamond ile, resmen bir sonraki jenerasyona geçiş yaptı,
ama testler sonrasında kullanıcılar şok oldu, TYNTII da bulunan 3d hızlandırıcı Diamond'da yok,
ekran çözünürlüğü arttırılıp 3D hızlandırıcı çıkartıldığı için çok daha fazla belleğe sahip oplmasına rağmen diamond yavaş,

yani ben gelecek bir teknolojiden bahsetmiyorum,
adam resmen kendi ürününü baltalamış,
niye,
seneye yenisini satmak için,
640x480 artık olmazsa olmaz olacak,
ama o ekran bu koşullarda çok zor kullanılabilecek,
o yüzden seneye yenisini alacağız,

demek istediğim buydu,
PDA lar için 3d hızlandırıcılar Dell Axim den beri kullanılıyor, onun performans testlerine bakın,
Nividianın bu yeni ürünü ise başka birşey, 3d hızlandırıcı barındıran ve çok çok az enerji harcıyan çok yüksek performanslı bir işlemci,
HTC Diamond da mevcut 3d hızlandırıcıları kullansa, Asus veya dell axim gibi, şuan diamond alıp ben bu ürünü 3-4 sene çok rahat kullanırım diyebilirdim

ama pazarlama stratejisi

quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Kısacası dediğin şuan piyasada bulunan pda'ların ömrü yok..Eee peki napalım oturup nvidianın çıkartmasını bekleyelim hepimiz?Emin ol kağıt üstünde çok şey gördük çok yazıldı çizildi bugüne kadar genelde kagıtda yazanlarla gerçekde olanlar arasında hep çok büyük bir fark vardı..Verdigin bilgiler güzel ama beklemeye değmez şuan çünkü ilk hedefleri pda'lar değil ve şuan piyasada gerçekten çok güzel pdalar var bu benim şahsi fikrimdir tabiki..

omerf

12 Eylül 2008; 16:21:52 

quote:

Orjinalden alıntı: YBA

Kardeşim tam demek istediğimi anlatamadım galiba,
HTC Diamond ile, resmen bir sonraki jenerasyona geçiş yaptı,
ama testler sonrasında kullanıcılar şok oldu, TYNTII da bulunan 3d hızlandırıcı Diamond'da yok,
ekran çözünürlüğü arttırılıp 3D hızlandırıcı çıkartıldığı için çok daha fazla belleğe sahip oplmasına rağmen diamond yavaş,

yani ben gelecek bir teknolojiden bahsetmiyorum,
adam resmen kendi ürününü baltalamış,
niye,
seneye yenisini satmak için,
640x480 artık olmazsa olmaz olacak,
ama o ekran bu koşullarda çok zor kullanılabilecek,
o yüzden seneye yenisini alacağız,

demek istediğim buydu,
PDA lar için 3d hızlandırıcılar Dell Axim den beri kullanılıyor, onun performans testlerine bakın,
Nividianın bu yeni ürünü ise başka birşey, 3d hızlandırıcı barındıran ve çok çok az enerji harcıyan çok yüksek performanslı bir işlemci,
HTC Diamond da mevcut 3d hızlandırıcıları kullansa, Asus veya dell axim gibi, şuan diamond alıp ben bu ürünü 3-4 sene çok rahat kullanırım diyebilirdim

ama pazarlama stratejisi

quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Peki sence ne yapmalıyız şuanda piyasada bulunan yüksek çözünürlüklü (800*480 veya 640*480) pda'lar gerçekten agır ve yavaş kalıyorlar bekle bekle nereye kadar?Biz bunu beklerken yine yenisi çıkıcak teknoloji böyle o yüzden fazla kafa yormaya aylarca beklemeye gerek yok bence

"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" M.Kemal ATATÜRK

>sCoRPion<

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 16:49:16 

Bu çıktıktan 2 ay sonra yenisi çıkacak. O zaman da onu mu bekleyeceğiz yani? Ayrıca PDA'sı olan herkes divx izlemiyor, PDA'da oyun oynamıyor bunu hatırlatayım. PDA temel olarak yanında sürekli bilgisayar taşıması gereken kişiler için çıkarılmış zamanla gelişerek birçok şeyi yapabilen bir alet haline gelmiştir.
Çıkmamış bir ürünle ilgili bu kadar yorum yapmaya gerek yok. Ona bakarsanız Intel'de 2 yıl sonra masaüstü bilgisayarlar için süper bir işlemci çıkaracak napalım 2 yıl çıksın diye bekleyelim mi? Veya bilgisayarlarımız çok kötü diyip camdan mı atalım?

Pentium D 915 (2800Mhz@4000Mhz), Gigabyte P35-DS3R, Ocz Gold Edition Dual Kit 512Mb x 2 + 1Gb x 2 (800Mhz@900Mhz), Winfast 256Mb x7900GS Extreme (@570/1600Mhz), 2 x Seagate 500 Gb (Raid 0)

Fotoğraflarım - trenlegeziyorum.com
YBA

13 Eylül 2008; 18:12:08 

ulen bişi anlatamadık

elbette her geçen gün yeni şeyler çıkıyor,
yüksek çözünürlüklü ekran ile hızlı pda lar 2009 yılının hakimi olacak,

benim anlatamadığım konu, HTC yüksek ekran çözünürlüklü modelleri çıkarırken bu modellerinden daha evvelki modellerinde bulunan 3d hızlandırıcıları çıkardı,
yani ürününü topal bıraktı,
ben 4-6 ay sonra Asus ve diğer firmalarda bu konuda atak yaptıktan sonra yüksek çözünürlüklü, ve 3d hızlandırıcı bulunan cihazların çıkacağını düşünüyorum,
2009 un sonuna doğru nvidianın tümleşik çözümlerini görürüz belki,

benim bunları yazmamın tek sebebi,
mevcut telefonunu bir yeni pda ile değiştirsem mi değiştirmesem mi diye düşünenlere 6 ay daha beklemelerini önermekti o kadar
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Avuç içi bilgisayar (PocketPC/SmartPhone) >> NVIDIA Tegra 600 Series Sayfa: [1]
Buraya git: